icon

Pôrod v máji 2012

arieska
30. aug 2011

Druhe babo a opat na prvy pokus. Bodaj by aj ine maminky mali tolko stastia 🙂 . Zatial to vie iba manzel a kolegyna v praci. Na zaciatku zmiesane pocity, ale uz sa aj zacinam tesit 🙂

janusha33
31. aug 2012

No tak neviem ci som neurobila volovinu ale nas drobec sa opieral o hrudniku,vobec nie o rucky,tymi narabal dookola a zbieral vsetko co mal okolo seba do pusy.Iba ked sa kupala som ho otocila na brusko dal rucky pred seba a sa one aj oprel.Tak som zobrala vanicku,dala mu do nej deku a dala ho tam na brusko.Neminulo sa to ucinku lebo kym je vo vanicke sa opiera o rucky,odlepil aj hrudnik ze sa uz neopiera o hurdnik.Tak uvidim ako to bude pokracovat.

jarabica123
31. aug 2012

@bambulla Ahoj, my tiez ideme v pondelok, a mam veru trosku z toho obavy, my sme tiez na UM, ciastocne som este kojila do dvoch a pol mesiaca, zial malicka uz potom odmietala prsnik a mne sa mliecko odsavanim rapidne stracalo:(( My papame Babylove, to jej sadlo najlepsie, skusali sme prvy Nutrilon a zapieklo ju veelmi. A nasa princezna ma uz podla tabulky papat 120ml a stale pije len 90ml,iba v noci ked je ospinkana vypije plnu davku, ale pribera pekne, vazi 6080g, a tvoj drobec kolko ma??

katkamiki
31. aug 2012

@janusha33 jani, prosim ta, chcem sa opytat, ty si pisala, ze po ockovani tvoj maly bol nervozny, nie? Lebo mne sa zda, ze je nrvny od pondelka stale a neviem, co mu je, nikde sa mu nepaci a stale mrnci :( Neviem, ci to je po tom ockovani, alebo co...

janusha33
31. aug 2012

@katkamiki Hej bol taky nijaky,aspon ja som mala z neho taky pocit a som o tom hovorila svagrinej ktora ma jedneho syna 3rocneho a druheho rocneho tak hovorila ze to moze byt z ockovania taky.Ze to aj jej chlapci taky boli ze to prejde.Tak som sa potom ukludnila a prestala to riesit a aj to preslo

katkamiki
31. aug 2012

@janusha33 on je taky nervny, ked je dlhsie niekde, za chvilu zacne vrcat a musi sa premmiestnit. A pritom mi vzdy vydrzla niekde aj pol hodku v pohode :( No mame teraz blbe obdobie, od 4:45 bol hore :( Nejako to musime vydrzat. Dakujem

svetlusska
31. aug 2012

@janusha33 hihi ze aby z nej ubudalo..no super, tvoja mama ti teda spravila radost 🙂 tak ja davam takej izbovej teploty 🙂

katkamiki
31. aug 2012

Dievcata, ja budem mat asi riadneho nervaka :( Uz ako tak chyta hracky, ale neuchyti ich tak riadne, na dlho, a potom zacne nervacit a az dostane zachvat revu, nemozem mu uz hracky asi vobec ukazovat :(

suzan1111
31. aug 2012

@katkamiki mojho maleho vcera ockovali a cely den som ho potom musela roznasat na rukach,jacal ked som ho pustila,chudatko,aj dneska je nesvoj,vnoci mal zvysenu teplotu,dala som mu paralen a aj sebe,lebo v poslednej dobe som slaba jak mucha,ruky nohy ma bolia,uz my aj vnohe zacal nejaky nerv mykat..na masaze chodim..boze dufam,ze sa nerozpadnem za chvilku..otec mi nadava,ze ho furt nosim,ael co ho necham plakat..neda mi to a potom placem ja 😀
btw.kupali ste na druhy den po ockovani?chcem ho uz okupat a neviem ci mozem 😕

