Pôrod v máji 2012
Druhe babo a opat na prvy pokus. Bodaj by aj ine maminky mali tolko stastia 🙂 . Zatial to vie iba manzel a kolegyna v praci. Na zaciatku zmiesane pocity, ale uz sa aj zacinam tesit 🙂
No musim koncit vratil sa mi moj marod od lekarky - angina a obojstranny zapal stredneho ucha, len nech do toho nezacnem rodit...
@lunnka Ty si ako ja,presne toto som hovorila muzovi, ze ako by som tam sla 😀 Sa na mna pozrel, ze ci som normalna🙂) A veru, velmi rychlo to vsetko ubehlo, pride mi to ako vcera, ked sme nasim hovorili, ze cakame miminko🙂) A teraz uz za par dni ho budeme mat v naruci, a kazda sa uz na to isto moc tesime, len nech ten porod prebehne co najrychlejsie a nech je vsetko ok🙂
@oxiba No mne povedala doktorka minuly tyzden na poradni ze koncom tohto tyzdna si mam urobit predoperacne tak neviem ci nahodou nema v plane na buduci tyzden cisarsky a ukoncit to.Ved v podstate maly ma uz hadam vsetko, je dost velky tak naco budem cakat kym to pride samo a sa potom stresovat aby sa vsetko stihlo.Ako bola by som jej aj vdacna keby to tak urobila lebo uz je krpec aj tazky,uz sa mi aj nedobre pretaca v posteli.Teraz keby mi zavolali ze pod rodit tak berem tasku a hoci aj na autobus sadam a idem.Ale keby to teraz na mna prislo oco je doma takze by ma hodil a keby aj nebol tak volam si sanitku a idem pozriet mamu do prace 😀 😀 .Jaaaaj ta by bola vyplasena keby ma tam teraz sanitka doviezla.hehehehe
@lunnka Preto radsej nic neriesim a nemyslim na to co by sa mohlo a nemohlo stat,len pri mojej mame je to niekedy tazke lebo ta mysli na vsetko naraz a najma na to zle.Ze si mam napr.lekara zaplatit lebo ked ma vymakne nejaky mlady tak ma moze odbabrat a budem mat zrasty.Tak som jej rovno povedala ze nikoho platit nebudem,ked mam mat zrasty tak ich budem mat ci mi bude cisarsky robit stary alebo mlady lekar.Proste riesi veci ktore sa jej netykaju a tym zbytocne vytvara stres.Takze ju uz ani radsej nepocuvam.Svagrina mi tiez hovorila ze ani ona ani jej sestry nemali lekarov zaplatenych a porodili vsetky v poriadku.Ja verim ze sefik hore v nebicku sa o nas postara a nebudu ziadne komplikacie.Takze sa snazim nic neriesit a zaujimam sa niecim inym,stale si najdem dajaku robotku aby som sa zamestnala niecim a nemyslela na porod a kadeco okolo toho.
@janusha33 keby si mala mladeho pri sekcii, urcite tam bude pri nom aj starsi- nemyslim ze je len jeden lekar pri takom zakroku a toboz by nenechali len mladeho..
a ked spominas sanitku- mojej kamoske povedala gynda ze si nemoze volat .. nechapem preco, tak volali taxi..jedina nevyhoda sanitky je, ze by asi nevzali aj mm..takze ja som si pripravila radsej cisla na taxiky
@lunnka Hej do sanitky by brali iba mna,ibazeby prisiel sused co robi na zachranke.Takze v pripade zeby bola mama doma tak by mala smolu 😀 .No neviem preco by som si nemohla volat sanitku.Ved keby som im povedala ze mi odtiekla voda a idem rodit a som sama doma a neviem co tak by mi poslali nejaku sanitku.Kamosku viezla sanitka do porodnica,normalne zachranka pre nu prisla jak jej odtiekla voda.
