Rodíme v sanatóriu Koch v auguste 2014
Pripadne v juli, v septembri 🙂 Ktore sa tam mozno stretneme? 🙂 Mozeme si pisat ako prebiehali poradne, u akych lekarov, ci sa chystate niekoho zazmluvnit, pripadne teda, ze uz idete rodit, mozno zistime, ze sme tam niektore sucasne naraz 🙂
O niektorych viem z "Augustoviek 2014" alebo zo skupiny "Porodnica GPN Koch Bratislava", tak som si dovolila vas sem pridat 🙂
@petkael
@jajao
@zdenulkam
@lusipe
@cmelinka06
@michaleja_west
@uhnakova
Baby, chcem sa spytat, ak tu niektora s Vas chodila na poradne do Ruzinova, chodite tam aj po 36tt az do konca tehu, alebo po 36tt uz treba chodit na Partizansku? A maju v Ruzinove vsetko vybavenie, netreba kvoli morfo UTZ alebo podobne chodit na Partizansku? Dakujem za odpoved.
A este jedna otazka 🙂 Mate skusenost, ze vyjdu s porodnym planom v ustrety vsetci lekari, alebo si zazmluvnujete lekara, ak mate porodny plan? A ako je to z lekarmi z novorodeneckeho? Vyjdu aj oni v ustrety? Lebo co si pamatam pri mojom prvom porode v Kochu, tak personal z novorodeneckeho velmi ustretovy a ochotny nebol. Pani primarka je echt stara skola. 😒
@celasapremenim haha 🙂 som sa dobre zasmiala
@celasapremenim tak super, že si už domka, užívajte si to spolu a šetri sa 🙂
@canama ja som najprv išla do ruzinova 37, 38 tt a potom som už chcela vidieť aj samotný Koch, tak 39, 40 tt sme išli tam a dúfam, že už na 41 tt poradňu budem odrodena 😀
Čo sa týka pôvodného plánu, oni tam majú svoj vlastný na podpis. .... keď si ho porovnám zo svojim tak je celkom v pohode ...teda je super keď si len zoberiem ako to na Slovensku chodí. .. rutinne nastrih nerobia, dá sa dohodnúť na masírovani hrádze, niektorí to robia automaticky ... nechajú dotepat pupocnik ....plodová vodu ak nechceš tak ne prepichnutie keď si na 3-4 cm ale môžu počkať na 8-9 cm čo už prakticky môžeš tlačiť. .... atď určite ta o všetkom budú informovať a nie ako inde na Slovensku, že ani netušíme čo sa deje a prečo. ...
No a tie poradne sú skvelé ...já chodím k Dr.Lenke Ondackovej a fakt, že súper pristup, všetko vysvetlí, vyšetrenia sú bezbolestne, .... je super 🙂
@petkael @celasapremenim dakujem za odpoved. ja som prvu dceru rodila uplne standardnym porodom...je pravda ze porodny plan som nemala a ani som nic extra nevyzadovala (rodila som neplanovane), ale teda porod bol uplne klasicky, rutinne pustenie vody pri otvoreni na 1 cm, taktisto hradzu mi nikto nemasiroval ani sa ma nepytal, proste nastrih bol tiez rutinny a to bola dcerka naozaj velmi mala. no a po porode mi ju sice prilozili na minutku ale potom ju vzali a len mi prisli povedat ze musi ist na vyhriatie do inkubatora...apgar skore mala 10, takze nechapem. toto ma mrzelo najviac ze poporodny bonding bol 0 bodov. pri druhom si to teda predstavujem uplne inak, chcem aj nechat dotepat pupocnik a dieta nepretrzite so mnou, telo na telo, zakladne vysetrenie dietata na tele matky po porode a vazit a merat si ju mozu na druhy den..
@celasapremenim ja vnutornosti nejem, to len k tej placente. 😀
@celasapremenim ved to je v poho, vraj muzi co maju menej testosteronu, mozu mat aj mlieko, ked sa ich zene dieta narodi 🙂
@celasapremenim ja v pohode, este vladzem vysavat a upratovat, tak hadam este nejaky tyzden vydrzim v kuse 🙂 moxy nepotrebujem, posunies ty niekomu, kto bude potrebovat, ved si uz odbornicka na kp 🙂
Super, ze sa mate fajn. Potom sa dohodneme na tu satku, ked budes fit 🙂
@canama presne viem o čom píšeš .... já som tiež tak bola pri prvom pôrode .... otras ... keď som bola na 3 cm tak mi prepichli vodu a to potom už bola katastrofa .... keď sa malý narodil tak odstrihli šnúru ... ukázali mi ho a odniesli preč... to si budem stále vyčítať, že som nič nespravila a celú noc som bola hore, nevedela zaspať .... hrôza to bola. .Teraz to už bude inak veru 🙂
@petkael ja som nevedela co mam cakat a robit pri prvom porode, vsetko mi to nejak docvaklo az v prve mesiace po narodeni, ale prislo mi totalne nezmyselne, ze ludia, ktorym sa pred ocami rodia deti denne, to nevedia tiez. ako pisala Jirina Prekop vo svojej knihe: "Intenzivna starostlivost novorodeneckeho oddelenia nahradila materinsku starostlivost..."
@celasapremenim skus radsej nosic, satka je dost neprakticka pre kazdodenny zivot, napr. len ked potrebujes na zachod, alebo dieta prebalit...a je aj nepohodlnejsia...aspon teda z mojich skusenosti. ale neboj sa urcite satku alebo nosic vyuzijes aj ovela neskor ako v prvych mesiacoch.
@petkael ano, ano sme doma 🙂 Ani som si este nestihla precitat , co ste popisali 🙂 Len som teraz narychlo prisla, ked mam malinku na prsniku a Misik siel von s tatinom 🙂 Ale povuem vam, ze mame pocit, ze to nue je moc velky rozdiel mat dve deti a jedno 😀 Ved Hanka sa len koji, prebaluje, spi a s Misikom je to stale tak isto 🙂 Akurat co sa v podstate vzdy pride pricucnut ku nej a este pyta aj pomedzi to, takze castejsie ako ona 😀Je to super 🙂

@jajao no počúvaj a tebe niečo Dr.Lenka hovorila, že ak neporodis do 1.9 tak nástup do Kocha ???? Lebo mne hovorila, že potom 2.9 ak by sme neporodili nástup :-/
@martynnka veru veru súhlasím s Matkou ... sú super tieto naše doktorky presne ako opisuje Matka 🙂