icon

♥Septembrove bábätka 2010♥

anarida
24. dec 2009

Ahojte hľadala som túto temu žial bez výsledku ak tu taká už je tak sa ospravedlňujem.
Ja mám už potvrdene tehu lekárom a termín mám podľa PM 6.9.2009
Zatiaľ je to malé-veľké tajmostvo 🙂 Chcem s tým trošku opatrne pretože mám za sebou potrat...o bábätko som prišla v 15tt tak mám teraz veľký strach ale verím,že všetko dobre dopadne a ja dám svojej dcérke nádherneho zdavého súrodenca 😵

panki
15. jan 2010

Hej? Tiež sa ti nechce robiť? 😀 Ja už ledva čakám, dúfam, že sa mi to podarí vybaviť. Ja totižto vôbec nie som na také veci - podplácačky a tak. Neznášam to a hanbím sa. Ale som si sľúbila, že teraz kašlem na to a dám dokymu aj peniaze alebo čokoľvek, len aby ma nechal doma. Ja už sa neviem dočkať, kedy nebudem musieť pracovať. 😉

agentkak
15. jan 2010

panki
pozri ved ty ani uplacat nikopho nemusiš...stačí len ked povieš že si strašne unavena a že ta pobolieva v brušku a že ti je strašne zle... to pokial doki neni idiot by ta mal nechat doma,... ved ja to tiez tak budem riešit..ja som strasne unavena a to cestovanie k tomu to je konec neviem si predstavit ako by som sa potom gulala a utekala na vlak a na busy a tak... to neeee pekne doma v klude... alebo si daj teraz poistenie usleho zarobku (pri tom by si dva mesiace nemala marodovat) a potom ked ostanes doma tak to budes mat zaplatene a to ta moze vypisat hocaky lekar...

andzi
15. jan 2010

Ahojte! Jika, podľa mňa v 6tt+6 ešte akciu srdca nemožno zachytiť, ale záleží aj od toho, kedy si presne otehotnela a aké má lekár sono. Neboj sa, všetko je OK, veď tie nevoľnosti sú toho dôkazom.

Baby, a prečo chcete byť na PN? Mňa by lekár nechal bez problémov, ale som nechcela. Veď doma by som sa zbláznila od nudy. Ja sa desím len toho leta, ak bude horúce a s takým brušiskom chodiť po svete. Mám ešte veľmi veľa dovolenky, takmer 40 dní, tak rozmýšľam, že si ju vyčerpám pred nástupom na materskú.

panki
15. jan 2010

Ja by som sa asi tiež nudila, ale radšej sa budem nudiť ako tu stresovať. Ja už som chcela dlho odísť, ale zasa som sa chystala na materskú a pred ňou som nechcela meniť robotu.
agentka
myslíš, že to je také jednoduché? no ja sa na to aj tak trochu spolieham. 😉 Pekne na jar budem chodiť na prechádzky, v lete zavárať s maminkou na dvore. 😎 aby sa mi v septembri narodilo krásne, zdravučké a kľudnučké dieťatko 😀 to sú plány, že?

agentkak
15. jan 2010

andzi
kvoli stresom v robote... a kvoli cestovaniu a unave ja byvam priserne unavena,.... no ak tomu mam este skoliu takze ja mam toho dost určite by som sa nenudila 😎

mywiel
15. jan 2010

Panki no mne stacilo povedat, ze v praci ma séfka nuti nosit tazké veci co aj bola pravda a ze mam psychicky natlak od nej cize = stres aj pre babo a bola som doma od 7 mesiaca. 😉

panki
15. jan 2010

Hej od 7 mesiaca, ale ja by som bola najradšej už od 4 🙂

lulu723
15. jan 2010

aj ja chcem druhe dievcatko a tiez pre tie veci,lebo po Erike ich je strasne vela a mala ich asi 2-3x na sebe a je mi to luto niekam inam predat.

