icon

Pôrod v máji 2012

arieska
30. aug 2011

Druhe babo a opat na prvy pokus. Bodaj by aj ine maminky mali tolko stastia 🙂 . Zatial to vie iba manzel a kolegyna v praci. Na zaciatku zmiesane pocity, ale uz sa aj zacinam tesit 🙂

janusha33
19. apr 2012

@lunnka Ja mam kupeny Batole sensitiv a vypralo mi v nom pekne.A tak je to uplne jemnulinko vonave ze to ani necitit poriadne.A si myslim ze kazdy prostriedok je troska parfumovany,kazdy ma nejaku slabulinku vonu.

lunnka
19. apr 2012

@silvulik10 u mna najskor ze vysadit magnezko uz, celkom ostal prekvapeny ze este beriem 3xdenne (ale tak na poslednej poradni nevravel ze mam prestat), tak ze vysadit a potom ze alebo teda este tyzden do dalsej poradne nech beriem, ale menej, 2x denne..tak som sa rozhodla ze jeden denne staci, aj to neviem, ale rada by som uzavrela aspon 38tt. Co sa tyka zeleza to mam stale brat 2xdenne, no zas tam sa bojim lebo mam problem ist na zachod- tak kazde dva-tri dni idem a ze je lepsie nebrat tak okolo porodu a hned po lebo mozu byt tazkosti po siti ist na velku- co budu aj bez toho..tak neviem zelezo je zas dolezite.. preco chodis kazdy den?

adikasala
19. apr 2012

ahojte kocky potrebujem radu...boli sme na sone vcera malinka nam nabrala na 2700g tak sa tesime,ale nam zistili ze mame viac plodovej vody,tak musim byt monitorovana ci sa nezvysi alebo sa dostane do normalu,ked by to pretrvavalo tak musim porodit maximalne 5 dni po termine.....tak ked sa malinka sama nerozhodne tak potom len vyvolavacka alebo cisarak....nemate stym skusenosti preco je tej plodovej vody viacej a ci je to vazne....inak zo spodu som zatvorena len sa krcok trosku skracuje 🙂

janusha33
19. apr 2012

@lunnka Ked tak kup mensiu a uvidis ako na to mimco zareaguje a ked bude vsetko dobre tak vies ze mozes kupovat aj vacsie.Alebo kup vacsie ked tam mas zlavu a ked nebude dobre na to reagovat tak mozes v tom prat svoje veci a miminku kupis potom nieco ine.Ved praci prasok sa nepokazi.

janusha33
19. apr 2012

@silvulik10 Heheh to zelezo by som mala ja ja brat ale nejak nanho stale zabudnem takze ho ani neberiem.

janusha33
19. apr 2012

@lunnka Tak umele zelezo sposobuje problemy so stolicou ale ak sa zelezo doda v prirodzenej forme cize v potrave tak by s tym problem nemal byt.Takze papat vsetko co obsahuje vela zeleza ale nedajte sa obalamutit spenatom.Ten az tak vela zeleza nema.....cvikla a mrkva ho maju podstatne viac.

pifina
19. apr 2012

@lunnka dobre na zelezo je napriklad aj avokado ... a tiez zihlava - ak mas moznost niekde narbierat cerstvu, tak si ju nakrajaj trebars do prazenice, ze to zelezna bomba 😅

silvulik10
19. apr 2012

@janusha33 Ahoj, áno idem do Šace, termín máme približne rovnaký tak sa asi stretneme 🙂 Tie poplatky sú tam hrozné, ale čo sa dá robiť. Ale nadštandard nechcem, maximálne ten starý za 10 Eur aby som sa vyhla našim spoluobčankám.

silvulik10
19. apr 2012

@janusha33 železo mi teraz predpísal internista v pondelok. Smiešne no nie, dobre, že nie až po pôrode 😀

cobhan
19. apr 2012

@lunnka mne zase lekarka povedala, ze mam brat tehotenske vitaminy a nic ine..ale tie tehotenske su o nicom, dobre su na prve tri mesiace (200% kys. listovej), potom uz nie. Tak nakoniec povolila, ze mozem jest 500 mg vapnika a 250 mg magnezia denne, ale nic viac. Aj tak si davam dvojitu davku, lebo vdaka magneziu neviem, co je to zapcha a ked si dam len jednu tabletku, tak hned citim, ze sa zapchove stavy vracaju. Niekedy mam pocit, ze je asi lepsie pocuvat vlastne telo a nie lekarov.

silvulik10
19. apr 2012

@lunnka Ale u mňa je to komplikované už od 18tt, našli mi defekt na srdci, rýchly tep, opuchy ..... takže striedam, gynda, interné a kardiológia. Mala som rodiť cisárskym, ale, že zvládnem aj spontánny pôrod a po pôrode sa bude zisťovať či bude potrebná u mňa operácia srdca, alebo nie. Toľko v skratke. 🙂

lunnka
19. apr 2012

@silvulik10 fuu tak to preto... potom sa hanbim ked stale mrncim ako sa citim.. ☹

janusha33
19. apr 2012

@silvulik10 Tak sa asi nestretneme lebo ja idem do starej.Sacu mam dost od ruky a do novej nechcem ist.

