Pôrod v máji 2012
Druhe babo a opat na prvy pokus. Bodaj by aj ine maminky mali tolko stastia 🙂 . Zatial to vie iba manzel a kolegyna v praci. Na zaciatku zmiesane pocity, ale uz sa aj zacinam tesit 🙂
@alohim Ja davam cely cas....nechcem riskovat ze ze bude mat potom problemy a kvoli tomu bude musiet uz v 30 rokoch ist na vymenu bedroveho klbu,alebo bude mat skoliozu alebo neviem co.....bedrove klby su dost dolezite pretoze su vahonosne a staci zle postavenie klbu a uz je inac postavena panva a uz sa to premieta hned na chrbticu.A aj ked ma postolky tak si veselo kopka a cestuje po postielke.
prave som skoro zinfarktovala- spustil sa alarm na monitore dychu letela som ako o zivot pozriet co sa stalo a ona sa tvari ako nic kludne spinka, som ju schmatla a narovnala a dalej spokojne chrapka 😨 no tie vydobytky vedia poriadne naplasit- predpokladam ze bola mimo monitorovacej podlozky- lebo sa kruti odkedy zaspala v smere hodinovych ruciciek cela bola vytocena.. ten strach nechcem uz zazit 😖
@mandarinka34 Ved to sa uz neockuje.Predtym s ato ockovalo povinne este v porodnici ale uz to zrusili.A nejake prve ockovanie nas caka v juli.Ale ak bude ta moznost tak mozno dam.Este som sa tym nejak nezaoberala.Ale pokial viem tak TBC sa zacina objavovat a tym ze to zrusili sa bude objavovavt este viac.Ale an druhej stranke je tu riziko ze co je to za vakcina.Ci nebude mat problemy prave z tej vakciny.Poznam kocku ktora odmieta vsetky ockovania.Jej dcera nema jedno jedine ockovanie.
@lunnka Ja s Riskom v tychto horucavach vonku ani nechodim.Velmi zle znasa tie teploty....kupem ho aj dvakrat denne aby sa troska ochladil lebo je cely rozhoruceny.cely den je na prizemi v izbe co je najchladnejsia ale dnes je uz aj tam teplo,lebo mi na poschodi mam velmi teplo.Ale dnes sa mi podarilo urobit jemny vanok tym ze vonku troska pofukuje tak je dnes lepsie.Vecer zaspavame s neskutocnym narekom neviem ci to je tiez tym teplom ale asi hej.Uz nech skoncia tie horucavy.
@janusha33 ved to, ked prsi je nafigu, ked je takto tiez 😠
ja chodim von, lebo tam najlepsie zaspi- teraz az podvecer alebo rano.. vcera nechcela spinkat skoro cely den, az v noci, dnes rano dlho plakala ale teraz spi ako drevo uz cez 3 hodiny- to ma zas mrzi ze by si mala trocha cucnut mliecka, ale radsej nech spinka, ked sa zobudi zacne rodeo..
inak baby,ktore bojujete s potnickami u malych tak super vec na to je hypermangan...mne to odporucila znama...maju malu o par dni mladsiu od nasej....skusila som dat do misky horucu vodu a dve zrniecka a potrela som hej miesta s potnickami kozmetickym tamponom,ked to bolo skoro studene a do druheho dna tam nic nemala..len pozor treba s tym opatrne...len min mnozstvo,lebo to fakt vysusuje...
@janusha33 Myslím, že ak mu sem-tam nedám poštolky v horúčave, nič sa mu nestane, veď je sledovaný, chodíme k ortopédovi, a niekedy sa to nedávalo a niekde sa nedáva, vraj Stredná Európa je viac sledovaná kvôli častejšiemu výskytu dysplázie...na túto tému je veľa názorov, napr. že tuhé zavinovanie v perinke obmedzuje pohyb a nôžky sa nemôžu dobre vyvíjať,... ďalej že napr. správne ergonomické nosenie kĺbikom prospieva...atď. atď.
@kwatka Nám robili sono v pôrodnci a bolo dobré, a teraz sme tiež ok, že je to bežný, normálny nález: pravý kĺbik Ia = norma a ľavý Ib = mierne nezrelá strieška, čo je do 3 mesiacov normálny nález.
Viac vysvetlené je to tu: http://www.lekari-online.cz/ortopedie/zakroky/u...
