icon

Pôrod v máji 2012

arieska
30. aug 2011

Druhe babo a opat na prvy pokus. Bodaj by aj ine maminky mali tolko stastia 🙂 . Zatial to vie iba manzel a kolegyna v praci. Na zaciatku zmiesane pocity, ale uz sa aj zacinam tesit 🙂

miskahanesova
16. apr 2012

janusha33Tak zisti a napis lebo uz mi fakt z toho harasi 🙂

kisasonka83
16. apr 2012

@lilianka1199 ja som to spomenula gynekologovi a ten len tak spomenul ze by bolo dobre zobrat krv na pecenove testy ale inak nic ☹ to svrbenie je hrozne,v noci neviem spat,som doskriabana az do krvi a to hlavne na chodidlach a na dlaniach boze naj uz mam porod za sebou☹ uz je toho na mna vela,je to moje druhe tehotenstvo jedno za druhym,syn ma 10mesiacov teraz a na telo je to uz vela,behom 2tyzdnou som vybrala 2druhy ATB,lebo som mala chripku,to mi potom preslo na zapal praveho zvukovodu,neskutocne bolesti ucha ,tahali mi nerv zo zuba a este ku vsetkemu mi rastie osmicka v lavo hore ☹ prave ucho uz oka a od dneska mam zapal na lavom uchu ☹celych 8mesiacov nic a posledne 3tyzdne sa na mna nasypalo vsetko a to jak ma pali zaha ani nehovorim uz nech je vonku🙂

kisasonka83
16. apr 2012

@zlobinka presne tak ☹

cobhan
16. apr 2012

@miskahanesova
@janusha33
Tiez mi hrozi cisarsky ake sa nase mimco neumudri a neotoci 🙂 ale ja som rozhodnuta pre spinal. Hned mas dieta u seba, vies co sa deje a okrem toho by som sa celkovej narkozy asi bala. Jedina nevyhoda co hovoria je, ze potom musis cely den lezat a nedvihat hlavu.

janusha33
16. apr 2012

@cobhan No tak som naslo ze vyhody co pises a nevyhody ze bud sa nevedli trafit dobre alebo zeny bolela hlava potom neskutocne alebo sa im stalo aj to ze im nezabrala latka.Takze asi aj ja risknem spinal,kedze sa rychlejsie spamatam a zda sa mi to byt blizsie ku prirodzenosti ako celkova anesteza.Celkovu som mala ako dieta ked mi operovali nador z krvnych ciev a pamatam sa ze sa mi neskutocne po tom tocila hlava a som aj spadla z postele.tak dufam ze toto zvladneme nejak.

200283
16. apr 2012

ahojte ktora ide rodit koncom maja do čadce ?

tinci
16. apr 2012

@jarabica123 treba pit na krce vela vela cistej vody aspon 3 litre za den, tiez som to mala a odkedy dodrziavam pitny rezim mam s tym uplne pokoj ...

verula30
16. apr 2012

ada6947/ahoj,ja mam termin na 30.maja a idem tiež rodiť do Trstenej.

verula30
16. apr 2012

@ada6947 Je super,ked budeš mať dievčatko,ja mam dvoch chlapcov a ešte stale neviem čo to bude,už som sa pytala dvakrat ale je stale akosi bokom otočene že nevidno,zajtra je poradna tak uvidime ak uvidime

oxiba
16. apr 2012

@pokito Vchod cez polikliniku, 1.poschodie v pravo, c. Dveri 108, robi v pondelok a v piatok, cez web str. Antolskej najdi t.c. a zavolaj jej kedy je najlepsie prist... V piatok robi od 9 hod., na dverach je nieco uplne ine, na internete je neaktualy rozpis sluzieb, i v piatok bola napisana poradna a bolo tam vela zien v prechode na kontrole i bezne pacientky, nechapem ako to tam funguje.. Kedy sa k nej zberas? Ozaj na prednaske si bola?

