icon

Pôrod v máji 2012

arieska
30. aug 2011

Druhe babo a opat na prvy pokus. Bodaj by aj ine maminky mali tolko stastia 🙂 . Zatial to vie iba manzel a kolegyna v praci. Na zaciatku zmiesane pocity, ale uz sa aj zacinam tesit 🙂

janusha33
13. máj 2012

@jagu81 Ten pohar radleru mu nic neurobil ale s takou vycitkou na dusi som ho pila ale uz som mala taku chut nanho ze hroza.

jagu81
13. máj 2012

@janusha33 ja ho mám tiež rada a občas odpijem mužovi 🙂 Včera sme s tými známymi mali u nás grilovačku a tiež sme si my takmer maminy dali jeden radler na polovice, to aby nám nebolo z mäska ťažko 😉

katkamiki
13. máj 2012

Vcera som bola na poradni a lekar mi povedal, ze sa este neotvaram, ze ci by som suhlasila s tym hamiltonovym hmatom. Ze mi skusi krcok a uvidi. Tak mi doblizil tym, ze mi skusal tak hlboko, ze mi az do placu bolo a potom povedal, ze krcok je este tvrdy, ze ten hmat mi nemoze urobit, ze nabuduce. Ale ja to nechcem, to musi hrozne boliet, ked ma teraz bolelo len vysetrenie krcka. Mate niektora za sebou ten hmat? Pomohlo to?

stvura
Odpoveď bola odstránená
lilianka1199
13. máj 2012

@iukapiuka opacne,jednorazovky a na to tie stahovacky,ked to das opacne,nebudes sa tak musiet vyzliekat,ked pojdes na wc,mna to nenapadlo 🙂........po tyzdni som vcera skusila zapnut,ale tie moje malju aj dole patent na volnejsie zapnutie a vobec ma to netlacilo.....ale tak zatial po dome nosim rozopnute... 😉

katkamiki
13. máj 2012

@stvura ja si to nechcem dat urobit, to mne chce lekar... ze je potom aj porod lahsi, nie je taky bolestivejsi, tak neviem, ale ja sa bojim tej bolesti, lebo vcera ma to dost bolelo a to si neviem predstavit este horsie...

verca007
13. máj 2012

@katkamiki povedz mu, ze si to nezelas a hotovo..musi to respektovat... ja mam termin o par dni skor ako ty a nikto podobne veci na mne skusat nechce

lilianka1199
13. máj 2012

@janusha33 aj mojmu sa strasne cka a neviem co s tym....

lilianka1199
13. máj 2012

@katkamiki mam 2x v jeden den - v den porodu a pomohlo.....az tak moc to neboli....neboj...

cobhan
13. máj 2012

@janusha33 ckanie teraz riesime aj my. Po kazdom krmeni sa mi zda, ze mame doma maleho somarika. Teraz akurat zaspala, ale mam zly pocit, ze do polhodinky je hore a bude sa dozadovat dalsieho mliecka, lebo rano tomu moc neublizila.

alohim
13. máj 2012

@janusha33 aj ja som pila no nealko Radler a este slivkove ceske nealko pivo Bernard - je to mnam 🙂 veru nie je to fer, my si nemozeme dat do tela, hoci si zasluzime. Ja napr. mam chut na fajne vinko 🙂

@cobhan Pozdravujem a želám nech sa rozbehne mliečko 😉

Inak kočky s termínom okolo stredu mája - ako sa cítite? máte už nejaké príznaky blížiaceho sa pôrodu?
ja dva dni do termínu a žiadne extra príznaky, ani zátka, ani kolostrum, iba častejšie tvrdnutie bruška. V utorok mám termín aj kontrolu v nemocke. Som zvedavá.
Akurát dnešná noc bola hrozná, bolesti v podbrušku, aj tráviace problémy + stres lebo malý sa nehýbal, pritom v noci je zvykne byť najviac aktívny, ale ráno sa potom fajne ponaťahoval. A mne je stále je nejak divne, bolí ma bruško, no neviem z čoho😖

A všetkým prajem krásny Deň matiek!!!! 🙂

verca007
13. máj 2012

@alohim mne vcera cely den tvrdlo brusko, tak som sa zacala tesit :D a napokon nic...
V stredu mam termin a necitim sa ako keby som mala ist rodit.. dnes je den matiek - myslela som si ze to uz budem tento rok aj ja oslavovat .
No mozno este stihnem :D Do polnoci casu dost

