icon

Pôrod v máji 2012

arieska
30. aug 2011

Druhe babo a opat na prvy pokus. Bodaj by aj ine maminky mali tolko stastia 🙂 . Zatial to vie iba manzel a kolegyna v praci. Na zaciatku zmiesane pocity, ale uz sa aj zacinam tesit 🙂

78lenka
20. jún 2012

@iukapiuka ,aj pre dievcatka,prilepit zabalit do plienky a cakat

katkamiki
20. jún 2012

@tiuska77 Dakujem pekne,. dobra cena 🙂

zlobinka
20. jún 2012

@stvura no je to zvlastne,ze dojcenie je najprirodzenejsia vec a kopec ludi to odmieta..poznam aj niektore zeny,ktore necheli kojit len kvoli tomu,aby mohli jest co chcu a spravit a dat umele mlieko je pre nich rychlejsie..ja davam malej tiez aj z flase,ale stale je to materske mlieko,ktore si odsajem...mam kupenu aj bebu,ktoru som kupila z odchodu z porodnice,ze keby ju bolo treba pre istotu...chvalabohu je este neotvorena v skrinke...

katkamiki
20. jún 2012

Baby, neviete mi fakt ziadna poradit ktora je dobra dojcenska voda? Lucka, Drobcek alebo Rajec?

tiuska77
20. jún 2012

@katkamiki ja kupujem Drobčeka najviac mi chutí ..ale či je najlepšia netuším 😉

stvura
Odpoveď bola odstránená
zlobinka
20. jún 2012

@stvura hehe kojofil... 😀 no my mame flasky aj cumle od zaciatku nakolko sme mali spociatku problemy s prisatim...no stale mame nejake problemy,ale bojujeme.. 😅

alohim
20. jún 2012

@oxiba @78lenka Vďaka, idem otestovať; snád sa podarí 🙂

svetlusska
20. jún 2012

no poradna za nami a 4 tyzdne po porode máme 4860 g a 57cm, a to sme na predoslej poradni mali 3660g.takze pekne papkame a rastieme 🙂

iukapiuka
20. jún 2012

@78lenka jeej ďakujem 🙂 v piatok ideme na prvú poradňu v 4. týždni tak som zvedavá či bude od nás na ďalšiu poradňu chcieť vzorku 🙂

1982zuzka
20. jún 2012

Baby musíme ist na preplach slzného kanalika. Absolvovali ste to už niekto? ako to prebieha? ako to unáša také malé babatko? viete mi odporučiť očného lekára v okresoch BA, SC, PK alebo TT?

dakujem

lunnka
20. jún 2012

baby co kojite tento clanok od laktacnej poradkyne tu na MK je vyborny, odporucam 🙂

https://www.modrykonik.sk/fotoblog/strapco13/cl...

nena13
20. jún 2012

@1982zuzka Ja som rodila27 a stále tam mam štychy a sedieť -saam opatrne a ešte ma to bolí-krvacať nekrvácam,ale mam také ružovo-krémové vytoky?Neviem ,či je to ok,ale hadam ano....Ako ste na tom ostatné?

janusha33
20. jún 2012

@katuskaaa29 Ja som tiez ako dieta bola kost a koza,som nemala pomaly ani lytkove svaly a teraz ma je dost.Takze si nevsimaj ked ta preto kritizuju.

78lenka
20. jún 2012

@iukapiuka no od nas nikdy nechce vzorku

iukapiuka
20. jún 2012

@78lenka tak dúfam že ani od nás nebude chcieť 🙂

@1982zuzka no ja som relatívne v pohode sedela už v pôrodnici ale za to ešte stále teraz krvácam (rodila som 23.5) - inak odporučím ti vložky Naturella Clasic Normal, od 15stich som na tampónoch a predstava nosiť niekoľko týždňov vložky ma úplne desila, ale o týchto ani neviem že ich mám 🙂 až som z toho prekvapená..možno ti to bude praktickejšie ako intimky stále meniť..a navyše sú trošku hrubšie tak fungujú ako vankúšik 🙂 (ale napriek tomu že sú hrubšie ju vôbec necítim)
a inak aj nás asi bude čakať preplach slzného kanálika na jednom očku, v piatok ideme do poradne tak ti môžem dať vedieť ktorého očného mi odporučila Dr (v BA) 🙂

iukapiuka
20. jún 2012

@lunnka ten článok o dojčení sa mi celkom pozdával až kým som nenarazila na toto, citujem "Rovnako neškodí ak si občas a s mierou dá matka pohárik vína, kávu a pod. Ani cigareta nie je zakázaná, ale tu si treba uvedomiť, že fajčenie škodí zdraviu, čiže by nemal fajčiť nikto." - ale zas, koľko ľudí, toľko názorov no...

