icon

Pôrod v máji 2012

arieska
30. aug 2011

Druhe babo a opat na prvy pokus. Bodaj by aj ine maminky mali tolko stastia 🙂 . Zatial to vie iba manzel a kolegyna v praci. Na zaciatku zmiesane pocity, ale uz sa aj zacinam tesit 🙂

oxiba
19. jún 2012

@alohim daj potom vediet, ci ti chce v manduke Tomi vobec byt, Petko ju neznasal, Maxik pri prvom pokuse dat ho tam jacal na raty, tiez sa rad nosi, no durdi sa dokial ho nedas presne do tej polohy, ktoru prave chce..
Skusime este ho tam zopar krat dat a asi ak to nepojde, tak to tu hodim do bazarika.. Zatial sme ju vyuzili na cca 20minut 😒 za sprievodu strasneho placu..

iukapiuka
19. jún 2012

@oxiba no niekedy spí len v trojhodinových intervaloch, vtedy ju v noci kojím tak že si ju položím ku sebe do postele a ľahnem si ku nej..pár krát sa mi stalo že som zaspala skôr ako ona, a zobudila som sa na to keď si trochu silnejšie potiahla 😀

prinzesz
19. jún 2012

ahojte kocky, som tu dlho nebola.. akosi nebol cas pri tom nasom drobcovi..
@zlobinka vidim ze pises ze sa ti uz mliecko rozbehlo, ako si to dosiahla? ake homeopatika beries? ja som rodila cisarsky 24.5. a teda mam neskutocne problemy s kojenim.. ide ma z toho porazit.. aj som z toho dost nestastna ale co narobim? takze mi dokrmujeme nutrilonom a napr. teraz mi vypil 100ku, hoci predtym som ho kojila.. tiez pekne po tom nutrilone priberame hehe.. no radsej by som bola keby len kojim.. len mi to prosto nejde.. mam aj tie homeopatika vola sa to ricinus nieco.. mas to iste? dik ked odpises

zlobinka
19. jún 2012

@prinzesz hej mam tie iste ricinus 5....ja som malej este nedala umele mlieko...malinko pribrala,tak sme boli u doktora na teste dojcenia..vytiahla si 50ml a doktor povedal,ze na mesacne dieta je to dost malo,ze asi mam malo mlieka a ona si nevytiahne a preto zaspi na prsniku,lebo taha taha ide malo a unavy sa..a ja som bola spojona,ze sa naje a spi,ze ma dost inak by plakala...neviem preco som mala zrazu malo mlieka,bola som trosku v strese asi tyzden..mozno aj preto...tak som si zacala odsavat a teda som sa tri dni totalne trapila s kazdou kvapkou,odsavala som odsavackou aj rucne...pila vineu,jedla rascovu polievku,caje pre kojacie zeny,tie homeopatika a naozaj poctivo odsavala kazde dve hodiny, hodinku a pol aj v noci a ono sa to rozbehlo..malej som aj rozmrazila mliecko a tym som ju dokrmila..strasne som sa bala,ze koncim s kojenim,ale krizu sme zazehnali...prvy den som si odsala z oboch prsnikov ledva 40ml..islo to ako s chlpatej deky...teraz po par dnoch odsajem 120ml z oboch...malu prikladam a dokrmim odsatym..viem,ze to nie je spravne,ale ona fakt malinko pribrala a potrebovala som to odsledovat...drzim palceky..ozaj a nalievala som sa vodou stale...mala som pocit,ze len pijem,odsavam,krmim a drzim malu na rukach...teraz je to podstatne lepsie a som rada,ze som neposluchla svokru a nezacala prikrmovat umelym...to caste prikladanie a odsavanie urcite pomaha..

zlobinka
19. jún 2012

@prinzesz ozaj a doktor mi povedal,ze ju mam krmit kazde dve hodiny,co som ja nerobila,lebo som to skusila,ale nedala sa zobudit,tak som ju nechala aj v noci spat kolko chce a potom som ju krmila...medzi tym som odsavala...niekedy spala dve hodky, niekedy 3,5..

janusha33
19. jún 2012

@iukapiuka no mali sme tak doteraz ale tie horucavy nam to nejak rozobrali.aj v noci sa budi castejsie kedze je teplo je viac smadny.

