icon

Pôrod v máji 2012

arieska
30. aug 2011

Druhe babo a opat na prvy pokus. Bodaj by aj ine maminky mali tolko stastia 🙂 . Zatial to vie iba manzel a kolegyna v praci. Na zaciatku zmiesane pocity, ale uz sa aj zacinam tesit 🙂

lunnka
30. máj 2012

dievcata pouzivate niektora vankus na kojenie? chystam sa kupit, neviem aky

janusha33
30. máj 2012

@alohim Ni nie je to blbost....nas sa v noci zobudi dvakrat a tretikrat rano okolo piatej - siestej,troska je hore niekedy a niekedy hned zaspi a spi do tej osmej - deviatej a potom je troska hore vtedy ho dam babke ked je doma a ja idem varit alebo ja sa hram a ona vari ako kedy a potom je tak hore po trettej a niekedy az do siestej ale to uz je potom hladny takze ho raz dva okupem ,napapka sa ale zaspava zvacsa az okolo pol osmej - devietj.Co sme aj radi lebo potom sa vnoci budi prvykrat az po polnoci.Minule sice potiahol od pol osmej do pol druhej co som sa az strhla ze preboha ved som mala kojit a zapnem lampicku a maly spi.Tak som bola troska v soku ze ci som kojila ze kde vlastne som a co je za hodinu.

janusha33
30. máj 2012

@lunnka Nemam original vankus na kojenie ale co som si usila take velke vankuse na gauc tak on je taky dlhy a siroky ze si maleho nan polozim a tak ho kojim v posteli a cez den kojim v kresle a mam iba ruku podlozenu malym vankusikom lebo Risko je uz tazky a nechcem si presilit ruku.Lutujem nasu krstnu na krstinach ho drzat v kostole.Asi jej kupim bielu satku a bude ho mat v satke. 😀 😀

leonna
30. máj 2012

@janusha33 No vidis, takze je to urcite ok. Nuz je to papkac :D A maminu asi netreba vzdy pocuvat ;)

gugolina
30. máj 2012

@bublinka76 Tak ja som bola na poradni vcera som otvorena na 2 cm, v sobotu mi odisla hlienova zatka a uz asi 4 dni mi je riadne mizerne bolesti, krce... Dr. povedal ze ked to nepride prirodzene do soboty 2.6 v nedelu alebo pondelok podla toho kedy ma on sluzbu ideme na to... ze ukoncime to... tak dufam ze do soboty sa rozhodne ist sam a ked nie pomozeme mu 🙂 uz sa neviem dockat 🙂 uz nech tu je medzi nami 🙂

gugolina
30. máj 2012

@lunnka juuuuj moja keby to slo pospat... :( ja uz nespavam viac ako mesiac a pol ... :( takze ci tu uz bude malý to je jedno aspom si budem moct najst lepsie polohu ako teraz 🙂 nic sa mu nepaci ani lavy ani pravy bok ani na chrbte stale protestuje 🙂

lunnka
30. máj 2012

@gugolina inak ani ja som velmi nenaspala 🙂 ci uz cikanie ci len tak nebola som nejak unavena.. a to je fakt, kooonecne si mozem lahnut na chrbat aj ked este mam tik ze nemozem a na brucho, to je parada 🙂)

bublinka76
30. máj 2012

@gugolina mne vcera poobede na poradni robila aj Hamiltonov hmat (inak dalo sa to vpohode vydrzat, cakala som horsie). Aj ked vravela, ze to nepomoze, lebo telo este nie je pripravene na porod, asi predsa nieco nastartovala, lebo mi dnes od rana postupne odchadza krvava hlienova zatka. Po 4 dnoch chce Hamiltona zopakovat, tak snad vtedy uz rozbehne aj riadne kontrakcie.
A z kazdej bolesti a kontrakcie sa uz teraz tesim, lebo si hovorim...super, snad som sa zase o trosku otvorila.

katkamiki
30. máj 2012

@janusha33 Dakujem pekne 🙂

fide
30. máj 2012

Ahojte mamičky tak 22. 5. o 8.10 h prišiel na svet náš Šimonko s mierami 3520g a 51 cm. už sme doma štyria. nakoniec to bola predsa len SC a naozaj bolo to brutálne ... prvý den mi nestihali striedat infuzky od bolesti kedze anestéza vyprchala v priebehu prvej hodiny od skoncenia. No som velmi rada ze mi maleho nosili uz hned v prvý den. Vdaka tomu sa vedel prrisať a pritiahnuť si mliečko...takže teraz pekne priberame z materského mliečka.