Dievcata mam jednu otazocku, neviete mi poradit, chcela by som este pred porodom nafarbit vlasy (melir) ale neviem ci to nebude mat nejaky vplyv na maleho , vraj su uz neni take agresivne farby ale predsa... ci mam radsej pockat po porode? dakujem 🙂
@gugolina ja by som sla ku kadernicke,ludia toho narozpravaju,najlepsie keby tehota nemohla nic,vsetko jej zakazat......podla mna sa ti to do krvi nedostane a uz vobec nie k babatku.......skor sa ti moze stat to co mne,ze som farbila na hnedo a vdaka hormonom,mam ciernu farbu 😖 ....
moja dnesna noc.....studene obklady kazdu hodinu,ja uz nemozem vydrzat.... ☹
@lilianka1199 Ja som vcera farbila na baklazanovo a chytilo mi to nejak hnedobaklazanovo....respektive mam pocit ze niekde mi to nechytilo vobec.
No teraz som citala v novinach ze myslim ze v BA to bolo porodila v trolejbuse zdrave dievcatko. Wuaaaa ta toto by som asi nechcela aby sa mi stalo.Ktora z nas to bola?
@lilianka1199 A nejaky dithiaden alebo fenistil nemozes zobrat?alebo si natriet?Je to isto velmi neprijemne.
tak oficiálne to mám za 007 🙂.
no aj sám lekár sa čuduje, že čo ho tam ešte drží - že iné pacientky by už porodili pred týždňom ...
no moje vysvetlenie = je to chlap a je mu tam dobre 😎
@jarabica123 @zlobinka no baby som rada ze niesom v tom sama, uz som mala vycitky ze dievcata tu spominaju same bolacky (ako v podstate vacsinou aj ja) a ja tu na blaznenie myslim.. ta predstava mi prisla riadne smiesna 😉
@janusha33 ano ved aj ja som nechapala ked jej vravela ze na sanitku nema narok- samozrejme keby ze odtecie plodova voda a nemas sa ako dostat do nemocnice, volam.. len ze sa to niekedy berie ako zneuzivanie na "taxi" ak nie si v stave ze uz rodis..co v nasom pripade neviem ci tak bude..myslim ze ked budem mat pravidelnejsie kontrakcie doma neobsedim aby som cakala kym budu castejsie, radsej pojdem hned
@lunnka mne dnes zhodou okolnosti znama na poradni vravela,ze asi pred rokom ju prisiel v noci budit sused,ze zene odtiekla plodova voda a ze sanitka nepride,ze im povedali,ze sa maju nejako dostavit,alebo si zavolat taxik...ze prisli do nemocnice a o 5minut sa im syn narodil...aka rychlost...super rychly porod,ale cloveka vie az nasr... ako si to mozu dovolit povedat,ze neposlu sanitku,ze zavolajte si taxi.........tak hovorila, ze nevie co by robila,keby porodila ta suseda v aute........no aj to spominala - ten trolejbus,ze niektora sa natrapi niekolko hodin,druha ani nezbada,ze ide rodit...
Čaveste 😉 ....baby prišlo Vám už niečo zo socialnej ohľadom materskej? To do koľkých dní by malo netuším 🙂
@lunnka A si predstav ze ti odtecie voda a sa trolejbusom vyberies do porodnice.Ja asi budem taky cas volat sanitku a nech sa mi niekto opovazi povedat ze nemam narok.Platim si zdravotne poistenie tak co.Ked mozu ciganky nosit do porodnice sanitky a oni si ani poistenie neplatia lebo za nich plati stat.A v sanitke som sa este neviezla. 😀 😀 Ale to fakt len v pripade nudze.
@tiuska77 ja som na MD od 18.4. - posielal mi ju môj zamestnávateľ do SP. Včera som tam volala, vraj ju ešte nemajú nahratú lebo za apríl sa mi budú posielať peniaze až v máji. Takže vraj si mám zavolať až niekedy prvého - druhého mája. Takže mi zostáva len dúfať, že ten papierik o materskej dovtedy nestratia. Ešte som sa pýtala či im treba ešte niečo poslať okrem toho papiera, vraj nie - potom iba dodať kopiu rodneho listu.

@oxiba presne to si hovorim cim viac viem tym horsie..kamoska vobec neriesila tolko co ja, vzdy sa cudovala co jej hovorim, uz to ma za sebou a zbytocne sa nestresovala- brala veci ako isli