stvura
Odpoveď bola odstránená
svetlusska
13. máj 2012

@alohim ahoj tak ja mam prvy termin teraz vo stvrtok. a brusko mi sem tam stvrdne alebo lepsie povedane mam pocit ze sa mi tak natahuje koza ako keby mi islo prasknut a ked sa do toho prida este aj maly tak ako koniec 🙂 to si musim lahnut 🙂 a kolostrum mi uz vyteka teraz troska viac ako mi vytekalo v inach mesiacoch, a hlienova zadka mi neodisla este asi tiez som si ju aspon nevsimla ale zato som mala minuly tyzden skoro kazdy den hlavne ku vecer take bolesti ako pred kramami..ale to len chvilku a preslo to..ale tak zas dnes v noci som bola na veceku ked nie 5 krat tak ani raz :D a zajtra mam poradnu tak doktor sa asi bude cudovat lebo na poslednej poradni sa ma pytal ze ci este pridem na poradnu ze mam uz take brusko ze taky stahy ci ako to on nazval a jaze urcite ze nemam este taky pocit aby som sla rodit :D

hmm a este k tomu kolostrum?to ma byt nejaky priznak ze sa blizi porod?

stvura
Odpoveď bola odstránená
svetlusska
13. máj 2012

hehe :D ze mnam mnam jake zlate 🙂 ja som akurat postrehla pred dvoma dnami ze ma pobolieva akosi lava bradavaka akosi...len neviem ako...tak ak su stahy maternice tie ako keby kramove bolesti tak tie mam dokonca aj teraz mam take bolesti ako pred kramamy...

svetlusska
13. máj 2012

@stvura hehe :D ze mnam mnam jake zlate ja som akurat postrehla pred dvoma dnami ze ma pobolieva akosi lava bradavaka akosi...len neviem ako...tak ak su stahy maternice tie ako keby kramove bolesti tak tie mam dokonca aj teraz mam take bolesti ako pred kramamy...

janusha33
13. máj 2012

@lilianka1199 Tak to len mu troska mliecka dat a to prejde..... a niekedy to prejde aj samo.....sa nahltal vzduchu udajne ale pokial viem tak ckanie je vlastne krc branice a krce sa uvolnuju teplom cie teplim mlieckom od maminky.

tiuska77
13. máj 2012

Awojky maminky 😉 ..teraz čítam, že ženy priemerne priberú v tehu 12 kg hehehe..... baby čo ste po.. koľko ste nechali v pôrodnici kilečiek 😉

janusha33
13. máj 2012

@alohim No ja som to tiez tak mala ze od pol noci bolesti v podbrusku,nad ranom ma asi tri krat prehnalo ale bolesti neprestavali.....drobec sa v noci krutil vselijak ale od rana potom uz bol kludny akurat to ze bolesti neprestavali a boli v intervaloch tak som radsej sla.

janusha33
13. máj 2012

@cobhan No to Risko tak,po krmeni som ho dala troska do sikmej polohy aby si odgrgol a on miesto toho zakazdym potlaci,postriela do plienky,na to mu vyjde troska mliecka s pusy a zacne sa mu ckat.A toto mi robil vcera cely den,tak uz som si v noci povedala ze ho nedam odgrgnut a hotovo......tak som ho len podrzala na rukach troska a pomalicky prelozila do postielky a ani mliecko nevyslo a ani sa neckalo.

janusha33
13. máj 2012

No a ja uz zacinam odsavat mliecko lebo zacinam mat nejake napate prsniky a nerada by som nejaky zapal.....a Risko zrejme nestiha vsetko vypit.....

janusha33
13. máj 2012

@tiuska77 Zhruba nejakych 6 som tam nechala......z cca 13 - 14 kg.

verca007
13. máj 2012

@tiuska77 ja som pribrala 20 kg 🙂 som zvedava na vahu po porode a zhruba po nejakom mesiaci kojenia

lilianka1199
13. máj 2012

@tiuska77 pribrala som 16 kg a 9nechala v porodnici 🙂 ....

lilianka1199
13. máj 2012

@janusha33 inak presne toto mam ja,dam odgrgnut,zacne sa mu ckat,pokaka sa....znova ho prebalim,znova sa prebudi,znova chce papat 🙂...

cobhan
13. máj 2012

@janusha33 u nas to teraz zavana nalozenou plienkou..ale mala spi, tak ju nechcem budit..ved ona sa zobudi aj sama 🙂. Pred hodinou dojedla tak ma este cas do dalsieho jedla

penelopa
13. máj 2012

@janusha33
Presne tak,my sme mali detto.A uz je zltacka na ustupe a to nemame ani helioterapiu ako nam nariadili.
Mala papa kazde styri hodky a to statocne a potom kaka ako des.
A sme obe spokojne.

penelopa
13. máj 2012

@janusha33
Ahojky"
Ak sa cka,daj cajik-fenikel,kminik alebo podobne.A bude dobre,nasa tiez grcka az po dalsom napapani.

janusha33
13. máj 2012

@lilianka1199 Preto ho znova potom neprebalujem.Sak ona sa zaobudi aj sam ......lebo keby som ho po krmeni znova prebalovala tak je to zacarovany kolotoc......