icon

Pôrod v máji 2012

arieska
30. aug 2011

Druhe babo a opat na prvy pokus. Bodaj by aj ine maminky mali tolko stastia 🙂 . Zatial to vie iba manzel a kolegyna v praci. Na zaciatku zmiesane pocity, ale uz sa aj zacinam tesit 🙂

cobhan
11. apr 2012

@jagu81 no vidis, ja som v nedelu mojmu vynadala ako psovi, ze ma mat rozum. Zaspala som na gauci a pes sa ulozil ku mne, ale ked dosiel drahy, tak sa hafan spakoval a trielil k sebe na miesto, pre istotu lebo vie, ze by nemala byt na gauci. No a draheho taketo psie spravanie stve, lebo vraj ked nie som doma, tak je to maznos prvej triedy a ked pridem tak sa pretvaruje...tak ju zobral z pelechu a hodil ku mne na gauc...asi z 2 metrov...6 kg psa..no a netrafil ..hodil mi ju rovno na brucho. Samozrejme som sa hned prebrala, vyhrkli mi slzy do oci a 5 minut som sa nevedela ani poriadne pohnut. Este som na neho zaganila, ze ci je normalny...a on to bral tak, ze sak ved pes za to moze, ze sa zase pretvaruje. Tak som mu dost razne vysvetlila, ze vo svojich 52 rokoch by uz mal mat rozum a nerobit taketo hovadiny a cely zvysok dna som bola hodne neprijemna, lebo mi stale tvrdlo brusko. Chlapi nenosia dieta 9 mesiacov, neboja sa zakazdym, ked sa dlhsie nehybe, nestresuju v prvych mesiacoch, nie je im zle, posledne mesiace sa necitia ako vorvan na susi a ked sa to uz ma vsetko stastne skoncit tak nepochopia, ze takato vec (a aj mnohe ine) nas dokazu vykolajit.

lunnka
11. apr 2012

@janusha33 ahoj ked si sila ohradku do postielky, aku si ju dala vysoku? ideme na to a neviem ake rozmery byvaju.. 🙂

cobhan
11. apr 2012

@oxiba by som ho asi do clenku kopla za taku odpoved 🙂

pokito
11. apr 2012

@jagu81 presne si vystihla pocity ktore mam aj ja, a mozno kazda z nas.
A to som si myslela ze len ja mam take obavy... 😅

cobhan
11. apr 2012

@mariankach no ja myslim, ze sa radsej do nemocnice prezeniem dvakrat ako by som raz nemala stihnut 🙂 ked sa mi nieco nebude zdat, tak pojdeme.

jagu81
11. apr 2012

@cobhan veru, presne si to napísala 🙂 ja si len namýšľam a stále sa niečoho bojím, však keď dr. povedal, že je to v poriadku, tak čo stresuješ? No on to asi nemôže pochopiť, bábatko je od prvej chvíle spojené so mou a ja od prvej chvíle nerozmýšľam, čo je dobré pre mňa ale pre bábo. Aj keď si ponadávam, že mi je zle, niečo ma bolí, malá zas kope, som rada že kope, aspoň viem že ju mám 🙂 a toto chlap nikdy nezažije a preto asi ťažko pochopí, ale aspoň občas by mohol, však?

pokito
11. apr 2012

Jaj babenky, do piatej rana som nespala, co mi bolo tak na figu, som si myslela ze to uz asi pride, a potom sa brusko umudrilo a prestalo tvrdnut. Krize ece bolia, ale uz minimum. Teraz lezim a asi prespim cele popoludnie.
Este aspon 3 tyzdne musime vydrzat...

