icon

Rodíme v sanatóriu Koch v auguste 2014

martynnka
23. júl 2014

Pripadne v juli, v septembri 🙂 Ktore sa tam mozno stretneme? 🙂 Mozeme si pisat ako prebiehali poradne, u akych lekarov, ci sa chystate niekoho zazmluvnit, pripadne teda, ze uz idete rodit, mozno zistime, ze sme tam niektore sucasne naraz 🙂

O niektorych viem z "Augustoviek 2014" alebo zo skupiny "Porodnica GPN Koch Bratislava", tak som si dovolila vas sem pridat 🙂

@petkael
@jajao
@zdenulkam
@lusipe
@cmelinka06
@michaleja_west
@uhnakova

celasapremenim
Autor odpoveď zmazal
lucifera12
24. aug 2014

@uhnakova a ked ta prepustali na 3ti den, urobili rovno ten novorodenecky screening alebo si musela prijst na 4ty den? Riesim s nimi ambulantny porod, resp skorsie prepustenie, preto ma to zaujima. Dakujem

lucifera12
24. aug 2014

@celasapremenim drzim palce nech vas dnes pustia 🙂

martynnka
autor
24. aug 2014

@uhnakova akurat sa idem na to spytat, ze kedy robili aj sono malinkej? Lebo tym, ze je vikend, robia vizity len na izbach, akurat piatok ju zobrali na nejaku polhodinku, tak neviem, ci uz pozerali srdieck, oblicky a to vsetko co treba...

celasapremenim
Autor odpoveď zmazal
jajao
24. aug 2014

@celasapremenim mno ako? Idete dnes domenko? 😉 ja uz som taka nesvoja, ze az 😀

lucifera12
24. aug 2014

@jajao mozno si ta tam dr.Lenka aj necha 🙂 ci sa na to necitis este?

celasapremenim
24. aug 2014

@jajao ked ma nepustia dnes, pojdem na reverz 🙂)))

martynnka
autor
24. aug 2014

@celasapremenim tak asi dnes jej budu sono robit... Aj si tam sla s nim, ci len ti vysledok povedali?

leuskahrosik
24. aug 2014

@martynnka no o tom masírovaní som čítala a vraj to robia, aby sa predišlo tomu nástrihu, kedže ho nerobia automaticky ako často v štátnej pôrodnici, no skúsim sa na to spýtať doktorky.
Ty si dúfam aj s maličkou už v poriadku a tešíte sa so sebe navzájom :D

leuskahrosik
24. aug 2014

@celasapremenim Tak ja som mala takmer celé tehu bezproblémové, tak som dúfala, že to bude prirodzený pôrod, no až teraz v piatok, keď mi doktorka povedala, že bábo je stále neotočené, mám malo plodovej vody a že krpatá od posledného merania nepribrala až toľko koľko by mala, tak mám odvtedy obavy už. Aj keď ma hneď poslala na pásy a tam bolo všetko v poriadku,no dnes idem zasa a v utorok na poradňu, tak sa uvidí. Ako malinká nie je taká veľka, okolo 2700g má, takže keby to bolo možné, tak určite chcem ísť prirodzene. Aj keď som veľa rôznych názorov čítala o takom pôrode a dosť sa tie názory odlišovali. No uvidíme, verím im v KOCHu, tak dúfam, že urobia to čo bude najlepšie.
Tebe sa nakoniec malinký ani neotočil, však?

danjelca
24. aug 2014

Baby co ste bili v apartmane boli ste aj so starsim dietatom?ake to bolo?mali ste ho tam aj v procese porodu ci az po ste ho priviezli?

lucifera12
24. aug 2014

@leuskahrosik v Kochu odvadzaju aj porody KP, pokial nie je ina komplikacia. Ved sa porozpravaj s lekarmi, ja by som isla skor do toho ako do sekcie, aj napriek tomu, ze si prvorodicka. Nazory lekarov na tento porod su rozne, lebo jelen par porodnic na Slovensku, kde ich robia. Inde radsej poslu zenu automaticky na sekciu, lebo s tym nemaju skusenosti a ako povedal dr.Zahumensky z Kocha, nevedia to rodit.

celasapremenim
Autor odpoveď zmazal
celasapremenim
Autor odpoveď zmazal
celasapremenim
Autor odpoveď zmazal
petkael
24. aug 2014

Takže bola som na poradni a nič nové od minulého týždňa. . Utorok mám TP a nič sa nedeje ... som sklamaná ..asi budem nosiť ako slonica .. inak dnes vraj prepúšťajú 15 žien, takže bude free pre tie ktoré sa chystáte náhodou rodiť 😉

silver84
24. aug 2014

Ahojte dievcata. Nerodim sice v auguste ale planujem rodit v kochu a nasla som vasu diskusiu. Chcela by som sa spytat ci vam v ramci poradnj robili nejake specialne vysetrenia co sa tyka zdravia babatka. Napr srdcova funkcnost, oblicky atd. Ide mi o to ze vela ludi ma odradza ze nie su pripraveny na rozne zdravotne komplikacie babatka a ze po porode prevazaju inam. Nepripustam si to, ale cervicek pochybnosti vo mne hloda. Tak ci sa da pri tych poradnich zistit nejaka ta odchylka na zdravi babatka. Samozrejme ze chcem prioritne zdrave babatka ale chcem porodit ako vlovek a zena.prepacte ak som vam takto vstupila do debaty, ale myslim ze viete co sa snazim napisat a ste teraz cerstvo pritomne na danych poradniach 🙂 kazdopadne tym co porodili zo srdiecka gratulujem a tym ktore to este caka drzim palce 🙂

