icon

Pôrod v máji 2012

arieska
30. aug 2011

Druhe babo a opat na prvy pokus. Bodaj by aj ine maminky mali tolko stastia 🙂 . Zatial to vie iba manzel a kolegyna v praci. Na zaciatku zmiesane pocity, ale uz sa aj zacinam tesit 🙂

michalienka25
15. jún 2012

@stvura dakujem, si ma ukludnila...lebo uz neviem, co s tou tvárou robit...

janusha33
15. jún 2012

@petra1209 Tak nepocuvaj nikoho ale svoj materinsky instinkt.Ja som tiez pocuvala nieco od mamy(hrozne inac stresuje pri vsetkom),nieco od svagrinej a z toho som si vyvodila nieco svoje co mi hovoril moj rozum a moje telo a moje srdce.A zatial bolo vsetko ok.Aj ked Risko spadol tak som isla za pediatrom pre svoj pokoj ale ne rtg sme ani nesli.A nic mu nie je,ale mama hned bo treba rtg snimok a pediater mi povedal ze deticky maju este pruzne kosti ale ze ked chcem ma posle ale neruci ze mi rtg urobia.Hovorila som so svokrou tak im tiez spadlo male babo a isli a neurobili rtg lebo takym malickym detom nerobia.Takze sme ani nesli a nic sa nestalo.Maleho som sledovala a aj sledujem.Ty si mamina a ty rozhodujes co urobis a co nie.My sme sa tiez trapili aj feniklovym cajom,aj rektalnou rurkou aj kremikom Pupik a teraz sa to nejak asi zacalo upravovat lebo uz sam kaka.Mozno pomaha ze ho davam viac na brusko a cez den aj spinka na brusku.Ked velmi place a je v suchom a napapany tak skusim ci si dobre odgrgol a ked ani to nepomaha supnem ho na brusko a hned je dobre.

janusha33
15. jún 2012

@mandarinka34 S tym pupikom davaj pozor.Ja som tiez bola happy ze ako nam skvelo pomaha a som veselo masirovala a dost casto aby mu to islo lahko a nebol uplakany a nakoniec sme sa aj tak vratili k rektalnej a az taka penova stolica vysla.Tak som prestala pupikovat.A teraz nejak kaka sam.....sice sa troska popuci,potrapi ale uz to ide lepsie.

janusha33
15. jún 2012

@petra1209 Nieco na tom bude lebo co som mala vzorku feniklovy HIPP granulovy tak som si ho urobila ja aby sa to cez mliecko dostalo Riskovi a taaak som si zlcnik podrazdila ze som nevedela co so sebou.A ked som kupila obycajny detsky feniklovy tak pohodicka.Som najprv myslela ze to ten fenikel ale z obycajneho mi nci nebolo.

janusha33
15. jún 2012

@stvura Ani Risko nespi stale po dojceni ale ja ani nechcem aby spal.Cez den ma byt troska uz hore,ved bude mat uz dva mesiace takze uz aj hore troska musi byt,uz nie len stale spat.....takze ked sa napapa cez den tak sa troska pohrame,porozpravame a tak pomalicky zaspi aj sam ked je unaveny.Horsie to je v noci.To by som ja po kojeni hned chcela aby zaspal ale nie stale to ide.niekedy je etse dobru pol hodinu hodinu hore.A ja samozrejme s nim.

zlobinka
15. jún 2012

@stvura staci neperliva lucka?troska zohriata?myslim ked bude strasne teplo...

stvura
Odpoveď bola odstránená
zlobinka
15. jún 2012

@stvura zrovna drobcek mame doma keby daco..lucka ma napadla,ked je taka preferovana...inak to mliecko sa nam rozbieha pomaly...respiktive skoro vobec...uvidim ako to dopadne..

leonna
15. jún 2012

@oxiba no kamoska tak skoncila s malou v nemocnici na infuzkach na 4 dni po ockovani. tak neviem :(

leonna
15. jún 2012

@stvura @zlobinka nam lekarka radila prevarenu vodu z vodovodu. vraj ziadne kojenecke vody.

