Pôrod v máji 2012
Druhe babo a opat na prvy pokus. Bodaj by aj ine maminky mali tolko stastia 🙂 . Zatial to vie iba manzel a kolegyna v praci. Na zaciatku zmiesane pocity, ale uz sa aj zacinam tesit 🙂
vidim, ze tu mate debatu o ukladani babatiek na spanie. tak to ja mam fakt velike stastie, ze ta nasa bambulka uz o siestej chce spinkat. jednoducho ju dam o siestej do postielky a sama si tam zaspinka. a jej den zacina o siestej rano. takze parada. sice sa mi dost casto budi na papkanie, ale tak to sa da zvladnut, verim, ze pridanim nejakej kasicky na dobru noc sa to papkanie v noci znizi...
a teraz jedna otazocka...dnes mi moja bambulka kakala po styroch dnoch, a na stolici mala trosicka krvicky...ja jej uz davam aj zeleninku, ale stale kojim. stolica bola pevnejsia...myslite, ze mam stresovat a utekat k doktorke?nestalo sa to niektorej z vas?dakujeeeeeeem
@alohim ja absolutne suhlasim, rovnako ako ty, aj ja musim malej pomahat vzdy zaspat (az na vynimky ked sme na prechadzke v kociku, ale to sa stalo asi tak 3x za posledne 4 mesiace, ze by nam tam zaspala). Som velmi proti vyplakaniu a som presvedcena, ze nie je v silach mojej malej zaspat sama. takze ja uspavam vzdy na prsniku a uz som si tak zvykla, ze by mi to strasne chybalo, si uzivam tie chvile ked vidim ako sa preklapa z bdenia do spanku, pije teple mliecko a je jej strasne fajn 😵 😵 😵
Takze za mna plati - ukladanie po 2 max 2.5 hodinach, respektovanie spankovych cyklov a ukladanie pri prvych znamkach unavy.
@zdenkaslivka mne na toto velmi pomohla hacka, uspavam pri kojeni na lopte a potom prelozim do hacky a potahujem snurku, mala tak vie spat aj 2 hodinky pri kolisani.
Ahojte tehulky....ja som sice este v kategorii snazilka, ale chcela som sa Vas spytat kedy po vysadeni dlhodobo uzivanej (nizko) hormonalnej ATK ste otehotneli? Ja som cerstva snazilka...este iba od 2ho oktobra...tak by ma zaujimali Vase skusenosti 🙂
@katka2309 Ahoj tak ja ked som vysadila HAK tak otehotnela som na druhy pokus, a to som myslela, ze to bude trvat dlho, pretoze mam uplne vyoperovanu stitnu zlazuz a sama lekarka vravela, ze je mozne, ze bude problem otehotniet, a nie🙂) Tak drzim palce, nech sa rychlo babo postasti
@michalienka25 a bola to krv ,nebolo to z mrkvicky?
@lenkalela bolo to trosicka krvicky, ale iba tak malinko, ale to asi preto, lebo bola "zapecena"...dost sa trapila, kym to vyslo. zatial to necham tak, ale este raz sa to zopakuje, tak s tym pojdem k doktorke.
@jarabica123 Tak som nad tebou v noci rozmyslala,kupes ju vecer?Ja som maleho kupala vecer a mal problem zaspat potom.Tiez som robila chybu to ze som ho davala spat vtedy ked som to chcela ja a nie on.Cize ja som si povedala ze no o osmej bude chodit spat,lenze jemu sa vtedy uz spat nechcelo lebo uz chytil tzv.druhy dych.Teraz ho davam vtedy ked vidim ze je taky ospaly a maly spinka celu noc s dvoma-troma prestvakami ked papa a vstane rano o siedmej.A to sme asi tri tzydne bojovali a trapili sa s uspavanim o osmej a trvalo to casto az do pol desiatej,celu noc bol nekludny.A teraz som ho dala vtedy ked on chce a on spinka.Ja sama sa tomu divim.A tiez som ho prestala kupat vecer ale ho kupem poobede ked vstane.A cez den tiez,som ho davala spat vtedy ked to mne vyhovovalo ze som potrebovala cosi urobit a potrebovala som aby troska pospal.Teraz si to odsledujem a davam ho spat vtedy ked vidim ze uz je unaveny,ze uz by spinkal.A pospinka aj hodinku.Popoludni je to casto aj dva az tri krat po hodinke.
@jarabica123 Juj no tent pocit totalnej unavy poznam,tiez som minule az plakala lebo Risko vecer nechcel zaspat a furt len vymyslal a plakal a nijak mu nebolo dobre.A tak som zacala ho davat skor spinkat a uz je to ok,uz som si aj ja pospala.
