icon

Pôrod v máji 2012

arieska
30. aug 2011

Druhe babo a opat na prvy pokus. Bodaj by aj ine maminky mali tolko stastia 🙂 . Zatial to vie iba manzel a kolegyna v praci. Na zaciatku zmiesane pocity, ale uz sa aj zacinam tesit 🙂

lilianka1199
2. máj 2012

@janusha33 no ako si dopadla???cakam,cakam ci si ostala v porodnici,alebo si doma🙂 ?

tiuska77
2. máj 2012

@lilianka1199 je nas viac zvedavých.... ale niečo na tom bude keď tu nieje 😉 ....vkuse na ňu myslím.... pomaličky to budeme mať všetky za sebou 😵

danculka24
2. máj 2012

@oxiba taak pome vytiahni tu gulu a vestiii, kedy ma to cakaaaa

stvura
Odpoveď bola odstránená
cimage
2. máj 2012

@stvura Ahoj, ja osobne este nerodim,len cakam a snad uz to dojde. Zajtra
mame termin,ale uvidime ako sa maly rozhodne. Hlavicku uz mame
dole, ale ziadne priznaky 😒 .

tinci
3. máj 2012

@mirkave aha tak to ma prave aj nasa svokra nastastie vyslovene nam nerobi zl eveci, su to skor divne veci ktore robi nastastie doma, ale uz bola minuly tyzden aj v nemocnici a chodila k psychiatrovi, trochu jej to pomohlo...

tinci
3. máj 2012

@stvura heej a to prati pre tvoju doktorku alebo pre nemocnicu v NZ ? Lebo tiez som malu prenasala 5 dni..

lunnka
3. máj 2012

jaaaaj zienky posledny tyzden, je to neuveritelne!!! 😲 😉

lunnka
3. máj 2012

chcem sa spytat davate nieco na madrac pod plachtu? nejaku podlozku? kupila som igelit v zdrvaot. potrebach ale to bude asi suchotat...

stvura
Odpoveď bola odstránená
jagu81
3. máj 2012

@lunnka ja si dávam takú podložku, čo sme dostali ku postielke, ale tam ju nechcem, lebo šuchoce. v posteli som si dala na ňu ešte starú osušku a až tak plachtu a už nešuchoce 😉 igelit je podľa mňa tiež v pohode, keď tak daj aj ty uterák alebo niečo také

lunnka
3. máj 2012

@jagu81 do postielky pre babatko myslim ano?

jagu81
3. máj 2012

@lunnka to čo som písala mám ja v posteli, ak by mi náhodou v noci odtiekla voda.
do postielky pre bábo mám nepremokavú podložku zo zdravotníckych potrieb, tie čo sa používajú aj v nemocniciach - aj v pôrodnici budeme mať pod sebou. 😉

lunnka
3. máj 2012

@jagu81 aha, tak aj ja ich asi dam.. ten igelit mozno tiez vyuzijem, aby som nemusela stale kupovat podlozky a dam nan uterak nech to tlmi... a co sa tyka do mojej postele, veru mala by som tiez nieco poriesit..ja hrdinka nosim len slipovu, lebo mi byva v noci strasne teplo, najradsej by som chodila hola :D

jagu81
3. máj 2012

@lunnka aj mne je stále horúco - deň, noc stále. ale tak keď si dáš niečo pod plachtu, to necítiš. ja som sa radšej takto poistila, nemám chuť kupovať si nový matrac a v našom prípade už človek nikdy nevie čo sa môže udiať 😉

kisasonka83
3. máj 2012

@bublinka76 ahoj dakujem za odpoved takze nakoniec som isla do nemocnice na poradnu a hned si ma tam nechali na gynekologii pre zle pecenove testy a to svrbenie a nasadili liecbu.Takze som ostala v soku ☹ ,ale urobili dobre to svrbenie bolo neskutocne a uz neslo vydrzat.Primar na vizite mi povedal ze maly je uz dost velky a mala som uz 39tt takze mi 25.4.2012 vyvolali porod a narodil sa nam syn Gabriel s vahou 3700g a 51cm.Svrbenie sa postupne ukludnilo a teraz je to uz iba obcas a aj pecenove testy idu do normalu,takze som naozaj rada ze som si isla sama dat skontrolovat pecen.testy a isla na porodnu o tyzden skor,inak by som sa len trapila a predlzovala to

lunnka
3. máj 2012

@kisasonka83 gratulujem k chlapcekovi!! prajem vam obom vela zdravicka 🙂 aky si mala porod?

