icon

Rodíme v sanatóriu Koch v auguste 2014

martynnka
23. júl 2014

Pripadne v juli, v septembri 🙂 Ktore sa tam mozno stretneme? 🙂 Mozeme si pisat ako prebiehali poradne, u akych lekarov, ci sa chystate niekoho zazmluvnit, pripadne teda, ze uz idete rodit, mozno zistime, ze sme tam niektore sucasne naraz 🙂

O niektorych viem z "Augustoviek 2014" alebo zo skupiny "Porodnica GPN Koch Bratislava", tak som si dovolila vas sem pridat 🙂

@petkael
@jajao
@zdenulkam
@lusipe
@cmelinka06
@michaleja_west
@uhnakova

celasapremenim
Autor odpoveď zmazal
martynnka
autor
20. aug 2014

@celasapremenim supeeeer, tolko som myslela na teba, este pred chvilou som muzovi o tebe hovorila, tak som rada, ze pises a ze je vsetko v poriadku 🙂

martynnka
autor
20. aug 2014

@danjelca urcite je mozne mat babo u seba hned po porode, je to jeden z najvacsich dovodov, preco tam idem rodit, v porodnom plane mam, ze babatko nechcem dat ani na osetrenie po porode, podla lekarky by to nemal byt problem, treba im to pri porode pripmenut - to je muzova uloha 🙂

jajao
20. aug 2014

@celasapremenim jeeeej zlatino gratulujem k syncekovi, som na teba cely den myslela 🙂. Super, ze ste ok a ze si to takto zvladla aj so sekciou ♥♥♥♥♥

kobolova
21. aug 2014

@danjelca dá sa 😀 je to super pocit, keď ti ho dajú na teba... mne až po 2 min.pozerania sa na to klbko napadlo, že ani neviem, či sa teda narodil chalan, či baba, hehe 🙂

petkael
21. aug 2014

@celasapremenim Jeej tak gratulujeme, som rada, že je všetko OK, ze si spokojná mamina, prajeme veľa mliečka, veľa zdravicka malickemu a aby si bola skoro fit .. 🙂

martynnka
autor
21. aug 2014

No, baby, tak ja som v Kochu spokojna a stastna po porode 🙂 Bez nastrihu, ani neviem, ze som rodila a zrazu mam nasu Hanku pri sebe na prsniku 🙂 Pri porode som mala doktorku Marcisovu, vdaka nej som bez jedineho stichu. Muz to videl, aky to bol rozdiel, ked masirovala hradzu, aby trosku povolila miesto hlavicke a pritom na Antolskej uz brali noznice v tej chvili. Teraz viem, ze aj vtedy by som bola maleho vytlacila bez nastrihnutia. Nemohli mi ju po porode hned nechat, bola modra a neplakala, tak ju aj hned odstrihli a isli odsat, muz siel s nimi. Po chvilke ju doniesli a dali koza na kozu, bola spokojna a za chvilku uz vystrkovala jazycek, potom oblizovala rucicky az kym neobjavila zazrak menon prsnik a pochopila, ze ho ma sat 😀 Inak mi zacali kontrakcie o 5:30 rano, o nejakej 8:00 sme tu boli na 5cm, asi o 10:00 na 7cm a to uz islo totalne rycglo, ani nas uz z porodnej saly neposlali prec 😀 Pustil mi riaditel Cupanik vodu, lebo pri 8cm este nebola odtecena, tak vraj aby nedoslo k predcasnemu odluceniu placenty. O 11:05 sa narodila, 3480g a 49cm 🙂 🙂 🙂 Vsetci su velmi mili, clovek je rad, ze je v takom prostredi, ziaden stres, len pokojna atmosfera 🙂 Takze ak to este mate pred sebou, mate sa naco tesit 🙂 🙂 🙂

martynnka
autor
21. aug 2014

A este ma napadlo, ze kanylu som vobec nemala, co bolo super, ten oxytocin na placentu mi len injekciou dali, skoro som o tom nevedela... A dala som to bez EPI, i ked poslednu hodinu v tych stahoch, co trvali v kuse som si aj pokricala, jedna sestricka mi aj povedala, ze to nemam robit, tak som jej povedala, ze nech ma necha, mne to pomaha 😀 No, co uz so mnou 😀

martynnka
autor
21. aug 2014

A maju plno vraj, po mojom porode sa sestricky rozpravali, ze uz musia davat po dve a ze to budu kombinovat ako sa da... My sme mali stastie, ako sme prisli, tak nam povedali, ze cakacka je obsadena, ze tam nejdeme, ze nas daju uz na izbu, kde potom normalne budem. A ta izba je jednotka zjavne, je tu len jedna postel a kreslo, uz druha postel by sa nevosla.