janusha33
31. aug 2012

@katkamiki Nas hracky nechyta,akurat tie co ma v lehatku na hrazdicke ale to pritiahne hrazdicku k sebe a nejak si posunie hracku do pusy,to je cele jeho chytanie.ked je na brusku tak sa opiera o hrudnika a zameta s ruckami dookola ale hracky ho nezaujimaju vtedy.Vtedy je dolezita plienka alebo cokolvek co si vie lahko strcit do ust a vacsinou je to plienka 😒

janusha33
31. aug 2012

@suzan1111 Ja som kupala normalne este v ten den nakolko mal zvysenu teplotu tak som ho najprv okupala v takej menej teplej vode aby som znizila troska teplotu co aj pomohlo ale potom som musela dat nurofen.To vies po ockovani su take citlive a nervozne babatka,moze ho aj ta nozka boliet,ja som davala chladne obklady.Nepocuvaj nikoho ci ho mas nosit alebo nie.Je to tvoje dieta.Keby to bolo dvojrocne dieta ktore vie chodit nepoviemale je to miminko ktore je este odkazane na teba takze ho pokojne nos len si najdi taku polohu aby si sa velmi nepretazovala,aby si chranila aj svoje zdravie,mas ho iba jedno.Mne tiez vecer myka na stehne a navyse ma bolia slachy a vazy nad kolenami z toho ked kojim sedim na posteli a potom ked vstavam tak z toho pretazenia a takisto chodim vela po schodoch a casto s malym na rukach takze +7kg na moje kolena a tym su pretazene.O bolestiach v chrbte a krku ani nehovorim.to prejde casom.

katkamiki
31. aug 2012

@suzan1111 ja ho tiez vacsinou nosim na rukach, lebo plakat ho nenecham , hlavne teraz ked je nervny a ked mava este koliky . Preto mam krize v rici a stale ma aj bolia.. :( V pohode ho okupkaj, aj ja som ho kupala.

suzan1111
31. aug 2012

@janusha33 no tak som rada,ze len ja som neni taky lazar 😀 lebo uz si pri muzovi pripradam divne,on zdravy jak repa,ja furt k.o...kolena bolia aj mna a mame poschodovy dom,tak tie schody poznam,tristokrat hore dole za den 😖

lilina22
31. aug 2012

Baby, ja tiez nosim caaasto a mala ma cez 7kg uz a vcera som si spomenula na zazracne cvicenia na krizovu oblast - Mojzisovej cvicenia, tak cvicim a nechapem, ale mam pocit, ze uz 2 cvicka mi pomohli, nieco sa mi tam pouvolnovalo, popraskalo, tak sa pokusim cvicit denne. pruser je, ze po tehotenstve je rpave krizova oblast oslabena a nosemi sa namaha...u mna speci, kedze uspavam a kojim na fitlopte pocas skakania 😀

katkamiki
31. aug 2012

@janusha33 no nas dava vsetko do ust... Aj plienku 🙂

Baby, tie ktore uz krmite UM, ako ste zistili, ze malemu nestaci vase mliecko? Ja uz neviem, co je tomu mojmu, uz rozmyslam, ci nahodou nie je hladny.. :(

svetlusska
31. aug 2012

@lilina22 a nevies nahodou ci tie mojzisovej cvicenia nie su niekde na nete?ja by som tiez nieco take potrebovala

petra1209
31. aug 2012

Baby čo máte drobčekov na UM odkedy začínate prikrmovať? Nám doki povedala, že pomaly už môžeme aj začať

dzankamizu
31. aug 2012

@svetlusska no este sme nerozmyslali, ale uz urcite taku ktora vydrzi dlhsie ked tam bude aj sediet 🙂

petra1209
31. aug 2012

@katkamiki to bude očkovaním, my sme boli na druhej dávke v stredu a mrnčal ešte aj dnes aj keď už menej ako včera