1982zuzka
19. jún 2012

Baby kolko sa vám hojili spodky po pôrode? ja som rodila 26.5. a stále to nie je ono - síce už tolko nekrvácam ale spodok stále cítim - dokonca mi stále vypadávajú štichy....

prinzesz
19. jún 2012

@1982zuzka ja som po cisarskom, rodila som 24.5. a este stale krvacam.. ale uz je to teda o dost lepsie, na zaciatku to bol des.. normalne kusy zo mna vypadavali.. teraz je to v pohode, hoci na intimku to este nie je..

prinzesz
19. jún 2012

@zlobinka si dobra, ja som uz v porodke prikrmovala lebo maly bol furt hladny a ja som nemala mlieko /asi to bol "trest" za planovany cisarsky/ no a zacal hodne chudnut tak mi v porodke davali prikrm.. a doma som s tym pokracovala lebo maly plakal a plakal.. ja vzdy najskor kojim a potom dokrmujem zial.. ja ked odsavam tak mi nic nejde.. ako dlho si odsavala? myslim cas? jedno prso 15 min alebo ako?

lunnka
19. jún 2012

@oxiba tak ona nas v podstate vychvalila ake je mimino zdrave a krasne, ale ze nech sa necudujem ze plakava ked je prepchate, tak nejak to bolo 🙂 ze je gulka.. ved sa cudujem aj ja ze nato, co vy pisete kolko vam malinke vazia, moja je drobec, ale asi sa to pocita podla pociatocnej vahy a kolko priberie za tyzden- u nas to vychadza cca 500g za 18dni

alohim
19. jún 2012

@oxiba no uvidime...dufam, ze sa mu bude pacit 🙂 ale on je rad vselijak na rukach tak snad hej

alohim
19. jún 2012

@prinzesz jaom 4.tyzden po SC, prve dva tyzdne silne krvacanie potom nic a potom zapal zo zleho cistenia, ma minuly tyzden nadopovali injekciami na stahovanie maternice (po nich odchadzalo vselico) tak zasa krvacam ale teraz uz slabsie, a tiez to nie je na intimku.

alohim
19. jún 2012

Chcem sa opytat, mozno hlupa otazka - ako odobrat babatku moc na vysetrenie? 😅 mam odniest do labaku a neviem, ze ako ci cakat s malym rozbalenym, kedy pusti fontanku alebo co.

ss225
19. jún 2012

@zlobinka ja zacinam uz rozmyslat ci nemam ten isty problem aj ked mala dobre pribera...v kuse place a cmulika...neviem ci sa nenaje ci co aj ked mlieko mi tecie...vytiahla som mlieko dnes z mraznicky skusim ju dokrmit lyzckou ked si potaha s prsnika...mne tiez naokolo vsetci hovoria aby som jej dala umele mlieko a to ja nechcem ani za svet....ako sa rozmrazuje to mliecko materske? pri izbovej teplote ci v chladnicke?a mam jej ho zohriat?

78lenka
19. jún 2012

@alohim v lekarni si kup sačok na moč,ten sa prilepi,a este kup skumavku do ktorej si to potom prelej

oxiba
19. jún 2012

@alohim v zdravotnickych potrebach dostat take vrecuska, co sa pripevni na pipika.. No je to kumst, kup si rovno 3-4 vrecuska 😉 myslim, ze sa nam to podarilo asi na treti x
Vela stastia 🙂

zlobinka
19. jún 2012

@prinzesz ja som mala tiez cisarsky a malu krmili bebou 2,3 dni a potom som zacala kojit teda sa pokusat...mliecko sa rozbehlo,od zaciatku som aj odsavala...tiez som si myslela,ze nebudem kojit vobec,ked mi sestricka povedala..joj ved vy nemate vystupene bradavky a chcete kojit..to sa neda......znama,ktora robi na novorodeneckom mi doniesla klasicky cumlik a tym to slo,kedze nic ine nepomahalo a ona sa prisat nechcela a na cumlik bola naucena...ono ja si nemyslim,ze kazdy moze kojit rovnako dlho...su zeny,ktore robia vsetko preto,aby kojili,ale nemaju tolko stastia...ja tiez neviem ako dlho nam to vydrzi..aj ked dufam,ze co najdlhsie...hlavu hore...skusaj si odsavat aj rucne..mne ked nic neslo odsavackou,tak islo troska rucne....a je to super,ze male stale prikladas,takto ma aj tvoje mliecko...drzim palceky

janusha33
19. jún 2012

@prinzesz A to ti preco dali prikrm v porodnici?Ved aj mne v porodnici nabehlo mlieko az na treti den,ved to je v poriadku,mlieko nemas hned od zaciatku,vtedy to je kolostrum,ktore tiez obsahuje dolezite latky.Ja som tiez iba prikladala a prikladala ale nemala som hned mlieko.Risko si cuckal tak nieco asi islo ked tak cuckal.

