icon

Rodíme v sanatóriu Koch v auguste 2014

martynnka
23. júl 2014

Pripadne v juli, v septembri 🙂 Ktore sa tam mozno stretneme? 🙂 Mozeme si pisat ako prebiehali poradne, u akych lekarov, ci sa chystate niekoho zazmluvnit, pripadne teda, ze uz idete rodit, mozno zistime, ze sme tam niektore sucasne naraz 🙂

O niektorych viem z "Augustoviek 2014" alebo zo skupiny "Porodnica GPN Koch Bratislava", tak som si dovolila vas sem pridat 🙂

@petkael
@jajao
@zdenulkam
@lusipe
@cmelinka06
@michaleja_west
@uhnakova

lucifera12
24. aug 2014

@uhnakova vdaka za info 🙂

martynnka
autor
24. aug 2014

@uhnakova ja som sa na to pytala, ze kedy to budu robit a povedal mi dnes ten pediater, ze na stvrty den sa to robi, takze zajtra...

Inak... Taky moj postreh 🙂 Neviem ake maju kriteria na vyber tychto lekarov z novorodeneckeho, ale vsetci, co tu chodia na vizity su taki mladi chalani, uz sok to aj prestala ratat, teraz neviem, ci su traja, ci styria 😀

@petkael maly je taky statocny, tak by som to nazvala 🙂 Je mu smutno zjavne, ale celkom sa s tym vyrovnava. Vela o tom s muzom aj rozpravaju a ked su tu, tak by bol len na prsniku stale. Musel tak "dospiet" trosku, ale vobec nemyslim, ze mu to ublizuje, praveze je to pre neho velka skusenost, ze moze aj viac doverovat aam sebe a navyse, ja mu to vsetko vynahradim doma a tiez si to neviem predatavit bez toho, ze by em nemohli za mnou na izbu kedykolvek. On len musi chapat, ze vo vztahu k nemu sa nic nezmenilo. A vcera napr. tu este boli chalani a zrovna bola novorodenecka vizita a potom, ze mozem ist Hanku kupat. Tak sli rovno so mnou, aestricka povedala, ze jej to nevadi, bola hrozne mila a Misik pozeral, co sa to deje 🙂 Uplne super to bolo! Toto je ten najlepai dovod, preco je Koch super, ze sme takto pokope... Keby sme v statnej nemocnici, myslim, ze by sme sa zblaznili cela rodina, lebo sme tak naviazani na seba...

uhnakova
24. aug 2014

@martynnka tak potom museli robit mojej malej to sono na treti den, mozno naraz s odberom krvi z paticky, lebo ten robili tesne pred odchodom. Ja som videla len jedneho mladeho pediatra, inak stale len postarsiu pediatricku a ta je primarkou novorodeneckeho.

martynnka
autor
24. aug 2014

@uhnakova hej, to asi viem ktoru myslis, ta tu bola vo stvrtok aj v piatok cez den, take blond vlasy po plecia. No ti pediatri su urcite min. traja 😀

petkael
24. aug 2014

@martynnka tak to teda je statočný keď to takto hrdinsky zvláda .. a chodia často a vydrží to tam? Lebo nás malý kým ma čakajú tak pobehaju celú nemocnicu dnuka aj vonku ...nacapuje si vodičku z každého automatu...všade kopec vody ... 😀 jaj už nech to máme za sebou lebo ma už šľak trafí už sa mi nechce čakať donekonečna a ešte ďalej 😀

martynnka
autor
24. aug 2014

@petkael ano, viem si to predstavit, nas je presne rovnaky zvedavy "zivel" a tie automaty sa mu tiez velmi pacili 🙂 Na moje prekvapenie to tu ubehne nejak... Ale teda on ma ten prsnik, no... Casto si ho vypyta, je to jeho sposob ako sa uistit, ze je stale v bezpeci 🙂 A tiez sme sem zobrali stary mobil a dali mu tam Pat a Mat videa a este Masu a medveda. Tak chvilku aj pozera, co uz... On je rad, ze je tu a v tejto malej izbe az tolko priestoru na zabavu nema. Vcera vybehol na chodbu a dovliekol nejake Nutrilon letaky, tak si aj cital 🙂 No vcera tu fakt boli asi pat hodin! Ale to tu aj svokra prisla na chvilku, tak sa mu to striedalo tie aktivity. A predvcerom si tu aj pospal chvilku.