stvura
Odpoveď bola odstránená
ss225
30. máj 2012

@lunnka nie, lebo nastastie stale sa mi podari aby zobrala aj cast dvorca, boli to iba zo zaciatku potom to rozkoji a ked chce len cmulat tak netaha len cmula

ss225
30. máj 2012

@stvura ja som tiez proti cumliku prave preto som z otho nestastna, lebo neviem co s nou ona potrebuje cosi cmulat to je uplne ukazkove ako si to pyta...zatial jej ho nedavam pockam do zajtra co mi povie pediater dala osm jej ho len parkrat aby som to odskusala a uplne vidim ze sa ukludni a je spokojna...bud moj prsnik alebo cumel, proste nieco cmulat.... :(

lunnka
30. máj 2012

takze po navsteve u pediatra- mala pribrala, som taka rada 🙂 od porodnej vahy 2970g, z coho este schudla ma za 9 dni prirastok 340g, takze teraz 3190g 🙂 boli sme pochvalene, normalne je za 7dni 150, takze papa viac ako chlapec ze..kamen velky odpadol mi zo srdca
a ze vonku tak 2hodky doobeda 2poobede, ked budu horucavy neprehrievat len ulozit v bodicku s krat. rukavom na perinku a ponozky +tenka ciapocka; na noc potom zas do perinky

janusha33
30. máj 2012

@stvura nemyslim ze dudlikove deti sa odstavuju skor.svagrinin maly mal cumel a kojila ho az do dvoch rokov ,aj to skoncila lebo otehotnela.a druheho tiez koji a ma cumel iba na zaspavanie a maly ma uz rok.

janusha33
30. máj 2012

@lunnka nase perinky su uz vyprate a odlozene.risko dostal nonvy paplonik tak ho prikryvam s tym kedze sa mi zdalo byt sebecke ze my sa s muzom zakryvame paplonom a jeho iba dekou sice prelozenou 4x a makkucku teplucku ale paplonik je teplejsi.

janusha33
30. máj 2012

No nas Risko ma asi nejaky problem s pravym prsnikom.Pol hodinu papal a aj tak neskutocne plakal a ked som mu dala lavy tak sa napapal,grgol a zaspal.Asi budem z praveho odsavat a z laveho bude papat sam.To uz som si vsimla ze ma nejaky problem s pravym prsnikom.Ma niekto nieco podobne?

janusha33
30. máj 2012

@fide Po SC aj mne davali infuzky jednu za druhou a este som pytala nieco od bolesti tak som dostala injekciu navyse.Tiez mi nejak skoro zacal vychadzat spinal a este arista ma upozornil ze keby zacalo co len troska boliet mam hned pytat od bolesti nieco lebo ze su to neskutocne bolesti.Mal pravdu.Som skusala hrat hrdinku ale rychlo som to vzdala.Ale gratulujem a prajem veeela vela zdravicka a mliecka.

lenka2411
30. máj 2012

babulky, prajem Vám a Vašim maličkým ratolestiam veľa zdravíčka a šťastíčka. Ten moj malý princ sa narodil 11.05.2012, váha 2860g a dĺžkou 49cm. Tak sme sa dočkali 😉

bublinka76
30. máj 2012

@fide a isla si hned na sekciu, alebo predsa len sa aspon pokusili o normalny porod. Pisala si davnejsie, ze jediny dovod sekcie u teba ma byt to, ze si mala prve tiez sekciou.

michalienka25
30. máj 2012

tak kočky, už aj ja som tu ako maminka. 23. mája sa nám narodila Kristínka s mierami 4,150 kg a 53 cm. Pôrod bola fuška, ale zvládla som to. Hned dostala žltačku, tak preto sme tam boli tak dlho. Je tu ešte nejaká tehuľka, alebo už sme všetky mamičky?

michalienka25
30. máj 2012

A tie, ktoré sa mamičkami stali, tak im gratulujem!!!

danculka24
30. máj 2012

@michalienka25 jejj gratulujeemm, ja sa stale gulam

michalienka25
30. máj 2012

@danculka24 joooj, presne na teba som myslela, ze ci to uz mas za sebou 🙂

stvura
Odpoveď bola odstránená
fide
30. máj 2012

@janusha33 No ja som aj pýtala...tiež mi kázali ale došlo asi 19.00 a ja som bola v brutalnych krcocha dr za mnou došiel že uz mi nemozu dať od bolesti nic ze uz mi dali navyše... že musi to dozniet aspon pol hodinku ....tak som sa zvýjala ....no na druhy den na obed akoby utal preslo to aj ked bolesti boli stále ...potom za mnou dosla ta sestricka ze este nevidela zenu ktorj sa tak brutalne stahuje maternica ako mne ....preto som mala take krce a bolesti...

janusha33
30. máj 2012

@stvura Neviem svagrina vtedy prestala kojit ale preco presne to neviem.

mimi
30. máj 2012

@fide gratulujeem. Aku si si dala anestezu? Ja som tentokrat sla do celkovej a nelutujem 🙂

fide
30. máj 2012

@bublinka76 ano jediny dvovod na SC bola predosla SC nesnazili sa nijakym sposobom o prirodzeny porod akurat ma sledovali kedze den dopredu ked som dosla na hospitalizaciu uz na zazname boli jasne a pravidelne kontrakcie kazdych 10 min. a o bolestiah uz ani nehovorim...no este som sa iba zacinala otvarat ale keby ma nechali len o jeden den dlhsie 100% porodim prirodzene...a vrchol vsetkeho bol ze pred SC sa ma asi 5 lekari co ma vysetrili pytali ci som ziadala sterilizaciu lebo ze to uz je druha sc...tak ako chapem ze z medicinskeho hladiska je to riziko ale keby oni aspon trocha chceli ... no proste cisto profesionalny pristup...

fide
30. máj 2012

@mimi ja som chcela iba lokalku kedze od zaciatku tehu som mala strasne problemy chcela som hned vediet ci je babo v poriadku ....