Pôrod v máji 2012
Druhe babo a opat na prvy pokus. Bodaj by aj ine maminky mali tolko stastia 🙂 . Zatial to vie iba manzel a kolegyna v praci. Na zaciatku zmiesane pocity, ale uz sa aj zacinam tesit 🙂
Baby co myslite moze mat moj drobec opozdeny vyvin jadierok bedrovych klbov aj preto ze mu nedavam Vigantol?Predsa len je to vitamin na kosti.Hm asi mu ho zacnem davat a uvidim ako bude po najblizsej kontrole,lebo zacinam mat taky pocit ze to bude tym aj fontanelu by mal mat uz asi viac stiahnutu ako ma.
nooo dneska sa maly konecne vykakal po 5 dnoch., takze sme mali ranny budicek :D ale najlepsie bolo ze malinky mi od pol desiatej do pol sietej rana vobec nepisal, mal celu noc suchu plienku. a to som ho aj kojila asi o druhej rano ci ako. takze dnesna noc celkom v pohodke :D
Tak týždňová dovolenka na Liptove úspešne za nami. Malý bol skvelý mama aj tata super oddýchli už aby sme zas niekam šli 🙂
@janusha33 určite to ni je tým, ani ja teraz poctivo neberiem lebo chodíme na slniečko, no len čo sa zhorší počasie, budem dávať pravidelne. V južanských krajinách nedávajú vit D vôbec. Napr. my jadierka máme ok a fontanelu v norme. podľa mňa je to indivduálne - ale nie je tiež dobré, aby sa skoro uzavrela.
@tinci @lilina22 no musela som to napisat lebo som presvedcena, ze jeto dobre pre dieta a mam reakcie z okolia, ze "rozmaznam" 😀, naucim na ruky, na prsnik...no presne, kedy si to uz uzijem, ked to dieta tak rychlo vyrastie? a preco sa nepotrapit a dat mu instinktivne co najviac mozem prejeho dobry psychicky vyvoj?
@janusha33 ja po skusenosti s prvou dcerou vigantol davam poctivo. Starsia mala rachitidu, co je po starom krivica z nedostatku vitaminu D a to som jej vigantol davala pravidelne! Ale prva dcera je zimne dieta a u tych je nachylnost na rachitidu vacsia. Teraz sme sice na slniecku, nie priamom, ale vigantol davam aj tak pravidelne, lebo si to uz nechcem zopaknut
@babush No ta moja mama je potvora....najprv mi povie ze nemusis davat vigantol,ved bude mat zo slniecka,ked som sa jej opytala ci tie opozdene jadierka nemozu byt z toho tak hej mozu a ved nedavas vigantol?Jej hovorim ze sak si povedala ze nemusim davat a ja samozrejme chcem donho co najmenej takych veci tlacit ale sa nevyhnem.Potom sme so svagrinou rozoberali kedy zacat s prikrmamy tak hovorim ze mamka hovorila ze po stvrtom mesiaci mozme kludne a mama hned jaa som take neico povedala?No a zase som ostala ja jak somar.Dam na radu svagrinej a zacnem vtedy ked budem vidiet ze mu uz mliecko zacina byt malo a hotovo.A kaslem aj na mamu a jej premudrete rady.Lebo teraz sa to vracia spat co bolo kedysi ze prikrmovat od konca 4.mesiaca.Joj uz ju fakt nebudem pocuvat aj ked sa chce clovek poradit a radu od skusenej zeny co vychovala 3 deti a je navyse detska sestra ale tie jej rady su nejak na prd.Radsej budem otravovat svagrinu a pytat rady od nej,predsa len ma dve male deti a zije v realite.
@janusha33 ja som citala jeden zaujimavy clanok o prikrmoch, kde pisali, ze nie je ani tak podstatny vek babatka kedy sa zacne s prikrmami co sa alergii tyka, ale podstatne je, aby sa prikrmovalo popri dojceni, cize, aby dieta dostalo drozne druhy stravy este vtedy, ked mamina dojci, aby bolo akoby "kryte" MM. Cize ak niekto silou mocou chce skoncit s dojcenim v 6m, mal by zacat prikrmovat skor...ale ak ma clovek dost mliecka, pripadne je ochotny aj pri menej mliecku aspon ciastocne mat babo na MM tak sa ma zacinat v 6m a postupne do toho 9m vyskusat vacsinu potravin a zaroven dojcit 😎
Inak vigantol je dost specialita slovenska a ceska, v inych krajinach sa bezne nedava ...nepripisovala by som mu taku dolezitost, dieta dostava vsetky potrebne vitaminy od maminy ked dojci a Dcko v lete si myslim, ze uplne staci...samo, ak sa chodi dostatocne von denne.
@lunnka ahoj, no uz sa bojim.. uvidime :( Od vcera je maly nervny, na ciciku sa vypina ako luk a uplne zcervenie a rozplace sa. Mlieko mam, tecie mi, asi ma zase koliky. Musim sa dnes opytat mrazovej, ved koliky maju prestat po 3 mesiacoch a to sme uz mali, tak neviem, co ho trapim. Uz zase stresujem. :( Napisem ked prideme. papa a dakujem, ze na nas myslis 🙂
@lunnka mne sa po prvom tehotenstve pokazili 4 zuby, sme sa s muzom smiali ze mi male cucka vapnik, teraz je to zase v pohode iba zub mudrosti mi museli dnes vytrhnut.Asi je v tehotenstve aj pocas starostlivosti o malicke treba dvojnasobne dbat na ustnu hygienu, u mna je to teraz dokladne kedze si musim zuby umyvat s malou - ohromne ju bavi vytlacit pastu mne aj sebe, tak mi nic ine ani nezostava ako drhnut si zuby niekolkokrat denne 😉
Baby čo ste mali monitor dychu ešte ho používate či už ste ho zbalili? 🙂
Tak sme po kontrole. Maly ma 7660 kg 🙂 Aj ockovanie sme ako tak prezili, chvilku plakal ale za minutku bol ticho. Uvidime co bude vecer a v noci.

baby dobrý príspevok o príkrmoch tak sa podelím o info ..https://www.modrykonik.sk/fotoblog/bibisikulka/...