petkael
21. aug 2014

@martynnka Matiiiii tak ty si to už dalaaaa ???? Teeda 🙂 No tak srdečne gratulujem k malej Hanke 🙂 super si to zvládla 🙂 A ja som myslela, že má počkas 😉 prajeme veľa zdravicka a veľa mliečka.. tak vieš v pohode sedieť?

martynnka
autor
21. aug 2014

@petkael Dakujeeeem 🙂 No uz som sa zmierila s tym, ze kaslem na to, kedy ten porod pride, dnes o 7:00 som mala mat poradnu, o 7:13 som im volala z auta, ze z toho nic nebude, ze uz rodim 😀 Tesne nam tych 20eur usetrila Hanka 😀
Ako fakt, ja sedim, neboli to, nie som unavena, normalne som sa sama osprchovala, uplne skvele v porovnani s tym, ked ma nastrihli! Som z toho nadsena. Aj ty to das urcite bez nastrihu, ved este aj cvicis, ved si vezmi, ze ja som pred porodom tu hradzu vobec nemasirovala. Uplne stacilo, aby mi takto ta doktorka pomohla. Tak to stipalo neprijemne ako sla von, ale co tam po tom 😀

petkael
21. aug 2014

@martynnka teda závidím ti Mati v dobrom, že to už máš za sebou .. dufam, ze to aj na mna pride čoskoro, že nie v decembri 😀 a vlastne keď ti prepichli vodu tak až potom to bolo veľmi brutal? A s tou masážou hrádze si im hovorila, že ti majú robiť ?

zdenulkam
21. aug 2014

@martynnka jej gratulujem ;) máš už po tom ;)
Ja som svojho muža poslala do prdele keď mi vravel že mám dýchať a mňa to ešte viac bolelo ;)

lucifera12
21. aug 2014

@martynnka Matka, to sa vyborne cita. Tesim sa s Tebou a uzivaj si Hanku 🙂 A gratulujem 🙂

martynnka
autor
21. aug 2014

@petkael ked prepichli tu vodu, tak uz vtedy to bolo brutal, to uz fakt som ju len vytlacit isla potom v podstate. Nehivorila som o masazi hradze, ale tak som vedela z tychto diskusii tu, ze prave doktorka Marcisova to tak robi, strasne som bola rada, ze nam to vyslo ist rodit cez den, ked mali sluzbu pomaly vsetci ti dobri lekari, co sa vsade spominaju. Este muzovi v aute hovorim, ze no, Ondackova vieme, ze tam nebude, ale keby aspon Macisova 😀

martynnka
autor
21. aug 2014

@zdenulkam moj mal instrukcie, ze na mna musi hovorit pokojnym hlasom 🙂 Velmi mi pomahalo, ked mi hovoril, ze mi to dobre ide a nasla som s nim aj polohu, ked som sa tak oprela a predychala to. No najhorsi bol ten CTG zaznam :-/ Ked som sa nemohla dat nijak a uz tie slabe kontrakcie sa mi tak zle zvladali, to mali len nejakych 35 hodnotu. Poslednu hodinu uz isli na viac ako 100, to som myslela, uz neviem co, ale ja som vedela, ze to dlho nepotrva, ze to zvladnem nejak 🙂

celasapremenim
Autor odpoveď zmazal
petkael
22. aug 2014

@martynnka vystihla si to super .. tomuto sa povie sila pozitívneho myslenia 🙂 A ako bolo prvú noc s Hanka, mliečko jej chuti ? Potom napíš aj za synčeka ako to doma prvú noc zvládli 🙂 A ten ctg záznam sa nedá odmietnuť keď je to už nepríjemné ?

