Pôrod v máji 2012
Druhe babo a opat na prvy pokus. Bodaj by aj ine maminky mali tolko stastia 🙂 . Zatial to vie iba manzel a kolegyna v praci. Na zaciatku zmiesane pocity, ale uz sa aj zacinam tesit 🙂
@strihalka ja mam moc jednoduchy kocik,tak aspon na sedacke som sa vysalila a deku mam do nej zltu 🙂
@lilianka1199 Jake krasne vesele vajicko.....jeeeej v tom by sa mi lubilo
@lilianka1199 Aj u nas je to tak ze len nahlasia pediatrovi ze som uz porodila,a ked pridem domov mu zavolame ze som uz doma a on pride k nam.ze s takym malinkym babatkom sa nechodi do ambulancie asi kvoli bacilom.
Tak kocky, dnes dorabame poslednu miestnost - v hale pokladame parkety, ak sa mi podari tak dnes este farebne namalujem Matejkovu stenu, zajtra poskladam Majkovi postel ( nevie, ze ju uz ma kupenu) a v nedelu a v pondelok oddychujeme. V utorok pokracujeme, aby sme sa mohli v sobotu- nedelu stahovat 😉
...takze pekne oddychujte aj za mna 😉 praci cest a robote pokoj
Májovky, krásne veľkonočné sviatky, nech kinderká ešte pekne vydržia pokope 😉
@lilianka1199 na babky a svokry by som sa moc nedržala, tie o dojčení a staraní o deti v dnešnej dobe moc nevedia, skôr sa dozvieš od kamarátiek čo aktuálne majú detičky a aj tu vo fórach, ohľadom dojčenia je bezkonkurenčne najlepšie online poradenstvo od annag - bola pred časom aj na MK, teraz je možné s ňou komunikovať cez : www.mamila.sk 😉 mne tiež pomohla a mnoho iným maminkám 😉
@lilianka1199 ta sedačka je perfektná 😵
Caute baby, nemate nejaky recept ako bojovat proti nervozite? Uz par dni mam pocit, ze by som par ludi rozniesla na kopytach a k tomu ako bonus poriadne hadavu naladu ☹.
nádherný porodny pribeh...možno raz aj na Slovensku taky ženy budu moct zažit
@dada78 Praveze si myslim ze babky a svokry o tom vedia viac.Ved ked oni mali nas tak bola prave doba kedy sa povinne dojcilo do myslim ze roka alebo tak nejak.Umela vyziva bol mozno sunar a aj to taky drahy ze si ho malokto mohol dovolit.Cize si myslim ze prave oni vedia aj dobre babske recepty na tvorbu mlieka a na udrzanie mlieka,pretoze mnoho dnesnych mamiciek pokoji mesiac dva a potom uz chcu ist kade tade a im to nevyhovuje ze musia kojit tak jednoducho povedia ze nemaju mlieko a zacnu davat umelu vyzivu.Je to podla mna sebecke a ja urobim vsetko preto aby som kojila co najdlhsie.
@cobhan ahooj akurat vcera som si na teba spomenula, mame rovnaky krvny tlak 100/60, tiez dr. Vravela, ze krasny tehotensky..
Co sa tyka ukludnovania, tak mne zabera, ze vsetkym oznamim, ze nemam naladu, spravim si caj alebo kavu, vezmem horu zenskych casakov a zavriem sa na neurcito do spalne... Resp. Poznas knihy Betty Mc Donaldovej? Su absolutne skvele na blbu naladu, vzdy sa nasmejem.. Napisala Vajce a ja, o jej zivote na slepacej farme, Mary a ja, My spravne zeny a este dake rozpravky..
@oxiba hej, samozrejme ze poznam Betty McDonaldovu 🙂 kto by ju nepoznal 😀. Teraz som citala hlavne ju a potom nejake knizky typu Robin, cosi od Haliny Pawlowskej, Cerni baroni a tak. Posledne som uz zo zufalstva precila zase Roberta van Gulika, dve detektivky co od neho mam a pred tyzdnom som k narodkam dostala e-reader. Tak sa teraz vytesujem, zasoby knih sa tym stali takmer nevycerpatelne.
