Pôrod v máji 2012
Druhe babo a opat na prvy pokus. Bodaj by aj ine maminky mali tolko stastia 🙂 . Zatial to vie iba manzel a kolegyna v praci. Na zaciatku zmiesane pocity, ale uz sa aj zacinam tesit 🙂
@iukapiuka Moj Leo mal ocko plne kapriniek,uz ho neotvaral a lekarka povedala,ze mam najprv skusit kvapnut materske mliecko,tak po kojeni som stale kvapla a ocko za dva dni uplne bez kapriniek 🙂.......dokonca sa mu zapalila koza na usku a supinkovala sa a tiez len kvapkam mliecko a kazdy den je to lepsie,skoro nic uz tam tiez nema 😉
@janusha33 Drz sa, vyrastie z toho...aj moj taketo stavy stiedavo po veceroch mava, ze okupem, prebalim, nakojim, zaspinka a potom rev v postielke, posledny tyzden je vynimocne dobry, dokonca dnes zaspal pred 21.00, co niekedy taham od kupania o 20.00 do 22.00 🙂 ako pise @babush, je to "falosna kolika", nezrela nervova sustava, preto tie strasne revy....nam ucinkuje iba blizkost, nosenie na rukach a prsnik - potom zaspi do hodiny 🙂 akurat vcera som sa vyse hodiny trapila, strasne plakal, nic, ani dojcenie neucinkovalo a prisiel manzel, zobral ho, pomojkal, suskal mu cosi a do minuty bol tuhy, odkvecol...nechapem 😀 asi som bol uz nervozna a od neho vycitil pokoj.
@alohim Aj u nás je presne to isté ... neskutočný rev ... a nevieš čo a ako .. a presne potom priviniem, spievam a chodím po byte alebo si ľahneme do postele a prejde to 🙂
@milacik0106 veru ten rev je akoby som ho týrala, až zbordovie...nieže susedia na mňa zavolajú sociálku 😀
Chcem sa opýtať, kedy sa bábo začne uvedomelo usmievať - myslím nie mimovoľne ani zo sna...6 týždňov? Lebo už sa neviem dočkať.
baby otazocka co pouzivate na bolave bradavky?moj maly minuly tyzden nechcel nikde inde zaspat iba na prsniku (teda nie zeby teraz chcel ale tak som mu zacala davat dudu lebo by som asi prisla o bradavky.) a teraz sa mi to vyplatilo jak sa prisaje tak och joj, sice ono to potom prejde ale ten zaciatok katastrofa...dakujem za rady
@janusha33 nooo my sa s tym trapime tiez a hlavne vecer po okupani.dakedy aj do jedenastej nespi, ako dneska napr.zaspal pospal 15 min a uz bol hore a reval o dusu a nepomohlo ani nosenie na rukach, ani duda...a ked som mu dala cicu za par minut spal, sice sa potom zas zobudil ale som ho nejak ucickala na rukach a dala dudu...ale ja sa s tym trapim niekedy aj cez den lebo mi tiez nechce spinkat. uz som niekedy zufala z toho...
@svetlusska No u nas ani prsnik niekedy nezabera lebo aj ked mu dam prsnik tak reve o dusu.
@svetlusska ja mám túto je fakt perfektná 😉 http://www.lansinoh.sk/?id=5&id2=21
@danculka24 my mame koliky uz 3 tyzdne :( niekedy je to lepsie, niekedy horsie, ale pucit sa puci stale :( hlavne v noci zacne zo spanku tlacit a to nemozem ani spat, take hlasne zvuky vydava, ale je mi ho luto chudacika maleho :( uz nech to prejde
@svetlusska pouzivam ti iste co @tiuska77 a mozem len odporucit 🙂 ked ma nahodou trochu boleli som si natrela aj priamo pred kojenim a super zabera 🙂
@danculka24 Ja som s atesila ze to uz mame za sebou ale zrejme nie.A najhorsie je ze place a nema ani preco lebo je vsetko ok....a len place,ani prsnik nezabera a neviem ako mu pomoct a uz zacinam byt z toho troska na nervy a zacina ma chytat depka ci co.A aby som toho nemala malo tak manzel je chory takze od neho pomoc nemozem cakat aby nebol chory aj maly a mne sa vyhodil paradny herpes takze beham s ruskom na tvari.A nasi zajtra odlietaju na dovolenku takze ani mama mi nepomoze, od svokry nic necakam a ani nie je doma.
@svetlusska ja mam lanolnovu masticku z DM (stoji cca 3 EUR a nieco) a pomohla v porodnici, netreba pred kojenim zmyvat - odvtedy ju mi uz ani netreba 🙂 http://1.bp.blogspot.com/-kFy-OoXZ8PE/T7FaJGbd2...
perfektný článok, aj iné sú zaujímavé: https://sites.google.com/site/blogodojceni/cast...
@janusha33 ja tiež som na depku a nič nestíham, ak malý dlho plače, niekedy ani na wc, nieto niečo zjesť...a nespí, dnes nám cez deň spal dokopy 2,5 hodiny čo je podľa málo...teraz odkvecol, snáď v noci to bude lepšie a doplní si deficit😉
A dnes som z bazárika kúpila pre našu malú "vačicu" ako volá mm malého 😀 presne toto za 1/3 ceny: http://babyvak.cz/product.php?id_product=50
Vraj to pri väčšej váhe bába zaťažuje chrbát, no je to dočasné riešenie, kým je ešte "ľahký" a nám nepríde Manduca, aby sme mali voľnejšie ruky a zvládali záchvaty plaču. Má niekto skúsenosti?
A zisťujem že bábätko je typický cicavec, len cickať a byť v náručí 🙂 a je nám hej a neplačkáme.
@alohim nooo presne tu mam aj ja doma ale akosi nezabera vobec. som si ju natierala ale bradavky boleli, tak som skusila calciovu tak uvidim ci bude nejaky vyssledok, nevyhoda je ale ze ju musim zmyvat pred kazdym kojenim.
@janusha33 aha tak u nas aspon prsnik zaberie sice pri nom zaspi ale tak co uz, len mna hrozne bolia bradavky akosi tak sa snazim nejak inac to riesit...
@katkamiki u nas je kazdy den zly, plsc plac bolesti zachvaty niekolko hodinove

@iukapiuka ak nechces davat framykoin mast, tak ani pamykon, lebo to su tiez antibioticke kvapky. Ale nebala by som sa, ved to posobi len lokalne, nie systemovo ako tabletky. Potom skus streknut do ocka trosku materskeho mliecka, to je taky babsky recept, ale mm je vseliek 😀
@janusha33 no to su tie nase "oblubene" koliky, co nemusi znamenat, ze tvojho maleho boli brusko. Ma proste dost za cely den, vela podnetov, mozno je unavenejsi a nevie sam zaspat. Treba mu pomoct. Ja takto nasej Linde pomaham niekedy aj do 22 😒 Ale malo by to postupne s dozrievanim nerovovej sustavy vymiznut okolo 3. mesiaca, ale to iste vies. Tak drzime palce, pri dalsom zaspavani 🙂