Pôrod v máji 2012
Druhe babo a opat na prvy pokus. Bodaj by aj ine maminky mali tolko stastia 🙂 . Zatial to vie iba manzel a kolegyna v praci. Na zaciatku zmiesane pocity, ale uz sa aj zacinam tesit 🙂
@janusha33 No my este na ockovanie nejdeme, ale uz sa toho tiez obavam, chudatka nase malicke, do tych tlstuckych stehienok ich budu pichat:( Kolko uz ma malicky??
Ahojte kocky, ja som k vama povodne patrila, ale mala sa narodila o 3t skor, takze je aprilova. Len tolko som chcela, ze aj nasa Linda spinka cez den vylucne v naruci (kedysi to bolo v satke, ale v tychto teplach sa neda), v kociku ani koliske, ani hupacke ani nikde inde nezaspinka a je to zabrak, ale myslim, ze nic ine sa neda robit, ked jej je tak najlepsie, nebude to trvat vecnost a este mi za tym bude luto. Takto male deticky sa neda "vychovavat" ani "ucit" spat tam, kde nechcu bez toho, aby ste ich dusickam neublizili. To sa da s dietatom tak okolo 1 roku. Do cca 1 roku sa dieta neda "rozmaznat" "privyknut" na ruky, ci mamu, ci kolisanie....proste su to mali tvorcekovia, ktori nam bezmedzne veria a lubia nas a ked ich nechame plakat, tak ich vlastne zradzame. To je moj nazor. Oni nam to predsa nerobia schvalne, VZDY maju nejaku boliestku a tym ze ju ignorujeme, tak si zarabame na vztahove problemy s nasimi detmi. Ved sme ich neporodili preto, aby sme ich niekam odlozili co i len na par hodin denne a mali od nich pokoj....Aj ked, ako pisem, viem ake je to narocne, no je to len docasne a vsetko sa nam vrati, kazda minutka, ktoru detom venujeme, kazde pohladenie ked place, natriasanie v kociku ci na rukach 😵
@jarabica123 Teraz druheho zacnem 4.mesiac.
@janusha33 a aj mu volaco ide,lebo mojej neodsajem absolutne nic,uz jej to ani neodsavam,len vytieram nos stetickou ak ma šušniky...tiez to mame pravdepodobne z refluxu.Aj mi tu jedna ORL lekarka na MK poradila,alby som odsala,spravila toaletu nosa a potom nakvapkala moje mliecko,trosku sa to upravilo,ale nie velmi
@jarabica123 nooo,od 3 mes.sa to zacalo upravovat,aspon brusko uz tak nebolelo
@janinkad Hej stale cosi vyjde a ked vidim ze uz nic nejde tak skoncim aj ked potom pocujem ze tam este nieco je ale z nosohltana nevysajem aj keby som neviem co urobila.To mi mama hovorila ze by som mala prist k nim do roboty s malym ze maju taku odsavacku co ma taku dlhu tenku sondicku ktoru mu vie strcit az dalej.Robi v porodnici a po poorde odsavaju detom tie hlieny a kadeco.
