Pôrod v máji 2012
Druhe babo a opat na prvy pokus. Bodaj by aj ine maminky mali tolko stastia 🙂 . Zatial to vie iba manzel a kolegyna v praci. Na zaciatku zmiesane pocity, ale uz sa aj zacinam tesit 🙂
ahojte baby, doteraz som maleho chvalila, ze ake dobre babatko, vzdy pekne zaspinkal po najdoceni a od predvcera neviem ci s nami cvici alebo co, dam ho uspateho do postielky a o minutu velky zachvat placu, pritom je prebaleny, napapkany, koliku nemame, pekne odgrgnuty, vyprdkany. Trosku ho pohladkam a sa ukludni a ked odidem a zasa rev, vezmem ho na ruky spinka a polozim a place, pitom vidi ze by aj spal a ziva, ocka sa mu zatvaraju. Akoby sa nevedel upokojit. Vcera mi takto nevedel zaspat od piatej do 21.00. Som z toho znicena, mm hovori, ze mam ho nechat vyplakat, nech sa aj sam skusi upokojit...no mne je tak luto vidiet ho plackat.
ahoj babenky,..mam otazocku ako to riesite s kupanim?kupete kazdy druhy den alebo kazdy den?mne v porodnici vraveli ze mam kupat kazdy druhy den ale moja mama mi vravela ze take male mam kupat kazdy den lebo aby nemal zapareniny, hoc ho aj kremujem.aky je vas nazor?
@svetlusska Aj mne povedali v porodnici, ze mam malu kupat kazdy druhy den, ale niekedy ju okupem kazdy den 🙂
@alohim
@bazulda tak sa pridavam k vam do klubu...mne to zacala robit asi pred tyzdnom a dotedy to len spalo, jeldo, grgalo a kakalo.....najprv sme zacali s cumlikom ten nam fungoval na ukludnenie asi 3 dni, aj teraz fungje ale ako kedy..a ja som si vsimla ze sa veli naucila na ruky aj ked vsade pisu ze malinkate babatka enmaju zlozvyky...zatial co na nu funguje je ze nemozem ju nechat nech sa velmi rozculi lebo potom ju nikto neukludni, dam jej napapat odgrgnut a postielka a ekd je plac idem aj tristokrat pohladkat a utisit ale neberiem ju na ruky, niekedy sa nam podari zaspat, niekedy len ukludnit a byt v postielke...ja som ale definitivne zahajila ze na ruky minimalne
@alohim Len to nieeeeeeeeeeeeeee, nenechavajte svoje deticky vyplakat ☹ ☹ ☹ .Maly potrebuje jednoducho teba, sama vravis, ze pri tebe sa upokoji.Pri tebe mu je najlepsie, najbezpecnejsie, najspokojnejsie....Predstav si to male stvorenie, doteraz u mmainky v brusku, ktore zrazu nechas samo v postielke, vo velkej prazdnej izbe.Skus si k nemu lahnut, kym tvrdsie nezaspi, nech citi, ze tam prenho si, ze sa moze na teba spolahnut, ze nie je sam.Moj maly, teraz uz velky, najlepsie spinkal na mojej hrudi...aj niekolko hodin.A manzelovi daj precitat nejaky clanok o vztahovej vychove.Vela stastia!!!
@svetlusska ja kupem kazdy den.Ved aj ja sa sprchujem kazdy den......dobre drobec este dokopy nic nerobi ale aj tak sa spoti a fajnucky kupel mu robi dobre,potom dobre spinka.
@alohim No to pozname nas to robi uz davnejsie ale ma dva druhy placu,jeden je ako zivot ale je kratky velmi rychlo stichne a ked pojdem pozriet uz spi.druhy je hlasny a vytrvaly a vtedy uz ideme k nemu a bud ho vezmem na ruky alebo nam na upokojenie pomoze cumel.potom ho zase vypluje a ani sa nezobudi.Musis si sama vyskusat ci sa dokaze aj sam upokojit.o nasom vieme ze sa vie upokojit ale ked ho boli brusko tak mu pomozeme sa upokojit.
@gelifil @alohim ako vravis, moj maly niekolko 2 tyzdnovy tiez pokym tvrdo nezaspi tak sa po par minutach zobudi na to ze tam nie som a zacne mrncat a ked si ho nevsimam ze si myslim ze sa len natahuje tak spusti plac, a to uz viem ze si musim k nemu lahnut dat cicu aby sa kus upokojil a zaspi hned polezim pri nom este asi 10 min,ale musi spat v miestnosti ked som aj ja lebo potom je nekludny...ked vidim ze spi tak tvrdsie tak ho necham a on spinka...ale tak on zatial spi este stale s nami v posteli, ked uz bude mat aspon mesiac tak ho chcem davat do postielky teraz mi je este luto ho nechavat sameho. a na rukach ho nosim minimalne len ked vidim ze sa velmi puci...sak aj je valibuk a po par minutach ma uz bolia ruky...
@svetlusska My do postele nedovolime.....musi si zvyknut a sa naucit na postielku.Ale teraz ked muz chodi na nocne tak andranom bol taky umrncany ze som ho vzala do postele a este pospal dobre dve hodinky a ja tiez.
