icon

Pôrod v máji 2012

arieska
30. aug 2011

Druhe babo a opat na prvy pokus. Bodaj by aj ine maminky mali tolko stastia 🙂 . Zatial to vie iba manzel a kolegyna v praci. Na zaciatku zmiesane pocity, ale uz sa aj zacinam tesit 🙂

kisasonka83
2. apr 2012

ahojte chcem sa opytat odstiepilo sa mi zo zuba a asi budem musiet ist vytiahnut nerv,myslela som ze to vydrzim az do porodu,respektive po porode,ale nejde to☹ mozu mi dat injekciu na umrtvenie,alebo nie?kazdy mi tvrdi nieco ine a ja bez injekcie to nedam,to viem urcite ☹ a este kolko priblizne vytiahnutie nervu stoji?

aamanda
2. apr 2012

@kisasonka83 tak podla mna zubar bude vediet ci ti to moze umrtvit ked si tehotna a cennik ma kazdy iny, tak tazko povedat aka bude cena

1982zuzka
2. apr 2012

@lunnka takže volala som doktorovi za tie bolesti, mám si zvýšiť magnezium na 3000mg za dnešný deň (normálne mám 1000), nemám sa vôbec hýbať, len ležať, max. ísť tak na záchod. zajtra mám o takejto dobe zavolať či bolesti sú resp. či sú nejaké zmeny. ak nie, tak mám okamžite prísť. mám si sledovať či plodová voda nejde. tiež pre istotu sledovať či nemajú bolesti nejakú pravidelnosť (aj ked ich mám napr. stále či sa v určitých intervaloch nezvyšujú). vraj by nemali byť v mojom týždni, takže ak nepomôže magnezium je potrebné skontrolovať či to náhodou už neprichádza a teda zajtra hned prísť.

no nepotešili ma :( ešte je to moc skoro, normálne som vystrašená.

lunnka
2. apr 2012

@1982zuzka pravdou je ze ked sa mi to stalo tak riadne v 30. tyzdni tak mi dr. zistil skrateny krcok- teda ma skontroloval a poslal do nemocnice na tyzden, kde mi zvysili davky mag. na 4x500mg denne. teraz beriem 3xdenne a ten spominany klud mam mat. len klud, magnezko by ti malo pomoct. a ked boli obcas zmena polohy pomoze.

1982zuzka
2. apr 2012

@lunnka možno som ten istý prípad, ale na kontrole v 30tt bolo všetko OK

lilianka1199
2. apr 2012

no dnesne ranne predsavzatie bolo,len zeleninka a ovocia a ked tak mlieko a jogurtiky,lebo jem same hluposti a skoncilo to kolacom - trubickou na obed,potom prisiel manzel a priniesol pikantnu klobasku,ktorej som neodolala a zapila si to coca-colou....to je strasne a potom sa cudujem,ze priberam....

lilianka1199
2. apr 2012

@kisasonka83 zalezi na zubárovi,ja som bola u zubara a v pohode mi injekciu dal,aj moja gynekologicka povedala,ze to nieje problem a to je starsia pani.cenu ma kazdy zubar inu..10-20-30 e a treba ratat,ze ti bude ten kanalik precistovat,aby si nedostala zapal....a za to sa tiez plati,ja som za kazde cistenie platila 7e a nakoniec ti to uzavrie....

janusha33
2. apr 2012

@lilianka1199 Ja som o tom nepocula ani....zatial to este neriesim......az po Velkej noci budem nieco take riesit....chcela by som byt na sviatky doma.....mnamky sunka a cvikla...mnamky.....ale poculi ste nieco o tom ze tehotna ze sa nema polievat na tvar?Ja som zatrhla akekolvek polievanie

alohim
2. apr 2012

@kisasonka83 mne rezali z infikovaneho dasna, a tiez mi dali injekciu, no cenu si uz presne nepamatam.

janusha33
2. apr 2012

@kisasonka83 No ja si myslim ze nemozu.....a take nieco by ti v tehotenstve robit ani nemali asi

lilianka1199
2. apr 2012

@kisasonka83 dokonca som si dala aj jeden ibalgin,nieje to dobre,ale viac zla je vraj ked si v strese z bolaveho zuba,alebo dostanes zapal.....,urcite ma vsetko latky,ktore niesu zrovna ok,ale ked si vezmem,ze by som plakala a bola na nervy,tak to dietatku moze tiez poskodit....kolko ludi - tolko nazorov...ak boli,tak chod.....

alohim
2. apr 2012

@tinci ja sa chystam pit, vraj je dobry aj caj z alchemilky a lanove semienka tiez, su tak ci tak zdrave na travenie, ja si to zvyknem davat do jogurtu 🙂

janusha33
2. apr 2012

@lilianka1199 Jaaaaj to ja si tiez hovorim kazdy den.....len nie vzdy sa to da....moja momentalna zavislost je cokoladova Deli......tak uz zatvaram v obchode oci aby som ju nevidela,alebo ani nepozeram tym smerom....