katkamiki
31. aug 2012

@petra1209 alenas ockovali v pondelok :(

danculka24
31. aug 2012

@petra1209 hned po skonceni 4 mesiaca idem prikrmovat

petra1209
31. aug 2012

@katkamiki tak je len možno citlivejší a horšie to znáša

lunnka
31. aug 2012

baby tak nasa si v jednom kuse chyta nozicky za chodidla, dnes aj do pusy strcila palec na nohe 😀 a v postielke som ju rano zas nasla na brusku. je uuuzasnaa strasne ju lubim niekedy ju tak pomackam ze sa bojim ze jej ublizim su to strasne zlaticka a radost ked clovek vidi ako sa den za dnom menia 🙂
hracky mam a mala sa s nimi vie pekne zahrat. rovnako sa vie zahrat s mojou rukou, muzovymi vlasmi. a ked sa jej oblubena hracka zagula chyti take nervy 🙂

alohim
31. aug 2012

@lilina22 krásne si to napísala 🙂

alohim
31. aug 2012

dlho som u nebola....takze novinky: aj nasho maleho hracky znervoznuju, ma jednu oblubenu, na tu sa popozera chvilu a potom "nezajem",proste mu to este pada, chcel by vsetko trafit do pusy. Potom cmulka rucky a rozlosti sa. Cumlik nedavame hoc ma nan vsetci presviedcaju, no bojim sa riskovat kvoli dojceniu. Ani v lehatku dlho nevydrzi. Musi mat stale zmenu polohy, byt vkuse na rukach, inak sa zlosti...niekedy je to vycerpavajuce a som strasne unavena, stale ho nosit (ma cez 7kg). No jednoducho ma "maniere" :D ak mu je nedobre a nepohodlne, hlasne dava najavo.
ani domace prace nestiham, varim vecer kedyby som mala oddychovat 😅 dnes sme mali niekam odit a ani vychastat s sa nevedeli...stale plackal. Snad ho toto obdobie prejde, predtym to bolo lepsie, viac sa pohral i pospal. U nas denny spanok nad hodinu nehrozi ☹ v noci nastastie spinka celkom dobre, budi sa 2x.

alohim
31. aug 2012

@lilina22 😀 moj si tiez najnovsie zmyslel "kojit sa za pochodu"...no ak je velmi hladny, tak to ide i klasicky 😀

lilianka1199
31. aug 2012

@alohim Ja som kojila za pochodu len raz, ale to len preto, ze ho bolelo brusko, bol hladny plakal, ale ked som sedela a chcela mu dat mlieko, strasny plac, tak som chodila a jeho mala v takej zvlastej polohe a az potom sa napapal a aj pok... a bolo dobre, nastastie sa to viac neopakovalo 🙂

lilianka1199
31. aug 2012

@lunnka nas este ani netusi, ze ma chodidla, obcas si chyta kolienka a to sa tak zacudovane pozera co to je 🙂

tinci
31. aug 2012

@michalienka25 presne aj my mame taku sicherku po sestricke, dobre sa drzi, Paulinka s nou aj zaspavala-oboma rukami ju silno zvierala a potom spala jak zarezana 🙂

lilina22
31. aug 2012

@alohim tusim mame rovnake dieta 😀 😀 😀 aj nasa vyzaduje neustale zmeny polohy, vsetko ju zaujima, vsetko musi vidiet a vsade byt 😀 😀 nastastie nam neplacka, ale co sa spania tyka, to u nas vyriesila hacka, bez nej by som ju mala nonstop na rukach a tym, ze je uz tiez nad 7kg odisiel by mi chrbat, drzat ju 3 hodiny pocas spanku. Takto nakojim v babyvaku na lopte a potom sup do hacky a potahujem za snurku 😀 to vydrzi aj 2 hodky. Sice tiez prd spravim, kedze potahujem 😀 ale aspon sa vyspi.U nas kojenie na lopte zacalo prave koli boleniu bruska a prdikom a zostalo dosial, raz za mesiac sa podari nakojit ju v leze, co prvych 6 tyzdnov len tak papakala. Teraz uz len v noci...ale hlavne ze papka. Tiez nedavam cumel, jednak nechce a jednak mam strach koli kojo tiez.