jagu81
11. apr 2012

@pokito no vidíš a ja som si myslela, že mi už začína z tých hormonov šibať, tak som asi ešte aspoň trochu normálna, som rada 😀

mariankach
11. apr 2012

@cobhan ja som sla do Mt na 3x 😀

cobhan
11. apr 2012

@jagu81 ja si myslim, ze som relativne kludna. V nemocnici stresuje aj drahy, lebo tu su tie vysetrenia fakt o nicom a tym padom nevieme na com sme. Minule uz hromzil, ze nechape naco tam vlastne so mnou isiel, ked na obrazovku sona ho ani nepustili sa pozriet 🙂. No co, predtym sa pozeral on(a lekar a jeden indicky medik) a ja som baby nevidela vobec...vlastne som ju minuly tyzden videla prvykrat po 5tich mesiacoch a aj to len na par sekund.

cobhan
11. apr 2012

@pokito uz to asi lepsie nebude. Ja mam za sebou tiez blbu noc, ale skor kvoli zahe a nadche...bud ma palila zaha alebo sa mi nedalo dychat a od polnoci som sa prehadzovala az do piatej rana a o siestej uz zvonil budik.

mariankach
11. apr 2012

@alohim cauko, pekne bavlnene podprdy kupis v Pre deti obchode, cca za 12,- Eur. Ale kup si az po narodeni babetka, vsetkym nam co kojime nabehli prsia po narodeni este o cislo-dve. Konkretne ja som mala v tehu C, teraz mam E 🙂 . kupovala som tyzden po narodeni malej.

cobhan
11. apr 2012

@mariankach dufam, ze ja tak nebudem chodit do Corku...ozaj odkial si ked budes rodit v MT?

jagu81
11. apr 2012

@cobhan inak podľa toho čo píšeš, tí Íri berú ozaj poradne oproti SK dosť zvláštne. Je pravda, že aj mne Dr. nerobí sono stále (len 12, 20, 30tt) ale aspoň krček a srdiečko kontroluje vždy. Čo už narobíš, keď je tam taký systém, nechá sa asi viac robiť, hlavne nech ste v poriadku 🙂

mariankach
11. apr 2012

@cobhan ja uz mam babetko 🙂, rodila som tam pred 3 mesiacmi, inak som zo Ziliny.

cobhan
11. apr 2012

@jagu81 tu srdiecko kontroluje len obvodna..tam idem buduci tyzden. A sono vlastne tiez bolo zatial 3x, ale zrejme bude aj koncom mesiaca, aby videli, ci sa uz mala otocila. A krcok sa nekontroluje vobec, ani prietoky, ani test na tehotensku cukrovku (pokial nenajdu zvyseny cukor v krvi pri odbere - robia sa tusim dva alebo tri pocas tehotenstva), screening v 14tt tiez nic - oni to skratka az moc nechavaju na prirodu a ked si k tomu pripocitas fakt, ze na matersku sa ide dva tyzdne pred terminom (berie sa 40tt ako termin) tak sa ani necudujem, ze vela bab ide do porodnice priamo z prace 😀

stvura
Odpoveď bola odstránená
cobhan
11. apr 2012

@stvura hej, vyhoda je, ze po par hodinach mozes ist domov z nemocnice, co dufam aj vyuzijem. Nerada by som tam ostavala dlhsie ako je nevyhnutne. Drahy uz ma ja plan, ze hned z nemocnice prebehneme cez cestu do shopping centra..tam je na zaciatku hned Pennys, kde sa doplni vybavicka podla aktualnych rozmerov a oproti maxi lekaren a tam sa zase zasobim ja.
Ozaj, odkedy je dobre pit malinikovy caj? ja som dostala balenie od kamosky, co ona nespotrebovala a neviem, ci ho uz mozem zacat pit alebo este nie

mariankach
11. apr 2012

@stvura nie veru, ja som mala normalne termin januar, dokonca som 1 tyzden prenasala. Ale z nostalgie som uvidela navrchu forum a tak som kuk k vam, ako ocakavate svoje babetka.
Inak babetko kazde je na zaciatku tazke, my sme uz teraz po 3 mesiackoch utraseni a mala sa vkuse rehli, zlaty bobacik.

