icon

Pôrod v máji 2012

arieska
30. aug 2011

Druhe babo a opat na prvy pokus. Bodaj by aj ine maminky mali tolko stastia 🙂 . Zatial to vie iba manzel a kolegyna v praci. Na zaciatku zmiesane pocity, ale uz sa aj zacinam tesit 🙂

katkamiki
13. sep 2012

@lilina22 dakujem pekne, uz je to lepsie, ten cierny caj asi zabral 🙂

katkamiki
13. sep 2012

@lunnka jej, dakujem pekne, ale hladovku nemozem drzat, jeden den som nestihala jest, mala som za cely den asi 3 ks chleba a vecer som mala velmi malo mlieka, tak musim stale jest 🙂 Skusim len take suche chleby, alebo rozky, aspon nieco musim, ale dakujem za radu ;) Urcite si nieco vyberiem 🙂 Ako sa mate? Ockovat pojdete, ci ani nie?

lunnka
13. sep 2012

baby tu som citala ze po ockovani sa vyhnut paracetamolu, ze nurofen a spol su lepsie. ostala som prekvapena lebo pocas tehu sme mohli prave paralen, teraz sa ale neodporuca- ani panadol, sirup, nic. tu je diskusia na 1 a 2. strane. ze paracetamol zvysuje pravdepodobnost neziaducich ucinkov.. https://www.modrykonik.sk/forum/ideme-ockovat/ockovanie-v-3-mesiaci-do-oboch-noziciek/
tak len pre info

lunnka
13. sep 2012

@katkamiki to je fakt, ked kojis nesmies hladovkovat- toto bolo pre dospelych odporucania- nieco si z toho len vyber co mozes 🙂 teda ak este mas problemy
pisala som, ze este stale nebola ockovana, len jej brala krv az po vysledkoch sa uvidi kedy. mame sa dobre, bola vychvalena ako vzdy, ta nasa dr. take chvaly vzdy spusti ze idem odtial ako supermatka vytesena 🙂 maleho dufam hnacka nechytila..inak dnes je fakt hnusne, mala zaspala- mozno ju dam aspon na balkon poobede..

lunnka
13. sep 2012

@katkamiki jaj a skoro som tam oslovila jednu holku som si myslela ze si to ty 😀 uz uz som otvarala usta ci nechodi na MK ked vysla sestra ze no pod Dominicka, som prehltla haha

oxiba
13. sep 2012

@tiuska77 my sme boli tiez vcera na ockovani a vraj mam maleho 3 dni sledovat, co som sa docitala, tak u kojenych deti prechadzaju imunitne latky mliekom k dojciatku, takze prejav by mal byt tym padom menej burlivy..
Maximko je zatial OK, dufam ze to tak i zostane

oxiba
13. sep 2012

Inac Maximko nosi uz veci na 6-9 mesiacov, ma totiz uz 70cm a 8 kg, tiez vam tak rychlo rastu deturence?

janusha33
13. sep 2012

@lunnka No tak to mi je velmi divne.....pretoze moj maly mal najprv horucku az tak som mu dala panadol kedze mu na horucku nurofen nezabera.Mne tiez na horucku zaberie iba paralen a nie ibalgin.podla mna to nie je velmi pravda a nema to s tym nic spolocne,ved pokial nema ziadne neziaduce ucinky tak mu ani nic nedam.

janusha33
13. sep 2012

@oxiba No tiez som pozerala minule ze overal co ma na spanie je na 3-6 mesiacov a je mu uz maly

kimi2
13. sep 2012

@maminamaja4 Ahojky no ja to ani neriesim pokail je mala spokojna -aj ked je trosku lenivejsia 🙂 🙂 a krasne s malymi prestavkami spinka nemam co riesit.ked jej dam mliečko a nechce vypluje mi flasku a skusim jej dat cajik tak dunda aj ona vie čo chce .a presne tak maminy vedia najlepsie co chcu deticky

kimi2
13. sep 2012

@oxiba ano ano aj mi tak rastieme ,vcera sme prisli z poradne tak mame 8kg a 72cm a vecicky kupujem 74 aby to nebolo zase tak 2-3tyzdne

lunnka
13. sep 2012

@janusha33 je to tam blizsie vysvetlene, aj odkaz na jeden odborny clanok, uz nech si kazdy urobi ako vie 🙂

katkamiki
13. sep 2012

@lunnka no, nabuduce sa dufam uz stretneme 🙂 A ako si si myslela , ze som to ja? 🙂 Kedy idete nabuduce? My az 11.10. Inac ano, doktorka vzdy riadne vychvali, ja tiez odtial idem stastna, aka som super matka a maly je je uzasny 🙂 Ona je zlata v tomto. Tak drzim palce, aby ste mali vsetko ok 🙂 Ja mam kocik v aute, tak nemam dat maleho ako na balkon :(