@katkamiki No brusko ho uz preslo,problem je len vtedy ked ja zjem nejaku hlupost ako minule som sa napila bublinkovej malinovky,co som nemala urobit.Ale aj vcera vecer z neznamych pricin len nariekal a nariekal a nevedel alebo nechcel zaspat.Je mozne ze je to aj z toho ze sa jednak bojim toho ockovania a som kus rozhadana s mamou a som z toho troska nervozna a smutna pretoze mama je nepravom urazena ale som si povedala ze tuto bitku nevyhra takze bojujeme.Ja som tiez len clovek z masa a kosti a mam svoje chyby tak by ma uz mohla s nimi zacat akceptovat a nespravat sa ku mne ako ku 15 rocnej soplani.Takze bol mozno aj kvoli mne taky.Cize brusko je aj v pohode,uz mi ani vigantol ani canavit nevygrcal.Co sa tyka povahy....hmhm....zacina s nami cvicit a uz vie co je to byt na rukach,lebo niekedy ked ho dam do lehatka a on sa tam po case zacne nudit tak spusti taky suchy plac....co znamena ze chce ist na ruky,a nakolko ani ja ani moj muz ho nemienime vlacit po rukach tak sa snazime si to nevsimat aby si uvedomil ze tym nic nedosiahne.Ked vidim ze tam su slzicky tak ho samozrejme vezmem a pozriem ci nema plnu plienku alebo nie je hladny alebo tak.A tiez sa uz viac usmieva.Ked je v lehatku a mu vyplazujem jazyk tak je taky podareny,kruti so svojim jazyckom a nevie ako to robim ja a smeje sa a odraza sa s nozkami od radosti.Ten usmev stoji za to.A jak zacal cestovat po posteli.vcera som si vsimla ze uz si krci nozky pod seba ked je na brusku a ked je na chrbte ohyba ich v bedrach a kolenach a tak si ich pritahuje k sebe a ruckami si ich obcas pohladka.No velmi sa teraz rozbehol co sa tyka motorickej stranky.Co sa tyka povahy este je to take vselijake,este sa len po povahovej stranke spoznavame.Ale ked idem z domu prec a on ostava doma hned to vyciti.V sobotu s nim ostal muz doma a ja som isla na nakup,cely cas kym som bola prec plakal a bol nespokojny.Ked som prisla domov hned stichol,este a dvore som pocula jeho narek a ked som vosla do domu ticho.
@katkamiki Este som nasla toto.Je to tam pekne popisane vsetko. http://www.mamaaja.sk/dieta/dojca/chronologicky...
No baby ockovanie mame za sebou,Risko to zvladol hrdinsky,neplakal velmi dlho.Nasa vaha je 6650g a dlzka 64 cm.Vsetko je inac v poriadku,srdiecko ok,dychanie ciste.Cize aj tie sople su z refluxu takze to len odsajem a hotvo
@janusha33 juuu tak to je super...a inac pekny valibuk 🙂
No a uz nam vyskocila teplotka.....esteze som kupila Nurofen....uz troska aj klesla.....dufam ze v noci to bude ok.
Baby, mi sa uz stvrty den trapime zase s kolikami, ja uz som z toho na prasky.... chudacik... :( malo kaka, tak dva krat do dna a raz v noci... a on bol zvyknuty na pravidelnu kakanicu :D ale prdka si riadne... a stale tlaci a tlaci a nic mu nevychadzaa. uz som myslela, ze ho to prejde, ale neviem, dokedy budeme cakat. a pritom ja jem tak strasne dietne, davam si pozor na jedlo, tak ako ja asi ziadna z vas neje :D ale v noci je ok , spi od osmej do druhej a potom do pol 5 a potom je uz hore.. :D ale aspon sa co to vyspime 🙂
@janusha33 jani ako dopadla noc? pomohol nurofen? my ideme zajtra tak som zvedava :(
@katkamiki A nebude to prave tym ze jes prave tak dietne?Mne sa Risko tak doooooobre vykakal ked som zjedla uhorku.No co sa tyka dnesnej noci tak jedna hroza ale stale si hovorim ze mohlo to byt este horsie.O siedmej mu vyskocila teplota na 37,2(po odpocitani 0,5),tak som ho okupkala v takej nie velmi teplej vode,dostal nurofen,sa napapal a hned mi zaspal.O polnoci bol hore to uz mu vybehla teplota na 37,7 a kedze som mu nemohla dat nurofen lebo musi tam byt rozdiel 6 hodin tak som to riesila obkladmi na rucky a trosku na celo.Hlavicku mal taku dost teplu tak tam som mu len potierala celo a do dlani som mu strcila studene vreckovky.Ked som mu uz o druhej rano mohla dat nurofen uz teplotu nemal,tak som nedavala s nadejou ze uz je potom.Potom sa mi zobudil o 5 rano a zase mal 37,3,dala som mu nurofen,napapal sa a zaspinkal.Urobila som asi chybu ked som ho prikryla pretoze za pol hodinu bol hore s placom a cely horuci a ked som mu zmerala teplotu tak to uz bolo 37,9.tak uz len k sebe na postele studene vreckovky do ruky,okno na vetracku a Risko odkryty.Tak mi zaspal na brusku a mala som pocit ze mu aj klesala troska teplota tak som ho nechala tak.Od bolesti ten nurofen zaberie ale na teplotu je asi lepsi panadol si myslim.Predsa nurofen obsahuje ibuprofen a panadol obsahuje paracetamol.Aj mne osobne na teplotu zaberie lepsie paralen ako ibalgin.
