♥Septembrove bábätka 2010♥
Ahojte hľadala som túto temu žial bez výsledku ak tu taká už je tak sa ospravedlňujem.
Ja mám už potvrdene tehu lekárom a termín mám podľa PM 6.9.2009
Zatiaľ je to malé-veľké tajmostvo 🙂 Chcem s tým trošku opatrne pretože mám za sebou potrat...o bábätko som prišla v 15tt tak mám teraz veľký strach ale verím,že všetko dobre dopadne a ja dám svojej dcérke nádherneho zdavého súrodenca 😵
no lulu tak komu je prijemné ked sa niekto montuje niekomu do života...a najmä nemam rada ked niekto mudry ked niečo fungovalo pred 50 rokmi... ved doba ide do predu... ja si asi zaklopem ale moja svokra je fajn mam ju ako druhu mamu a ona ma tak tiež berie...nikdy v ničom sa nam do ničoho nemontovali...
lulu, ja som o tom ani nepocula, ze dieta ma byt v zavinovacke 3 mesiace, to je blbost ako voda v kosi... vsak mne sa Misinko uz ako 2,5 mesacny tocil z bruska na chrbatik a nemal ani 3 mesiace, ked sa zacal tocit z chrbatika na brusko... no chudacik neviem si ho predstavit v tej zavinovacke, ja som ho mala v zavinovacke len 2 tyzdne, noaco... aj kojilo sa mi lepsie bez nej, on sa z nej jednoducho vykopaval, stale nozickami kopkal, tak od malicka bol v tepluckom spacom vaku 🙂
moja svokra je tiez fajn a vidim ju len parkrat do roka 😀
no mna zacal veru chrbat tiez dnes boliet v krizoch ale je pravda ze som doszt dlho stala pri hrncoch a potom pri umyvani zeme ale uz tak pri konci som pocitila, ze asi uz pomaly zacnu.
ahojte to ze babo ma byt do troch mesiacov v perinke je vseobecne znama vec tiez s tym moja svokra skusala zaujat ale ked videla ako mu nozicky cuhaju z perinky v 2,5 mesiaci tak rezignovala..ale inak ona je fain nemat ju tak si to hodim lebo vari vsetko robi a ja len oddyychujem samozrejme ked boo maly malinky tak sa montuvala ale som ju pekne poprosila nech sa nestara ze som vychovala dve segrine deti a viem ako sa s deckom robi..tak chvilku neverila a ked si overila ze viem vsetko tak ma nechala tak 😉
Baby, dúfam, že si na to všetko spomenieme, keď budeme raz tiež svokry 😀 Mne sa zdá, že problematické sú hlavne svokry, čo majú len synov a žiadnu dcéru, aspoň podľa pozorovaní z okolia. Moja mama má dve dcéry a myslím si, že je príjemná svokra, aj môj manžel s ňou dobre vychádza, dokonca ju rád pozýva k nám na obed, keď niečo dobré ukuchtí... 😝 Veji, súhlasím, naša detská doktorka je tiež názoru, že dieťa má byť do 3 mesiacov v perinke kvôli lepšej manipulácii, ale záleží podľa mňa od veľkosti dieťatka a kedy sa narodí. My sme mali drobca 2500g v zime, tak to bolo v pohode, ale myslím, že ten tretí mesiac už bola viac voľne ako v perinke. My sa so svokrou nezhodneme hlavne čo sa jedla a obliekania týka. Keď sme začali dávať príkrmy, tak vymýšľala, že malej mám dať najprv jabĺčko s piškótami, že oni tak dávali, ale som ju zrušila, že sa začína zeleninou, potom mäso a až nakoniec ovocie a ešte neskôr piškóty. A stále hučala, že mám dať malej čaj, nie vodu, aj keď všade čítate aj lekári radia dávať prevarenú vodu. Naďa nemá veľmi rada čaj, hlavne nie teplý (niekde som čítala, že malé deti pociťujú jedlá a nápoje teplejšie ako my dospelí a že majú radšej chladnejšie, na Naďu to presne platí, len svokra by stále všetko zohrievala). A v lete by jej stále dávala dlhý rukáv, keď liezla, lebo od podlahy ťahá a podobné kraviny, no lezie mi to na nervy neskutočne. Ale ona si stále bude húsť svoje, tak sa tvárim, že Ty máš pravdu, ja mám pokoj a aj tak si urobím po svojom. Ešteže bývajú v inom meste 15km od nás a vidíme sa tak raz za 2 týždne, to sa dá zvládnuť. Manžel raz bol svedkom našej výmeny názorov, keď som trvala na svojom, tak mi povedala, že už radšej nič nepovie, lebo by som jej skočila do vlasov. On si potom doma robil z toho srandu, že prečo som chcela jeho mamičke skočiť do vlasov, ale som mu hneď odvrkla, že ma týmto vyjadrením jeho matka urazila - normálne slušne som jej argumentovala, nie som žiadna malá žaba, nech rešpektuje môj názor, aj keď som od nej o generáciu mladšia. Ale ináč manželovi tiež niekedy poriadne lezie na nervy. No čo už, hádam sa to utrasie, keď deti trochu vyrastú a povedia si oni tiež svoj názor (to len bude zábava s nimi 😀 )
ahojte, pekny dnicek
no my sme boli vcera na prvu poradnu a aj sono...
