Pôrod v máji 2012
Druhe babo a opat na prvy pokus. Bodaj by aj ine maminky mali tolko stastia 🙂 . Zatial to vie iba manzel a kolegyna v praci. Na zaciatku zmiesane pocity, ale uz sa aj zacinam tesit 🙂
Kolegynky Májovky prosím o pomoc resp. rady čo na koliku? Máme Nutrilon na koliku, Sabsimplex, cvičíme nožičkami, masírujeme jemne bruško v smere hod ručičiek, zvýšená poloha - proste všetky možné rady a... dnes sme plakali od štvrtej do deviatej večer...
Nemáte prosím nejaký dobrý recept? Kedže nekojím neviem to riešiť napr. tým že budem piť feniklový čaj. Na bruško ho nemôžem položiť lebo od narodenia nemá rád túto polohu.
Dalšia otázka: dávate babatkám piť počas dna aj niečo iné ako je materské alebo umele mlieko? nejaký čajík a pod. Niekto tvrdí že stačí mliečko a niekdo zas že treba aj iná tekutina v tomto teple. Ja sa bojím, že by sa mi nachlípal čajiku a potom by sa poriadne nenapapal mliečka ...
dakujem Zuzka
@gaby21
@michalienka25
v noci spinka iba v plienke a plus ho este ho plienkou prikryjem a doma cez den je doma tiez iba tak obleceny.len skoro rano ked ideme na prechadzku mu davam dupky ale aj tak mam pocit ze je spoteny. a cez den ani moc vonku nechodime lebo je horuco hrozne....
@svetlusska ahoj môj mal cca 12 hod a kýchol už v pôrodnici 5x za sebou 🙂
@svetlusska a čo sa týka oblečenia - určite ho tak neobliekaj - ja som bola nedávno na poradni - išli sme kočíkom v rámci prechádzky - malý mal len krátke body a lekár mi ho kázal uplne povyzliekať - vraj ked sú takéto teplá tak má byť len v plienočke a prikrytý bavlnenou plienkou. Dokonca my ho nechávame iba v plienke aj počas dna doma, ak zaspinká tak ho prikryjem plienkou a aj v noci je tak a je spokojnučky. Oblečiem ho do body (krátkeho) iba ak máme doma už fakt na nevydržanie a pustím si klímu.
A najspokojnučký je ak môže byť holou ritkou - dám pod neho nepremokavú podložku a je to - taký úsmev vždy nahodí 🙂
dakujem baby za odpovede 🙂
@svetlusska Fu s dlhym rukavom?Risko ma na sebe iba body s kratkym rukavom a plienku.Uz aj ortopedicke som zrusila kym su horucavy,za ten tyzden sa nic nestane.Vonku ho ani nedavam, v kociku sa mu vobec nepaci teraz lebo tam mu je este horucejsie.Ani ponozky mu nedavam,nechcem aby sa prehrial
@1982zuzka Ahoj ak mozem poradit, na brusko su perfektne probitoticke kvapky Bio gaia, ale nemusi to zabrat, koliky su vacsinou sposobene nedovinutym traviacim traktom, tento by sa mal uplne dovinut okolo tretieho mesiaca.
No a k tomu pitnemu rezimu, kedze maleho nekojis, ale je na umelom mlieku, urcite by si mu mala davat prevarenu vodicku, kedze materske mlieko svojim zlozenim uhasi babatku smad, ale aj zasyti, kdezto UM iba zasyti, to je moj nazor 😎
@1982zuzka Vies co, skustit mozes aj ten fenikel, len by som sa bala ci sa tie bolesti bruska este nezhorsia, nemusi na to dobre zareagovat, preto by sa mala davat iba cista vodicka: Ja si myslim, pokial budes vodicku davat rozumne, zaludok tym neoklames, hlavne v tomto teple sa vela tekutin vylucuje aj potenim, skus tak pol hodinku po papani dat z flasky a uvidis kolko vypije, ved ak nebude smadny, tak odmietne, myslim, ze vytiahne, iba tolko aby si uhasil smad, no uvidis, musis si to sama odsledovat 😝
@1982zuzka Len davaj pozor s tym cajom lebo tak ako ma ucinok na uvolenie plynov a zlepsenie kakania tak vie aj zapchat.Viem o tom svoje.Riskovi davam obcas vodu ale nechuti mu,takze ostavame zvacsa pri kojeni.Ale dnes bude mat vodny rezim poobede lebo idem k lekarke a maleho nechavam doma s mamou.