martynnka
autor
22. aug 2014

@petkael Prva noc super, mne sa len nedalo zaspat, aj ked Hanka spala uplne v pohode 🙂 Hanka saje ostosest, aj nieco prehlta trosku, asi z kolostra 🙂 Ale ako ma pri tom boli to stahovanie maternice! Som z toho prekvapena, po prvom to tak nebolelo, ale doktorka povedala, ze to je normalne, pri tretom to bude este viac boliet... Ja som sa pri tom CTG zazname akurat pytala, ci by som mohla byt v inej polohe, tak mi povedala, ze aspon 10min potrebuje. Ale je to take na nic, s tymi pasmi sa jednoducho clovek neda ako treba a zas uplne odmietnut by som nechcela, nech vedia, ci je babatko v poriadku...

martynnka
autor
22. aug 2014

@petkael jaaaj a nas maly v pohode 🙂 Nejak bol na to pripraveny, vedel, ze tato situacia nastane, bol uplne stastny z Hanky, asi styri hodiny po porode uz tu bol s nami v posteli 🙂 Ked odchadzali, rozlucil sa so mnou, aj malu vybozkavala, povedali sme, ze ide s tatinom spinkat. A teda na to, ze vyslovene len prsniku zaspava, tak muzovi zaspal, i ked mu to chvilku trvalo. A rano bol skoro hore, lebo tak zas nemal prsnik, na ktorom zvykne este hodinu byt rano a podriemkavat. Ale vcelku je to tak, ze to dieta presne vie, ze nastala vynimocma situacia a bez problemov sa prisposobi 🙂

petkael
22. aug 2014

@martynnka Heej? Mňa pri prvom tiež vôbec nebolelo sťahovanie maternice ..tak som zvedavá .. No áno to máš pravdu pritom ctg že kvôli bábätku či je oki .. Fakt takto pekne to zvládol malý ? No dole klobuk .. Ved to je skvelé .. povzbudivé pre mňa 😉 tak si to užívajte s Hankou 🙂

lusipe
22. aug 2014

Dievcata aj my mame krasnu dcerku od 16.8....uzasny porod v Kochu so skvelou lekarkou Marcisovou bez bolesti a nastrihu...uzasne zlate rucicky a vdaka nim je Hanka medzi nami s mierami 2880g a 48cm🙂

lusipe
22. aug 2014

@martynnka velka gratulacia k malej Hanicke🙂 uzivajte si dievcata jedna druhu a prajeme vela krasnych chvil🙂

lusipe
22. aug 2014

@celasapremenim mooc gratulujem k malemu syncekovi a prajem skore uzdravenie🙂 a vela krasnych spolocnych chvil🙂

lucifera12
22. aug 2014

@celasapremenim uff, 17 bab s miminkami, to je dost, musim ja este chvilu vydrzat 🙂 SOm sa objednala este na stredu ku kadernikovi, tak hadam to este dam. A ak chcem ambulantny, tak musim vyzdrat do konca buduceho tyzdna, lebo moja pedina ordinuje az od 2.9 🙂

Uzivaj MAreka, hadam sa das skoro do formy 🙂

jajao
22. aug 2014

@martynnka clovek tu den nie je a aha ju 🙂. Moc gratulujem, Mati k Haninke aj k super porodu 😉. Tak aspon s @celasapremenim ste u Kocha naraz.
A my furt nist, no uvidime v nedelu, co nam povie dr.Lenka...

martynnka
autor
22. aug 2014

@jajao akurat tu bola na vecernej vizite, asi ma sluzbu v noci 🙂 v nedelu vam robi poradne?

jajao
22. aug 2014

@martynnka minuly tyzden sme boli v sobotu a teraz navrhla nedelu, tak mozno ako ma sluzbu 🙂. A to som dufala, ze poradnu uz "nestihnem" a hen...budem tu strasit az do septembra...

martynnka
autor
22. aug 2014

@jajao nooo, ja som myslela, ze uz vo stvrtok nestiham poradnu a v stredu vecer som sa zmierila s tym, ze dobre, dalsia poradna a o 7:13 som im volala z cesty, ze akosi na tej poradni nie som 😀 Vsetky tie spustace porodu su hlupost, je to len o nastaveni mysle 🙂 🙂 🙂

jajao
22. aug 2014

@martynnka ja mam mysel nastavenu 🙂, dokonca sa na tu chvilu s malou po porode hrozne tesim. Ja nemam ani ziadne naznaky, ze by sa cosi dialo...brucho vysoko, kopance do rebier, kontrakcie ziadne-aspon myslim, pichanie odspodu uuuuplne minimalne...no som zvedava, co bude...dokonca vcera sme skusili stimulaciu bradaviek a moja maternica to uplne ignorovala