podla sona sme tyzden pozadu.., inac podla toho druheho terminu je ok vsetko, tak sa vytesujeme
hmmm, ze svokry? moja je celkom ok, nebyvame spolu, takze vychadzame dobre...
no tak baby pre mna riadna novinka s tou zavinovackou 😅
no ale co uz, Miško sa z nej neustale vykopaval a narodili sme sa do leta.... ale teraz pojdeme do zimy, tak zrejme budeme dlhsie v perinke 😀
Ahojte 🙂
co sa tyka zavinovacky, tak je to pravda ... do troch mesiacov je to vhodne ... mam to cerstvo potvrdene od detskej zdravotnej sestry z DeD ... ja ale pravdepodobne nebudem aplikovat
a co sa tyka svokry, tak sa nemozem vobec stazovat ... mam velmi dobru svokru 🙂
no my sme doma davali do zavinovacky mozno dva mesiace, ked sme sli k babke, tak v sedacke bola bez zavinovacky, a na vonku som ju davala do perinky, kedze to bola akurat zima, hanka je septembrovka
ale jej sa v perinke nepacilo, stale chcela byt navolno..
no ako tak citam, tak deti maju byt v perinke asi len na slovensku, lebo u nas o perinkach a zavinovackach ani len nechyrovat. to iste s balenim nasiroko. to sa pouziva len na sr a v cechach, nikde inde a nezda sa mi, ze by v ostatnych krajinach mali nejake extra problemy s klbmi, lebo ich mamicky nebalili nasiroko. tu sa akurat vypisuje v porodnici dotaznik, ci sa problemy s klbmi nevyskytli v rodine, lebo je to dane geneticky, ale ak nie, tak akurat doktorka prezera klbiky pri beznej kontrole a to je vsetko.
inak my so svokrou vychadzame spolu uplne super. je 2500km daleko, nedviham jej telefony, nenavstevujem ju a nemam s nou kontakt uz tri roky. 😀 😀 😀 keby som ju "neodstrihla", tak uz sme davno s muzom rozvedeni.
drakvak, asi mas pravdu, lebo moj muz mal len dvoch bratov, ja zasa len segry, ale moj muz moju mamu doslova zboznuje. aj segrin ex s mamou nemal problem, teda az do toho casu, kym na nieco neprisla a potom uz mal smolu. terajsi segrin priatel ju ma tiez rad, len my so segrou ju uz musime krotit, lebo nam ich len vykrmuje a zeby sa nam zrovna pupkati chlapi pacili, tak to nemozem povedat. kym som bola sama v irsku, moj muz byval u nasich a za tych 9mesiacov mi ho vykrmila o 20kilov. to bolo len same, stanko, nie si hladny? a daj si este, sam si, zenu mas daleko, tak aspon ja ta nakrmim. dva roky mu potom trvalo, kym to sadlo zhodil 😝
ladywitch ... balenie nasiroko je dobre podla mna ... nase zdravotnictvo je na dobrej urovni ako som uz pisala davnejsie 🙂
zuzka, nase zdravotnictvo je v niektorych veciach strasne zastarale, pretoze stari doktori sa nebudu vzdelavat dalej ani zaboha....zober si napr. detskych lekarov. pomaly nenajdes dvoch rovnakych, co sa tyka zavadzania prikrmu, co ti budu radit, kedy dieta moze uz lepok atd.