oxiba
16. apr 2012

@janusha33 @danculka24 @miskahanesova +vsetky ktore chcete vediet viac o SC, tak tu mate clanok, ktory to krasne zhrnuje: http://primar.sme.sk/c/4116745/cisarsky-rez.html

pokito
16. apr 2012

@oxiba dakujem, ja idem este buduci stvrtok posledny krat k nasej dokine a potom az na antolsku. Pytam sa, lebo som tam dnes bola pozret, kedze sme tam boli na tej priprave. Inac dobre ze si nesla, kedze uz jedno dieta mas, tak vsetko ovladas. Bolo tsm len vysvetlene ako to prebieha, a potom sa baby pytali na veci co chceli vediet. To vsetko som uz vedela od kamosky alebo z netu. Bola tam aj Danculka, ale sme jedna druhu nenasli, kedze som nebola v mekaci a nepzname sa ☹

linlin
16. apr 2012

@krisstinaa Ahoj, ja sa chystam rodit v ruzinove.

janinkad
16. apr 2012

@miskahanesova
@janusha33 ako som sa pytala kamosky,sestricky na gynde a sama mala 2 cisarske,ze co je lepsie..spinal ci celkova.povedala mi takto.po spinali ci epiduraly musis lezat na chrbte,nedvihas hlavu,lebo potom ta neskutocne boli a musis vela pit,cikas potom do misy,ale tu je ta vyhoda ze necitis nohy ze ked ti daju injekciu na stahovanie maternice,necitis tie bolestive stahy,kdezto pri uspati to riadne citis...ale po 2-3 hodkach sa postavis,mozes ist normalne na WCko a fungujes.a samozrejme musi ti to epi aj dobre pichnut...A baby,pri kazdej operacii ked vam pichaju do chrbtice,treba vela pit,napr.u nas na chirurgii doktory kazali kolu pit,len pri gynekol.si to asi nemôzme dovolit🙂)ked som videla ako tych ludi boleli hlavy(nie vsetkých)som si povedala nikdy!

miskahanesova
16. apr 2012

janinkadtakze hovoris ze celkove uspatie je lepsie??

oxiba
16. apr 2012

@pokito vsak to mozme napravit, ked sa uz nebudes citit zle.. Mozme kludne opat pokavickovat, mne zostavaju este 3 tyzdne do babyexpedovania 🙂

oxiba
16. apr 2012

@miskahanesova to nechavaju vybrat teba? Kde rodis? Tu v Ba o tom rozhoduje porodnik, k celkovej narkoze sa uchyluje vacsinou pri akutnej SC.. No to uz asi vies, zda sa ze to riesis uz hodne dlho 🙂

miskahanesova
16. apr 2012

nie rodim v Galante v pondelok....a ja mam planovanu SC...a mozem sa rozhodnut sama co vlastne chcem 🙂

janusha33
16. apr 2012

@oxiba Mna sa mama tiez pytala ze co chcem ci spinal alebo celkovu anestezu...robi v porodnici takze bude aj pri porode....to by si totiz nedokazala odpustit aby si vnucika neosetrila sama 😀 .

michalienka25
16. apr 2012

@200283 no asi ja 🙂

danculka24
16. apr 2012

@oxiba
@miskahanesova akurat pozeram ci dobre citam ze si možeš vybrat, to som prekvapena

danculka24
16. apr 2012

@pokito
@oxiba nenasli ☹( strasne vela ludi tam bolo

janja2502
16. apr 2012

baby, ja by som si tiez vybrala spinal. Mala som na izbe pri prvom tehu aj babu so spinalom aj s celkovou narkozou. A poviem vam, ta co mala spinal bola na tom lepsie. 😉

miskahanesova
16. apr 2012

danculka24preco co som sa pytala ja niektorych kamaratok co rodili v ba tak si tiez mohli vybrat...aj kamaratka mi rodila minuli rok a a taktiez jej dali na vyber..

lucyfuk77
16. apr 2012

Kocky, kde v BA ste kupili bavlnene rukavicky pre baby? V Tesco petrzalka nemaju. Dikes 🙂

danculka24
16. apr 2012

@lucyfuk77 mothercare 😀

danculka24
16. apr 2012

@miskahanesova tak to som netušila, ale na druhej strane fajn ked sa može clovek rozhodnut

lucyfuk77
16. apr 2012

@danculka24 no pekne, prosim ta co tam stali?

danculka24
16. apr 2012

@lucyfuk77 fuu tak to netušim už ☹

pifina
16. apr 2012

@kisasonka83 tak to zalezi od doktorky, ci je normalna, ja keby som prisla k mojmu doktorovi, tak mi tu krv vezme v pohode ...