lunnka
13. sep 2012

@katkamiki ved som si nebola ista ci si nespominala ze tiez mas podobne termin poradne a babena mala vlasy ako ty tu na fotke a mne sa zdalo ze mali vo vajci s muzom chlapca (ale bolo to nakoniec dievca) no neviem, nejak si mi pripominala podla fotky tu zenu 😀 nastastie som sa neprihovorila
mame ist 28.9inak naposledy som prisla a boli sme tam dve na rovnaku hodinu, si nas zle poznacila a hned nato prisli dalsi a on aze nech sa dohodneme kto pojde .. tak chaos.. a blby pocit lebo ti dalsi prisli s novorodencom, ale aj moja uz mala dost cakania, som ju mala na rukach. to uz druhykrat sme prisli zbytocne- predtym nemohla brat krv lebo bol na druhy den statny sviatok, teraz zas nevedela preco nas objednala.. 😒
ved neviem ci ju tam aj ja dam, uz aj balkon mame mokry.. teraz je v lehatku

katkamiki
13. sep 2012

@lunnka no ona mi niekedy pride taka chaoticka 🙂 Co uz, asi nenajdeme tu bezchybnu lekarku 🙂 Tak to sa asi skoro nestretneme u lekarky, ale mozno v meste sa niekedy stretneme 🙂 Moj je na zemi, hra sa s hrazdou 🙂 doobeda som ho stale uspavala, aby ma nerusil, ked som behala na zachod a celkom aj pospal, ako sa zobudzal, tak som ho zase uspavala a takto dokola :D
tak sa drzkajte 🙂

lunnka
13. sep 2012

@katkamiki ano ved niekedy si mozme dat stretko 🙂) moja len ruky vystiera chce sa nosit, ale na obed pekne spala hodku a pol. dr. sa mi paci ze do nicoho netlaci 🙂
majte sa aj vy a nech si cim skor fit ;)

kimi2
13. sep 2012

@katkamiki u nas tak isto leje ako z krhle .tak iba doma 😢

michalienka25
13. sep 2012

asi prvykrat od porodu som doma cely den..no vam poviem, to je na prasky...mala nechape, preco sme nesli von, je mrzuta, aj by spala, len sa jej neda...no dufam, ze zajtra uz prsat nebude ☹

janusha33
13. sep 2012

Baby poslite ten dazd k nam......u nas je tak hrozne sucho a tak by sme sa dazdu potesili a Risko moze byt aj cez dazd vonku pod altankom takze nam nebude vobec prekazat ze prsi

janusha33
13. sep 2012

No nas drobec je poklad.....spal od 13 30 do 16 15.Ja som za ten cas stihla urobit 23 flasticiek jablkovo-hruskovej vyzivy.On isto vedel ze mamka robi nieco prenho preto tak dlho spinkal

petra1209
13. sep 2012

@michalienka25 u nás presne tak isto 🙂 každý deň rajzujeme kade tade a dnes je to na nervy neviem čo so sebou. Ale malý je dobručký akýsi je ospalý z toho dažďa, tak som stihla aj knihu dočítať aj požehliť a aspom autom sme vybehli pozrieť babinu a deda 😉

michalienka25
13. sep 2012

@petra1209 vsak toto, dnesny den povazujem za uplne premrhany 🙂. ale tak hadam, ze zajtra uz bude krajsie a hajde vonku...ale tak uz to dajako vydrzim, idem malu okupkat, ulozit a o pol siestej-siestej uz bude v rísi snov az do rana. tak parada.

lunnka
13. sep 2012

my pojdeme asi podvecer von nech aj leje, cely den cakam ze prestane, treba sa vyvetrat, len ten kocik bude zas vyzerat 🙂
@janusha33 k vam to uz ide, nic sa neboj 😅

lunnka
13. sep 2012

@michalienka25 tak krasne spinka?? to ja medzi siestou vecer a rano kojim minimalne 4krat

janusha33
13. sep 2012

@lunnka No neviem,ujo Ilko hovoril ze na vychod to nedojde

lunnka
13. sep 2012

@janusha33 fakt? tak som zle pocula ale neprekvapilo by ma keby sa mylil 🙂)

janusha33
13. sep 2012

@michalienka25 To ti tak dlho spii?Aj my sme najprv kupali o siestej,potom si pospinkal a od pol deviatej strajkoval.Tak sme presunuli kupanie na pol osmu a o osmej su do postielky.......

michalienka25
13. sep 2012

@lunnka
@janusha33 Ona zaspi o pol siestej, siestej, a potom spinka do rana do siestej - siedmej. Ale jasne, ze ju kojim, tak 3-4 krat. Ale to len tak po 5 minut a hotovo...Ja to ani nepovazujem, ze som hore, ze ma to unavuje...Proste to beriem tak, ze v noci neplacka, ze spinka celu noc...

janusha33
13. sep 2012

@michalienka25 Fuuuha no to je teda spachtos.

janusha33
13. sep 2012

No baby tak ujo Ilko sa asi predsa len nemylil lebo od Kosic k nam ide taaaaaaaky skaredy mrak,ze ked z toho nebude prsat tak sme nejaka zakliata oblast alebo co.