kisasonka83
3. máj 2012

@lunnka dakujem 😉 porod bol super,rano mi o 6hod zaviedli talbetu na vyvolanie porodu,ale do 14:30 sa nic nedialo,potom mi okolo 15hod odisla hlienova zatka a za hodku praskla plodova voda,potom nastupili pravidelne kontrakcie a interval sa zacal skracovat,otvarala som sa tiez super rychlo ale to bolo asi tym ze som rodila po 11mesiacoch od druheho porodu 😉 syn sa mi narodil o 18:20hod a dokonca bez nastrihu hraze co som ostala prekvapena lebo bol najvacsi.Neviem ci tomu dopomohol aj caj z ostruziny malinovej.Aj tebe prajem rychly a bezproblemovi porod a aby si mala svoje vytuzene babo co naskor u seba 🙂

jagu81
3. máj 2012

@kisasonka83 jejda, tak to blahoželám k synčekovi, prajem veľa zdravia vám obom aj celej rodinke, tebe skoré zotavenie a veľa radosti z maličkého 😉

kisasonka83
3. máj 2012

@jagu81 dakujem baby aj Vam zelam aby ste mali pohodovy porod a uz coskoro drzali svoj vytuzeny uzlicek v naruci 🙂

lunnka
3. máj 2012

@kisasonka83 uzasne, taky porod mam vysnivany ;) cajik pijem, ale neviem ci dost a zacala som len pred tyzdnom, tak mozno aj neskoro, uvidi sa.. dakujem! drzte sa 🙂

bublinka76
3. máj 2012

@kisasonka83 Blahozelam k malemu Gabrielkovi a som velmi rada, ze porod prebehol tak pekne a vyvolavacka tak rychlo zabrala. Urcite aj preto, ze to bol uz tvoj treti porod. Chapem to tak, ze tvoj gynekolog zvysene pecenove testy nepovazoval za vazny problem. No asi by som na tvojom mieste zvazila, ci ho nevymenit 😖 Ono to je totiz pri vysokych hodnotach uz naozaj nebezpecne. Ale hlavne je, ze ste zdravucki. Maly mal uz krasne miery, ktovie, aky by bol velky, keby sa narodil neskor, bez vyvolavacky.
Drzim palce, nech ste obaja zdravucki a nech ti malicky robi iba radost 🙂

oxiba
3. máj 2012

@kisasonka83 pripajam sa ku gratulantom 🙂 zelam vsetko dobre, maly je riadny valibuk 😉

bublinka76
3. máj 2012

@lunnka Mne moja pediatricka na prvej navsteve povedala, ze igelit do detskej postielky nesmie, mohol by sposobit prehriatie babenka...hlavne ked je aj vonku teplo. Ja som pouzila radsej podlozku zo zdravotnickych potrieb (taka biela s modrym okrajom).

gugolina
3. máj 2012

Ahojte kocky tak dnes mam poradnu v nemocnici za sebou, malinky v poriadku, prietoky dobre, otvorena som na prst, minuly tyzden som bola na stvrt prsta... nieje to nejako rychlo sa takto kazdy tyzden otvarat? ... uz sa nam to krati 🙂 cochvila budeme mat nase uzlíčky pri sebe 🙂

alohim
3. máj 2012

@kisasonka83 gratulujem k malickemu, prajem vela zdravicka, radosti 🙂 ...tak to zavidim taky rychly porod, dokonca bez nastrihu, nas maly mal pred tyzdnom 3565g, asi je tiez podobna vaha, tak uvidim ako to ja zvladnem na1x 😕

alohim
3. máj 2012

@lilianka1199 Janka sa uz podla mna vytesuje z maleho... 🙂 teraz sme my dve na rade

lunnka
3. máj 2012

@bublinka76 ano? no neviem, ved to je len pod plachtou..cudne, este uvidim, ale dakujem za upozornenie 🙂

lilianka1199
3. máj 2012

@alohim Aj ja si myslim, ze Janka to uz ma za sebou, lebo ona tu je kazdy den 🙂

lilianka1199
3. máj 2012

NO dnesna poradna dopadla tak, ze zajtra rano idem na prijem, uz som otvorena na dva prsty,nabehli tam nejake slabsie kontrakcie a koli tomu svrbeniu ho vyvolaju skor, takze na mna zajtra myslite, ja sa tak tesim, ze to budem mat za sebou 🙂...