icon

Pôrod v máji 2012

arieska
30. aug 2011

Druhe babo a opat na prvy pokus. Bodaj by aj ine maminky mali tolko stastia 🙂 . Zatial to vie iba manzel a kolegyna v praci. Na zaciatku zmiesane pocity, ale uz sa aj zacinam tesit 🙂

katkamiki
13. aug 2012

@suzan1111 ja by som potrebovala, aby sa to dalo zavesit na sirku postielky. Myslis, ze sa to natiahne? Nevadilo by ani to, ze su drevene.. 🙂

suzan1111
13. aug 2012

@lunnka ja som nepoistovala, ani my nie sme poisteni..tiez som Alexkovi chcela dat sporenie,lebo dostal nej. peniasky na krst..mne muz hovoril,ze Mbank ma nieco,nej. dobry ucet ale estes som nepozerala

suzan1111
13. aug 2012

@katkamiki hodila som ti fotku do mojho albumu, neviem,mozem to ist skusit a poviem ti ci sa to natiahne

suzan1111
13. aug 2012

@katkamiki a niee..je to kratke ☹

suzan1111
13. aug 2012

@katkamiki aj na nete predavaju nejake http://www.bertoni-sk.sk/index.php?item=5&kat=28 ,ale ono by si asi musela zapnut dve vedla seba,tie dm by sa dali,lebo maju stipce ako na trakoch,alebo by si na kazdy koniec musela este gumicku uviazat a mal by len v strede postielky tie hracky..urcite nieco vymyslis 😉

petra1209
13. aug 2012

@suzan1111 aha no tak potom vieš lepšie mne to doktorka podala takto, ale čo lekár to na všetko iný názor takže ťažko to s nimi 🙂

alohim
13. aug 2012

@lunnka aj my máme hojdacie lehátko a spokojnosť 🙂 vydrží v ňom hrajkať sa rozprávať s hračkami cca30-45 min. a potom už nás "volá", chce na ruky 😀 ale je to veľká pomoc najmä ak musím niečo porobiť

alohim
13. aug 2012

@oxiba no moje vlasy troch zredli už v tehotenstve 😀 som sa bála že čo bude po pôrode no zatiaľ je to rovnaké, troška vypadávajú, no nie je to až také strašné ako som čakala, skôr mám pocit, že sa zhoršila kvalita vlasov, musím cinknúť kaderníčke a dať sa zase trochu podstrihnúť, a to som sa dávala strihať mesiac pred pôrodom 😨

alohim
13. aug 2012

zajtra nás čaká očkovanie..bojíme, bojíme ☹ snáď malý to bude dobre znášať, lebo on je strašný výmyselník, dá hneď "najavo"ak sa mu niečo nepáči 🙂...díky za tipy (čítala som vyššie)

iukapiuka
13. aug 2012

ahojte po dlhsom case 🙂 chcela som sa spytat ako drzite vasich drobcov na rukach? nasa mala je strasne zvedava a jedine ako je ochotne nechats sa nosit je tak, ze mi akoze sedi na jednej ruke (predlakti) a druhu mam ored bruskom/rebrami o ktoru sa opiera.. trochu sa bojim ci jej to nebude robit zle na klbiky, ale ako inak ju mozem drzat??

iukapiuka
13. aug 2012

@alohim drzim palce, nas caka 1.ockovanie asi za 3 tyzdne, tak som zvedava ako zo dopadne 🙂

danculka24
13. aug 2012

@suzan1111 my sme mali Nutrilon ha a teraz mame Bebu ha ale rozdiel som nepostrehla, ja zvazujem opat zmenu mlieka len neviem este ake

danculka24
13. aug 2012

@oxiba ☹ zajtra idem ka nasej Dr, mame cervene ocka, a jedno obcas vacsie, akoby sme nemali toho malo teraz som zas vyplasena, co dalsie sa na nas lepi

katkamiki
14. aug 2012

@suzan1111 dakujem pekne za radu 🙂

jarabica123
14. aug 2012

@janusha33 Ahoj jani, ty si tu jeden cas pisala, ze saneviete zbavit sopolikov, my uz s nimi bojujeme treti tyzden, aj &risko neustale kychal?? Lebo nasa droblinka dost casto aj kycha, ma sopliky, si sice biele, ale niekedy vytiahnem riadne zeleny susnik, bojim sa aby to nebola alergia alebo nemala nejakeho bacila uz:( Boli sme na poradni a lekarka, ze aspon si buduje imunitu, a podla mna mohla aspon vyter spravit, nie?, Ty si davala ten fenistil? Nie je to navykove?? Odsavame, zvlhcujeme a stale jej to tam chrapoti, chudatko moje, viem, ze si pisala, ze aj z refluxu to moze byt, jaaj len nech jej to uz ustupi konecne:( Aj Risko mal zelene susniky??