@janusha33 Jani, ja som jedla aj normalne ale jemu robilo skoro vsetko zle.. :( ja len dufam, ze po tych 3 mesiacoch ho to prejde... a ta vasa noc nebola az taka hrozna... to mi tak vstavame bezne :D ale samozrejme bez teploty.. a na nozku si mu davala nejaky studeny obklad? alebo octan?
@katkamiki Hm budem na vas mysliet.Ked pridete domov daj hned prevntivn nejaky nurofen alebo panadol.Ja som tak neurobila lebo Risko bol kludny tak som myslela ze prejdeme bez toho a este poobede mi tak pekne spinkal a potom to zacalo.A este stale teplotujeme 37,6 uz uvazujem ze zajdem za pediatrom lebo mi bolo povedane ze moze ku veceru troska teplota vystupit,ale tak si myslim ze toto asi nie je iba troska vystupenie teploty.
@katkamiki ahoj ako vravi janusha33 moze to byt tym ze jes tak dietne...ja som dietne jedla cca do 3-4 tyzd.a potom som postupne prechadzala na normalnu stravu...a maly pekne kakal nevravim ze sa sem tam nepucil ale teraz je to okej...vykaka sa raz -3 razy na den a občas aj v noci....ale uz nekaka tak casto ako volakedy ze do kazdej plienky...ale poprdi si a nemam pocit zeby ho nieco trapilo...ak aj hej tak mu troska pomozem tak ze mu stlacim mierne nozicky k brusku alebo rucku k nozicke krizom samozrejme len vtedy ked sa mu to paci a neplace pritom, ked mi pritom zacne plakat necham tak...ale timto sposobom si vzdy pekne poprdi ak mu to neide samo...a moja rada skus postupne zavadzat vsetky jedla...ja som okrem strukovin a kys.kapusty jeda uz asi skoro vsetko, samozrejme ze nie naraz vela ale tak aby som sa najedla a cakala som ci mu nieco nebude...a zatial klop klop nic malemu nebolo...a moj maly sa dost pokakal po marhulach, uhorkach a melone :D..a to mame uz 9 tyzd...a zoparkat sa mi stalo ked mal asi 6 tyz.alebo tak nejak ze som mu dala prevarenej vodicky co vtedy sa tiez tak pucil a si mala vidiet tie plienky. :D ale urcite odporucam zacat zavadzat postune normane jedlo lebo babo si musi zvykat...ale to je iba moj nazor...
@katkamiki jaaaj prepac necitala som tvoj dalsi prispevok...myslis ze sa ti vyhadzal alebo ako mu to robilo zle?

@janinkad A dokedy to asi trvalo? Do pol roka?? Nasa len na rukach chce byt, ruky mam vytahane, krize uz v prdeli:(( A dokonca ani na muzovi nechce byt, ja viem, ze ma chce stale citit, ale ja uz ozaj nevladzme niekedy, je to riadny zaberak, a ked spusti taky nenormalny rev, ze sa az zachadza, tak je aj mne do placu, a musim ju vziat na ruky, lebo mi trha srdco🙂)) Nedokazem ju asi nechat vyplakat, ale asi ked uz ozaj nebudem vladat, tak to asi urobim. Ja dufam, ze po tretom mesiaci sa to aspon troska unormalni