katkamiki
20. jún 2012

Nas caka nastrihnutie pod jazykom, neviem, ako sa to vola. Nevie vyplazit maly uplne jazyk vonku, a ze to mu bude vadit neskor v reci, tak budeme musiet ist na krcne, tam mu to umrtvia a uvidime :( Chudacik, je mi ho luto :(
Inac neviete mi poradit, ako mam malemu z oka vybrat mihlanicu? Uz ju tam ma asi tyzden a neviem mu to vybrat. Dakujem

1982zuzka
20. jún 2012

@iukapiuka no my sme mali najskôr pamykon a vôbec žiadna zmena - takže automaticky nás poslal. niekde tu na konikovi som našla na to tému (už ju neviem najst) ale vraj nejaká mudr. fisherova - ale neist za nou na kramare kde ordinuje ale do jej sukromnej ambulancie....

leonna
20. jún 2012

@katkamiki Budu mu to umrtvovat???? Nasej brmbule to robili este v porodnici a len tak, ze lekar urobil cvak z noznickami a bolo. Ziadne umrtvovanie nic. Bola to sekunda.

oxiba
20. jún 2012

@katkamiki my sme to nastrihnutie podjazykovej uzdicky absolvovali min. Tyz., neboj trva to i so slabym krvacanim 10 min., zakrok trva par sekund.. Umrtvenie, to je len roztok.. Je lepsie to absolvovat teraz, v roku sa to robi v celkovej anesteze.. Videla som dieta, ktore malo 6 rokov a neurobili mu tento zakrok, nikto mu nerozumel, strasne ten chlapcek rozpraval..
Neboj drobcek bude papat uplne normalne, nezda sa ze by to drobcekov nejako extra bolelo, len si vezmi so sebou plienku a brindak, bude pustat krvave slinky..

oxiba
20. jún 2012

@1982zuzka v casopise mamina je clanok o ocnych kanalikoch a babatkach, je to cislo z min. Mesiaca, no videla so ju este v predaji, je pri nej prilozena repelentna indulona.. Skus sa pozriet..

1982zuzka
20. jún 2012

@katkamiki ahoj bratovym synom obom nastrihavali uzdičku- tesno po narodení - švagriná vždy čakala vonku v čakárni, ten zákrok bol veľmi rýchly, chalanov hned po zákroku vyniesli von a švagriná ich začala okamžite kojiť - materske mlieko je liečivé a kojenie chlapcov vždy upokojilo. do hodiny ani nevedeli, že im niečo robili 🙂

alohim
20. jún 2012

zajtra ideme k ortopédovi - držte palce, dúfam, že to bude ok, priznám sa že poštolky som nedávala pravidelne, semtam som nedala, lebo malý to neznášal, on rád kopká nôžkami, tak sa aj vyprdká a toto ho obmedzovalo, a teraz v tom teple nedávam vôbec. Zajtra tam nabehnem s poštolkami ako farizej 😀

mandarinka34
20. jún 2012

ahojte mamicky davali ste ockovat deticky proti TBC???

lunnka
21. jún 2012

@mandarinka34 ahoj od tohto roku sa to uz nerobi a neviem ci by si mala na vyber keby sa ockovalo- to by urobili este v nemocke automaticky

katkamiki
21. jún 2012

@leonna Ano, mali by mu to umrtvovat, tak dufam, ze to bude mat ok 🙂

katkamiki
21. jún 2012

@oxiba Dakujem pekne, takze ho to nebude boliet ani ked to umrtvenie ustupi?

katkamiki
21. jún 2012

@1982zuzka Dakujem pekne

leonna
21. jún 2012

@katkamiki Urcite to bude ok 🙂 Nasej to robili ked mala dva dni a bola to fakt sekunda. Ani jej to nejak nekrvacalo.