Rodíme v sanatóriu Koch v auguste 2014
Pripadne v juli, v septembri 🙂 Ktore sa tam mozno stretneme? 🙂 Mozeme si pisat ako prebiehali poradne, u akych lekarov, ci sa chystate niekoho zazmluvnit, pripadne teda, ze uz idete rodit, mozno zistime, ze sme tam niektore sucasne naraz 🙂
O niektorych viem z "Augustoviek 2014" alebo zo skupiny "Porodnica GPN Koch Bratislava", tak som si dovolila vas sem pridat 🙂
@petkael
@jajao
@zdenulkam
@lusipe
@cmelinka06
@michaleja_west
@uhnakova
@petkael ja som rodila 37+2 a 4250 g 🙂 a prve dievca nejak v 39 a 4050 a ona bola este vacsia, lebo bola nizsia 🙂
@martynnka som tiez dojcila este prvu a potom aj tandem :D a maleho tri roky :D:D
teraz chcem tak rok a pol urcite a neviem ako dalej...ale ja sa necham ukecat jaaa to tusim :D
@celasapremenim ty kokos tak to pekne váhy 😲 takže fakt je všetko možné .. U teba asi isto zle vypočítali termíny 🙂
@martynnka deň počatia sa dá niekde aj vypočítať? Ja viem iba poslednú menštruáciu
@celasapremenim aj ja sa chystám na tandem dojčenie. .Dá sa to zvládať ..dvoch naraz ? 🙂
@petkael uplne v pohode, to prve uz ma iny rezim, zriedkavejsi ako to druhe, naozaj sa to da a vtedy sa aj prirodzene to prve odstavi same postupne 🙂
@celasapremenim tak dúfam, že nám to pôjde ľahko obratko 🙂
@petkael podla mna u mna vypocitali terminy urcite dobre, ale moje tehotnosti su kratsie ...ja som presvedcena o tom, ze normy neexistuju, ani co sa tyka dlzky tehotnosti...moje tehotnosti jednoducho trvaju max 39 tyzdnov a deti mam vacsie
okrem toho na dlzku tehotnosti ti aj externe posobia rozne vplyvy...co nebol moj pripad zrovna, ale napr. ked je zena v nepohode, alebo ma nejaky vztahovy problem, tak plod rychlejsie dozrieva, lebo sa citi v ohrozeni a podobne 🙂 priroda je neuveritelna
no a teraz si myslim, ze moj maly ma v brusku uz urcite tri kila :D
dnes mu doviezli prebalovaci pult, tak od radosti naberie do rana dvesto gramov :D:D:D:D
@celasapremenim ja som prvorodeneho rodila až v 41 tt - 3600 g .. Dufam ale že druhorodeneho dám o dosť skorej .. no mne Dr. hovoril že už 3 kg má isto. .. tak som zvedavá. .. 🙂 ale podľa tvojej teórie keď je žena V pohode tak budem prenášať isto. . 😀
@petkael ale kdeze, to si si urvala 🙂
ja som bola v pohode obe a rodila som skorej
ale to som len dala priklad, ze urychlit ti porod moze kadeco, aj psychika..
to som zle napisala, urychli tehotenstvo som myslela 🙂))
@celasapremenim 🙂
..inak len tak medzi rečou.. mňa dnes celý deň bolia kríze a aj podbrusko .. väčšinou pred pôrodom ale aj klesne bruško že? Bozeeee poďme rodiť ženy 😀
@martynnka hej dohodli sme sa s nou..ked uz ma ma na poradni tak by som ju mala rada pri porode...🙂 ale neboj,aj ked nebudes mat porodny plan tak budu robit aby si bola spokojna..a ak by sa nieco dialo tak aj tak ti bude zbytocny🙂 ale pevne verim,ze to prebehne podla nasich predstav🙂
@petkael ja som si v noci myslela ze rodim ....som furt chodila na wc pravidelne....sa ako cistit a mna inak nebolieva nic ked sa otvaram....len mam taku nepohodu
tak ale je to malo pravdedobne, kedze ho mam vysoko a nenalieha
mas recht aj ja by som sla uz a je buuurka
@celasapremenim tak možno že ty už O pár dní pôjdeš keď už sa ti telo čistí 😉 no ja mam takú nepohodu..Tie kríze ma ominaju ale celý deň .. jaj keby už 😀
Búrka veru .. lepsejsi vzduch aspoň máme 🙂
@petkael klesne vacsinou v 38 ked dieta vlezie nizsie s hlavickou do panvy
mne este musi minimalne tyzden v brusku vydrzat kvoli plucam 🙂 a teda aj otocit sa este musi 🙂
inak som v keli
@petkael jasne cvičím každý deň niekedy aj 2x za deň, ale mala som predvčerom taký deň že sa mi nechcelo tak som necvicila. A koľko to bolo cm čo si dala? Ja som dnes dala skoro 27 cm, chýbali mi asi 4mm.
