Pôrod v máji 2012
Druhe babo a opat na prvy pokus. Bodaj by aj ine maminky mali tolko stastia 🙂 . Zatial to vie iba manzel a kolegyna v praci. Na zaciatku zmiesane pocity, ale uz sa aj zacinam tesit 🙂
@cobhan nooo ty si cista labuznicka 😉 , ale riesis to ukazkovo, chut na kriedu je signifikant nedostatku vapnika, kombinacia Ca+Mg je idealna... Ja som presla z pomarancov na maliny, akurat cez vikend som take super malinove upiekla, ze i ked som myslela, ze cast zmrazim, este v ten den padli za vlast 🙂
@petka296 🙂 🙂 noo ale ja robim gymnastiku aj pri obuvani ponoziek tam tiez robim ze jogu... :D a mozno aj gymnastiku 🙂
@svetlusska tak to sme dnes na tom rovnako, prave pozorujem tie moje brusne mexicke vlny a lutujem moj mechur 😉
@svetlusska ja sa uz obuvam, vyzuvam, obliekam a vyzliekam len po sediacky 🙂
@oxiba No ja uz o takom iba snivam kedze mi povedala doktorka aby som si davala pozor na stravu....tak sa snazim jest co najmenej lakocinky....kdesi som aj citala ze ked ja zjem nieco dobre taky maly potom viac hlta plodovu vodu.....tak aby ju nevypil vsetku.....neviem si to nejak predstavit co ak jej vypije fakt vela a bude tam mat malo vody?To sa nijak nedoplna?a casto sa mi aj cka...chudza moje uz nech je maj a moze vyliezt vonku.
@oxiba ja mam mrazene maliny odlozene na neurcito. Posledne dva dni som si vzdy kupila krabicku cerstvych, ked som bola v obchode. A kym som dosla od pokladne ku autu tak padli. Inak tento tyzden som zavisla na pecenych jaternickach, parizskom salate a kyslej zemiakovej polievke 😀 a za tym krupicova kasa ako bonus. Ta ma drzi uz asi posledny mesiac.
@pokito
@oxiba
@danculka24 tiez sa mi pozdava skor ten petrzalsky - danubiana ... Den aj cas je jedno
no idem sa teraz ja zabavit do sprchy. 😀
@oxiba tie ovocne kytice niekde to spominali tak som rychlo googlila, bože čo by som ja dala za jahody a maliny, ja už ledva na ne čakam, teraz som mala take nestastie na jahody boli zle zle, tak som kupila dnes aspon kiwi 😀
@janusha33 ty si ale srandistka, to akoze keby sme jedli len same mnamky, tak nemame ziadnu plodovu vodu.. 😉
Vies ja robim vzdy sladke napoly s cekozrnnou mukou a pouzivam hnedy cukor a z v takych muffinach toho nezdraveho je malo 😉 take mlsky si mozes kludne dopriat, prvy krat som piekla malinove, s mrazenymi malinkami, mnam, dovtedy som robila len coko muffiny, no asi zacinam experimentovat, dnes som sedela v panta rhei a luskala knizku o muffinach a fakt ti staci jeden zakladny recept s malymi obmenami...
Ozaj kedy mas termin?
@danculka24 @pokito @lucifuk77 Takze, ked to zhrnieme, dospeli sme k zaveru: miesto Danubiana - mekac, termin bud. Tyzden uz len konkretizovat den streda, stvrtok, ci piatok a urcit casove suradnice 🙂, no to si radsej dajme do posty, aby sa k nam nepridal nejaky tehu uchyl 😉
Co vy na to?
@oxiba nooo tak to hej ako vravis mexicke vlny...vyborne prirovnanie :D tak ja ked som bola pred chvilou na wc tak som pocitovala taku ostru bolest vnutri panvy ako keby mi tam ihli pichali breke :(
noo tak ste ma žienky potešili 😀 .... a ja som si myslela, že iba ja som taká nemotorná. cítim sa ako "vyvrženej vorvaň" a bežné pohyby sa v mojom podaní menia na smiešne, doplnené fučaním ako keby išlo o nadľudský športový výkon.
Mexické vlny 🙂 to robí aj moja malá, neviem si síce predstaviť, čo tam nacvičuje, ale mám pocit, akoby točila s celým mojim vnútrom a k tomu bonus keď kopne do močového mechúra - musím hneď bežať, lebo katastrofa 🙂 a nakoniec vyjde pár kvapiek. Máj kde si? už sa začínam tešiť a naša bambulka asi tiež...... a dnes ideme do poradne, uvidíme čo nám povie pán doktor 😕
@oxiba Ja mam zatial termin 13.maja....11.4.idem na poradnu tak uvidime......nehovorim ze by sme nemali ziadnu plodovu vodu, len si to neviem nejak logicky vysvetlit a u mna si musim vsetko logicky vysvetlit,inac to nema zmysel a toto mi nejde nejak do hlavy.....aj preco mi doktorka povedala ze si mam davat pozor na stravu,ze mi dozrieva placenta.Musim sa jej na to opytat ako to myslela.Ja som jednoducho taka ze co nema nejaku logicku suvislost tak nema vyznam.
@jagu81 Jaaaaaaj tak ja som ako vorvan uz davno....a najma ked treba vstat z postele alebo z gauca.....ale snazim sa aby som sa nejak rozhybala.Momentalne mojmu stavu hovorim ze stav po vymenach chrbticovych platniciek,sa zohynam jakeby som bola po operacii aj z gauca a postele tak vstavam.Manzel sa len smeje.....tak som mu povedala ze nech sa prestane smiat lebo o chvilku ma bude musiet dvihat on.