neviem, v detskych leakroch sa nejako zatial nevyznam 😅
zuzka, mne staci, ked citam v majovkach, kazdej lekar radil cosi uplne ine. ved ti sa nevedia dohodnut ani len ohladne chlapcov, co sa tyka stahovania predkozky. jedna doktorka kamoske povedala, ze nema s tym hybat a prisla na urologiu kvoli pruhu a taka stara doktorka na nu riadne naziapala, ze to treba a strhla to malemu nasilu. ze jej az do placu bolo. iba zbytocne robia mamickam stresy. ani jeden z nich si neuzna, ze ten druhy moze byt lepsi odbornik a najhorsia je potom aj tak vzdy matka...
ja si mylim, ze v inych krajinach to nie je o nic lepsie
zuzka, tu na mna aspon nikto nevresti. proste by si to doktor, nech je neviem aka "kapacita" nedovolil. a mozno je to tym, ze ti mladi, schopni lekari, co boli fakt dobri, uz davno nie su na slovensku. alebo kvoli prachom, alebo kvoli tomu, ze sa nevedeli presadit. je tu jeden slov. lekar, pisal aj o tom clanok, ze tu v irsku nezalezi na veku lekara, proste ti starsi a skusenejsi ho prijmu medzi seba, aby ho naucili nove veci. ze na sr sa citil odstrceni, pre tych starych bol proste len mlade ucho, ktoremu nechavali banalne operacie, ktore sa im nechcelo robit....ze korupcia ako svina
to uz je chyba statu, ze nedokaze ludi zaplatit tak, ako by si zasluzili 😝 ... a preto ti schopni a odvazni odchadzaju ... to iste plati aj o skolstve ... skoda, ze nie som odvazna ... ale inak na mna este ziadny lekar nevrieskal ... to su podla mna predsudky zbytocne ... mam v rodine aj v okruhu kamaratov lekarov a viem, co vsetko to obnasa 😔
ja som kedysi byvala v byte, ktory mi prenajimal neurochirurg. on sa aj so zenou, ta zasa bola hematologicka prestahoval do rakuska. a boli obidvaja mladi tak do 30mohli mat, ale proste vravel, ze za tie stresy mu to nestoji. ze ak sa chcel vzdelavat, a to sa vo svojom odbore potreboval neustale, tak by si musel platit vsetky skolenia zo svojho a to by mu z toho platu nevyslo. tak mal dve moznosti. bud zivorit, ale byt fakt profik, alebo kaslat na skolenia a robit veci po starom. tak to na sr zabalil a uz sa asi ani nevratia. nejakych 8rokov su uz vonku, synovia im tam chodia uz do skoly tak dlho, prakticky od prvej triedy, tak by uz aj so slovencinou mali problemy.
a co sa tyka pacientov, tak ak si este mlada, tak sa da, ale na starych ludi sa uz uplne kasle. a to mam skusenost nie jednu, ale viacero z rodiny...proste totalny nezaujem, ci tam ten clovek este dycha, alebo uz nie.
to uz zalezi od cloveka ... moj otec teraz lezal v nemocke a nestazoval sa, lebo boli naozaj mili a snazili sa ... a babku, co sme mali v nemocke, kym zomrela, tak sa tiez nestazovala ... neviem, mozno budem mat po porode iny nazor, ale dufam, ze nie 😀 😉 🙂
Ahojte, hladala som temu oktobroviek 2010,ale zatial tu nic take nie je,tak sa pridam k vam ak mozem 🙂
Dnes mi vypocitali datum porodu na 30.septembra, takze sem podla toho aj patrim. Ale definitivne to pravdaze bude potvrdene az po prvom scane.
Este som neprecitala celu temu,ale vidim,ze ste rozoberali svokry...no moj nazor je,ze najlepsia je taka,ktoru vidim tak dvakrat do roka 😀
https://www.modrykonik.sk/forum/show.php?vThrea...
a toto je co? 😉
🙂 a čo sa Ti na tom nezdá???
