Pôrod v máji 2012
Druhe babo a opat na prvy pokus. Bodaj by aj ine maminky mali tolko stastia 🙂 . Zatial to vie iba manzel a kolegyna v praci. Na zaciatku zmiesane pocity, ale uz sa aj zacinam tesit 🙂
@janusha33 jeejjo tak gratulujem Janka, vela zdravicka
@lunnka Tak podrobnosti su asi take.....v noci z utorka na stredu ma cca okolo pol noci zacalo boliet v podbrusku v takych intervaloch.Na poradnu som mala ist vo stvrtok ale kedze to v stredu neprechadzalo ani v priebehu dna tak som si pekne sadla na bus a isla pre vysledky z predoperacnych vystereni a ze idem na kontrolu v stredu aspon pre moju spokojnost.No a ked som tam prisla dali ma na monitor,pozrela ma doktorka zo spodu, ktora skonstatovala ze som otvorena na 2 - 3 cm ze uz domov nejdem,nech ma pripravia na sekciu.Tak som zavolala mame,ta zacala stresovat,manzel pre zmenu na rozovoze v Humennom stresoval este viac a ja som sa iba smiala.Tak ma priparvili na sekciu,ked som prisla na poradnu bolo cca 12 hodin na obed a mala som stastie ze som jedla naposledy okolo pol desiatej.O druhej som uz bola na sale,to uz bola aj mama pri mne a Risko uzrel svetlo sveta o 14 25.Spinal nebol velmi prijemny,nakolko som sa ho bala tak som mala troska napate svaly ale prezila som to a cely cas som sa smiala.Arista bol vesely clovek a cely cas sme kecali o vsetkom moznom a ked prisla mama ze ci sa este smejem ta hovorim ze hej lebo som si spomenula na jeden sen a operater sa ma spytal na aky.....tak som mu povedala o tom sne ked som sa operatera pytala ci mi nemoze vyrezat aspon troska tuku aj koze aby som nemala take velke brucho.Tak sa zacal smiat ze to som mala povedat skor ze nebol by problem ale ze ma uz teraz zasivaju.Potom ma uz previezli na izbu,kde som 24 hodin nemohla vstat ani sa otocit,pila som cez hadicku.....ale zvladli sme to a uz sme dnes doma.Rana troska bola ale najviac bolelo to stahovanie maternice.Inac pohodicka.
Jáj krásne sa nám to tu rozbieha 🙂 ešte dva dni a už budem aj ja 38tt - a teda už môžme aj my 🙂
@janusha33 gratulujem i ja 🙂 nech sa bystro zotavis, mas hodne mliecka pre Riska a nech vas kolika obchadza sirokym oblukom 🙂
+rada na zaver nelahaj si este na brucho, lebo otocit sa je eeextra tazke, to musis mat polovicku doma, ja som si to po SC riskla a keby nebol muz doma tak by som na bruchu lezala asi az kym by neprisiel z prace... 😉
PS. To ta teda extra skoro pustili z nemocky, u nas v BA ma pustili az na siedmy den..
+ ked si napisala, ze maly zacal pisat, v prvom momente som to pochopila ako písať nie pišať 😀 😀, ze ake ineligentne dieta 🙂
My sme uz 3den po termine, ale konecne aspon zatka nam odisla dnes rano. Obcas ma chytia krce, ale ani zdaleka nie su pravidelne, no ja sa tesim aj z tej zatky, aspon nejaka nadej 😀
@mirkave dakujem, ja sa už dva dni cítim nejako divne, mám pocit že mi už odišla hlienová zátka (alebo čo to bolo), pobolievajú ma kríže, v podbrušku (aj ked toto ma trápi už 6 týždnov). Malý je veľmi hyperaktívny takže mám uplne rozkopaný bok - normálne to už nie je bolesť ale až nepríjemné palenie :( tak som sa dnes oholila, odepilovala nohy, ešte si umyjem vlasy - šak keby niečo tak nech nevyzerám ako strašidlo v pôrodnici🙂 výtok mi zmenil farbu na mierne žlto - akoby mi unikal moč. ja neviem či toto všetko je normálne a primerané môjmu týždnu tehotenstva alebo fakt už - dokonca tašku do porodnice som mala doteraz otvorenú (rozopnutú), dnes som ju zapla 🙂
Dakujeme vsetkym....
