icon

Pôrod v máji 2012

arieska
30. aug 2011

Druhe babo a opat na prvy pokus. Bodaj by aj ine maminky mali tolko stastia 🙂 . Zatial to vie iba manzel a kolegyna v praci. Na zaciatku zmiesane pocity, ale uz sa aj zacinam tesit 🙂

lucyfuk77
4. apr 2012

@janusha33 moj mava stikutku ked nieco dobre zjem ;) niekde som citala, ze chut z jedla prechadza do plodovej vody, takze ked sa krpec moc nalucha tak ma stikutku a mne nadskakuje brucho 😉

lucyfuk77
4. apr 2012

@teada vylihovat a nic nerobit ! Nic nedvihat, nevesat, neupratovat... Ako pisali kocky : tv a knihy 😉

oxiba
4. apr 2012

@pokito @danculka24 @lucifuk77 len pre upresnenie googlila som Havaldu 🙂

oxiba
4. apr 2012

@janusha33 mne tiez povedala dr. ze mi dozrieva placenta a makne krcok, no i pri minulom tehu mi dr. vravel, porodite skor ako mate termin a ja som prenasala.. Tak neviem, uvidim, ja mam zajtra poradnu a chystam sa spytat na tvrdnutie brucha, uz par dni mi tvrdne az strach.. Vsak sa to vravi opacne, ze idealne je ked je muz natvrdly a zena otvorena.. No v nasom pripade neplati ani to druhe, mame este mesiac cas 😉

oxiba
4. apr 2012

@janusha33 no asi sme mali obdobnu noc asi mali nasi chlapci daku zurku, moj hopsal ako o dusu a mne sa zle spalo, lebo i Petik k nam prikvitol, takze som nespala od 2 do 4 a zaspala som az ked som sa odgulala do detskej do uvolnenej postele a o7 budicek, ze chystame sa do skolky...

teada
4. apr 2012

@pifina
@janusha33 snazim sa, ani okna nejdem uz umyvat ale mam jeden a polrocneho synceka tak sa to uz tak neda, aj preniest do postielky ked je ocko v robote alebo tak, no ale budem sa viac setrit, pokusim sa, uz aby bolo po 🙂

teada
4. apr 2012

@lucyfuk77 a mozno nakoniec pojdem este aj vyvolavackou a ko prvy syncek, to by som sa zasmiala... 🙂

lucyfuk77
4. apr 2012

Tak kocky, cakam na tu predpripravu na epiduralku. Do vnutra by mali pustat 13:50, uvidime ako dlho to trva, ja nas tu cca 15 (zatial) 😉

pifina
4. apr 2012

@teada uz mas jedno babo? tak to je uplne normalne, ze si trochu otvorena, u druhorodiciek je to prirodzene, krcok sa uz nikdy tak nezavrie, ako bol pred porodom ... sa divim, ze ti to doktor nepovedal, niektore zeny su na spicku prsta cele tehotenstvo pri druhom a nikto to neriesi 😅

janja2502
4. apr 2012

@pifina no ja som tak na spicku prsta od cca 25 tt. A dnes som bola na poradni a nalez rovnaky. Som sa tesila, ze mozno budem viac otvorena a nic. 😒

pifina
4. apr 2012

@janja2502 neboj, ako druhorodicka sa otvoris rychlo, ani sa nenazdas 😅 kamoska teraz porodila za tri hodiny od zaciatku kontrakcii, ledva dobehla do nemocnice 😀

janja2502
4. apr 2012

@pifina no ja som pri prvom porodila do 3 hodin, tak neviem ako to bude teraz. 😉

teada
4. apr 2012

@pifina to fakt?si ma potesila, lebo mna dost vydesila Dr, ze aby som to nejako vydrzala aspon dva tyzdne...inak som bola od zaciatku zatvorena az teraz v 34 tyzdni mam uz makky krcok aj otvorenie a ja teraz bojim aj rozpravat, zakazala mi hladkat babo, no brusko, lebo to sposobuje vraj kontrakcie tiez, tvrdne mi brusko casto a uz dlhoooooooo....