Mna skor stvu kamosky, im je doma dlho, nerobia, stale mi vypisuju, ze kedy sa stavim na kafe a preco som k nim po robote neprisla. A ja im akosi neviemm vysvetlit, ze po robote mam v hlave jedinu myslienku...trielit rovnou ciarou domov a nie vysedavat kade tade, pretoze oni sa doma nudia. Teraz este idem do Lidlu a hura domov...roboty uz stacilo... 😝
@janusha33 ono asi ako ktoré, moja mama ani babičky dlho nedojčili, ja som bola pre nich expertka, lebo som vydržala 18mes 🙂 ale môže byť,že niekde bolo preferované dojčenie viac, v mojom okolí žiaľ sa tradovali také blbosti ako plače kôli tomu,že má slabé mlieko (pritom existuje len predné a zadné mlieko - žiadne silné a slabé) a tiež,že od 3mes treba dávať krup.kašu aby lepšie spalo a pod... však možno sa s tým aj Ty stretneš 😉
súhlasím ale aj s Tebou, že kopec čerstvých mamín vzdá dojčenie,keď to nejde. Tu je problém často,že sa im nedostane dostatok informácii hneď po pôrode od sestričiek. Pamätám si svoje prvé dojčenie. Malý sa narodil o 20:22 na sále mi ho ani nepriložili a doniesli ho ráno o 6:00 na dojčenie,že mamička nakojte si dieťatko ! podala mi ho a odišla .... akože čítala som o dojčení aj videla ako ženy dojčia ale niečo iné je prax. Ploché bradavky a malý nemal zrovna silný sací reflex ... no bomba, som si veru doma aj poplakala čo sme sa trápili a dokrmovali Nutrilonom,lebo to je jednoduché, strčiť fľašu. Ešteže existujú také žienky ako Katka Glavová - laktačná poradkyňa, 4mes sme kojili s pomocou klobúčikov, 2týžd som odsávala a zároveň dokrmovala Nutrilonom,potom už nebolo treba, mlieka sa urobilo dostatočné množstvo a potom od 4mes sa Romi vedel pekne prisať aj bez klobúčikov a to bola pre mňa viac než medaila 😉
@dada78 No ja mam nastastie taku laktacnu doma lebo mama je detska sestra na novorodeneckom takze mame aj laktacnu aj babku v jednom 🙂 .Takisto radila aj svagrinej co a ako a svagrina s prvym synom bol troska zo zaciatku problem kym sa do toho dostali a tak ale pri druhom synovi koji uz takmer rok.Takze verim ze sa nam to podari a co viem od kamosiek co rodili pri mojej mame tak hovorili ze vdaka nej sa naucili kojit lebo ze ona jedina zo sestrieck dozrela aby sa aj babatko pekne a spravne prisalo a tak.Takze dufam ze sa nam to podari.
@oxiba nie, nie,neprehanam to, ved na pracu tu mam manzela 😉 postel nie je speci, len je podpultova ( prestali ju totiz vyrabat a zhanali sme ju 3 mesiace, nakoniec sa nam podarilo kupit ju v partiovom oddeleni - je malinkobuchnuta, ale presne na tej strane, kde to u nas nebude vidiet 😉 ked sme ju nasli, tak sme sa tesili ako male deti.) Zatial som len malovala dekoracie, vrtala garnizu a vesala zaclony v spalni, teraz rozmyslam, ci sa mam pustit do malovania - moc sa mi nechce... Snad ma chyti pracovny zapal :-P
@oxiba no to je tu trosku problem. My byvame na dedine, takze bez auta sa sem nikto nedostane...nehovoriac o fakte, ze ani jedna nema vodicak 😀.
Nas vikend bude taky klasicky - v nedelu mame sutaz, zajtra mozno skocime trosku zatrenovat a v pondelok uz drahy zase pracuje. A popravde budem rada, ked dnes nepride domov s tym, ze musi ist do roboty aj zajtra. Ale aspon sa uz pomaly uci ma obsluhovat...este pred tyzdnom som ja behala okolo neho, teraz je to tak pol na pol, tak cakam kedy nabehne na plne obratky 😝
@lucyfuk77 Jaaaaj tak ty tak akcne na Velky piatok?a ja rozmyslam ci mam ist popratat prizemie aby som toho mala zajtra menej lebo mama bude po nocnej a normalne mam vycitku ze na Velky piatok mam zapnut vysavac a prasit epedy z gauca?Ale tak asi sa do toho pustim bo som taka dajaka nespokojna.....cele dopoludnie na nohach pri kolacoch,patove kosti ma boleli jak svina ale teraz ma uz nebolia tak ma uz kare si nieco ulahcit na zajtra.
@janusha33 🙂 tak to je perfektne, ze mas taku mamku dokonca s odbornymi skusenostami...no ked na nu natrafim pocas mojho pobytu v porodnici, budem happy a urcite sa popytam, co nebudem vediet 🙂
Takych sestriciek podporujucich dojcenie by urcite malo byt viac, lebo som pocula, ze su aj take co radia zle, hned odpisu cerstvu mamicku, ze nemoze dojcit, ze ma slabe mlieko a pod. hluposti. Resp. dokrmuju umelym mlieckom, hoci nie je treba (znama mala v danej porodnici taku skusenost). Asi treba mat stastie na ludi a pytat sa na spravnych miestach. Ja si dam poradit aj od svojej mamky, nas bratom dojcila kratko - do 4. - 6.mes. (vtedy sa to asi tak nepodporovalo) ale mladsiu sestru dojcila do 2,5 r., co sa ani odstavit nedala - uz to rozpravalo a pytalo si stale svoje :D
Ja som inak tieto sviatky sebec, vcerasie upratovaie ma ta dorazilo, strasne ma picha v slabinach a krizoch, ze dnes sotva sla do kostola, a len uvarila lahky obed...a inak nic, nevypekam...mozno zajra urobim nejaky kolacik, pomozem svokre... Cely vikend lietame po navstevach, tak sa necham rozmaznat a ponuknut ;)
Tak vám všetkým prajem radostné sviatky strávené v kruhu najbližších 🙂
Baby chcem sa opýtať nemáte niektorá teplomer microlife IFR 100, kúpila som ho tu cez MK, nemalo by svietiť počas merania infra červene svetielko na mieste merania? Dik ..krásne pohodičkové sviatky 🙂

@lilianka1199 aj ja jsem chtela toto vajko..no nakonec jsme zvolili klasicku barevnsot