lunnka
19. apr 2012

a este (inak dnes sa nejak plasim vsetko riesim naraz) monitor dychu..pozeram tu na bazar- kupovali by ste aj odtialto? uprimne povedane pokukujem po tych najlacnejsich.. mate nejake dobre resp. zle odporucania? znacka alebo tak..

janusha33
19. apr 2012

@silvulik10 Mne ho predpisala gynekologicka este pred velkou nocou ale to som ho brala len nejaky tyzden a potom som radsej jedla cviklu.Ako darca krvi viem ze cvikla ma vela zeleza a dobre vplyva na krvotvorbu,cviklu odporucaju aj onkologickym pacientom na krv.....a mrkva tak isto,v podtstae vsetko co je cervene.....a mrkva sa dokonca lahsie vstrebava ked je uvarena.

janusha33
19. apr 2012

@cobhan No ano len aby si telo nezvyklo velmi na ten ucinok magnezia na zapchu a potom budes mat problem ho vysadit.

oxiba
19. apr 2012

@lunnka a naco ti to bude? Ten sa odporuca hlavne u nedonosenych deti s velmi nizkou porodnou hmotnostou..

janusha33
19. apr 2012

@pifina Ano to je pravda,ale mozes si ju dat aj ako caj.....zihlava je skvela na chudokrvnost.

cherry1981
19. apr 2012

@janusha33
@pifina Baby ja pijem kazdy den zihlavovy caj, kedze uz rastie cerstva zihlava tak kazdy den si cajik urobim ale pritom berem aj zelezo, kedze vysledky sa mi zhorsili a mam nizky hemoglobin 😉

lunnka
19. apr 2012

@oxiba no nie len tym, hlavne ale nikdy nevies...pre pokoj v dusi... kamosky odporucali... a ze ich dvom kamoskam doslova zachranil zivot babatka

lucyfuk77
19. apr 2012

@oxiba presne take som vcera kupila 😉. V porodnici viazali babatka este do tych klasickych s utahovanim po celej dlzke na snurku, z toho sa nedalo dostat 🙂. Ja mam na doma taku obyc na suchy zips plus maslicka, to kvoli tomu ked ho bude syn a manzel drzat na rukach v kresle a tak...

cobhan
19. apr 2012

@janusha33 potom si uz dam kludne aj kavu ako protizapchove opatrenie. Ale teraz mi to pride lepsie jest magnezium ako sa dopovat kavou.

pifina
19. apr 2012

@janusha33 aj caj je dobry, ale ten zase dost odvodnuje, tak ho netreba pit vela ... ja pijem taku konsku salku, ale zase mne puchnu nohy, tak to preto 😅
@cherry1981 ja som brala zelezo asi 10 dni, potom sa mi hemoglobin zvysil, tak som ho vysadila a pri poslednej kontrole isiel zase pekne hore, tak uz ani brat nebudem, uz len takto prirodne 😅

cherry1981
19. apr 2012

@pifina ja aj napriek tomu ,ze som zelezo brala siel hemoglobin dole, tak som zacala pit ten zihlavovy caj som citala, ze je dobry na anemiu, tak snad zaberie 🙂

silvulik10
19. apr 2012

@janusha33 No nevadí, ale držím palce, aby si mala ľahký a rýchly pôrod 🙂

pifina
19. apr 2012

@cherry1981 a ake tabletky beries? niektore sa vraj vstrebavaju lepsie ... a kedy ti robili odber? lebo medzi 28-32 je pokles zeleza v krvi uplne fyziologicky, mne vtedy kleslo a potom zacalo pekne stupat ...

silvulik10
19. apr 2012

@lunnka Nemáš sa za čo hanbiť, tehotenstvo je veľmi zaťažujúce pre organizmus. Pre niekoho viac a niekoho menej. Prvé tehotenstvo bolo v pohode, ale toto, to je čistá hrôza a už sa neviem dočkať tých pôrodných bolestí, či prasknutia plodovej vody. Preto dnes znova idem do záhrady troška pokopať, pohrabať, snáď to rýchlejšie príde. Nohy mi tak či tak puchnú, môžem ich vyložiť aj na luster aj tak nič a bolia. Veď za mesiac som zadržala 10 kíl vody ☹ Fučím ako parná lokomotíva.

silvulik10
19. apr 2012

@janusha33 Ja som si zvykla dať čučoriedky, aj tie obsahujú veľa železa 🙂 Už žiadnu chémiu brať nechcem.

cherry1981
19. apr 2012

@pifina v 33 tyzdni mi robili a na zaciatku tehu berem ferretab comp.

pifina
19. apr 2012

@cherry1981 ja som dostala maltofer fol, to je s kyselinou listovou, mozno preto mi to tak rychlo stuplo ...