Akurat som si to vsimla,nejako som prehliadla asi...tak sa stahujem teda 😀
sak sa nemusis stahovat..ja len pisem ze su aj oktobrovky 😉
ladywitch,....nebalia nasiroko lebo je to vraj problem stredoeuropskych krajin. Rozhodne tym clovek nic nepokazi. A zavinovacky mam aj ja...sme mali tak dva tri mesiace, potom uz v tom nechela byt...ale kojila som len v tom, je to jednoduchusia a aj mala sa v tom ukludnila viac.
zuzka, vsak ani nasa starka sa nikdy nestazovala, lebo ju tak nadopovali oblbovakmi, ze ani nevedela, kto sme. a svokra nechali od rana az do 4tej poobede v pos.....plienke. nevladze chodit, aj mu to pretieklo na postel a spolubyvajuci 4x prosili sestricky, nech mu to vymenia, ze im to tam smrdi, ale dlabali nanho. a bohvie, dokedy by ho tak nechali, keby o tej stvrtej nedosiel muz a nenarobil tam bordel.
elixia, vsak kludne zostan aj tu, my sme tu viacere, co chodime do dvoch tem, lebo mame termin an rozhrani. ja dokonca do troch, lebo mam aj majove babo. 😉
iron, mne to pripada zbytocne, ze kvoli par detom, ktore to maju aj tak geneticky dane, sa doslova nutia balit vsetky. mam vela znamych v zahranici, co maju deti, nebalia ich a aj tak su v poriadku. vsak pokial sa take nieco vyskytlo v rodine, tak vtedy mozu lekari dieta viac sledovat, resp. pri narodeni sa robi sono a aj pri dalsich prehliadkach sa vzdy kontroluju klbiky, takze je vela prilezitosti to zistit a vcas zachytit. mne ta poloha aj tak pride pre babo strasne neprirodzena, mne najradsej bola mala na rukach, ked mala nozicky uplne skrcene ku sebe, prakticky tak isto, ako ked bola v brusku.
ladywitch ... no tak to mas smutne skusenosti teda ... nasa babka vnimala vsetko a vsetkych az do konca ... fakt zalezi od ludi, nemozeme to zovseobecnovat ... a ty si mala smolu len na tych horsich ... co uz, stava sa

Ahojte lili ja idem na skrinigove okolo 16tt. 🙂
no a mna strasne boli chrbat hlavne ked dlho stojim trebars pri umyvani riadu este som si nezaobstarala umyvacku riadu,ale tento rok ju musim mat,lebo ma porazi pri 2 malych detoch.
a vcera ste tu rozoberali svokru no tak ja si moze svami podat ruku,lebo ma ide z tej mojej slak trafat.a hlavne ked sa mala narodila uz sa chcela hrnut k nam,aby mi snu pomohla co som jej hned zatrhla a povedala,ze tu nepotrebujem ziadnu pomoc a to iste som aj mame povedala.potom bol velky problem,lebo som si dovolila malu uz od 2 mesiacov nemat v perinke /zavinovacke/ a ze ako si to predstavujem,ze tam ma byt na pevno stiahnuta az do 3 mesiacov,ze oni to tak balili,ze rucicky vyrovnali aj nozicky rychlo zabalili,aby tam boli vyrovnane tak som povedala,ze je to moje dieta a nech sa nestara.potom sa mi omluvala,ze uz mi nic nebude hovorit,lebo videla v telke ako babatka nosia bez perinky a hotovo,ale este aj teraz sa mi snazi nejako radit tak ju usmernim,ze ani moja mama mi neradi a ked nieco neviem tak sa spytam.a mala tendenciu chodit kazdy tyzden k nam co ma vytacalo do nepricetnosti tak uz som jej nadala,ze ci nevie aspon zavolat predtym kym pride tak odvtedy tu bola len 2x a mamm svaty pokoj.a dokonca som aj mojmu povedala,ze ju nemam rada,lebo sa mi montuje do zivota co neznasam.viem,ze som mu to nemala hovorit,ale nech ma v tom jasno preco ju tu nechcem 😠