janusha33
2. apr 2012

@lilianka1199 No to si si mala radsej dat paralen.....ibuprofen by si nemala ani pocas tehotenstva ani pocas kojenia....akurat tak paralen alebo teda paracetamol

pokito
2. apr 2012

@alohim Alchemilka je na udrzanie plodu v tehu, nie na urychlenie porodu. Pijem ju uz asi rok 😉

verula30
2. apr 2012

Ja chcem tiež pripojiť diskusiu ohladom zubov,som teraz v 32 tyždni a dnes som sa vratila od zubara,už treti krat počas tehotenstva mam zapal zubov,bolesti su hrozne,neznesitelne,radšej by som trikrat rodila ako trpela bolesť zubov,zo štyroch zubov mi vybrali nerv,nevedia čo mi to sposobuje,lebo na rentgen sa v tehotenstve nesmie,len od bolesti si možeš dať jeden ibalgin 200,to sa dava deťom,niekomu pomože aj paralen,no mne len ten ibalgin,najlepšie na noc aby ste zaspali a vyplachovať slanou vodou so sodou,injekciu som nemala ani raz,všetko mi robila v bolestach,ale ked zub prevrta a vyčisti potom už je lepšie a neplatila som nič,ale vtedy mi to bolo jedno kolko budem platiť,len nech ma to už neboli,po porode idem na rentgen zub a dufam že sa to da do poriadku,tak sa držte,už sa nam to všetkym krati.

michalienka25
2. apr 2012

To je hrozné. Z môjho hoby sa stala nočná mora...A tým je spánok. Kedysi (pred tehu) som dokázala spať aj celý deň. No teraz...Ťažko mi je zaspať, a keď sa mi to podarí, mám len taký ľahký spánok prerušovaný chodením na wecko...Ja už chcem to babatko pri sebe...

lilianka1199
2. apr 2012

@michalienka25 ked budeme mat babo uz pre sebe,tiez sa moc nevyspime 😉

alohim
2. apr 2012

@pokito ano, suhlasim, ale ma aj ine ucinky - je velmi univerzalna na zenske veci. Posobi na svalstvo maternice nielen posilnujco, ale ho aj pripravuje na porod, no nie ucinkom ako ostruzina ze uvolnuje ale je prevenciou natrhnuti, vzniku porodnych ran. A odvar je dobry na upokojenie intimnyc partii po porode, takze ja pojdem tiez aj do toho.

petka296
2. apr 2012

@1982zuzka drzim palce 🙂 Hlavne oddychuj 🙂

pokito
2. apr 2012

@alohim jaaj, tak to hej 🙂 som ta nepochopila. Kazdopadne je to super zazracna bylinka.

tiuska77
2. apr 2012

@lunnka no asi zoberiem aj ja asi iba jedno balenie a odsávačku mi vraveli, že ani nechcú vidieť...že sa budeme snažiť všetko urobiť tak aby kojenie bolo prirodzene 🙂 , no ved to že župan koľko ešte zaberie a kozmetika 😒

tiuska77
2. apr 2012

@janusha33 heh to tam pôjdeme ako na dovolenku zbalené 😀, len prídeme späť s malými nádhernými baličkami 😵 😉

janja2502
2. apr 2012

no tak tu alchemilku mam nasusenu, tak si ju asi dam. 😉

michalienka25
2. apr 2012

@lilianka1199 no to mas pravdu.ale tak aspon dufam,ze symptomy,pre ktore teraz nemozem spat zmiznu🙂

cobhan
2. apr 2012

@lilianka1199
@michalienka25 porod ako najlepsi liek na vsetky tehotenske neduhy 🙂

kisasonka83
2. apr 2012

@janusha33 no ale predstava ze porodim az zaciatkom maja a do tej doby budem mat bolesti a nebudem spat cele noci tak to by som psychycky nezvladla ☹ snad to dobre dopadne ☹

kisasonka83
2. apr 2012

@lilianka1199 paralen si davam,ale popravde je to na prd moc to nepomaha,este ako na potvoru ma chytila nejaka chorota,horucky,bolesti svalstva a celkova slabost,dusivy kasel a palenie na prieduskach takze som skoncila na pohotovosti a na ATB ☹ ibalgin viem ze sa nemoze brat v 1 a 3trimestry tehotenstva,ten jediny mi zaberal na bolest,no co uz

lunnka
2. apr 2012

@tiuska77 no s tou odsavackou je to zaujimave. nam na priprave prizvukovala stanicna sestra ze urcite treba a nech si nezabudneme po kazdom kojeni doodsavat odsavackou.. tak beriem.. a ano zupan a aj fen- ze pomaha aj ked sa umyjes dole aby si stehy osusila.. a tak dost toho treba 🙂

petka296
2. apr 2012

Dnesna sprcha-ze aka sranda?
Ze umyt si vlasy v predklone? - Ha.
Ze oholit sa? - Haha.
Ze ostrihat si nechty na nohach? - Hahahahahahaaaaaaa 🙂