♥Septembrove bábätka 2010♥
Ahojte hľadala som túto temu žial bez výsledku ak tu taká už je tak sa ospravedlňujem.
Ja mám už potvrdene tehu lekárom a termín mám podľa PM 6.9.2009
Zatiaľ je to malé-veľké tajmostvo 🙂 Chcem s tým trošku opatrne pretože mám za sebou potrat...o bábätko som prišla v 15tt tak mám teraz veľký strach ale verím,že všetko dobre dopadne a ja dám svojej dcérke nádherneho zdavého súrodenca 😵
mimka, no a? vsak co sa mas hanbit za to,ze si tehu? este by som si dala riadne obtiahnute tricko, aby to bolo vidiet viac. 😉
a asi vam pokazim renome, ja mam len strednu. 😀 chcela som ist na psychologiu, aj som vlastne na pisomnych prijimackach skoncila na 6. mieste, ale este boli ustne, kde nas brali po pat v skupine, v podstate sme len hovorili, preco chceme studovat psychologiu a aku literaturu sme precitali. 90% odpovedi rovnakych, no ale v tej mojej skupine sa skusajuca usmiala najskor na jednu babu, ze ahoj janka, ako mamina, uz si otvorila tu sukromnu prax? a potom na druhu, ze ivka a ocko ako, este pracuje v tom ustave? no tak mi to nejako doslo, ze moj otec ziadny doktor, ani obalku som nemala so sebou, tak medzi nimi nejake velke sance nemam. a potom som radsej sla do zahranicia a uz kaslem na slovenske vysoke skoly.
baby, ja vas obdivujem, ze ste sa pocas studia rozhodli byt tehu 😉
ja som na VS stravila 7 rokov 😝 , ale otehotnela som az po skonceni
lady - ja mam psychologiu, ale na pedagogickej, spolu s anglinou. chcela som tam ist kvoli jazyku, do skolstva sa velmi nehrniem... trosku ucim teraz a cim dalej tym viac ma vsetky ucky odhovaraju aby som si nasla radsej nieco ine.. ani sa im necudujem ked vidim co sa v tej skole a dokonca aj v skolkach deje...
my sme si tehotenstvo naplanovali tak, aby mi nekolidovalo so studiom ale aby som rodila hned po skonceni skoly. Vedeli sme, ze babo chceme co najskor a ja som po skole uz nechcela nastupit do zamestnania na par mesiacov.. tak nam to tak aj krasne vyslo 😀
andelik,tak tomu sa hovori planovanie 😀 to vam vyslo skoro ako nam toto druhe. chcela som rodit najneskor v decembri tohto roka, tak som v novembri prestala brat tabletky, ze hadam do marca to nejako stihame (lebo pri stanke sme sa snazili pol roka az), no a podarilo sa na prvy sup. 😀 to sme teda necakali, ze az tak rychlo, ale vsak uz je jedno, nejaky mesiac hore-dolu.
mimka a čo študuješ a na aku vš chodiš...?
lady to sa vam na prvý šup podarilo ????? 😅
ked si to tak vezmete, je to trochu nespravodlive ze niekomu sa nedari nech robi co chce, a inym sa zadari hned na prvy sup. my sme to tiez dva mesiace nechavali najskor len tak viac-menej na nahodu, ale asi sme sa netrafily do tych spravnych dni, tak na treti mesiac sme uz isli na istotu 😉 neviem si predstavit, ze by som sa trapila aj dva roky (a viac) ako niektore... 😒
fuj aka hrubka... "netrafili" samozrejme 😉
andelik ... tak to si mala poriadne stastie, ked sa vam to raz-dva podarilo ... my sme cakali 17 mesiacov 😝
no ved o tom hovorim. ja som tiez necakala ze sa zadari takto relativne rychlo... bala som sa ze to nepojde, pretoze som uz citala pribehy roznych parov, ktorym sa nedarilo. moja sestra napriklad sa o prve dieta snazila tusim viac ako tri roky, nakoniec sa maly narodil az po umelom oplodneni. A druhykrat otehotnela ani sama nevie ako 🙂
viem si predstavit, ze ked velmi chces babo a nedari sa, ze uz je to riadny tlak na psychiku oboch. A ja nie som prave trpezlivy clovek... 🙂
ani ja som nebola velmi trpezliva, ale potom som si povedala, ze kaslem na to a nakoniec boli Vianoce uspesne 🙂
zuzi 17 mesiacov? 😲 to je dosť ja ninku rok a toto druhe na treti raz..aj tak sranda,,, ked chceš tak nič a ked neriešiš tak hned..
agentka ... no bohuzial az tak dlho ... uz som chcela ist v lete do CAR, prehovarala som MM, lebo predsa len ma uz 35 rokov, takze aj to mohlo mat vplyv
zuzi moj MM má 38 myslím že to vplyv nema jednoducho ak ste zdraví tak treba asi na to konštalaciu...kamoška sa snaži s frajerom už asi rok a pol a su obaja vyšetrní a nič,... neštastní sú už obaja... ja som sa bala že toto druhe budeme dlho vyrabat a neverila som vlastným očiam... tak vy ste si to doslova "vydreli" 😉
agentka ... MM to bral sportovo, ak sa podari, tak bude a ak nie, tak nie ... nechcel ist na ziadne vysetrenia
no ved chlapi zrovna také nemusia.... 🤐 a chlapi to aj celkovo inak prežívajú nie jak my....a chcete ostat pri jednom či ešte potom skusite ?