@janusha33 No prave vcera sme to vyskusali, okupali sme skor, ale aj tak vymyslala, nie a nie zaspat, a vies, najhorsie je to, ze ona uz mala super rezim, ze o siedmej okupana a zaspala bez problemov o tej pol osmej osmej, a teraz posledne dva tyzdne total zmena a je umrnkana, no pripisujem to zubkom, prave dnes som nalsa spodne dasienak naliate a dva hrbolceky, to su asi zubky vsaKK Teplotu, a ani ine priznaky nema, len slinta a vsetko strka do pusky, keby je to bez tych teplot by bolo super, no uvidime, ina je pravda, ze vcera spala kooonecne lepsie, zobudila sa tri krat a spala do osmej!!! Sama som kukala ze uz slnko vychdza a ona este buva, no uvidime dnes, skusime okupkat este skor
@jarabica123 Ja uz kupem poobede
kočky, ako to riešite so zavádzaním lepku?
@jarabica123 dakujeeeeem a gratulujem 🙂
a ešte jedna otázočka. ked ste zavadzali ovocie ako prikrm, davali ste ho surove, alebo nejako spracovane?nemam na mysli presnidavky - vyzivy, ale normalne, napr. jablcko. ci ste ho uvarili, alebo dali surove...
Baby asi blbá otázka ale ja sa chcem opýtať ako viete, že vaše dieťa ma hnačku. Mojej idú na 100% zúbky je taka nervná z toho teplotu nemá, ale keď tu píšete, mi to začalo vrtať v hlave, moja ma stolicu každý deň od narodenia a niekedy aj viac x stále dojčím a od narodenia je ta stolica riedka... pripadám si fakt blbo .. 😎 😕
@michalienka25 ahoj ja som jablcko potrela a dala mu ho..az sa oblizoval...nevarila som
@michalienka25 ja davam ovocie vacsinou uvarene. Je to lepsie na zaludok. Ale skusala som aj surove, tiez mu chutilo. 😉
@michalienka25 Jablcko som mu rozvarila lebo bolo tvrde ale hrusky sme mali take makke ze som ich iba rozmixovala a zamrazila.
@michalienka25 Ja mu do vyzivky pomrvim dve piskotky.Obcas mu dam trozka rozka nech pooblizuje,pocmula,skusali sme aj chlebik ale ten mu nebral.
vcera sme prvy krat papali mrkvicku,najprv vypluvala,potom zacala papat..dnes to iste..mrkvicka chuti....
@svetlusska
@janja2502
@janusha33 dakujem kočky za odpovede, no je to 50 na 50, tak som tam, kde som bola 😀 . a kolko po zavedeni zeleninky ste sli na ovocie?
@janusha33 Ďakujem Jani 🙂 som si pripadala fakt blbo ale netuším ako môže vyzerať hnačka u deťúreniec 😕 ..dnes sme boli na druhu dávku očkovanie a doktorka (bývala primárka detského odd.) mi povedala že mám začať aspoň 2 týždne pred ukončením 6. mesiaca (že sa môže od toho 5mesiaca) , že najnovšie štúdia dokazujú, že si potom deti ťažšie zvykajú na iné chute...tak začneme zachvílinku aj my s príkrmami ...takže si urobila dobre keď si sa tak veľmi rozhodovala čo robiť 😉
@tiuska77 moja ma stolicu riedku a niekedy az taku, ako pisala @janusha33 - zrazena plnka, kakame do vedierka, takze to pekne vidiet, ale u nas to je v poriadku, nemame ziaden problem, kaka takto od narodenia, tiez je plne kojena ... a tiez som minule rozmyslala, ze ako by som spoznala, ze ma hnacku 😅 no ale hadam by som videla na malej, ze sa sprava inak 😅
@michalienka25 Zhruba mesiac po tom som mu poobede zacala davat najprv len par lyziciek a postupne som pridavala a teraz uz mu davam piskotku do toho sa mu v tom rozmoci a tak mu to rozmiesam a davam.Lebok by sa mal podla najnovsich studii ktore su mimochodom take ako boli kedysi ze sa ma lepok zaviest medzi ukoncenym 4.a 7.mesiacom.Mama mali nejak konferenciu neonatologicku a odtial mi doniesla taku brozuru ze Vyziva dojciat.Tak tam to bolo.

@zdenkaslivka No ja som si aj dnes napr. poplakala🙂 Ale som tak unavena, nasa teraz koonecne zaspala, a to viem, ze len co si lahnem uz bude hore🙂 Je to o zivot niekedy, hlavne ked sa mi rano o piatej zobudi a je vyspata:!)) Vtedy mi je ozaj do placu, a este ta tma vsade🙂 a ked sa jej hned nevenujem, nezaznem, nepomojkam, uz sa jeduje, a never tomu, ze sme si ich tak naucili, ze na ruky, neboj, oni z toho vyrastu a potom nam to aj chybat bude. Nase deti su asi viac narocne🙂)