♥Septembrove bábätka 2010♥
Ahojte hľadala som túto temu žial bez výsledku ak tu taká už je tak sa ospravedlňujem.
Ja mám už potvrdene tehu lekárom a termín mám podľa PM 6.9.2009
Zatiaľ je to malé-veľké tajmostvo 🙂 Chcem s tým trošku opatrne pretože mám za sebou potrat...o bábätko som prišla v 15tt tak mám teraz veľký strach ale verím,že všetko dobre dopadne a ja dám svojej dcérke nádherneho zdavého súrodenca 😵
anarida, je mi veľmi sympatická - hlasovala som
danabel ďík 😵 Je to strašne zlaté dievčatko je zo ZA a veľmi často chodí kočíkovať Emku 😵
danabel, tak to sme mali podobny problem, ja som dostala prve kramy po porode v novembri a kedze som neocakavala, ze dalsie zacnu chodit so zeleznou pravidelnostou, tak som to nejako neriesila, ze este v januari nic. 😀 takze tiez som az minuly tyzden v stredu na sone zistila, ze som septembrovka. dovtedy sa doktorka orientacne drzala MS a mala som termin na 26.augusta.
píšeš že nemáš veľmi chuť sem chodiť... bola by to škoda, veď ty si založila túto našu tému..
ladywitch ja si tým termínom tiež nie som celkom istá - no ale technika vypočítala, tak nech je ako myslí
lady píše o Írsku- ja tam mám super kamošku, čo sa tam rozišla s priateľom, aj si našla nového, zase Slováka 🙂 a už skoro rok a pol skúšajú a nič a sú z toho hotaví, chcú prísť na Slovensko dať sa kompletne vyšetriť obaja. Tam sú takéto vyšetrenia asi dosť drahé, nie?
danabel, a nevola sa nahodou martina? lebo poznam jednu,co sa dlho snazia. a fakt zlata baba.
inak tu je teraz strasne vela sloveniek tehu. ved vlastne od zaciatku roku tu uz myslim 4 porodili, co sme na teme irsko a dalsie dve teraz kazdym dnom cakaju. jedna uz vlastne 8 dni prenasa. sucitim s nou, ja som tiez nie a nie porodit. a tak postupne do septembra mame rodit kazdy mesiac jedna az dve priemerne. takze mnozime sa tu 😀 😀
danabel teraz máme veľmi blbé obdobie a je toho aj na mňa veľa preto som tu dlhšie nebola ale budem sa snažiť chodiť viac 😉
anarida, inak pekne meno si vybrala najstarsej, aurelia sa mi paci 😉
Ahojte, neviem co sa deje nezvraciam a zase som schudla 1kg. Celkovo je to uz 3kg. 😒
ahojte, potichucky sa pridavam 😵
mywiel, aj ja zatial chudnem a pritom nezvraciam...
no ja mam opacny problem. ja zvraciam kazducky den a uz mam plus 3kg
ale mama pri najmladsej segre tiez nezvracala a na zaciatku schudla 6kil.
ahojte dievcata
tak ja nezvraciam a zatial som ani nepribrala ani nejak neschudla
tak, ja som na tom rovnako ako ivanulienka, len brucho mam vecer straaaaasne nafuknute, manzel sa na mne smeje 🙂 , ze aky mam sudok
ani my sme to zatial nikomu nepovedali, len naj. kamoske, tento tyzden idem na druhu poradnu, a ked bude vsetko ok, tak to asi oznamime, aj v praci to chcem uz povedat, lebo mam taky blby pocit ze zatajujem 😒
no baby, ja tiež som zatiaľ schudla...hlavne ruky mi nejako schudli... trosku ma bolia kosti.... asi mi maličké odbúrava nejaký vitamín....
ráno ešte stále zvraciam.... ☹
Ahojte dievcata!Dlho som neprispievala,ale citam vas skoro kazdy den.