No to co bola za noc.......neviem ci bol spln ci co ale som sa vobec ale vobec nevyspala......najprv som nevedela zaspat lebo muzik nebol vedla mna ale pzoeral este telku, potom som sa zobudila ze vedla chrape tak som ho isla zobudit nech pride do postele,na to som zase nevedela zaspat a to uz bolo po polnoci lebo maly kopal.....o druhej som bola hore lebo mi treba na wc....o pol piatej ma zobudil muzik lebo som mu vecer nedala peniazky aby natankoval a on mi do penazenky nevlezie.....samozrejme som nevedela zaspat lebo pes zacal stekat ako najaty asi na lisku,a potom ma zobudila mama o pol osmej.No uzas....asi zaleziem spat do postele....a navyse aj take pocasie je zeby som spala este.....a ma boli hlava
@danculka24 ani ja netusim, co gooogli ;) ci mekac v danubii ( xixixi) alebo lekara na antolskej😀
Otvoreny list Dr. Cupanikovi o bolestiach po nastrihu, prosim sirte dalej:
Vážený pán doktor,
v relácii Medicína, ktorá bola odvysielaná dňa 26.3.2012, ste ohľadom bolestí po nástrihu povedali: "...Tie bolesti v priebehu pár mesiacov ustúpia. A nepoznám žiadnu rodičku, alebo ženu, ktorá by si sťažovala, že pred piatimi rokmi bola šitá a v dôsledku toho má nejakú poruchu. Pokiaľ samozrejme... tam nebol iný dôvod...." Táto téma je pre nás veľmi intímna a nie je pre nás jednoduché o nej hovoriť a zdá sa, že je tomu tak pre väčšinu žien, keďže ani Vy ako gynekológ ste sa s takouto ženou nestretli. Preto sme sa rozhodli, ze je načase túto tému odtabuizovať a týmto listom sa Vám verejne zdôverujeme, že hoci od nástrihu ubehli roky a iný dôvod ako nástrih tam nebol, neustále nám jazva po nástrihu spôsobuje problémy (nielen) v intímnom živote.
Dovoľujeme si Vám taktiež zaslať knižku, ktorú vydala SKSAPA "Je rutinný, profylaktický nástrih hrádze opodstatnený?". Veľmi by nás zaujímal Váš názor na túto publikáciu.
S pozdravom,
Ing. Zuzana Krišková, PhD. (2009, Bratislava)
Mgr. Miroslava Kotríková Rašmanová (2009, ČR)
Ing. Ivana Antalová (2000, ČR Zlín)
.....
.....
Ak sa chcete aj Vy pod uvedené vyhlásenie podpísať, napíšte nám na zenskekruhy.oz@gmail.com, do predmetu uveďte prosím "Nastrih" a uveďte prosím, ako sa chcete podpísať. Napríklad len Zuzana z Bratislavy (ideálne však celým menom). A taktiež rok pôrodu a mesto, kedy a kde Vás nastrihli (prípadne ak ste boli nastrihnutá viackrát, tak aj tie ďalšie roky). List zašleme Dr. Cupaníkovi poštou spolu s publikáciou http://www.sksapa.sk/2009031159/Publikácie/nova.... List zverejníme na www.zenskekruhy.sk
no po včerajšom príchode z nemocnice nám neostáva nič iné len leňošiť v posteli naďalej...aj počasie na prd...dúfam,že brušenko už nebude tak často tvrdnúť a že to do mája potiahneme 🙂
ahojte babiny.rada by som sa vas opytala, mam termin polovica maja, som v 34,2 tyzdnia vcera mi dr povedala ze som uz otvorena..ja som sa zlakla, lebo mi povedala, ze musim nejako este aspon dva tyzdne vydrzat, tak sa bojim ze teraz hockedy porodim..vy ste na tom ako?je to priskoro na otvaranie?na pol prsta, ma strach, chcem aby babo vydrzalo ale Dr ma fakt ze vydesila 😨
@janusha33 nemusis sa bat, mozno to ma iny suvis. Nastastie sa plodova voda sa obmiena, a v istych intervaloch sa doplna, a az po 38tt jej objem zacne mierne klesat az kym nevytecie. Nehrozi, ze ju tvoj maly vyije, aj ked mu vacsinou po sladkych jedlach) chuti 🙂 to ckanie je inak vtipne, ja som to predvcerom zazila...brusko sa mi nadhadzovalo pravidelne celych 5 minut, chudatku to neslo prestat.
@alohim No a mne toto robi moj bogar dost casto.....som najprv myslela ze to len tak kope ale ked kopal 10 minut vkuse a rovnakym tempom tak som sa uz zlakla a som sa na to pytala doktorky takze to sa mu moze ckat.....ale teraz mi uz cele brucho pritom skace....predtym som to mala len take tukanie na jednom mieste ale teraz mi cele brucho skace a najnovsie aj v noci....doteraz cele noci pekne prespal,resp.mna nechal spat ale teraz sa uz zacina v noci krutit,vrtietz a potom sa mu zacne ckat a je to take divne.

@oxiba noo mne dneska tvrdne tiez este viac ako vcera. prosto take ako vravis tuhe to je a maly sa do toho este aj hemzi, hmyri 🙂ale tak uz to nejak vydrzim do maja 🙂