teada
4. apr 2012

@pifina prvy syncek bol vyvolavaackou, ja si uz myslela ze aj tentokrat to pojde tazsie, no ale trocha sa aj tesim, ked je to normalne, a pojdem asi teda klasicky bez vyvolavacky...ty mas kedy termin v maji?aha uz citam ze 16 teho..ja mam 14 teho ale podla MS mam 5 teho maja, ale ten mi Dr zavrhli, ze to ked som kojila je neplatne, klamne atd, tak ten 14 to isti...

janja2502
4. apr 2012

@teada mne riadne tvrdne uz od 24tt. Vtedy som si aj polezala v nemocke. Od vtedy som otvorena. Teraz ked mi tvrdne, tak uz aj boli. Ale nejako este vydrzime. Aspon 2 tyzdne.

pifina
4. apr 2012

@teada doktori casto stresuju zbytocne, mozno si bola na vysetreni prave v case, ked rastie maternica a o dva dni by si bola zase zavreta 😅 a co sa tyka hladkania bruska, to zalezi od krpca, ako reaguje ... nie vsetkym zenam hladkanie bruska sposobuje kontrakcie, to si musis odsledovat ... mne to napriklad brusko uvolnuje, ked si ho hladkam 😅

pifina
4. apr 2012

@teada ja mam termin podla doktorky 13.5, podla mna 16.5, ale neviem preco si myslim, ze to bude 20/21.5 😀

teada
4. apr 2012

@janja2502 mne tiez uz dlho tvrdne a dr vravela ze ked uz nie som prvorodicka ze tvrdne skor a ze to nic neznamena, tak som sa tomu nevenovala a vraj tvrdne aj ked je plny mocovy mechur🙂

teada
4. apr 2012

@pifina mne sa tiez hladkanim brusko odtvrdne akoby aj ked sa zhlboka nadychnem, no ako niektori Dr teda vedia vylakat...ja som pri prvom mala termin 19-22.novembra a bola som si ista ze pride skor a prisiel 24 novembra ale koli zlym prietokom som musela ist injekcnou vyvolavackou...

pifina
4. apr 2012

@teada ja si vsetky informacie od doktorky najskor overim v knihach alebo na nete, kym sa zacnem stresovat 😅 a zatial som zistila, ze sa mi stresovat netreba 😵

janusha33
4. apr 2012

@janja2502 Juuuj no ja budem mat prve ale porodit do troch hodin.....to je asi moj sen.....uvidime ako to bude,co tu bude ked to pride

janusha33
4. apr 2012

@pifina Jeeeeej aj ja mam na Den matiek.....uvidime ci sa trafila doktorka....

janja2502
4. apr 2012

@janusha33 veru, chcela by som este raz taky porod ako som mala. Bolesti mi zacali, len ked dali klystir. 🙂

pifina
4. apr 2012

@janusha33 sranda, vobec som nevedela, ze 13.5 je den matiek 😵

janusha33
4. apr 2012

@pifina No to som tiez len nedavno zistila

cobhan
4. apr 2012

ahojte baby, tak som prisla z kontroly z nemocnice. Po dvoch mesiacoch som zase videla lekarka, tak som dufala, ze sa dozviem nieco nove, ale stravila som tam asi 5 minut. Tlak mam vraj vyborny (100/65 co mne az take super nepripada) a spytala sa, ci sa dieta hybe. Potom ju napadlo sa pozriet ako je otocene a vraj hlavu ma hore, ale este sa moze tento mesiac otocit. Najblizsiu kontrolu mam za mesiac....tak ja neviem, ale nejaki mi ti Iri pridu az moc pohodovi.

danielka1982
4. apr 2012

ja som musela byť hospitalizovaná kôli častému tvrdnutiu bruška a som otvorená na špičku prsta....podľa PM máme termín 23.5 ale akosi často sa mi sníva s dátumom 14.5.Len dúfam,že to dovtedy potiahneme.

leonna
4. apr 2012

tak ja som sa dnes na poradni dozvedela, ze krcok mam krasne vysoko a som uplne zatvorena, takze vsetko ok....som zvedava ci nebudem nakoniec aj prenasat....no uvidime.

mimkaza
4. apr 2012

@teada ja som otvorena na prst od 25tt, aj so skratenym krckom. teraz som v 35tt. pokial nebudes nic namahave robit, tak si myslim, ze do 36tt nemas problem vydrzat.

danculka24
4. apr 2012

@oxiba a co si vygooglila haa ??