ewicka223
14. aug 2012

@oxiba takyto isty problem mame :( a už dosť dlho ....Viac ako mesiac. Raz je to dobre ,raz horsie.... Mali sme uz fram., pamycon ,othalmo septonex a ked to neprejde masirovanim budu to musiet prepichovat :(

janusha33
14. aug 2012

@jarabica123 My bojujejme zo soplikmy este stale,aj nase su biele,niekedy priesvitne a ked tych priesvitnych vytiahnem viac tak dokopy su take zltkave.Hej davala som fenistil aj Pamycon,mala som pocit ze to zabralo vtedy ale prestala som davat fenoistil lebo som mala pocit ze z neho nejak vela spi,ze si nejak navykol alebo co.Takze mu nedavam nic iba odsavam.tiez kycha a teraz zacal aj pokasliavat ale to mzoe byt aj zmenou pocasia.Tiez mam pocit ze bude mat minimalne sennu nadchu,ja sama som alergicka takze zrejme ani kojenim to nejak neovplyvnim.tak len odsavame aby sa mu to tam nejak nezapalilo a cakame kym prejdeme na inu stravu ci sa neico vtedy zmeni a ked sa ani vtedy nebude menit tak budem riesit asi rovno alergologicku.

janusha33
14. aug 2012

@iukapiuka http://baby-web.topky.sk/clanky/a2908-Ako-najle... skus sa mrknut na toto a posledne foto.Ja tak nosim Riska ale s tym ze ho mam otoceneho chrbtom k sebe cize pozera dopredu a je oprety o moje predlaktie/rameno.je tak spokojny,alebo potom si ho dam bruskom na predlaktie

janusha33
14. aug 2012

Baby Risko si objavil jazyk.....keby ste videli co ten s nim vyvazda uz druhy den,vyplazuje ho jak len vie,olizuje si usta dookola a samozrejme aj rucky sa daju olizovat.Priznam sa ja som donho rypala ze kde ma jazycek nech ho ukaze a som mu vyplazila svoj.....a on tak zlato krutil so svojim v pusinke a nevedel ako na to ho dat vonku a teraz uz vie,ale ako sa pri tom viem smiat......no ten usmev stoji za vsetko,az sa mu z oci stavaju pomlcky 😀 😀 😀 😀

oxiba
14. aug 2012

@danculka24 chudatko male, ja Maximkovi masirujem pod ockom od vonkajsieho kutika ku vnutornemu, tiez mu to startlo tak, ze jedno ocko vyzeralo mensie.. I my sa chystame ku Vrabcovej, daj vediet ako ste dopadli, drzim palce nech su nasi drobci OK

oxiba
14. aug 2012

@alohim mne vlasy dlho nevypadavali vobec, asi to chcu teraz dohnat a zhadzujem ich ako zvierata srst v lete, kazdy den riadny chumac 😒 teraz mam vlasy dlhe, no ked to takto pojde dalej asi pojdem na kratsiu verziu...

oxiba
14. aug 2012

@ewicka223 uch, ked som o tomto citala cca pred mesiacom, tak som si myslela esteze to nemame, no akosi som to zakrikla 😒 vraj zuzene ocne kanaliky ma viac ako70%deti, no len u 2%sa to prejavi, bohuzial to schytali nasi drobci, masirujem x krat denne.. Aj hnisa to ocko? Ci ma len opuch ako my?

tiuska77
14. aug 2012

@janusha33 presne aj moja to robí už dlhšie...stále keď som ju prebaľovala som sa s ňou tak zabávala, že som jej vyplazovala jazyk a robila grimasky ...a teraz keď ideme prebaľovať tak začne hneď vyplazovať jazýček a smiať sa z toho..alebo keď chce upútať moju pozornosť, že na ňu nepozerám tak to robí 😵 .. a teraz začala ale fakt strašne slintať až také bubliny a penu robí keď jej to utriem hneď si urobí nové asi sa tak hraje..dúfam, že to nesú ešte zúbky veď nemá ani 3 mesiace 🙂