mandarinka34
15. jún 2012

@janusha33 ja davam pupik iba obcas nie stale a tiez mi pekne kaka rektalnu rurku nepouzivame.

lilianka1199
15. jún 2012

Moja lekarka-tak 35 rocna,co chodi na skolenia a snazi sa mat prehlad mi vravela,plne dojcene dieta- ziaden caj,ziadna voda,aj v horucavach mu staci mliecko,ma dobru teplotu a staci sa mu dat trosku napit,do 6 mesiacov vraj nic ine nepotrebuje ak je na UM,tiez nic do 4 mesiacov.....

petra1209
16. jún 2012

Tak sme sa dnes konečne dočkali plnej plienky /dokonca dvakrát/ a spokojného bábätka od rána, super-super-super Beba pomohla 🙂

radka1414
16. jún 2012

Prosím Vás o radu. Som š týždne po cisárskom a doteraz som mala také hnedkasté špinenie, no a dnes som začala normálne krvácať aj so zrazeninami. Je to normálne? Myslela som, že sa to bude skôr strácať, no dnes som začala krvácať takú čerstvú krv.

radka1414
16. jún 2012

oprava - 3 týždne

bazulda
16. jún 2012

@radka1414 to som mala aj po terajsom porode, tiez som zacala krvacat aj po 3 tyzdnoch.Myslim, ze je to v poriadku este sa cistis. 🙂

janusha33
16. jún 2012

Baby mate niektora skusenosti s poistkami kolies detskeho kocika?muzovi som kazala namazat kolesa lebo piskaju a on to chcel urobit dokladne tak dal dole kolesa a teraz ich nevieme dat spat.teda tie poistky nevieme zalozit.

1982zuzka
16. jún 2012

čafte baby stalo sa vám pri kojení toto?

Kojím v pohode o pôrodu (cca 2 den po pôrode sa mi začalo tvoriť mlieko), dnes sú presne 3 týždne od pôrodu. Každý den bol v pohode, mliečka kopec, dokonca aj zamrazujem čo ho tolko mám. no a dnes v noci a ráno sa mi akoby mlieko stratilo - proste nič - ani malému sa nepodarilo nič vytiahnuť a ani odsávačke - proste ani kvapka :( naštastie sme siahli po zásobách z mrazničky, poobede sa mliečko začalo objavovať po troške a teraz ho už zas mám - nie v takom množstve ako predtým ale v pohode sa zasýtime.

Neviete čo to mohlo znamenať? nemôže to byť nejaké upozornenie môjho tela že mi niečo chýba (snažím sa dodržiavať pitny režim a aj pravidelne jesť ). stretli ste sa už s takýmto "vypadkom"?

vdaka

alohim
16. jún 2012

@radka1414 Bud rada, ze krvacas 🙂 ja som v 2-3 tyzdnoch prestala spinit a dostala som z nahromadenej krvi zapal maternice, napichali ma injekciami na stahovanie maternice, aby sa ta krv vypudila a konecne sa uz cistim.
Teda je to dobre, ze opat krvacas...som tiez nevedela co je po cisarskom normalne a ako dlho sa to ma cistit.

alohim
16. jún 2012

Sa chcem opytat ci robite uz babatku nejaky "pevny rezim", najma co sa tyka spanku, a ako babatko uspavate/ukladate...
Moj tak prirodzene zaspava okolo 21.00-21.30 a s 2-3 prestavkami na papanie pospi bez placu do rana 6.00. Cez den pospi tak doobeda hodinku a cez obed slusne tri hodiny, potom poobede zasa tak hodinku a pol a potom uz nic. Zda sa mi to malo na take male babo. Je to ok? Lebo vecer od 19.00 do tej 21.00 mava zachvaty placu (ale kolka to nie je) a neviem ho uspat, najnovsie ani prsnik nepomoze, ani kolisanie, naruc...zaspi od vycerpania z placu, som z toho smutna, no nic nezabera. Aj ho vecer kupeme okolo 19.30 a nezaspi po tom. Ci mu neposunut rezim, alebo co. Neviem co robit, co ste vyskusat...nechcem aby tolko plakal a sa trapil.

