Pôrod v máji 2012
Druhe babo a opat na prvy pokus. Bodaj by aj ine maminky mali tolko stastia 🙂 . Zatial to vie iba manzel a kolegyna v praci. Na zaciatku zmiesane pocity, ale uz sa aj zacinam tesit 🙂
@janusha33 takym niecim ako myslienkami,ze som neni dobra mamina a tak si asi prejdeme vsetky.aj ja som mala taky pocit pri simonke a viem,ze to bude to iste aj pri tobinkovi.maminy nam chcu len pomoct.ale niekedy to prehanaju 😉 pevne nervy a myslienky typu: "som ta najsamlepsia mama pre svoje vytuzene dietatko" prajem 🙂
@mirkave Hej uz sa na tom pracuje......uz som mame povedala ze dnes kupem sama a aj napriek bolesti v krizoch a este bolavej rane som to zvladla.Drobcek mi zase robi to ze ked zacne papat tak saje jakeby dva tyzdne nejedol, potom vypluvne cicku aj sam,nato z neho vyjde kus mliecka a zacne sa mu ckat.Bola som z toho nestastna ze kde robim chybu pri kojeni ale som si povedalaze mi jednoducho budeme asi takto usekovo jest a hotovo.Drobec vie ako sa mu papa najlepsie,aj ked podla mna toto najlepsie nie je ze si hned troska grcne troska mlieka von ale co uz.
@janusha33 zakial bude priberat,tak je dobre.ked zacne stracat na vahe,tak to budes musiet nejak riesit.teraz si moc hlavu nerob-on je velky chlapik a uci sa,co je pre neho to najlepsie 😉 kamoska napriklad mala problem s kojenim-musela mat tie klobuciky,ci ako sa to vola.a teraz som s nou bola a uz koji bez nich a malinky taha jak drak 🙂
@alohim a ja nie som v tabulečke... ☹
Ty kokos baby, este niekto mi povie, ze ci cakam dvojicky, tak ma uz naozaj rozdrapí...Mám to na dennom poriadku, no a ked mi to uz zahlásil aj knaz, tak som mala dost...Ja uz chcem mat po...
@svetlusska no,ja ked som bola v nemocke,tak moja spolubyvajuca sla na druhy den na wc a bola hotova,ze sa mam na co tesit,tak som volala mm nech okamzite prinesie semiacka 🙂 ....ja so ich jedla treti den od rana a vecer to potom bolo ok 🙂 .....
@michalienka25 juj prepac, jasne, dopisem 🙂 nestihla som komplet
@pokito ako si dopadla ? ja som zatial vobec neotvaram
@michalienka25 inak aj mne toto hovoria, že "dvojičky" ?:D ma ide poraziť 😀 😀 😀 preto lebo mi dosť odstáva bruško jak pavúkovi
Chcem sa vás opýtať, či prítomnosť Candidy albicans (mala som z výsledku z výteru) môže nejak poškodiť bábätku počas pôrodu.Stále to preliečujem a vracia sa, svrbenie nemám. Dr. na poradni v nemocke videl výsledok a sa k tomu nevyjadril.
..niekto tu rieši čosi podobné?...díky 🙂
@lilianka1199 mooc ďakujem za tip so sťahujúcimi nohavičkami, úplne som zabudla si ich kúpiť, zajtra poviem drahému nech ma zoberie do obchodu 🙂
@lilianka1199 veru, super tipy...semiačka sú fajn...ja papám, a ak nepomôže k pôrodu aspoň nemám s travením problémy, vezmem aj tam, sťahujúce nohavičky mám ale žiaľ nerozopínacie 😖 takže až po návrate z pôrodnice
@alohim Na nete pisu, ze dieta sa moze infikovat len pri prechode porodnymi cestami. Okrem liekov radia jest probioticke potraviny, jogurty a cesnak. A nejest cukor.
Z netu:
Aby ste zabránili ďalším hubovým ochoreniam, nemali by ste nosiť úzke džínsy a syntetickú spodnú bielizeň alebo sa vyhýbajte nepotrebným vložkám. Pri praní v moderných práčkach pri nízkej teplote, sa spóry Candida albicans kompletne nezničia, takže sa môžete spätne infikovať svojou vlastnou bielizňou. Preto by ste mali cíp svojej bielizne žehliť horúcou žehličkou alebo nastaviť prací program s vyššou teplotou. Alebo pridajte do práčky prostriedok pre dezinfekciu bielizne. Okrem toho má význam vyhýbať sa potravinám s vyšším obsahom cukru, ako napríklad sladkostiam, koláčom, spracovaným potravinám, malinovkám a alkoholu.
