Pôrod v máji 2012
Druhe babo a opat na prvy pokus. Bodaj by aj ine maminky mali tolko stastia 🙂 . Zatial to vie iba manzel a kolegyna v praci. Na zaciatku zmiesane pocity, ale uz sa aj zacinam tesit 🙂
@pokito @danculka24 @lucifuk77 len pre upresnenie googlila som Havaldu 🙂
@janusha33 mne tiez povedala dr. ze mi dozrieva placenta a makne krcok, no i pri minulom tehu mi dr. vravel, porodite skor ako mate termin a ja som prenasala.. Tak neviem, uvidim, ja mam zajtra poradnu a chystam sa spytat na tvrdnutie brucha, uz par dni mi tvrdne az strach.. Vsak sa to vravi opacne, ze idealne je ked je muz natvrdly a zena otvorena.. No v nasom pripade neplati ani to druhe, mame este mesiac cas 😉
@janusha33 no asi sme mali obdobnu noc asi mali nasi chlapci daku zurku, moj hopsal ako o dusu a mne sa zle spalo, lebo i Petik k nam prikvitol, takze som nespala od 2 do 4 a zaspala som az ked som sa odgulala do detskej do uvolnenej postele a o7 budicek, ze chystame sa do skolky...
Tak kocky, cakam na tu predpripravu na epiduralku. Do vnutra by mali pustat 13:50, uvidime ako dlho to trva, ja nas tu cca 15 (zatial) 😉
@teada uz mas jedno babo? tak to je uplne normalne, ze si trochu otvorena, u druhorodiciek je to prirodzene, krcok sa uz nikdy tak nezavrie, ako bol pred porodom ... sa divim, ze ti to doktor nepovedal, niektore zeny su na spicku prsta cele tehotenstvo pri druhom a nikto to neriesi 😅
@pifina to fakt?si ma potesila, lebo mna dost vydesila Dr, ze aby som to nejako vydrzala aspon dva tyzdne...inak som bola od zaciatku zatvorena az teraz v 34 tyzdni mam uz makky krcok aj otvorenie a ja teraz bojim aj rozpravat, zakazala mi hladkat babo, no brusko, lebo to sposobuje vraj kontrakcie tiez, tvrdne mi brusko casto a uz dlhoooooooo....
@pifina prvy syncek bol vyvolavaackou, ja si uz myslela ze aj tentokrat to pojde tazsie, no ale trocha sa aj tesim, ked je to normalne, a pojdem asi teda klasicky bez vyvolavacky...ty mas kedy termin v maji?aha uz citam ze 16 teho..ja mam 14 teho ale podla MS mam 5 teho maja, ale ten mi Dr zavrhli, ze to ked som kojila je neplatne, klamne atd, tak ten 14 to isti...
@teada doktori casto stresuju zbytocne, mozno si bola na vysetreni prave v case, ked rastie maternica a o dva dni by si bola zase zavreta 😅 a co sa tyka hladkania bruska, to zalezi od krpca, ako reaguje ... nie vsetkym zenam hladkanie bruska sposobuje kontrakcie, to si musis odsledovat ... mne to napriklad brusko uvolnuje, ked si ho hladkam 😅
@pifina mne sa tiez hladkanim brusko odtvrdne akoby aj ked sa zhlboka nadychnem, no ako niektori Dr teda vedia vylakat...ja som pri prvom mala termin 19-22.novembra a bola som si ista ze pride skor a prisiel 24 novembra ale koli zlym prietokom som musela ist injekcnou vyvolavackou...
ahojte baby, tak som prisla z kontroly z nemocnice. Po dvoch mesiacoch som zase videla lekarka, tak som dufala, ze sa dozviem nieco nove, ale stravila som tam asi 5 minut. Tlak mam vraj vyborny (100/65 co mne az take super nepripada) a spytala sa, ci sa dieta hybe. Potom ju napadlo sa pozriet ako je otocene a vraj hlavu ma hore, ale este sa moze tento mesiac otocit. Najblizsiu kontrolu mam za mesiac....tak ja neviem, ale nejaki mi ti Iri pridu az moc pohodovi.
ja som musela byť hospitalizovaná kôli častému tvrdnutiu bruška a som otvorená na špičku prsta....podľa PM máme termín 23.5 ale akosi často sa mi sníva s dátumom 14.5.Len dúfam,že to dovtedy potiahneme.
tak ja som sa dnes na poradni dozvedela, ze krcok mam krasne vysoko a som uplne zatvorena, takze vsetko ok....som zvedava ci nebudem nakoniec aj prenasat....no uvidime.
@oxiba a co si vygooglila haa ??

@janusha33 moj mava stikutku ked nieco dobre zjem ;) niekde som citala, ze chut z jedla prechadza do plodovej vody, takze ked sa krpec moc nalucha tak ma stikutku a mne nadskakuje brucho 😉