@oxiba ja tak pomalicky 😀 malinky v brusku tancuje,tak je snad ok.pekne krasne opucham kde sa da 😅 ledva sa dvihnem z postele a tak.svokra s nami nekomunikuje. citim sa ok.rodit sa zatial nechystam,ale chytaju ma zas take manie "ze upratuj starka" 😀 dnes som vyhadzovala veci v kuchynskej linke a preberala som,hrnce,panvice a kuchynske nacinie,co nepotrebujem.normalne dakujem,ze som tehu-par veci som bezrozmyslu vyhodila 😀 len mi to zavadzalo v kuchyni.pred par dnami som robila poriadky s oblecenim-esteze u nas dali kontajnery na pouzite oblecenie-risko tam bol uz hodit niekolko velkych mechov.snad tie veci este niekomu posluzia......
a ty ako?
@lunnka Tak ono ta bolest ktoru som citila v podbrusku bola taka intervalova....este som pisala svagrinej do nemecka ze ked su kontrakcie ci to cele brucho alebo iba cast.Lebo mna tak v intervaloch bolelo v podbrusku ako keby som mala dostat menstruaciu a potom uz aj hore mi to prechadzalo.
@oxiba No na brucho nehrozi.....este mam troska problem na boku lezat a vstavat z postele.Este je to troska cerstve,este ani stehy nemam vybrate,to idem az v sobotu.No hej pustili nas skoro...na 4.den.Risko sice zacal troska zltnut ale sa nam nastastie zacalo tvorit uz aj mliecko a Risko sa pekne chytil pri kojeni cize kakame a piskame jedna radost takze aj bilirubin nam klesa tak nas pustili nakoniec domov s tym ze sme pod prisnym babkynim dohladom a keby nieco zeby babka videla ze viac zozltol tak ideme spat.Bola to pekna izba ale doma je doma a psychika robi velmi vela.Aspon u mna,lebo ja som tak hrozne chcela ist domov.Tak nakoniec nas pustili.Este ma vysetril gynekolog,cely udiveny ze nekrvacam uz.....takze tam sme tiez v podmienke ze keby cosi tak mame utekat.Este ze tam robi babka ze nam to vybavila lebo keby som tam mala byt este aj dnes neviem neviem ako by som to zvladala.
@mirkave Ja ked vidim chladnicku, stale rozmyslam ci sa do nej pustim, myslim umyt, no asi to odlozim na neurcito.. V stredu idem na prijem do nemocky, vo stvrtok, ked to nezacne samo rodim, este neviem, ci rovno SC, ci budem mat opat pokus o normalny porod, ktory vsak nevidim realne, zas to vyzera na riadnu chlapinu. Maximka typuju medzi 3,5 - 3,8 kg (Petko mal 4 kg), preto ma nenechaju ani prenasat.. Predoperacne uz mam absolvovane, tak uvidim, radsej o tom ani nerozmyslam, nech sa nevystresujem 🙂
Inac poslickovia ma trapia uz treti tyzden, maly sa pretlaca, akoby chcel sam vyjst von, i teraz ma buchnatuje ako o zivot 🙂
Ked bude Tobiasko taky drobnejsi aspon ho lahsie vytisnes 🙂 a vdaka hniezdiacemu syndromu tiez fajne vypraces bytik 😉
mne sa dnes snivalo alebo to bolo naozaj vobec netusim ze mam bolesti..pamatam ze som v noci tak podvedome pocitala a cakala co bude, ale teraz som ok, mozno nieco bolo a splynulo mi to v sen- a sen ze beham po okoli s malou na hrudi, mala cerstvo narodena malilinkaaa hola a pije mi mliecko cez tricko..som sa trocha zacudovala ako sa jej to da, ale som si pomyslela ze ako cez gazu, ma to sterilne..uz dobre blbnem 😀

@fide ďakujem, zajtra pošlem manželíka kúpiť 🙂 dúfam že u teba bude všetko ok anebudeš musieť ostať v nemocnici..