@alohim @lilianka1199 našla som rozopínacie v obchode na blízku, ale nečakala som ze budú stáť skoro 50 eur 🤐 http://www.brendon.sk/Products/ViewDetails/1894... .. myslíte že by bol OK aj takýto pás?? http://www.brendon.sk/Products/ViewDetails/2705...
@alohim U detí Candida albicans spôsobuje plienkovú dermatitídu a plesňové ochorenie úst- moniliázu, čo často spôsobuje problémy pri dojčení.
@bublinka76 si zlatá, ďakujem pekne za info🙂 no ja som vkuse preliečovala a vždy sa vrátilo, ale gynekolgička hovorila. že po pôrode vymizne, lebo pedtým som s tým nemala problémy... atoto všetko dodržiavam: acidko, kyslomliečne veci, probiotiká, iba bavlnená bielizeň, intímky z biobavlny aj som bielizeň prala na vyšších stupňoch, vypáila v mikrovlnke a nič 😕 akurát to sladké, neviem sa úplne vzdať, no nejem každý deň...idem pohľadať ako konkrétne to môže bábu ublížiť, či môže mať niečo na koži...alebo čo iné...mám nervy lebo so mala dlhšie pokoj a teraz pred pôrodom sa to vrátilo
@bublinka76 no super ☹ takže keď sa to nevylieči (je to pliaga) , chudák malý ☹ ☹ ☹
@iukapiuka ja mám niečo podobné: http://www.moda.sk/e/sites/www.moda.sk/Autori/V... ale z KIKu za 4 EUR, lacnota 🙂 no materiál vyzerá byť fajn, ale škoda že sa nerozopínajú
@danculka24 Ahoj, ani ja sa neotvaram. povedala ze krcok bez zmeny a ja samozrejme zvedava ze ako to teda vyzera a ona ze je presiaknuty ale zatvoreny a skor to teda asi nebude...
@alohim neboj, ked na to prisli, lekar uz bude vediet, ako pocas porodu zabranit prenosu na babatko
Inak este som nasla, ze je dobre nosit hodvabne pradlo, alebo si vlozit aspon kusok hodvabnej latky ako vlozku. Hodvab vraj dokaze tuto kvasinku doslova pozierat.
@alohim jej díky za tip 🙂 tie sú uplne super 🙂 pojdem kuknúť ten pás na obdobie po porode a potom možem aj taketo z kiku nosiť 🙂
a inak ohladne candidi, tiež s tým mám problém, teda jasobne o tom ani neviem alev nútri sa to drži.. a pravdepodobnosť prenosu nieje až také veľká, plus keď o tom Dr vedia, možu hneď sledovať symptómy a začať hneď liečbu ak by dačo.. tam je len riziko že ak sa babetku potom uchyti candida v ustach sa možete pǒcas kojenia navzájom nakazovať, ale to je fakt zriedkavé.. pre istotu na to pri porode ešte personál upozorni a bude fajn.. nič iné nám neostáva ( keďže všetky ostatné zásady dodržujeme)
@pokito ani ja neratam ze by sa ponahlala skor, mne zistili aj streptokoka ☹
@danculka24 aj ja ho mam ☹
Ahojte ja mam tiez kupeny pas od polovice stehien az po prsia ale v nemocke ho asi nebudem moct mat lebo nieje rozopinaci... ale mam este taky na lepak co pouzivaju sportovci aj na chrbat pas a tak myslite ze je to oki alternativa do porodnice? dakujem 🙂
@iukapiuka ja mam stahovaci pas z Lidlu za 5 euro, je super, bol v akcii ored dvoma tyzdnami, treba pokukat v lidl niekedy sa stane, ze co nepredali este maju. Dnes som poslala manzela nech okuka, ci niekde nenajde mensi a donesie mi ho do porodnice, ideme sice zajtra domov, ale nech mozeme stahovat aj doma 😉
@iukapiuka noo ja mam tusim presne tieto iste ale kupila som si ich tu z bazarika na mb za 10e
@miriama176 gratulujeeem! my mame tiez Jakubka, ale to uz nie je babetko. Inac, paradne miera mal, si mala teda co robit 😉
@iukapiuka Tie Anita mam aj ja,su uplne super,aj ked tolko stoja, dole sa rozopnu zo zaciatku a potom ich mozes nosit pod oblecenie,ja som max. spokojna......krasne mi za tyzden stiahli brusko,nemam ho take zelatinkove......a pod oblecenim super,ten pas sa podla mna bude pod beznym nosenim vytahovat hore a nedrzat tak pekne.....

@miriama176 gratulujem 🙂 a muzika by som aj ja mala rada pri porode.pri simonke bol a velmi mi to pomohlo