baby, u nas to bolo pri stanke tak, ze som v januari prestala brat antiku, brali sme obidvaja vitaminy, ja ziadny alkohol, proste zivotosprava jak svina a stale nic. a potom som sa na vsetko vykaslala,ze aj tak sa nedari, no a akurat zaciatkom augusta mal jeden kamarat v sobotu zasnuby a v pondelok mala kolegyna rozluckovu party, odchadzala domov do polska, tak som za tych par dni cosi popila. teda pila som len bacardi, ale tak do nalady. no a zaciatkom septembra dve palicky na teste. no a teraz som nemohla alkohol kvoli kojeniu, ale mali sme z roboty zaciatkom decembra vianocnu party a tam som si teda to bacardi dala tiez. no a zrazu v januari, ze dve palicky. tak si robim srandu, ze u mna ma to bacardi nejaky pozitivny vplyv na plodnost alebo co. 😀
asi ostaneme len pri jednom, aj ked MM vravi, ze by chcel mat 2 deti, ale najskor treba poriadny byt zohnat a kedze MM stale nema robotu, tak to bude asi dost narocne ... uz teraz to bude divocina ... traja ludia na 25 m2 ... ale keby som mala stale cakat, tak sa skor dochodku dozijem a nie dietata 😝
lady to si mala bacardi ako nejaké afrodiziakum asi 😀
zuzi no ved prave dnes je to hruza a MM tiež len chcel vyčkavať až bude lepšie ale tak presne asi by som do dochodku čakala..,,,, ale neboj zvladnete to sa da ešte s jedným babetkom hej a časom určite niečo poriešite...
lady ... tak to je ozaj zaujimave 🙂 🙂 🙂
inak podla mna u chlapa velmi ten vek nehra az taku dolezitu rolu. sesterka zila s 52rocnym starym capom a podarilo sa im na prvy sup. no a zasa poznam babu, ktora bola na umelom v 21rokoch. proste ani po dvoch rokoch sa im nepodarilo a nakoniec zistili, ze ani by sa im nepodarilo vobec, lebo jej vajicka maju nejaku abnormalne zhrubnutu stenu, takze spermie nemali ziadnu sancu. proste museli v skumavke narezat stenu vajicka a az potom sa podarilo oplodnenie.
mne dokina tiez vravela, ze u chlapa vek nehra rolu, ale citala som, ze spermii po 25 roku zivota ubuda a ze aj vyssi vek otca ovplyvnuje pravdepodobnost vykytu roznych poruch a aj Downa
lady tak to som ešte nepočula taky prípad..lebo tej mojej kamoške robili aj laparoskopiu a kukali jej či ma prechodne vajičkovody a ma všetko v poriadku jej chlap bol na spermografe a je v pohode a nič... sranda že hocičo može byť príčina...
zuzi ono je to tak trochu pravda ale to je u každeho indi... zaleži aj od živ. štýlu počtu prekonaných chorob atd...
inak dnes sa mi o tebe snivalo 😀 😀
baby, pridam nieco trochu odveci, ale napadlo ma prave teraz.... uzivate este nejake vitaminy? ja som brala dva mesiace, ale potom som zacala zabudat aj kazdy druhy den pomaly uzit, a teraz som uz prestala uplne... 😖 tak neviem... treba este?
agentka ... no ved jasne, ze je to u kazdeho individualne ... ja som mala obavy aj z toho, lebo MM sa dost intenzivne venoval cyklistike a tam sa mierne prehrievaju semenniky, co nema dobry vplyv na spermie
no teda ... takze som ta matala v noci ... hej? 😀 😀 😀
andelik ... ja som brala acidofolan prve tri mesiace ... teraz beriem rano 1 tbl zelezo+kys.listova (to mi predpisala dokina, lebo mam anemiu) a vecer 1 tbl horcik, lebo mavam krce v nohach, tak som si naordinovala
no to som počula že cyklistika môže spôsobiť problemy ale či to je prvada ? 🙄 tak ale podarilo sa to je základ 🙂 no zuzi uplne od veci sen...že som bola u teba v martine a že som ti odporučila nejaku lekarku a že si sa s nou pohadala.. a že som sa strašne pred tebou citila trapne 😀 😀 😀 chápeš jaká haluz
andelik ja beriem a budem brat do konca tehu aj v prvom tehu somn tak brala....
ja som sa o mm nebala, nefajci, pije fakt iba prilezitostne, aj to si da len nejake to pivo vacsinou a navyse hrava futbal. skor som sa bala, ze u mna to bude problem, lebo som dlho brala antiku, aj ked som ju po par rokoch vysadila, tak sa mi zacali robit cysty, takze som ju musela brat znova. no a po 10tich rokoch tym vajecnikom trochu trvalo, nez sa nastartovali.
ale zasa niekedy clovek odklada, kym nebude lepsia doba a potom prepasie sancu. a niekto nema na vyber, ako moja kamoska. mesiac po svadbe akurat zacali prerabat dom po starom otcovi, ked ju jej muz viezol na pohotovost. praskla jej cysta aj s vajecnikom. tak musel vonku a doktor jej povedal, ze ak chce niekedy deti, tak nech skusa teraz hned, lebo o rok-dva jej uz negarantuje uspech. takze mala 20rokov, akurat nastupila vo firme, kde sa jej zacala dost slubna kariera, dom rozostavany a do toho zmena planov.
ja som uz tiez toho nazoru, ze cakat je fakt zbytocne

Baby včera ma videl bratranec so ženou prvý krát čo som tehotná a stále na mňa pozerali, že ako je to už na mne hrozne vidieť, tak som sa tak blbo cítila 😒 Ale je to úplne jedno aké máme brušká, hlavne že v nich našim drobčekom dobre. Teda my sme tu tuším všetky študované maminy 😀 Ja zatiaľ končím iba bakalára, ale dám si rok pauzu, kým pôjdem ďalej, lebo si chcem bábo pekne užiť.