Pôrod v máji 2012
Druhe babo a opat na prvy pokus. Bodaj by aj ine maminky mali tolko stastia 🙂 . Zatial to vie iba manzel a kolegyna v praci. Na zaciatku zmiesane pocity, ale uz sa aj zacinam tesit 🙂
@danculka24 Dakujem tak to risknem dam aj ja 🙂 nech vyzerám trosku 🙂
@maskyna Pri vybavovaní rodného listu musí rodič predložiť hlásenie o narodení dieťaťa, ktoré dostane v pôrodnici. Najčastejšie vybavuje rodný list otec dieťaťa.
Ak sú rodičia dieťaťa zosobášení, potrebuje na vybavenie oba občianske preukazy a sobášny list. Oznámenie musí urobiť do troch dní od narodenia dieťaťaAk je matka rozvedená, predkladá spolu s občianskym preukazom aj právoplatný rozsudok o rozvode. V prípade, že je slobodná, predkladá svoj občiansky preukaz a ak chce urobiť aj zápis o otcovstve, musia byť prítomní obaja rodičia dieťaťa. Matka v týchto prípadoch nemusí dodržať trojdňovú lehotu na oznámenie narodenia novorodenca, urobí tak hneď, ako je schopná.
Matrika vydá rodný list na počkanie, ale len rodičom novorodenca, vo výnimočných prípadoch to môže byť iná osoba, ktorá má od rodičov splnomocnenie. Vydanie prvého listu je bezplatné.
@maskyna a este som nasla toto:
Vybavenie rodného listu pri narodení dieťaťa
•zosobášení rodičia predložia: - sobášny list a občianske preukazy
Meno dieťaťa sa určuje dohodou rodičov a to podpisom otca a matky pri zápise o narodení dieťaťa. Ak otec v čase narodenia dieťaťa nebude prítomný na území SR, je možné urobiť dohodu o mene dieťaťa ešte pred jeho narodením a to vyhlásením na matričnom úrade.
No tak po dlhom dlhom dlhom case som si vyzehlila vlasy.Nuda urobi svoje hehe.....takze uz mozem ist rodit lebo som vykockovana.Juj este obocie si musim vytrhat a az tak mozem ist. 😀 😀 Nech drobcek vidi aku ma kocku mamku 😀
@janusha33 Napis aj mne,prosim ta,zoznam co vsetko treba poriesit po porode,ked mas nejaky zoznam 🙂... Vdaka 😉
Kocky tu je stranka, kde najdete, co treba vybavit pred a po porode+ ked kliknete ikonku porod, je tam i co treba balit do porodnice 🙂
www.dietaaja.sk
@lilianka1199 tu to mas...
@1982zuzka tak to si ten lepsi pripad ked ti brusko nevidno, zo mna si kolegovci v praci robili srandu, ze zo zadu nie je vidno, ze som tehotna, tak ma vzdy obehli spredu, ze kontroluju ci som uz nahodou neporodila 😉
To moje brusko vyzera, ked sedim ako futbalka pod trickom, asi aj preto tak na mna ziraju.. 🙂
@lilianka1199 http://tehotenstvo.rodinka.sk/prirucka-pre-rodi... skus to tam omrknut co vsetko treba.Ja som pozerala iba tam.
@oxiba Kokoooos som pozerala na tej stranke a tam som pozerala na to tlacivo na priplatok k prispevku pri narodeni dietata.....to k tomu tlacivu treba este aj potrvdenie od zamestnavatela ze som pracovala a potrvdenie zo zdravotnej poistenie ze som bola poslednych 12 mesiacov zdravotne poistena.Pre pana jana to kedy mam este toto vsetko obehat.Sak to je neskutocne,tak matka mesiac po porode ma este toto vsetko obehat?To vobec nemyslia na to ze matka 4 tyzdne po porode ma dost svojho a nie este behat hore dole kvoli papierom.
@gugolina podla mna v pohode, ja som tiez pred mesiacom bola u kdernicky, sice nefarbila ale sam som si dala sampon.
@janusha33 ja si tiez budem volat sanitku, ked nahodu svokor nebude moct alebo mamka bude mat smenu. Auto totiz nemame a hoci je nemocnica od nas iba 5 zastavok, take ako co sa stalo v BA by som neriskovala :D
baby idete si dat epiduralku alebo nie?
Prajem vám pekný dník...veru už sa nám to kráti 🙂
Dnes inak za mnou ďalšia poradňa 😀 a zas to bola show...na ultrazvuk som čakala 2 hod.!!!! a to som bola objednaná na 10.00. Aspoň som mala česť vidieť na chodbe 3 poteciálnych pôrodníkov. A na poradni kovbojka...nie som rasista, ale celú čakáreň okupovala početná rodinka našich spoluobčanov, akoby ani sadnúť si riadne nebolo kde, ešte sa rozkrikovali, že musia čakať, že doma majú "robotu" a my "bieli" sme prednostní, pritom každý musel čakať. A jedna zlatučká sestrička ich vtipne slovne zrušila 😀
Nakoniec máme cca 3565 g, BPD 9,4, AC 35 a FL 7,4 a 1 slučku pupočnej šnúry okolo krku (môj beťár-obesenček sa asi krkolomne hýbe), ale bola som tentoraz tým milším pánom Dr. upokojená, že je to normálny nález. Termín vyzerá na 5.-15.5. A vraj nevie čo môže byť to pukanie v brušku, sa smial, že či mu "staré kosti" pukajú, že sa s takým ešte nestretol 🙂

@danculka24 jasnee 😉