Pôrod v máji 2012
Druhe babo a opat na prvy pokus. Bodaj by aj ine maminky mali tolko stastia 🙂 . Zatial to vie iba manzel a kolegyna v praci. Na zaciatku zmiesane pocity, ale uz sa aj zacinam tesit 🙂
@lunnka Az tak?Som sa pytala mamy ze kedy by sa malo zacat tak ze zacinalo sa okolo 3. -4.mesiaca ale ze nevie ako to je teraz.Opytam sa asi pediatra kedy je to uz vhodne.Ja sa uz neviem dockat kedy bude papkat vyzivku.Dnes som mu narobila dalsich 23 flias.Este na jesen sa chystam jablckovu.
@milacik0106 J adávam Espumisan-25 kvapiek je na deŇ,ale ja ich rozdelím do jednej fľaštičky po 10 a 15.Skôr mi zabrali na kakanie probiotiká dophilus -každy deŇ pol malilinkej odmeročky do papania a zriedla mu stolica.
Žienky,má niektorej z vás babatko tmavo-zelenu stolicu? my sme na UM mliečku a dnes mi doktorka povedala,že je to ok,no ja som čitala,že je to ok ak kojíte ,ele nie pri UM mliečku-už si fakt neviem rady a o refluxe ani nehovorím -ma všetky príznaky...tak sa trápi chuďatenko...
@svetlusska tento som aj ja kupila a ked som mu ho dala-slabučký,tak mal uplne opačný efekt-povedala som ,že už nikdy viac...
@michalienka25 Ja sa stým trápim,dnes som bola u lekárky a tá mi povedala,že treba vydržať aspoň do troch mesiacov-moc ma to nepotešilo,chcela som,aby ma niekde poslala,odbila ako malu....ja som však moc vystrašena,lebo sa k tomu pridružili aj zelene stolice a čitala som o tom hocičo...no neviem-profesionalny prístup nikde....
@margarita A nevšimla si si kyselinku mu netlači do hrdielka? Lebo môjmu ano a a také divne zvuky pri tom aj hodinu vydáva,zda sa mi,že sa ide zadusiť...Mam ho vo zvýšenej polohe,pijeme Bebu proti grckaniu,davame probiotika,odgrckavame,opatrne s ním manipulujem,na viac krat mu davam a pomenej papkať,ale len troška sa to zmiernilo,je to o držku...hlavne ta kyselina ma trápi-nevieš mi poradiť,nemáš s tým skusenosť-šucha sa vteda ručičkami tak sino po nošteku a tvari a ma akoby zapchatý noštek a tvoje maličke ma apchatý noštek či nie?
@nena13 U tak maleho babatka sa neda este hovorit o refluxe.....teraz je to este nezrelost traviaceho traktu......to ma takmer kazde druhe dieta.To fakt tym treba len prejst a pregrckat sa.Ak bude mat napr.rok a bude sa mu to robit stale tak vtedy sa uz mozno da hovorit o refluxe.Som si uz cosi o tom studovala aj sa pediatra pytala kedze ja sama mam reflux.....ale po tehotenstve a porode nejak zmizol......to mi aj gastroenterolog hovoril ze staci ze schudnem alebo priberiem sa inac otoci zaludok alebo ma ine postavenie a uz netlaci na pazerak a vsetko je ok.
@nena13 Myslim ze to ze si sucha nostek nema nic spolocne s bruskom.Risko ma tiez nadchu ale my sme boli aj chory a sopliky mal od zaciatku a aj kychal od zaciatku....teraz vsak uz odsavame nostek. Nemyslim zeby to mohlo mat nieco spolocne s bruskom,iba ak to ze to co pocujes take chrcanie v hrdielku nie je kyselina so zaludka ale hlieniky ktore mu stekaju z nosovych dutin cez nosohltan do hrdla.Skus si spomenut ako je to u teba ked mas plny nos,niekedy aj sama citis ako ti stekaju hlieny po hrdle dole.Ja to u Riska tiez pocujem a neviem ako ho donutit aby si odkaslal lebo niekedy mu to tam chrci presne na odkaslanie ale prave vtedy si neodkasle.A urcite su to hlieny s nosteka a nie zaludocne kyseliny,lebo aj v nosteku mu chrapci....niekedy mozem odsavat a odsavata nevysajem vsetko.
@nena13
nie, moj sa netvari nijako nespokojne, on sa len precpe tak ze mu hned po nadojceni vyteka mlieko ustami, raz aj nosom uz 😀 ale ja ho dojcim, a tam tazko "odtrhnut", dat mu menej napit, co ja viem, kolko ml vypije? u nas je to reflux jednoznacne aj z prejedania sa. skratka ma maly zaludok, a ked zje viac, vygrcne hned cerstve mlieko.
Niekedy aj neskor take zrazene so slinami, ale to, co popisujes, ze by ho bolelo alebo by plakal to nie.
Nostek upchaty nema - bohuzial Ti neporadim.
pri starsej som toto nezazila, ta sa najedla za 10minut, odgrgla do 5 sekund a spala....grckanie som u nej jakziv nezazila, takze tiez je toto pre mna nove...