Tak ja uz som spominala,ze prve tri mesiace,aby som sa udrzala v pohode a nezvracala som,musela som jest kazde dve hodiny.No a z toho mi uz pribudlo 5kg na mojej vahe 🙂 maminka v tehotenstve vraj pribrala 20kg aj ked po porode isla na povodnu vahu,tak vela by som nechcela vazit 😖
dadu, ja tiez len zerem, lebo ked nic nedam hodinu do huby, tak koniec. a v praci nemozem jest, lebo som manazer na oddeleni deli, kde pendlujem medzi masiarom, oddelenim, kde sa pecie pecivo, kurence a krajaju sunky. tak tam nemozme mat ani len zuvacku. ale spravila som kompromis, mam plne vrecko lieskovych orechov a ujedam kazdu chvilu. z nich sa teda nepribera a obsahuju aj vela zeleza, takze zasa budem mat priam ukazkovu hladinu v krvi pocas celeho tehu. aj pri stanke som ich jedla, lebo maju neutralnu chut. zo sladkeho by mi bolo este horsie a nejake krekry by sa mi vo vrecku asi rozomleli na prasok.
Ahojte 🙂
myslite si, ze navsteva spa a aqua centra je teraz vhodna ... pred tehu sme chodievali dost casto a uz mi to nejako chyba ... ja si myslim, ze by to uskodit nemalo, ak nepojdem do toho najteplejsieho bazena ... lebo ten ma 38 stupnov
zuzka, podla mna v pohode, len ak chces ist aj na masaz, tak to povedz maserovi, ze si tehu, lebo niektore masaze nie su vhodne pocas tehu.
ja na masaz nechodievam, neznasam to od cudzich ludi ... jedine bazeniky, aj ked skoda, ze nemzem ten teplucky, tam je najlepsie 🙂 ... a virivka by bola v poho? 😅 😕
zuzka, mne najviac to chybalo v tehu, ze som si ani doma vo vani nemohla polezat. ja totiz najradsej v uplne horucej vode. a potom po porode na to zasa nebolo casu, aby som hodinu vylihovala vo vani, takze uz som taku dobru vanu nemala rok a pol 😖 virivka neviem, podla toho, aky je tam prud vody. lebo aj to moze na krize posobit ako masaz.
tak ja vo vani vylihujem dost casto aj teraz ... tiez mam rada velmi horucu vodu ... to MM, ked zistil akou horucou vodou sa sprchujem, tak nechapal, ze to mozem vydrzat a ja v pohodicke, lebo som veeeelmi citliva na zimu, tak sa nejako zohrievat musim ... ale teraz sa trosku krotim
moj muz je schopny sa sprsit aj v studenej vode, to len ja si pridavam 😀 ale do vane uz nechodim vylihovat, lebo vo vlaznej ma to nebavi a horucu aku mam rada neriskujem. pri stanke som mala tvrdnutie brucha od piateho mesiaca. aj ked dva dni, ked som ju prenasala som sa svacla do horucej vody, ale ani to nepomohlo, az 8dni po termine sa narodila 😀
dobry vecer dievcata,
ja sa cele tehu sprchujem aj to o nieco chladnejsou vodou ako som zvyknuta, mam rada horucu vodu a tiez radsej neriskujem...
podla mna sprcha nevadi, to je ine, ako lezat v tej vode pol hodiny
lady ja uz som tak naprogramovana, bo ked som bola v nemocke, tak mi zakazali sa horucou sprchou sprchovat a hlavne nie na brusko... tak preto som cele tehu tak robila a zo zvyku aj teraz
inak ako zvladas teraz maleho? moja chce stale behat, ale este ju treba drzat za rucky, sama nevie a po pol hodine ma nenormalne bolia krize.
baby ja zvraciam iba vecer tu nikto nevracia vecer?
dobre rano dievcata,
macu ja nevraciam vobec a ani si to neviem predstavit zvracat vecer 😒
lady, no Misko uz chodi sam tak za rucky ho uz nedrzim, vlastne ja som ho ani predtym nejak velmi nedrziavala za rucky, mna skor trapi ze ho musim nosit na rukach bo on je taky placo obcas, mam podozrenie ci nahodou nemame sepracnu uzkost, lebo sa rozplace prave vtedy ked napr. odidem z miestnosti ☹

ahojte ja sa k vám pripájam až dnes, lebo som bola konečne v prvej poradni a už mám aj termín pôrodu( liliana a jazmína -ja o deň skôr). Mala som problém s výpočtom týždňa, lebo ja som od vtedy ako som o bábo prišla nemala krámy, tak som ani nevedela, kedy som otehotnela po čistení. Momentálne som aj ja chorá, ale vidím, že nie som sama- ja sa liečim oscillom a pinosolom-lebo neviem ani dýchať.Držím palce všetkým trpiteľom tehotenskej nádchy.