jajao
24. aug 2014

@petkael o kolkej si bola? My na 10h a bola pred nami blondinka s chlapom (inak s nou aj min.tyzden sme sa videli), tak ci nahodou si to nebola ty 🙂. Len vravela, ze maminka pred nami mala tiez rovnaky nalez ako tyzden pred tym 🙂.
@lucifera12 mne by nevadilo prenasat...len drahy furt so sluzobkami operuje, ze ta je taka dolezita a tak...a ja som z tohk na nervy...ako keby som si to ja naplanovala, aby nikam nemohol ☹

petkael
24. aug 2014

@martynnka no tak na ciciku chcem mať aj ja oboch, aby to celé dobre zvládal ... my máme Mášu v mobiloch len vtedy ho to asi nezaujme 😀 ale však dáko už bude snáď. .Booze isto zbytočne riešim a bude to V pohode 😀
@jajao ja som bola na 9,30 ale bola som skorej lebo blondynu som si pomýlil čas a myslela som si že mám byť na 9 .. 😀 bola som tam s manželom a s malým tak neviem ..videla si nás? Ale teda asi sme boli pred vami ale ja som tam nevidela nikoho :-/ išla si najprv na ctg? Lebo ak áno tak sme sa minuli ... ale teda nález máme rovnaký to o mne musela hovoriť 🙂

martynnka
autor
24. aug 2014

@petkael urcite to bude uplne v pohode 🙂 Este ma napadlo, ze dnes sa bol pohrat dolu v tom dvore uzavretom, su tam kamene, tak chvilu tam stravil 🙂

petkael
24. aug 2014

@martynnka 🙂 aj náš malý sa tam dnes hral s kamienkami a bol tam aj iný chlapček s ockom tak som sa pýtala či už majú na svete súrodenca ale ešte nemali, boli v očakávaní..lebo som myslela na to či to nie sú tvoji chlapci 🙂

jajao
24. aug 2014

@petkael tak potom sme sa nevideli, my sme dosli cosi pred 10tou 🙂...ale ved mozno sa stretneme este

petkael
24. aug 2014

@jajao však možno aj naraz rodiť budeme keď takto na rovnako protestujú deturence naše 😉

jajao
24. aug 2014

@petkael jooj bodajby si mala pravdu 😉...uz len presvedcit detuchy.

petkael
24. aug 2014

@jajao tak to dajme 28.8 .. idem presviedčať Dominika ;-D

martynnka
autor
24. aug 2014

@petkael tak v tom pripade som vas videla z okna 😀 Ved preto som tam maleho poslala, ze som tam tych chlapcov videla 😀

petkael
24. aug 2014

@martynnka Jeej no ale keď som sa ich pýtala tak povedali, že ešte len čakajú súrodenca, že ešte nemajú ... tak sme sa asi nepochopili ...tak máš veru živé dieťa..zlatý bol 🙂

petkael
24. aug 2014

@martynnka tak by sa občas mohli spolu pohrať celkom boli milí spolu 🙂

petkael
24. aug 2014

@martynnka no ale teraz rozmýšľam že tento maličký sa volal Vincent A tvoj sa volá Miško... takže predsa sme sa nevideli ... tak to museli byť iní chlapci ..skodaa

martynnka
autor
24. aug 2014

@petkael nieee, ja som vas len z okna videla 🙂 Nasi chlapci tu boli az poobede... 🙂

martynnka
autor
24. aug 2014

@petkael a ty si tam bola tiez? lebo nejaka tehotna mamicka tam bola s nimi 🙂

lucifera12
24. aug 2014

@jajao moj kvoli tomu v prvom tehu aj teraz vsetko zrusil na posledny mesiac, ze mu to nestoji za to prijst o prichod potomka na svet 🙂 tak chapem, ze si nedockava, ked sa mas triafat do nejakych terminov 🙂