Hoci sme ok, máme odporučenie baliť. Tiež má z toho potničky, no vydržíme, sem tam si blicneme, ak bude veľmi horúco 😉
@lunnka Heh este dobre ze nemam monitor.....stale mrknem nanho ked spinka na brusku.....a tiez sa kruti a vrti....a uz aj ked spinka na chrbte tak cestuje po postielke.A najnovsie ked si ho dam odgrgnut na plece tak sa pekne zaprie ruckami,dvihne hlavu,odlepi sa odo mna a sleduje co sa kde deje.....a jak sa zacal usmievat.....ten usmev stoji za vsetko.....taky siroky,az oci sa mu smeju.... 😀 😀
niekedy v októbri som sa pridala do tejto skupiny... a konečne sa môžeme pochváliť našim 3 týždňovým drobčekom 🙂 https://www.modrykonik.sk/fotoblog/aadulik2110/...
@tiuska77 Nie, ja som si domov zavolala laktacnu poradkynu, mala som nejake problemy s kojenim a ona si vsimla, ze nevyplazuje moc jazyk , ze by to mali narezat. nech sa opytam pediatricky mojej. tak sme v utorok boli na poradni a som sa jej to spytala, tak sa na to pozrela, inac by sa na to sama od seba nepozrela a maleho by to cakalo neskor, ked uz je to bolestivejsie :( tak som rada, ze mu na to prisli skor.inac, ze kedysi to pozerali hned v porodnici, aj to tam hned robili, teraz vobec, teda aspon v ziline nie.
ahojte,
tak hlasime miery po 7. tyzdnoch ma Linda 4.740 g. Bola som presvedcena, ze ma uz cez 5kg, ale zjavne sa mi iba zda byt tazka, lebo sa stale nosime 😀
Inak posledne dni sa trapime trosku s prdikmi a kakanim. Ale dufam, ze to uz prejde a bude lepsie. Lebo kazde rano sa puci uz od takej 4, pol 5 a to som uz hore aj ja. Takze tieto dni su teda riadne dlhe. Vecer zas nie a nie zaspat, lebo sa nevie vyprdkat, len u mna je jej fajn. Takze sme teraz takmer 24 hod spolu ako jedno telo 😎 co v tomto teple teda je vykon uff
@aadulik2110 gratulujem k babu a zapoj sa, ak stihas popri babatku 😉
@lunnka a to je dovod, preco nemam monitor dychu 😀 mala som ho v porodnici pri prvej, ale to som vkuse len striehla, ci svieti
ahojte, mali aj vaše babatká jedno očko trochu hnisavé, teda že sa v ňom robilo vela karpiniek? nám na to Dr predpísala Opthalmo Septonex (kvapky) a Opthalmo Framykoin (mastička), a som sa v letáku dočítala že v tej mastičke sú širokospektrálne antibiotiká a vôbec sa mi nechce jej to dávať, och...ale inak prvá poradňa bola úspešná, máme 4850g a 56cm - takže sme narástli 4cm a pribrali 300g týždenne a dostali sme pochvalu 😀
@1982zuzka zatiaľ nám na očko predpísala liečbu, tak uvidíme za 5 dní...ty si písala že vám predpísal Pamykon, to je mastička?
@aadulik2110 gratulujem 🙂 čítala som na tvojom blogu že si mala pekne náročný pôrod tak sa o to viac asi z malého tešíś, podla mier to je riadny bucko 🙂 ja som prenášala 7 dní, a mám pocit že je malá vďaka tomu oveľa životaschopnejšia, jej tých extra 7dní celkom prostelo 🙂
Baby dajte nejaky tip...uz stvrty vecer sa trapime pred spanim.Risko je v suchom,napapkany,okupkany a ked ho dam do postielky zacne plakat ako o zivot.Nie a nie sa upokojit a zaspat.Brusko ho zrejme neboli lebo kaka a prdka v poriadku.Uz nevieme co mu moze byt.Uz som rozmyslala ci postielka nie je na zlom mieste.Ale ani ju nemam kam inam dat.Uz zacinam byt zufala.Stale musi minimalne hodinu plakat aby nakoniec zaspal a ked zaspi je to v podstate od unavy.To mam zato lebo som sa vytesovala ako sa peknu upokoji sam a zaspinka. ☹
@janusha33 no našú malú musím tiež sem tam uspať, proste plače lebo chce spať - lebo je suchá, napapaná, neni jej teplo ani zima tak nič iné to asi nemôže byť 🙂 a u nás super zaberá fitlopta, do 5min je kľudná a potom na mne alebo mm zaspí...ale niekedy je taká že proste chce spať na nás, ale to je ževraj tiež bežné, proste si vyžaduje blízkosť no..

@leonna a neboli to potom neskor? aby mi nepreplakaval cele noci 🙂