stvura
Odpoveď bola odstránená
cobhan
11. apr 2012

@stvura 36tt myslis 35tt+0 alebo 36tt+0 lebo uz v tom mam chaos.
To predcasne narodene sa muselo fakt moc skoro narodit s takou hmotnostou. Ja som tiez predcasne (namiesto 28.5 som sa narodila 28.3) ale mala som tusim 1400 g a nejakych 40 cm.

pokito
11. apr 2012

@cobhan juuj no nezavidim ti, v tomto stadiu a este chodit do prace... 😒

stvura
Odpoveď bola odstránená
mariankach
11. apr 2012

@stvura mne kamaratka porodila vo februari, 27TT, este su v MT, ja strasne dufam,z e bude jej maly okej, lebo my sme boli s nou ako dve vajca, aj sme sa hrozne tesili ze ja v januari a ona v maji a budeme spolu kocarovat v lete. Ale maly uz je z inkubatora na postielke a o mesiacik idu domkov, tak zhaname vybavicku a vsetko, pomaham jej.

cobhan
11. apr 2012

@pokito a keby si vedela ako strasne sa mi vcera nechcelo ist 🙂 Nastastie sefov mam cely tyzden prec, tak to tu mam volnejsie a tych 5 hodin denne sa da vydrzat aj ked na klasicku turu banka-banka-posta sa dnes necitim. A tym koncim, po robote tak maximalne na nakup a utekam domov sa dat do normalnejsej polohy a oddychovat. Kamoska mi dnes volala, ci s nou behnem po robote do banky, lebo nevie po anglicky, ale uz som ju dost razne odmietla...raz sa to musi naucit aj sama a ja sa zase musim naucit byt sem tam takym malym egoistom, co mysli hlavne na seba 😝

mariankach
11. apr 2012

@stvura ty ale kukam ze ty dve deticky a tretie na ceste??? no clovece, to si fakt inaaaa metelica 😀. Moja malinka ma zamestnava dost a ty pises ze este dalsie, 3. babetko cakas 🙂. Dnes som tu na MK vynimocne dlhsie, ale spinka bruskom na mne skoro polku dna, kde-tu cucne, dnes sme si dali leharo a oddychujeme, lebo som mala perno.

pokito
11. apr 2012

@stvura no ty kokso, tak to by som asi nezvladala, a mne by stacili iba tie schody same o sebe a mala by som dost

cobhan
11. apr 2012

@stvura Hej, v robote budem este mesiac. Az v 38tt idem na matersku..ako nevadi mi to, zatial sa da, ale ked sa mala hmyri tak som neschopna fungovat. Vtedy som tu na fore alebo na facebooku, kde aspon nehrozi, ze urobim nejaky kiks. Mne na robote nevadi nic, len od zaciatku tehu som ako prastena kyjakom a zabudam a moje organizacne schopnosti sa niekam stratili, no a pri predstave,ze by som mala este tlmocit..tak to uz neviem neviem. Tlmocenie ma vzdy bavilo, ale strasne ma vycerpavalo a teraz by som uz asi domotala vsetko zaradom.
To si dost malo pribrala...ja uz mam +14kg a to hlavne priberanie vraj este len pride 🙂

janja2502
11. apr 2012

ahojte, mne je dnes tak nejako zvlastne. Neviem ci je to pocasim alebo co. Citim sa ako mechom udreta, trasu sa mi ruky aj nohy a bolia krize. No uvidime co z toho bude. Este k tomu vsetkemu mi je zle. Asi si urobim slabu kavu, lebo zvyknem mat nizky tlak. 😒

pokito
11. apr 2012

@cobhan ja som dnes egoista...posledny kusok torticky som spapala, posledny zemiakovy salatik a reznik, som zvedava co bude papat ten moj balkansky zbojnik 😀 😀
Len ma mrzi, ze po vcerajsej noci som si netrufla ist na stretavku s kocenami z MK 😢 😢 😢