celasapremenim
Autor odpoveď zmazal
zuzulkaba
24. aug 2014

@silver84 nemusis sa bat, su pripraveni na vsetko, prevazaju babatko iba ak by bola potrebna nejaka operacia, ale to by ho previezli z ktorejkolvek nemocnice na Kramare.. Odradzaju ta ti ludia, co tam v zivote neboli, nerodili, alebo s prepacenim ti, co si to proste nemozu dovolit zaplatit.. Ja mam take skusenosti tiez, nechod tam rodit, ved tam nemaju ani inkubator a podobne.. Tak potom tam moje dieta bolo asi v imaginarnom inkubatore🙂 neries druhych, ries svoje pocity a uzijes si tam krasny porod.. Ja som mala velmi rizikove tehotenstvo, bola som tam hospitalizovana 6x a aj vdaka ich starostlivosti som rodila prirodzene po sekcii.. Na poradniach robia ultrazvuky, takze ak by tam bol viditelny problem, urcite by to zistili..

petkael
24. aug 2014

@celasapremenim trpezlivosť mi už trošku dochádza :-/ ale asi sa mu nepáči dátum a pôjde von 28. 8 . 2014 😉 juj Ďakujem, dúfam, že to bude spontánne a pôjde sám von 🙂 ....Už to chcem mať za sebooou .... závidím vám bobule, že už máte drobatka pri sebe 🙂

martynnka
autor
24. aug 2014

@silver84 urcite su stopercentne pripraveni riesit komplikacie po porode. Ak ta len toto odradza, tak vobec nemusi. Ved keby si mala rodit v nejakom malom meste a este vzdialenom takych 100km od Kramarov? A kolko zien tak rodi a nikto to neriesi. Len tu mas moznost vyberu a je to drahe, tak su vsetci straaaaasne "premudreli" 🙂 Ta pohodova a rodinna atmosfera tu sa neda nicim nahradit!

martynnka
autor
24. aug 2014

@celasapremenim supeeeer, idete domov 🙂 My zajtra, ak nebude zltacka, zatial ma hranicne hodnoty, ale presne tak to bolo aj pri starsom syncekovi, maju obaja ine krvne skupiny ako ja, tak vraj asi preto. Dnes sa trosku opalovala na slnku a este ju dam, ked sa zobudi.

martynnka
autor
24. aug 2014

@petkael jaaaj, viem si predstavit to sklamanie a nedockavost... Ale neboj, ono to moze tak ci tak prist uplne rychlo a necakane. Ja uz ked sok sa zmierila s tym, ze ok, tak idem na dalsiu poradnu, sli sme vecer predtym aspon do Ikei sa najest, lebo uz som aspon niekam potrebovala "vypadnut" (a teda s nasim Misikom sa romanticka vecera zrovna neda absolvovat) a asi som nejak povolila to napatie a bolo 🙂
Inak, 15zien? 🙂 To tu sama zostanem alebo co? 😀

jajao
24. aug 2014

@petkael ty si bola na poradni urcite pred nami 😀 s terminom 26.8.?
@martynnka @celasapremenim @lucifera12 tak baby...prd z toho...odposledna rovnako bez zmeny ☹...dalsia kontrola 29.8., 4dni po termine. Na CTG rovna ciara, dietko spalo, tak zmena polohy na bok, to sa trosku povrtela a v poslednych 2 minutach jedna mini, teda presnejsie nanokontrakcia. Bojkotujem porod a budem gravidna minimalne 2 roky 😀

petkael
24. aug 2014

@martynnka asi by sme mali aj my niekam vypadnúť.... Tu na ulici sa mi už ani nechce prechádzať lebo každý iba rieši kedy mám termín a čo ešte nerodime a kedy to už bude a či mi kleslo bruško alebo nie ... vrrrr ... No asi zostanes veru sama - budeš mať all inclusive 😉 a malý doma je stále v pohode? Drzim palce, aby Hanka nemala žltačku, nech už idete domov 🙂
@jajao a ty ako?

petkael
24. aug 2014

@jajao aha nevšimla som si tvoj príspevok. . Takže aj ty si na tom tak "skvele" :-/ Jo mám termín 26 😀 spominala niečo Dr.Lenka? 😀 ale ja si hovorim, že 28.8 je super dátum a príde mi aj mamina tak už budem kľudnejšia a môžme ísť rodiť 🙂

uhnakova
24. aug 2014

@lucifera12 urobili vsetky vysetrenia vratane sona roznych organov a odberu krvi z paty. Mne urobili sono maternice.

uhnakova
24. aug 2014

@martynnka neviem presne, kedy robili sono organov, myslim si, ze druhy den po porode, lebo vtedy bola rano prec tak dlhsie. Ale mozno sa mylim.

lucifera12
24. aug 2014

@jajao cakas na mna? Neboj, ono to prijde, ked bude mala pripravena, asi este neprisiel jej cas 🙂 ja by som zas kludne aj par dni prenasala 🙂 okolo mna to vsetci uz chcu mat za sebou a si pripadam divne potom 🙂