Pôrod v máji 2012
Druhe babo a opat na prvy pokus. Bodaj by aj ine maminky mali tolko stastia 🙂 . Zatial to vie iba manzel a kolegyna v praci. Na zaciatku zmiesane pocity, ale uz sa aj zacinam tesit 🙂
@janusha33 u nas tiez divocina, nevyspata a utahana, to ma skvele definuje 😒 Petika mam na diete, v piatok a sobotu hnacky a zvracanie, extra mu chystat jest, zakazovat, obmedzovat, nech nejde k malemu... Maximko chce byt furt na prsniku a potom blinka.., stale by sa chcel nosit.. Spala som 4 hod. No radost zit..
@jarabica123 tak nas maly to ma tiez po tatovi 🙂 aj ja idem v utorok k DR uvidime co nam nove povie ale tiez sa netvari zeby chcel ist uz von 🙂 snad si to rozmyslia ked je uz po víkende 🙂 drzim palceky nech sa tvoja malinka popyta co najskor sama von 🙂
@pokito Gratulujem k princeznicke, vela zdravicka
ahoj babenky,tak uz je to za mnou.mame doma skoro 4 kiloveho valibuka. 🙂
@pokito jeejj moja tak už maš po, si ma nepočkala 😝 , srdečne gratulujem vela zdravička babulke aj maličkej, držte sa baby 😵
@svetlusska gratulujemmm, prajem vela zdravička
@oxiba a jej mas to pestre teraz teda, a je že nas ani neprideš kuk, aale tak ani sa necudujem, drzte sa, Petik nech sa skoro vyzdravie
Ahojte...po dlhej odmlke som tu 🙂
20.5. - kontrola nemocke malý mal na monitore klesajúce ozvy, nechli si nás na pozorovanie a usg aby vylúčili, resp. potvrdili prenášanie. Chceli prv vyvolať pôrod no usg ukázal veľký hypertroický plod - odhad 4200-4700g, málo plodovky, prezretá placenta a málo pohybov.
22.5. - sa indikovanou sekciou narodil náš Tomáško, 53cm, 4230g, apgar 9-9-9. Mal zelenú plodovku.
Potom 5 dní kedy som sa trápila s nízkym tlakom, kvôli ktorému som vstala z postele až po 2 dňoch, pooperačnou horúčkou, potom na 3.deň horúčkou 39 z naliatia a tvrdnutia prsníkov, silnej migrény zo spinálky. Mamka sa síce potrápila, ale maličký je to vynahradil, je dobručký 🙂
...dnes sme už doma, bez žltačky, od 3. dňa po SC sa krásne dojčíme, pani doktorka nás pri prepúšťaní pochválila, že sme motoricky ako mesačné deculo 😀... pridám potom nejakú fotečku
..........a gratulujem všetkým mamičkám, ktoré odvtedy pribudli 🙂
@alohim dnes som na Teba myslela že si tu dlho nebola, si to mala pestre teda, gratulujem, vela zdravička obom
@oxiba Fuuuha to mas hustejsie ako my.....u nas Risko tiez keby mohol byt 24 hodin denne na prsniku tak by aj bol,ale uz som si pozrela nejaky manual kojenia tak som par veci zmenila a aje to troska lepsie,lebo moja mama mi tak poradila a pomohla ze dovi dopo.....som sa jej pytala ze on iba bradavku ma v puse ale aj tak vidno ze pije mliecko lebo niekedy az v kutikoch ma ale mna tak bolia bradavky ze az.Tak som sa jej pytala ze ako mu strcit do pusy aj kus dvorca aby netahal iba bradavku a ona ze normalne s prstom.No ta diky....lebo Risko nechce velmi otvorit velku pusu.Ale mrkla som na mamila.sk a sla som podla toho a uz je to lepsie.Takze dnes v noci sa zobudil iba dvakrat a tretikrat nad ranom a troska potom postrajkoval.
Dievcata s radostou vam oznamujem ze od 26.5.uz nie som mamicka cakatelka! Narodil sa nam krasny syn David, 4090g, 50cm, skoro 12 hod trapenia ale radost na cely zivot!
tak a uz sme tu aj my 21.5 sa nam narodila Emka 3850g,50cm po 10 hodinach trapenia to bol potom aj tak cisarsky 🙂
otazocka neviete o nejakej stranke kde by som nasla co mozem pocas dojcenia jest?dakujem 🙂
@esmemia ja som mala termin podla MS 18.5. ale to nie je spravne, potom som mala na 31.5. a nakoniec ho mam na 1.6. ale pozerala som, ze 4.6. ma byt spln a vtedy sa rodi vela deticiek a aj ja som bola cele detstvo ovplyvnovana mesiacom- bola som namesacna a tak, takze sa mala vypyta tak okolo splnu si myslim 🙂 Mam tusaka, ze budem prenasat, ale nevadi mi to.

No nas Risko nam dnes dava pekne zabrat.Od vcera vecera od desiatej spi max.2 hodiny....to bolo v noci....a cez den take pol hodinove spanky pokial ho ma niekto na rukach a v kuse len prsnik.Ja uz neviem,uz sme skusili vsetko,aj manual spravneho prisavania sme zvladli,napapny je......po obede spal 1,5 hodiny aj to mne na hrudniku na brusku.Ale ked som ho prelozila do postielky na brusko uz sa mu to po 15 minutach prestalo pacit.Dufam ze aspon v noci bude spat.To mame preto lebo vcera spal ako anjelik v kociku vonku.Dnes mu uz ani kocik nesedel.Uz som rozmyslala ci to nebude tym pocasim.