Najhoršie je že mna to už boli vnútri jak to viacej fukam.
No budem trénovať, do piatku chcem mat 28 a budúci týžden 30cm. Nech som pripravená keď ma to chytí.
Piatok mam poradňu tak som zvedavá čo nové, inak mna tiež podbrusko stále boli a to tvrdnutie brucha tiež mam dost často.
Ozaj baby ma napadlo vy už ste uhradili peniaze za pôrod alebo to zaplatíte potom keď už budete rodiť?
ja to idem platit buduci tyzden ;) ma sa to styri tyzdne pred porodom uhradit
vraj
a to to ale budem ja platit dva tyzdne pred porodom, ale to oni nevedia, to viem len ja 🙂)))
inak ja som bola nastrihnuta naposledy
36 gate a 4250 dieta, ale ala som tri stehy a ani som o nich nevedela a ani mi to nevidno
a ziadne problemy typu panvove dno a inkontinencia z toho nemam
hradzu som si sice nemasirovala, ale cele tehotenstvo som si natierala hradzu olejom....tak myslim, ze aj preto som dopadla tak jemne
a pred strihnutim sa ma spytali a povedali, ze kedze je to dieta vacsie, mi hrozi vacsi stupen natrhnutia, ze mi to odporuca
ja mam pocit ze mam to brucho tvrde furt
Ja tiež, viac tvrdé ako netvrde. Sak už to môže hocikedy prísť tak uvidíme.
tie pluca 🙂 tusim su ok v 37 tyzdni, ja zacinam 36ty, tak este tyzden :D
@celasapremenim až v 38 ? Vrr ..jaj
@vanesa73 no tak ja som len na začiatku ..to bolo len 19 cm tuším ...tak ty si dobre na tom 🙂
Ja som ešte nič nneuhradila ..budem asi až po pôrode.. plno žien písalo, že to až pri pobyte uhradili ..tak neviem no. ..zajtra mám poradňu tak sa dozviem viac čo a ako. ..
Mne teraz netvrdne .. Ja sa iba rozťahujem ale že celý deň... kokos ..som zvedavá čo mi ráno povie na poradni ..
@celasapremenim takže mi už pľúca máme Ok ? No tak musím Dominikovi dohovoriť, že už môže ísť pokojne von 😀
@vanesa73 ja som to uz uhradila, som chcela, aby ma dali do tej sutaze 😀
Baby ja s tou hradzou nic nerobim... Ten aniball nemam a uz nebudem kupovat, i ked by to bolo super... Ale masirovat si to nejak neviem. Mna nastrihli, neviem kolko, maly mal len 3200g, ale teda to sitie bolo velmi neprijemne a bolelo ma to este asi rok po porode ☹
@martynnka pockaj s tou sutazou je to ako????
aha, tak ja tam chodim k lekarke, takze pre mna to asi plati :D sag mam uhradene poplatky

@petkael vzdy moze byt zle urceny termin porodu. Najlepsie ak zena vie datum pocatia. Ja ho teda viem pri oboch detoch, prvy sa narodil na den presne podla pocatia a teraz mi vychadza na 26.08., tak uvidime 🙂