suzan1111
14. aug 2012

@danculka24 a preco zvazujes opat zmenu?mne doktorka neodporucala casto menit,nie je to dobre, ja som chcela zmenit len kvolit tomu ekzemu,aby ho nedostal,mam strach hoci genetika je svina a ak zdedil takto poruseny gen,myslim,ze ani ha mlieko nam nepomoze..no uvidime..je cely tato a ten nema tento problem,tak mozno ho to obide 🙂

michalienka25
14. aug 2012

@janusha33 to ta moja zabka sa stale oblizuje, ma to uz od narodenia, sa jej z toho "vysmieva" jej dvojrocny bratranec. ked sa ho opytam, ako robi Kika, tak zacne vyplazovat jazyk 🙂. no vcera Kristinka taky smiech hodila...som sa na nu smiala s otvorenymi ustami a nahlas, proste chechtala som sa. a ona taktiez...normalne nahlas, az sa zahybala. uzasna bola, az mi slzy do oci vtislo...tie nase deticky, to je taka strasna radost, vsak? 🙂

janusha33
14. aug 2012

@tiuska77 Aj Risko tak bublinkuje sa smeje ze vypil jarovu vodu

janusha33
14. aug 2012

No baby neviem co sa deje ale Risko je uz par dni taky nejaky nedobry,vecer narieka o dusu,slinta teda bublinkuje,cumel necucka ale hryzie dasienkami.A dnes mi cele doobedu prespal,som bola rada ze super si mozem porobit,som myslela ze to z pocasia je taky ospaly na obed sa napapal a zase zaspal a predchvilkou sa mi zobudil,rucky mal ladove a ked som mu chytila hlavicku ju mal sa mi zdalo ze nejaku teplu,som mu zmerala teplotu a hopla 38,2 po odpocitani 0,5.Ked som vytiahla teplomer tak vystrelilu dobru masu ze som sa aj ja prezliekala,aj jeho som prezliekala a aj plachtu na posteli som prezliekala,darmo som mala pod nim podlozku.Neviem teraz ci bude chory lebo obcas pokasliava ale to pokasliaval aj predtym,to bude z tych hlienov co ma v nosteku z refluxu lebo som sa na to pytala pediatra.Ja uz zvazujem ci mu nepojdu zubky,mama tvrdi ze to je skoro,svagrina ze nikde nie je napisane ze mu nemozu uz teraz ist,dasienka nema nejake tvrde alebo co.A jak narocky ma nas pediater dovolenku.Musim este pozriet ze dokedy a kto zastupuje.Dala som mu hned panadol a idem nalozit do kotla lebo aj keby som ho okupala tak je v dome chladnejsie tak by mi este prechladol.Ach Boze nech su to radsej zubky ako nejaka pliaga.A to sa este rano vyrehotoval v kuchyni s babkou a ukazoval dedovi jazycek.

lucyfuk77
14. aug 2012

Dnesna poradna a ockovanie, vaha 6000g, 66cm...po ockovani sa zatial drzime, klop klop 😉

iukapiuka
14. aug 2012

@janusha33 dakujem 🙂 a ku Riskoví podla mna to mozu byt aj zubky, to co opisujes, tak sa sprava aj nasa mala, vseko kuse, slinta, vyplazuje jazyk (teda si sucha dasienka) a spi strasne vela, sem tam je hore a v pohode ale aj relativne vela place, tiez byvam s mamou a ta mi povedala zevraj to su zubky, a ja by som tomaj tipla podla toho ze chce vsetko skor kusat ako sat... . ale kazde babatkomto inak zvlada. My ideme ku doktorke za 2 tyzdne tak uvidim ci to budu zubky 🙂

janusha33
14. aug 2012

@iukapiuka Ja sa normalne zacinam bat lebo to on len dnes je taky spavy......rano bol chvilku hore sa posmial s babkou a dedom a potom chvilku plakal a zaspal a spal cele dopoludnie,na obed sa napapal a zase zaspal na chvilku a potom vstal s placom a uz mal horucku.Neviem zacinam sa kus bat lebo aj mna troska skriabe v hrdle a len tak z nicoho ma horucku.On slinta len troska aj bublinkuje,nie je to nic brutalne,rucku si stale pcha do pusinky alebo plienku a cumel necucka ale akoby zul,aj cajik ked som mu dala tak cumel zul nepil cajik.......no keby to boli zuby ta som rada ale necitit mu nic na dasienkach zeby mal nieco niekde tvrde...