zlobinka
19. jún 2012

@ss225 ak ti pribera tak ma mliecka dost, my este ked este nebol problem,tak som malu nakojila a revala, nechcela pit, potom sa unavila asi alebo sa hej spravilo miesto,alebo si potrebovala odgrgnut alebo co...som ju dala na prsnik,trosku si vytiahla a zaspala.....ja som rozmrazovala vo vodnom kupeli..neviem ci je to spravne,ale potrebovala som to rychlo a nemala cas hladat na nete ako to je spravne...ja som sa cely tyzden napocuvala od svokry,lebo byva hned vedla,tak je u nas kazdy den,ze hej mam dat umele,ze mam asi slabe mlieko,ze preto nepribera..ja som na mamile citala,ze neexistuje zle mlieko,alebo slabe...a ze je aj jedno ci sa koji z jedneho prsnika a potom z druheho,alebo v jednom kojeni z oboch...mala mala teraz mliecko kazde kojenie z oboch a pribrala.....skus sa spytat laktacnejnej poradkyne na mamila.sk ,ze co mas robit..davaju rady aj cez email..skus urcite ti poradia...

1982zuzka
19. jún 2012

@prinzesz až tak? ja som už na intimke - chvalabohu ale musím ju meniť každú chvílu - len sa mi to zdá byť pohodlnejšie ako vložka

janja2502
19. jún 2012

tak nasa dnesna poradna dopadla dobre. Mame 5630 g a 63cm. 🙂

ss225
19. jún 2012

@zlobinka si moj clovek toho isteho nazoru som aj ja a strasne ma stve ked mi ovoria ze mam slabe mlieko a ze sa z toho nenaje aj ked tecie....bufs..hlavne nestracat trpezlivost a nervy

stvura
Odpoveď bola odstránená
katuskaaa29
19. jún 2012

Poradnu mame za sebou mame 5290 g a priblizne 61 cm.

@stvura svokru si nevsimaj, ani ja si uz nevsimam svoju svokru, a to ze deticky su chudi tak to je ozaj genetika, nerob si z toho problem, viem, ze to je tazke ale treba cez to nejako prejst a nevsimat si svookru, aj moja robi a hovori niekedy veci ale uz som tak ze jednym uchom dnu a druhym uchom von

zlobinka
19. jún 2012

@ss225 no ved to,ze clovek este z nich dostane poporodnu depresiu...mne svokra stale tvrdila,ze pri mladsom synovi mala slabe mlieko,ze on stale reval,ze ked si odstriekala mlieko a nevytvorila sa tam akoze smotana ci co tak je to slabe mlieko,tak ho krmila umelym,ze z jej sa nenajedol..svagor je teda od mala do teraz riadny papkac...mna nastastie podporuje v dojceni manzel,ktory mi sam povedal,ze si nemam robit starosti pokial mala pribera aj ked s pociatku ozaj velmi malinko tak mam stale kojit,ze umele nikdy uplne nenahradi materske, a ze vsak chodime na prevazenie k doktorovi teraz kazdy tyzden a keby to bolo kriticke tak sam by nam navrhol dat umele a nie radit nam zmenit kojenie,cas, odsavat stale a tie homeopatika,fakt nas podporil,ze mam skusat malu prikladat a ze sa to rozbehne...co ja som bola velmi milo prekvapena,ze to tak bral..iny lekar by mozno povedal,dajte umele a pokoj....ja som si povedala,ze neviem dokedy budem kojit spravit preto vsetko aby to bolo co najdlhsie,ale ak pridem o mlieko a pojdeme na umele urcite sa preto nezosypem...ozaj na mamile som citala,ze dojcene deti nepriberaju pomaly,ale deti na umelom mlieku priberaju prirychlo...a doktory maju tabulky a predsa nie kazdy je tabulkovy...... 😉

stvura
Odpoveď bola odstránená
lucyfuk77
19. jún 2012

Vcerajsia poradna 6 tyzden po porode: 59cm, 4860g 😉

iukapiuka
19. jún 2012

@oxiba majú taký aj pre dievčatká? 😀

tiuska77
19. jún 2012

@stvura no ja som mala keď som šla do prvej triedy 16 kg teda v šiestich rokoch 😉 a som tu a žijem...vždy som bola hyperaktívna a športovala ...takže ja sa určite nebudem váhou nejako moc zaoberať.... ved to vidieť na detičkách či sú spokojne a hlavne zdravučke ..ako píšeš po UM priberajú prirýchlo 😒

tiuska77
19. jún 2012

@kwatka no také drahé 😒 ..tiež som najprv váhala, ale aj tak som ju kúpila len som trpla či sa bude maličkej v nej páčiť ... tak prvá skúška bola oki..dúfam, že sa to nezmení 🙂