@nena13
pripadne skus kupit ten Gastrotuss sirup, vraj to pomaha, doktorka mi odporucila, ale ako som uz pisala, po tom, co mi ho vygrcol tiez do 3 sekund od podania, uz to neskusam 😀 a verim, ze z toho vyrastie, do polroka vraj najneskor, kym zacne aj tuhu stravu...dovtedy viac perieme a prezliekame sa - ja aj on - viackrat denne.
aspon prevetram satnik 😀
@svetlusska Moja mati tak otehotnela. So segrou je medzi nami rozdiel len 11 mesiacov a dva tyzdne :D Doteraz nechapem ako to zvladla. No my so segrou si to pochvalujeme. Sme najlepsie kamosky od malicka ;)
@janusha33 @svetlusska @leonna My tiez takto, sme raz riskli...no teraz mame zasa post na neurcito 😒 , kym nenastudujem pravidla Billingsovej metody pocas dojcenia, kedze tabletky brat nechcem. Doteraz metoda fungovala, aj viem kedy bola ovulka, hoc som mala vselijaky cyklus, aj zo zaznamov viem, kedy maly vznikol 😉 no ako to bude pocas dojcenia, kym nenabehne menzes, ach...troska mam obavy. Dalsie babo by som brala az tak najskor o dva roky.
@zlobinka no v niecom to varit musis inac by ti to prihorelo,ale neboj sa je to v pohode.keby sla obycajna tak by som to zvazovala ale dojcenska je si myslim v pohode a je to potom takej dobrej konzistencie ze aj ked to zacnes davat v 4.mesiaci sa mu bude dobre papat.V recepte mi pisalo ze to mozu babatka uz od 4.mesiaca.Tak mozno tak aj zacnem s prikrmami ale este sa poradim s pediatrom.Sterilizovat to len tak aby chytili viecka takze nie je to dlho.Vcera som urobila dalsich 23 flias.Mnamky......aj farbu ma taku peknu zdravu a nie je sposobena farbivami ale je to vsetko prirodne.
@svetlusska No ja som pred tehu zistila ze je jeden vajecnik mam vdaka predchadzajucej doktorke vcudu.A sa ma pytala moja doktorka ci ho ideme riesit teraz alebo neskor tak som povedala ze neskor lebo teraz chceme babo.Keby mi predosla doktorka dala innu antikoncepciu nemusela som mat ten problem,ale ona to jednoducho cele odflakla sak uz bola aj stara.A tak som si povedala ze to uz mozem teraz riesit,tak mi predpisala nejaku jednohormonovu a nemozem povedat ze by som priberala,nadalej sa mi dari uspesne zhadzovat kilecka.Pri antikoncepcii je to akoze priberanie spsobene tym ze drzi vodu v tele a kedze ja vela pijem a risko tiez vela pije u mna sa ta voda nejak neudrzi.takze si myslim ze z tejto sa asi nejak priberat nebude.Keby si mala trojhormonovu ktoru teraz ale nemozes mat tak to je ine.
@alohim No u nas to len tak prechadzalo dookola cely den ani kvapka nespadla iba hrmelo az potm v noci bol bordel.Takze sme si uzili to krasne dusno.V kostole som citila ako mi pot tecie po chrbte dole.Sestra krsna mala take kropaje potu na tvari tiez jej len tak stekali a este drzala toho valibuka nasho tak mala co robit.Esteze fararka bola taka zlata a nekecala dlho ale rychlo to bolo za nami.
@janusha33 a coze sa tak ponahlas s prikrmami??ked ho budes dojcit tak v pohode od 6 mes.,uzi si este nevarenia🙂ved uvidis potom,ked budes vyvarat polievocky a obediky,a kazdy den cerstvucke a hlavne po trosicke,este si uzijes...teda ak si neni uplny fanatik stania v kuchyni🙂)viem z predchadzajucej skusenosti pri prvom dietati,tiez som sa vtedy kamosky pytala co uz mala dietata a toto mi povedala,a potom som jej dala za pravdu.A tiez pozor zo skorym zacatim niektorých prikrmov ohladom vytvorenia alergii
@janinkad O tych alergiach viem a niekde som myslim citala alebo mi to niekto hovoril ze ked sa skor zacne tak dieta este nema taky imunitny system takze lahsie prijme danu stravu a nevytvori si na nu alergiu kedze nema tak vyspelu imunitu.Kdezto neskor uz ma vyspelejsiu imunitu a skor vznikne alergia pretoze alergia je vlastne imunitna reakcia.Neviem sa uz dockat sa jednoducho na to tesim ako bude papat polievocky a vyzivky a tak.A mam kopec poharikov z Aventu takze mu to mozem urobit cerstve a zamrazit a potom uz len vytiahnem.A u nas sa aj tak vari kazdy den......jemu budem sice varit troska ine ale aj tak.

@tiuska77
@janusha33
dakujem dievcata, uz som kludnejsia, a to vdaka vam.