@svetlusska Pamatam si , ze prvu noc z porodnice som ho donekonecna brala a znovu davala do kolisky...asi 20x...potom sme ho uz nechali v nasej posteli a zostal tam donedavna...a to ma o chvilu 5. 🙂 No a co?"Je to moje dieta, vyrastie a uz nikdy nebude malicky....chcem si ho uzit, kym sa da.Ten cas sa uz nevrati a tych par rokov to rodicia, ktori sa rozhodli mat dieta, urcite vydrzia.Musim povedat, ze sa mi uplne v praxi potvrdila podstata vztahovej vychovy.Neplati, ze cim je dieta viac priputane, tym tazsie sa potom odputa...Prave naopak, za tie 3 roky jednoducho potrebuje mat niekoho bytostne blizkeho, s kym je priam spojene a potom dokaze uplne prekvapit, ako vie fungovat, napr. aj pri nastupe do skolky...
Baby, tak moj maly je strasny placko. Ja uz neviem, co mam robit, som uz na pokraji sil.. :( V noci este ako tak prespi, ale cez den, by chcel cicik kazdu hodinu, snazim sa to natiahnut aspon na hodinu a pol az dve hodky a potom bud nezaspi, alebo spi max 15 minut a zacne ziapat a ja ho vlacim na rukach, aby sa ukopokojil az do dalsieho kojenia. Je to na slucku, uz som znicena a to ma len 11 dni.. :( dokedy to bude takto trvat??????????? :(
@katkamiki ja som včera mala taky deň, a to som mala pocit, že ma nesvoj deň malá..som ju mala vkuse na cicke bud na jednej abo na druhej inač sa nevedela ukludniť...večer už ma tak boleli bradavky že som jej musela dať kus Sunáru ... asi nás musia citiť pri sebe abo čo ...som sa zľakla, že to iba moja je taká 😒 ...
@svetlusska aj mne hovorili v porodnici, ze kupkat co dva dni. tak tak aj robim...malej sa to kupkanie moc nepaci, tak jej nebudem zneprijemnovat predsa kazdy den, no nie? 😉
tak dnes sme boli na kontrole u ortopeda po troch tzydnoch....musime stale balit na siroko,lebo lava nozicka nie je v poriadku, ze je to lepsie od porodu,ale stale nie dost dobre...a navyse dostaneme freikovu perinku..je mi do placu z toho..hadam sa hej to spravi....chudatko moje male...
@tiuska77 @katkamiki baby nebojte, nie ste v tom sami. Je nas o vela viac, nez si myslite. Oni su proste malicky a chcu byt pri maminke. My mame to iste. Ked spinka, tak je super. Ale ked nespi, tak place ako na raty. Inak ako v satke uz ani nevarim. Je to teda dost na nervy a aj telu to da zabrat. Vyzera, ze mame narocne deti. Napriklad nasa Lin dnes krasne spala do 12, s prestavkami na kojenie a prebalenie. A od 12 tu mame cirkus. Skusila som kolisku, kresielko, kocik, ale ona by len na rukach. No tak sup s nou do satky a teraz mi dokonca dovolila na chvilu si sadnut a napisat vam 😀 Co vam poviem, je to super dietko. Aspon, ze ta starsia dnes na obed zaspala. Lebo ta zas v 2,5 roku odmieta na obed spat. Tak ma tu triafa !!! No, ale musime vydrzat, ved nikoho ineho nemaju, len nas, a iba s nami chcu byt. Tak mam bordel, neupratane, nepozehlene, ale dufam, ze to moje decka raz ocenia 😎
Ja mam doma presne to iste, som to pripisovala pocasiu ze sa tak zmenila, ale asi to tak proste je ked aj vy pisete.. ked zaspi spi aj 3-4 hod, ale uz ked pocujem ako sa prebera, mi stisne zaludok ze zas sa rozbehne kolotoc.. je prebalena, nakojena, dam ju do postielky a spusti po par min ked sa preberie revy.. niekedy zaberie ze ju necham- chvilu a prestane a zaspi- ale to malokedy, v poslednom case musim dat opat na prso..to zaberalo kedysi na prvykrat, teraz sa take zopakuje aj 4krat..stale prso- tam ani nepije len drzi alebo slabo cucka a ked sa mi zda ze uz spinka prelozim a zas kolotoc..bojim sa ze mi tak rozcmula bradavky ze nebudem moct kojit... doteraz obcas zabralo ked mm spieval na rukach ju nosil ale uz mi vravel vecer ze ona ak zacne otvarat ustocka je ako v tranze nic ju neupokoji chce len na prsnik.. teraz spinka asi 3hodky ale chodim po spickach, aj ked sa pise ze nemame ucit na ticho- ked zapnem radio uz je hore.. a ja vyzeram ako strasiak, stale mam hlad, priberam ☹
co sa kupania tyka dr. nam kazala kazdy den, v porodnici obden, ale citala som ze staci 2-3krat do tyzdna..my kupeme uz len kazdy treti den, lebo ma mala strasne suchu pokozku a nepaci sa jej velmi kupanie..zato zadocek umyvam cez den vzdy pri prebalovani pod tecucou vodou, obcas sebamed mydlom a rucky tvaricku utieram navlhcenym tamponom..
@bazulda Tak lebo asi nechce iba papat a spat ale chce byt aj v spolocnosti.Chce pocuvat hlasy.To aj nas tak,my si ho stale po krmeni dame k sebe do obyvacky a sa s nim rozpravame a on zlaty s takym zaujmom pozera na nas.A az potom po chvilke ho dame do postielky a spokojne spinka.

@kwatka Blahozelam k slecne!!! nech sa vam dari