petkael
24. aug 2014

@martynnka Áno chvíľku som tam aj ja bola s nimi ... ale doobeda takže teda nič

leuskahrosik
24. aug 2014

@lucifera12 hej hej určite to celé prediskutujem v utorok, no dnes mi po tých pásoch pani doktorka Ondáčková hovorila, že keď nie je žiaden problém určite radšej rodia prirodzene aj napriek tomu, že by som bola prvorodička, ale bábo je malé, takže žiaden problém nevidí zatiaľ. A tak ako hoovoríš, inde automaticky ženu pošlú na sekciu a to sa jej dá často vyhnúť :/ tak dúfam, že my pôjdeme prirodzene :D

leuskahrosik
24. aug 2014

@celasapremenim tak tak ako hhovoríš uvidím všetko ako bude v tom momente a verím, že všetci veľmi dobre vedia čo robia, ale pevne dúfam v prirodzený pôrod. NO vy ste boli ozaj veľký a to by bol pri KP problém 😒

leuskahrosik
24. aug 2014

a toto je asi trošku otázka mimo témy, no ako čítam veľa vás tu je z BA a chcela by som sa spýtať na pediatrov vašich drobčekov, vôbec neviem kam ísť. ĎAKUJEM

lucifera12
24. aug 2014

@leuskahrosik podla toho akeho pediatra si predstavujes 🙂 Ja som teraz menila, lebo sice moja povodna pedina mala fajn pristup k detom a takmer sme tam nechodili, ale uz ma nejake veci unavovali, napr ze mi stale hovorila, ze dieta by uz malo prespat celu noc a moj vtedy este kojeny sa niekolkokrat v noci budil na kojenie, co je podla mna prirodzene, nespal vo svoejej izbe, co v kuse komentovala, nemali sme ani podobne nazory na vyzivu a ine veci, ale vzdy som si ju vypocula a urobila po svojom. Ale teraz som si povedala, ze idem k pedine, kde toto riesit nemusim, lebo novorodenca zoberia (aj surodenca k nemu) ale vacsie deti uz neberie.
Tiez zalezi, kde v BA byvas a kolko si ochotna za pediatrom cestovat a co od neho ocakavas.

uhnakova
24. aug 2014

@martynnka ano, to je ona, taka blond 🙂

leuskahrosik
24. aug 2014

@lucifera12 no bývam v Ružinove,ale trvalý pobyt tu zatiaľ nemám. Hľadala som niekde tu nablízku,ale nemám problém sadnúť do auta a ísť niekam aj mimo Ružinov,ak bude treba. Očakávam hlavne dobrý prístup aj ku mne aj k bábätku,nejakú ochotu vysvetliť,ak bude treba,aj keď si myslím,že som celkom chapavá a naučím sa. 😉 no predsa je to všetko pre mňa úplne nové.takže určite nič také čo nebude mať ochotu venovať sa malinkej nechcem.dúfam,že som to celkom zrozumiteľne napisala 🙂 dakujem

martynnka
autor
25. aug 2014

@leuskahrosik my s @petkael mame paradnu doktorku. Teda ony su dve v ambulancii a striedaju sa. Je to na Tomasikovej, ja to mam sice cez cestu od domu, ale za tymito lekarkami by som aj z Pezinka dochadzala! Komunikuju o vsetkom a robia veci velmi dosledne, antibiotika nas este nikdy nemal, s neockovanim su uplne stotoznene, samozrejme, to nechavaju na zvazeni rodica. My doma nejeme mliecne vyrobky, za to ma doktorka pochvalila 😀 A vzdy vsetko este prirovnava, ze zapadna medicina to riesi takto, ale vychodna cinska takto. NIekedy to ma ozaj nieco do seba. Mam k tym lekarkam plnu doveru, a to je pre mna dolezite. Nemusim prist domov a sadnut za pocitac, aby som si overila, ci mi to povedali dobre 🙂 Plati sa tam rocny poplatok, ak nepatrite do ich obvodu.
www.detskylekarbratislava.sk

lucifera12
25. aug 2014

@leuskahrosik ja som tiez specialne hladala lekarku nielen doslednu, dobru diagnosticku a s dobrym pristupom k dietatu ale aj k rodicom a okrem toho aby nepredpisovala antibiotika na kazdy sopel a aby mala otvorenu hlavu v otazkach dojcenia, zdravej vyzivy a ockovania. Nasla som taku v DNV. Ak by si chcela kontakt, tak radsej napisem do IP.