cimage
17. jún 2012

@alohim Ahoj, nas tiez ma obcas take placuce obdobie a nic nepomaha. Ani pricucnut sa nechce, ani na rukach ☹ . Rezim zatial ziadny nemame, ked sa zobudi, tak nakrmime, prebalime a niekedy hned zaspi a niekedy sa mu treba dlhsie venovat. To vacsinou ked je tato v robote a ked tato dojde,tak hned zaspi. Asi sa ti moji chlapci proti mne spikli 😒 . A ja vacsinou nic nestihnem urobit, lebo ked ho polozim, tak hned spusti.

michalienka25
17. jún 2012

Pekný deň vám želám mamičky 😉 . Dnes máme deň otcov, čím idete potešiť tých vašich chlapov?Ja som mojmu upiekla koláčik, ktorý má rád.
Chcem sa opýtať, chodíte s vašimi drobcami von, ked je takto horuco?ci nie?

tinci
17. jún 2012

tak aj my uz mam eproblemy s kolikou, malicka sa nevie vykakat, espumisan ani masirovanie bruska nezaberaju a nakoniec po nekonecnom trapeni pomoze iba rektalna ☹ dufam ze sa to skoro upravi,chudatko moje tak sa trapi...upravilo sa to niektoremu babatku co to uz malo?...

lilianka1199
17. jún 2012

@michalienka25 chodime vonku,ale az poobede okolo stvrtej-piatej 🙂

ss225
17. jún 2012

@cimage
@alohim presne ten problem mame aj my...neveim co sa stalo doteraz zaspavala okolo 8-8.30sama v postielke a pohoda aj ked predtym si od siestej pomrncala a poplakala trochu , posledny tyzden tolko placu ze nepomaha vobec nic a zaspi okolo 23...stale si hovorim ze je to docasne aj ked uz ma take somariny aj napadaju ze ci som dobra matka ekd nie je to moje dieta vecer happy...sa mi zda ze hormony poporodne zacali so mnou vykrucat mesiac po porode..

michalienka25
17. jún 2012

@lilianka1199 no aj ja tak pojdem. lebo to je fakt brutalne teplo

lilianka1199
17. jún 2012

inak mne vecer pomaha,ked Leo nechce spat,ze mu dam papat,odgrgnut,prebalim ho a on sa rohzohne nespinkat,ze ho necham 10-15 min si "pokecat" a znova mu davam papat mliecko a to uz je taky opapany,ze zaspava,proste sa preje a nevladze uz bundosit v noci 🙂...skuste,mne to celkom pomaha,cez den to nerobim a necham ho si pokecat,trosku poplakat,trosku sa s nim hram a uz sa uci,ze v noci sa mu nevenujem,proste zhasnem svetlo a pokial neplace,tak ho nechavam tak a zatial stale zaspal..... 😉

tiuska77
17. jún 2012

Ahojte, baby aj Vám sa stáva...teda vaším deťúrencom....moja malinka počas dňa z ničoho nič zo spánku sa akoby zľakne otvorí veľké oči roztiahne rúčky a začne úplne na žive raty plakať... hneď to prejde keď ju vezmem na ruky ..už sa to stalo asi 4x ... môžu to byť sny...alebo niečo iné? 😒

ss225
17. jún 2012

@lilianka1199 no jo ibaze na tu moju rkasku neplati vecer absolutne nic nechce sa ani hrat ani jest..cez noc nastasie ok ibaze posledne 3 dni nam noc zacina o 23tej predtym to bolo 8.30 a o 23tej som ja uz davno spala s nou ...verim ze to prejde...musi

bublinka76
17. jún 2012

@radka1414 Ja mam za sebou sekciu a teraz uz aj normalny porod, a moja skusenost je, ze po cisarskom krvacas viac a ovela dlhsie. Tie krvne zrazeniny su tiez uplne vporiadku. Pri normalnom porode sa ciastocne prirodzene vycistis uz pocas porodu, pri cisarskom asi menej. Dolezite je, ze sa stale cistis a maternica sa zavinuje, ved na to je 6 nedelie. Aj ked ja som sa po cisarskom cistila skoro 9 tyzdnov.