@1982zuzka Ja davam malemu MM,ale teraz som zacala s vodickou, vobec sa nou nenaleje, on ked je hladny tam o 10min spusti plac....Vodicku z flase nechce,mu to tak nechuti,ale davam s lyzickou, a to mu nevadi,to sa potom usmieva a aj sa zlosti ked chce viac 🙂....a na to brusko,ze tak nechce lezat,mne moja lekarka vravela,ze treba ucit aj to deticky,lebo potom nerozumeju co od nich chceme a placu 🙂,aj nas sa zlostil na brusku stale,a teraz si uz pospinka,ucila som ho aj tak,ze som si lahla a jeho dala na seba,bol spokojnucky,odgrgol,poprdkal a zaspal 🙂
Mam s drobcom od vcera nove cvicenie 🙂,Ked mu dam papat, tak len taku polovicnu davku,odgrgnut a lahnem do polosedu-vyzlecena,jeho dam dole na brusko,tiez len v plienocke a pekne lezie po mamke,hlavka hore a hlada cicik,potom najde a takto taha mliecko smerom hore(tazka praca) 🙂,to sa unavi,odgrgne,poprdka,pozera na mamku a zaspinka....neskutocne aky maju tie deticky inštinkt .... 🙂
@svetlusska ja som sla k lekarke vcera do mesta,objednala ma na obed,maleho som mala len v plienke,este aj v autosedacke a kociku,bolo tak horuco,ze aj tak by sa hned spotil,zamotala som okolo neho len plienocku,ani ciapocka a ani ponozky a bol spokojnucky,spinkal kludne a lekarka tiez nic nepovedala,len nech casto davam tekutinu....
@lilianka1199 ked si ho dám na seba tak je pekne na brušku ale na posteli ležať na brušku ani za svet - už v pôrodnici protestoval.
už sa inak vodičkujeme a vyzerá byť spokojnučký 🙂
už sa len koliky zbaviť a bude všetko super 🙂
Ahojte kocky maju aj vase deticky v tomto teple zvysenu teplotku? tak o pol stupna?
Mamičky prosím vas vybavovali ste už niektora papiere ohladom prispevku na dieta od upsvar? potrebujem este jedno tlacivo ktore ma potvrdit pediater, že sa dieta dozilo 28 dni a neviem odkial ho zozeniem kedze na nete je iba tlacivo na priplatok a tam sa dava potvrdenie od gynekologa a nie od pediatra..alebo dajte link ...dakujem....
Hlasime miery po 2. mesacnej poradni: 5.100g 😎 uhuu..a ze co ma tak ruky bolia 😉
@1982zuzka urcite by som na tvojom mieste davala pit vodicku, kedze tvoje bejby je na UM. Neboj sa, davaj mu pit po hltoch, urcite ho ta vodicka tak nezasiti, ze ti nebude papat. Co sa tyka kolik, tak u nas ficime na biogaia probiotickych kvapkach a babycalm kvapkach (to namiesto sab simplex). Ale niekedy koliky mame aj my, ale tie falosne, ked ma dieta vela podnetov za den a musi sa vysporiadat s ich spracovanim. Tak to sa len nosime a mojkame a cakame, kym sa slecinka ukludni.
No a moje obe dcery nemali radi polohu na brusku, tak sme skusali vzdy po minutke. A postupom casu si tu polohu oblubili, lebo same zistili, ze si dobre odgrgnu, poprdkaju a maju vlastne paradny vyhlad. Takze potom sme dali rozvojovu decku na zem a tam sa gulaju obidve 😀
@fide No nam to dali na upsvar ale mas to tu http://www.employment.gov.sk/ziadosti-a-potvrde... .Je to Ziadost o priplatok k prispevku pri narodeni dietata.
Hurá! Koniec šestonedelia 😉 My sme dnes cez deň spali dokopy hodinu a pol prerušovane, no večer sme odkvecli v babyvaku hned ako odbil malého čas (21.00)...náročný deň, no podarilo sa nám aj toto, a to hodnú chvíľku. Som do neho zamilovaná:
Kočky teraz v sobotu budem 6t po pôrode, posledné dva týždne ma hocikedy počas dna bolí v podbrušku akoby som mala dostať menzes. mávate to aj vy? tie bolesti nie sú dlhé max.tak minutku dve ale niekolko krát za den. Môže to byť že sa mi stále sťahuje maternica? už nekrvacam.

@svetlusska kychanie nemusi vzdy byt od prechladnutia, zimy.. kychynim si deticky cistia dychacie cesty, ak sa sliznica v nosteku podrazdi napr. chlpmi z deky, siat, prachom, cigy dymom, parfem, deodoranty a pod. ale aj zvysky mlieka- u nas dost casto