Pôrod v máji 2012
Druhe babo a opat na prvy pokus. Bodaj by aj ine maminky mali tolko stastia 🙂 . Zatial to vie iba manzel a kolegyna v praci. Na zaciatku zmiesane pocity, ale uz sa aj zacinam tesit 🙂
@janusha33 ja s tymi zakladnymi ockovaniami nemam problem, lebo ako pises, poskrabe sa a moze byt problem...ale tieto rotavirusy a neviem co este...no skoda reci...som rada, ze nie som sama, kto ma taky nazor.
no a v postielke cez den ti nechce spinkat asi preto, aby mal o vsetkom prehlad, kde sa co šuchne 😀
@janusha33 nooo neviem jaky je Risko velky ale tak nas mal 60cm teraz ma uz asi kus viac, este si tam mozno polezi 2 mesiacie 🙂
@svetlusska my sme mali v 10 tyzdnoch 7,3 kg takze pohoda 🙂
@katkamiki jemine tak to nas caka naraz do oboch? tu som niekde citala ze si nemae davat v jeden den do oboch pichat, ze tak po dvoch tyzdnoch ist na druhu keby boli problemy nech vieme z ktorej to bolo.. ja uz neviem a rotavirusy si mozme vybrat? tak sa kuknem co pisu mudre knihy 🙄
tak a sme po prvom ockovani....prvy krat som pocula malu kricat 😢 strasne to bolo...horucku sme nedostali ani dnes tak hadam uz ani nedostaneme...inak uz mame 5kg a doktor nas pochvalil,ze aka je sikulka,krasne drzi hlavicku, pokuka vsade...uff ked si predstavim,ze v septembri dalsie ockovanie..uz teraz mam z toho stres..chudatko moje...
@lunnka moja nie je rada na brusku straasne sa srdi a pravdu povediac ju na brusko davam mozno na 5 minut denne,lebo mi mame ten lavy klbik zle,tak sme mali perinku a teraz mame remenceky(sama som o ne poziadala doktora,aby to mohla mat aj ked bude teplo, a ze su s tym lepsie vysledky, tak zakazdym ked hej to davam sa mi slzy tlacia do oci,ale sa presviedcam,ze je to pre jej dobro...),tak v tom ju nemozem dat na brusko...my sme mali zavinovacku len mesiac, hlavicku drzime krasne,aj z lahu do sedu ju drzi krasne aj si ju zdvihne vyssie..dokonca ho chytila za prsty a sama sa tahala...doktor bol velmi prekvapeny,ze na 10 tyzdove je super., ze je sikulka....ze to bude riadne sidlo a rozum...
@zlobinka O tych remencekoch som este ani nepocula.Asi preto ze nam ich netreba a dufam ze ani nebude treba.V septembri ideme na kontrolu tak uvidim.Dufam ze bude vsetko ok,poctivo balim na siroko aj ked tie original postolky su mu uz male ale mam take platene plienkove nohavicky a tie su dost siroke tak vyuzivam tie.
my mame dnes tak blby den- od rana sa mi dari- prebalovala som, len na chvilu som ju dala bez plienky samozrejme ze cikla, utrela som, chystala som plienku ze vsak uz urcite necikne- cikla zas 😠 a tak ze cely chrbatik mokry, takze prezliekame, grcla, zas cely vrch mokry, zas prezliekame.........teraz- nakojena, grcla ze obe sme mokre- vravim si, chvilu v tom vydrzi, nechcela odgrgnut tak s nou chodim po izbe, grcla- zas aj na mne, pustila aj do gati, ale stale neodgrgla- skusim na brusko, zas islo von 🙄 idem prebalit, umyvam pod vodovodom, grcla na zem (myslela som ze uz v zaludku nic nemoze mat!!) - moja chyba lebo ju musim natahovat - tak zas umyvam tvaricku, prebalujem a ked uz konecne chcem polozit do postielky pozriem a okakany chrbatik bodinka- tak zas prezliekam- nastastie uz asi nema co grckat- len asi mozem za chvilu kojit zas-lebo vsetko islo tatam.. no dobre nie? lebo sa neviem poucit nech neprebalujem ked grcka 😖
@lunnka kazdy den s tym bojujem...na noc ma perinku frejkovu, na tu je zvyknuta a moze kopkat nozickami..len nozky ma sirsie..tieto remenceky su take drasticke,aspon to tak posobi...ale viac ucinne..a aj ja si hovorim,ze to musim teraz vydrzat a poctivo to davat,ze sa to skor spravi..a lepsie teraz,ked je malinka a lezi ako neskor ked bude sidielko...
@janusha33 uuuf este bude tych ockovani, male babatka sa lahko ockuju ale predstav si take 2 - 3 rocne ktore uz vedia o co ide, no hroza ...mojej som pustala predtym Bambulku tam kde mala cukrikovu chorobu a celkom to zabralo, bola velmi statocna aj diplom dostala 😉 Ale kvoli tym ockovaniam mala z doktorky fobiu,prvy krat jej povedala suvislu vetu az v 3,5 rokoch ked sme k doktorke isli s babatkom...
@tinci No ja ked si spomeniem na seba co som vyvadzala ked ma ockovali alebo mi brali krv ked som bola dieta tak v troch rokoch uz budeme chodit s tatom na ockovanie lebo ho asi neudrzim sama.Mna dvaja drzali a treti ockoval alebo bral krv.Ale ten narek mi az srdce trha ze mu musim sposobit bolest.Ale nejak sa budem musiet odosbnit a zvladnut to.
@dzankamizu noo tak potom super aspon ze viem ze nielen moj je taky tazky :D
@lunnka No ja sa pridam k tebe ale az teraz.....Risko spal zhruba od stvrtej do siestej an brusku na mojej posteli.Teraz sa uz velmi kotil,uz sa preberal tak som ho otocila na chrbat a co nevidim.....body vpredu obrovsky mokry flak na cele brusko.....samozrejme matrac na tom nie je o nic lepsie,plienka naplnena na 120%.......tak rovno som ho prezliekla darmo sa bude doraz kupat.....a co urobim s matracom neviem......asi sa s muzom tuto noc potlacime na jednej posteli a zajtra to vycistim a dam vyschnut.A teraz krpec sa najedol a spi dalej.Ja som veeelmi zvedava co bdue robit v noci.
Baby, ktore ste pouzivali Infacol, ako dlho ste ho davali detom?
@svetlusska Krásna kolíska! 🙂
...a máme za sebou poradňu, 9 týždňov, 6500 g. Lekárka ho pozerala či pri tej váhe nie je tučný 😒 a či ho nemám obmedziť v kojení, no celkovo to jej tvrdenie sa mi zdala blbosť, čo mám dieťa nechať revať hladné.
No skonštatovala, že ok, že sme "športovec-nabiják", lebo máme pevné telíčko, ktoré má dobré držanie. Takže sa teším. Keby ešte cez deň pospal viac ako hodinku-dve dokopy, bol by to ideál... 😅
@alohim dakujem 🙂 nooo my mame 9 tyzd.a podla domacej kuchynskej vahy vazime zrejme 7 kg plus minus...a neviem si predstavit nechat ho revat hladne sak to je blbost...

Dufam ze to nezarieknem ale mame velmi dobre dieta.Uz druhu noc nas nechal vyspat a prvykrat sa zobudil az o piatej rano.