icon

Pôrod v máji 2012

arieska
30. aug 2011

Druhe babo a opat na prvy pokus. Bodaj by aj ine maminky mali tolko stastia 🙂 . Zatial to vie iba manzel a kolegyna v praci. Na zaciatku zmiesane pocity, ale uz sa aj zacinam tesit 🙂

fide
8. máj 2012

@oxiba jaj ja som si na bok nebola schopna asi 3 mesiace ani pri kojeni a to na brucho uz ani nehovorim....

stvura
Odpoveď bola odstránená
janusha33
8. máj 2012

Baby mate nejaku skusenost s bolavym zlcnikom po porode?Mna boli taky jeden bod na prave strane niekde pri rebrach a hovorila som to aj v porodnici a najprv som myslela ze to bude z toho ze som nemala stolicu,ale aj ked som potom uz mala stolicu tak mi ta bolest nepresla a doniesla som si ju aj domov.Mam podozrenie ze to bude podrazdeny zlcnik.A aby mi malo nebolo pridala sa aj zlata zila,ktoru som predtym v zivote nemala.A to som ani nerodila normalne......ale to bude spojene podla mna s tym problemom so stolicou.

lucyfuk77
8. máj 2012

@zlobinka aj na antolskej si davaju nacas ☹

dedena
8. máj 2012

Babule vsetkym ktore uz maju babenko zo seba von veeelmi gratulujem, a tak trosku aj zavidim 🙂 ja som mala termin 5.5. a stale nic,mojmu malemu chrustikovi je vnutri asi dobre...ale uz ma to stve,lebo ak do pondelka neporodim tak pan doktor mi spravi hamiltonov hmat a pocula som o tom len same zle a negativne veci :(
Niak si tie babetka privolajme same co vy nato?Neskusime nieco cim ich popohnat? :D

pokito
8. máj 2012

@dedena a to ti nemozu podat oxytocín? Povedz mu to, ze si ten hmat jednoducho nezelas....

dedena
8. máj 2012

@pokito skusim mu to povedať, ale moj pan doktor je prednosta a ma vlastny nazor na tieto veci a je za čo najprirodzenejši porod...sice neviem či sa ten hmat da považovať za niečo prirodzene :( no snad ma bude rešpektovať bez zbytočnych uštipačnych poznamok

pokito
8. máj 2012

@dedena myslim, ze po tom hmate ta moze pustit aj domov, ale pri oxytocine (vyvolavacke) musis byt uz hospitalizovana.
A kto je tvoj doktor? Tusim si spominala, ze budes rodit na antolskej...

lenkalela
8. máj 2012

@dedena ahojka ja mam rovnaky problem ,nechce sa jej von:(tiez mam termin 5 maja ..a nic ...prave som umyla schodisko ,upratala byt ,a vecer znasilnim manzela a uvidime ...
inak robili mi uz nejake kontroly co boli bolestive ,ale dalo sa to zvladnut ...no neviem ci to bol ten hemiltonov hmat ...radsej som sa nepytala ..a co ti povedal doktor uz sa aspon otvaras ..ja som stale na jeden prst otvorena ...a nic sa nemeni --ale ked sa to nepohne do 12teho tak mi daju vyvolavacku
a co cakas dievcatko ci chlapceka?

janusha33
8. máj 2012

No baby a mam dalsi problem.....ja nejak po tom porode nekrvacam.V nemocnici som krvacala asi 3,5 dna a teraz uz nic.Lekar ked ma prepustal tak bol tiez z toho udiveny lebo ze to by som mala krvacat a aj do spravy napisal ze minimalne mnozstvo sang.lochii,branka temer uzavreta.Lenze to by som aj tak mala asi krvacat a ja nejak nic.Do soboty asi budem musiet vydrzat a ked mi budu v sobotu vyberat stehy tak sa na to opytam.

milacik0106
8. máj 2012

@janusha33 A kto ti robil cisarák? Čiže sa mám pripraviť, že hneď by som mala dostať krámy? Uff vôbec mi tých 9 mesiacov nechýbali ... Uvidíš moja všetko bude v poriadku - to len hormóny sú pomätené z predčasného pôrodu .. držkajte sa s Riškom 🙂

lilianka1199
8. máj 2012

@janusha33 Ahoj,no narodil sa 4.5. presne o 12.00...zvonili zvony 🙂,mal 3100g a 50cm a meno sme mu dali Leon 🙂,prisla som 3.5. na kontrolu a doktor povedal,ze sa nebudem dalej trápiť s tym svrbenim a mam prist zajtra rano na siedmu.Tak som prisla o siedmej, vyvolavacka o osmej,kontrakcie o deviatej a na obed som porodila 🙂 ...inak EPI nezaucinkoval ani na 10% a Leo sa narodil ako Superman,rucka v predu pri hlavicke. Dnes ma pustili domov,nemal zltacku,tak som rada 😉 ...drzte sa 🙂

