Pôrod v máji 2012
Druhe babo a opat na prvy pokus. Bodaj by aj ine maminky mali tolko stastia 🙂 . Zatial to vie iba manzel a kolegyna v praci. Na zaciatku zmiesane pocity, ale uz sa aj zacinam tesit 🙂
@janusha33 no je to fakt sila s tymi uradmi...v tejto dobe internetu...clovek musi behat od jednej institucii k druhej a naopak,lebo oni sami nevedia...vrrr...nas to bude cakat..uz teraz som na to pripravila muza,ze to bude mat na starosti...chudak...
inak super,ze maly je taky zlatucky,ze ma svoj rezim...
@zlobinka no a to nechcem ani pomysliet na to co budu robit s nami ked nemame prechodne tuna a do trvaleho treba behat 400km 🙂 to az bude sranda ... uz pri materskej z dnp mi manzel chudak odpadaval a to este nehovorim o tom ze v zdravotnej nemam nahlasene ukoncenie marodky ....koli papierom ...zdravotna to chce do 8 dni a socialka ti povie ze ti skorej potvrdenie pre zdravotnu nevyda ako po 15-tom...
@stvura ja nepretahujem termin iba som prve rodila SC a terz ma uz nikto nechce odrodit spontalne ze je to riziko aby sa daco nestalo ....tak bude druha sc....
@sisaadam ahoj, až teraz som si všimla, že je tu niekto z okolia RBK .... ja mám tiež termín zajtra 11.5. a stále žiadne príznaky, už som z toho riadne vystresovaná!!!
Ideš rodiť v Ružomberku? a ku ktorému doktorovi chodíš? Ja mám Dr. Hrušku a idem rodiť v Rbk - tak sa tam možno stretneme!
No ja som neodolala a uz je Risko v kociku a sladko si spinka vonku v altanku....je fajne teplucko a vonku je teplejsie ako dnu.A ja si mozem veselo povysavat a nebudem ho ani rusit
@fide no ja nechcem byt nespravodliva..urcite su aj vynimky na uradoch,ale ja si pripadam ako uplny debil ked mam ist nieco vybavit,lebo tie panie su vacsinou velmi "ochotne", ked sa clovek pyta, tak oni nevedia,alebo ho poslu inde a clovek potom chodi ako idiot a aj tak nic nevybavi,lebo oni sami nevedia (prava ruka nevie co robi lava je uplne vystizne) a potom ked je neskoro,tak zrazu vedia co treba...mna by hrozne zaujimalo ako si nasi pocernejsi obyvatelia dokazu tak vsetko vybavit,co sme my debilnejsi?maju same vyhody,prispevky o ktorych sme my ani nepoculi................bohuzial oni na urad nabehnu aj desiati urobia bordel a mile ochotne uradnicky im vsetko vybavia...viem si predstavit keby sa niekto z nas tak spraval,tak na neho urcite poslu aj policiu...tolka spravodlivost v tomto state...keby nam to aspon tak nekomplikovali.... 😒
@janusha33 Aj ja uz mam svojho drobca vonku,lekarka povedala,ze je to ok 🙂....vytesujem sa 🙂
@lunnka Pre Vseobecnu.Mala som v jednom boxe prihlasku a pytala som sa aj svagrinej tak hovorila ze ona tiez dala vseobecnu detom a nikdy s nicim nemali problem.Tak snad nebudeme mat ani my.A to je jedine co muz vybavil kompletne a bola tam aj ochotna pani ktora mu povedala co a ako.
@dedena Zvladla som to nejako,nic ine mi neostavalo 🙂...domov som nesla,mne ked dali vyvolavacku,urobili 2X ten hmat,porod sa rozbehol jedna radost...porodila som ako prvorodicka za 3h,len nezabrala EPI,tak som si to "uzila",kezde vdaka vyvolavacke su kontrakcie este silnejšie .....vsetko sa da,ja som na to uz zabudla,mne vyskocila pri porode platnicka a teraz mam uz bolesti len z toho,to je pre mna o dost horsie 😒 .....
@janusha33 inak kolko mal nakoniec fesak hmotnost?nebola som tu dlhsie,tak nemam prehlad 😉
ahojte
ja som dnes po ďalšom monitore,všetko ok,otvorená nie som,o týždeň ďalšia kontrola. To už by som sa mohla aj pomaly začať otvárať nie?
a inak všetkým novým maminkám a ich detičkám želám všetko dobré,hlavne veľa zdravíčka,veľa spinkania a veľa mliečka
ahojte. Aj nas maly je riadny spac. Rano zaspi cca o osmej a zobudi sa az o jednej. Napapa sa, trosku sa pobavime a spi dalej do siestej. Vecer o siedmej ho kupeme. 🙂 No a v noci tiez pekne spi
tak ja som bola dneska na poradni termin mam 14teho a ze az do tedy nic ze este vo stvrtok na poradnu tak uvidime co sa do tedy udeje otvorena na pol prsta krcok skrateny na centimeter ja beham cely den,upratujem,okna umyvam,a niejako sa to nechce rozbehnut ani zatka mi tiez neodchadza no len cakat co bude 😉 najhorsie na tom je to ze pred tyzdnom som si vyvrtla clenok a mam cele chodidlo zapuchnute ani octanova mast mi nepomaha ☹
@lilianka1199 Porodnu hmotnost mal 3140g a 44 cm
@janusha33 a si si myslela,ze bude velky 🙂....to mal tak ako moj -skoro 🙂.....
@lilianka1199 Hej hej.....uz ma vsade tlacil a najma pod pravymi rebrami a teraz ma pobolieva zlcnik.A chrbat ma neskutocne pobolieva ale to v takom useku co ma bolelo aj v tehotenstve tak medzi lopatkami ale to moze byt aj od prsnikov.A krize ma dnes bolia.
@oknimit No ja som sa presťahovala z MT sem, gynekologa mám ešte stále v MT, nechcela som ju počas tehotenstva meniť, som s ňou spokojná, ale rodiť budem tu, teda v Ružomberku...myslím, že by som cestu do MT s kontrakciami psychicky nezvládla;) Takže doktor bude ten,ktorý bude mať službu, myslím, že bolesť mi to ani nepridá ani neodoberie.....verím ale vo svoje široké boky xi, takže to by mi pôrod uľahčiť mohlo;) no termin máme obe zajtra.....ako sa cítiš? ja mám pocit, že idem ešte mesiac prenášať, vôbec sa necítim, že by som mala každú chvíľu rodiť...aspoň telo mi nedáva žiadne príznaky..
@sisaadam ja sa cítim tiež celkom v pohode, už týždeň som otvorená na 2,5 cm a malinký je už úplne zostúpený, ale príznaky žiadne... už v 4.mesiaci mi začalo pravidelne tvrdnúť bruško a teraz zrazu nič! Všetky žienky z poradne prenášali tak asi to je vo vzduchu.... ale už som teraz riadne vystresovaná a neviem čo bude - ak idem ešte prenášať! tak Ti držím palce možno sa v nemocke stretneme...