stvura
Odpoveď bola odstránená
dedena
8. máj 2012

@pokito no ak mam pravdu povedať, radšej byť hospitalizovana než si prežiť hento naozaj sa toho desim, nebojim sa porodu ani bolesti z porodu lebo to je niečo prirodzene ale ten hmat mi nahana hrozu...ano ano na antolskej budem a moj doktor je pan borovsky

dedena
8. máj 2012

@lenkalela nie som otvorena vobec, nevypadam že by som mala rodiť :( placenta už vyzreta, babatko je velke(3860g podla ultrazvuku) len moje telo je zatial niake nepripravene :/ a bude to chlapček čo čakaš ty? 🙂

milacik0106
8. máj 2012

@lilianka1199 Ahoj gratulujem .. prajem veeeľa zdravíčka a radosti 🙂 si rodila v starej nemocnici?

milacik0106
8. máj 2012

@stvura ďakujem si ma ukľudnila 🙂

lilianka1199
8. máj 2012

Rodila som v Saci....bola som MAX. spokojna 🙂

lilianka1199
8. máj 2012

t
@dedena Inak mne robili v den porodu ten Hamiltonov hmat 2X a podali tabletku na vyvolanie,som prvorodicka a vdaka tomu,som nerodila 12h,ale 3h...mne to pomohlo.....kontrakcie vdaka tabletke a otvaranie vdaka hmatu 🙂....
@lenkalela no,ja som vedela, ze ten hmat robi,lebo to dost bolelo a zacala som az krvacat,ak sa urobi poriadne,tak to stoji za to 😉 ....

ss225
8. máj 2012

@lenkalela no ja som mala prvy termin 5.5, dnes mam druhy ale radsej som si dala do pocitadla ten druhy akosi som mala pocit ze to bude na neskor ale az tak neskoro?!?!?! ja som spravila uplne vsetko uz a nic nefunguje

bublinka76
8. máj 2012

@janusha33 No ja som si tiez myslela pri prvom synovi, ze po cisarskom sa uz velmi nekrvaca, ze ved ma urcite vycistia priamo pri zakroku. Ale krvacala som teda dost silno a to az 9 tyzdnov (posledne 2 uz len slabsie). Uz som si myslela,ze to mam rovno uz menzes, ale nakoniec prvy menzes prisiel az 16 mesiacov po porode.
Mozno teba naozaj tak dobre vycistili,ale radsej sa daj urcite skontrolovat.

dedena
8. máj 2012

@lilianka1199 a ako si to zvladla? V poriadku? Fakt klobuk dole pred tebou 🙂 a išla si potom domov či ako to všetko prebiehalo? a to ti prečo robili tiež si prenašala? 🙂 prepač viem že vela otazok ale chcem byť čo najviac informovana nech potom nekukam ako puk na doktora 🙂)

lenkalela
8. máj 2012

@lilianka1199 no aj ja som krvacala ..

janusha33
8. máj 2012

@milacik0106 No viem ze tam bola doktorka Jonasova,potom nejaky mlady doktor a nejaky starsi ale kto to bol neviem.Na sale bola sranda.....a to nie ze kramy,to pokial lezis tak je to relativne dobre ,nas chodili umyvat trikrat denne ale ked nas posadili az vtedy zacalo vytekat vsetko....by som povedala ze dost silne kramy.....lebo to aj ta vystelka maternice odchadza z teba a vsetko co tam bolo 9 mesiacov.....a ma to trvat 6 tyzdnov,preto je to obdobie sestonedelia.....len mne to netrvalo ani tyzden.

janusha33
8. máj 2012

@bublinka76 Ja som praveze pocitala s tym ze to bude trvat dlhsie a to iba tak kratko.Tiez som rozmyslala ze mozno nekrvacama preto lebo ma poriadne vycistili....no neviem....popytam sa v sobotu

danielka1982
8. máj 2012

zajtra nás čaká poradňa...som zvedavá ako dopadneme...pri poslednej kontrole sme sa dozvedeli že na 80% sa malá narodí skor ako v termíne 23.5....krčok mäkký,hlienová zátka odišla pred takmer 2 týždňami,chrbát bolí,bruško tvrdne no pôrod akosi v nedohľadne...jááááj už nech máme bambuľu pri sebe...

janusha33
8. máj 2012

@lilianka1199 Jeeeej tak mne spinal hned zabral.

bazulda
8. máj 2012

@dedena Aj mne tak isto vyvolali porod pri 3 dcerke(hamiltonov hmat) je to dost neprijemne, ale da sa to vydrzat. Tiez som rodila na Antolskej. Ak budes rodit u Borovskeho tak super je to velka kapacita on vie co robi. 🙂

dedena
8. máj 2012

@bazulda no tak ste ma presvedčili že to zvladnem aj ja 🙂 a dufam no, pan Borovsky je velky odbornik tak snad všetko dobre prebehne. 🙂

alohim
8. máj 2012

@cobhan ja sa nudim..som ochotna urobit majovu tabulecku;) len kde ju zavesit 🙂