baby aj vy tak strasne papate?no ja neskutocne furt do seba nieco tlacim a to pri mojem pidi vyske 158 cm zatial vazim 48kg a ak to pojde takto dalej zachvilku ma budu gulat 😀 musim sa nejako krotit sak vcera som do takeho maleho hrnceka varila pre Eriku polievku taka klasika mrkva,zemiak,petrzle,brokolica a zo zasmazkou a chudatko mala len jeden tanier polievky a celu som ju ja potom zjedla 😒 a dnes som urobila zemiakovu kasu z file a uz je tam len na dne tej kasse a brusisko mam jak maly balon ☹

a k tej PNke.ja som pracovala len do 5.mesiaca,lebo mi zacalo v praci byvat strasne zle az raz rano som sa nemohla postavit z postele co ma tak seklo v krizoch tak som sa nejako doplazila k doktorovi,alenie ku gynekologovi no a hovorim mu,ze sa nemozem ani pohnut a on,ze bezte sa vycikat do poharika tak som dala moc do labaku a potom mi povedal,ze mam sylny zapal mocovych ciest a uz mi to ide na ladviny tak rychlo antibiotika nasadil co som sa bala,aby to babatko neposkodilo,ale dal mi take co neskodia a mesiac v kuse som bola doma,lebo sa mi to nezlepsovalo.potom som dosla o mesiac a hovorim mu mne uz sa neoplati ist na ten mesiac pracovat,ze ci by ma nenechal este do materskej doma a on,ze dobre,ze mam chodit kazde 2 tyzdne na kontrolu,aby mal nieco aspon v karte napisane.takze ja uz som skoro 2 roky doma 😀

ale robota mi chyba tak uz som sa naucila hackovat,aby som sa nenudila a teraz rozmyslam nad patchwork technikou aspon nejake pekne decky vysit pre malu do postielky 😉

zuzanockamt
15. jan 2010

Ahojte 🙂

tak vy tu uz riesite PN.ky? ... no neviem, co ja budem robit, lebo moje dochadzanie do prace je otrasne - bus+vlak+bus ... ale pokial mi bude fajn, tak budem chodit, hoci mam dost stresujucu pracu, ale nejako vydrzime 🙂 ... uz aby si MM nasiel pracu

zuzanockamt
15. jan 2010

inak baby, vobec nie je pravda, ze kked sa budete stresovat pocas tehu, tak budete mat potom nervozne dieta a byt v klude vam tiez nezaruci kludne dieta ... mame to v rodine potvrdene 😉

dakisa
15. jan 2010

ahojte, ako sa mate? Mame spolocnu temu,🙂. Mne urcili temin na 14, no zatial musim lezat v poseli.☹ dufam,ze vsetko dopadne ok.

rhodosbb
15. jan 2010

ahojte 🙂 citam, ze sa uz chystate na PN 😀 este je skoro, nie?, ale agentka ma pravdu, staci sa dokymu postazovat a hned vas vypise 😉 ja chcem zase vydrzat v robote co najdlhsie, neviem totiz, ci sa mi pocitaju aj dni ked som na PN do tych 270 dni, co si musim platit dobrovolne nemocenske poistenie...

zuzanocka, mas pravdu, ja som nala kamosku tehulku taku stresmenku, este s aaj rozvadzala, podnikala atd. a dieta ma take kludne, akokeby ani jej nebolo 😀

agentkak
15. jan 2010

baby ja mam naraz taku depku.,,,, že či to bude ok... kedy je presne vidiet akcia srdiečka ??? ja som 5 +5tt myslela som že to už sa v pohode da zazreť... ☹

mywiel
15. jan 2010

Nemaj aj ja mam uz pochybnosti ci som vobec tehula lebo absolutne ziadna zmena 😔

andzi
15. jan 2010

rhodosbb, pokiaľ aj pracuješ, tak si platíš povinné NP a popritom DNP. Ak ostaneš na PN, tak dostaneš PN-ku len z povinného NP a aj počas PN si ďalej budeš platiť poistné na DNP. Oba nároky sa posudzujú samostatne. Potom, keď ti vznikne nárok na materské, tak sa posúdi, či spĺňaš podmienky na materské z oboch druhov NP samostatne a vymeriavacie základy sa spočítajú. Takže ak ešte 270 dní nesplňaš, tak si ďalej plať DNP aj keby si náhodou išla na PN. Inak ja som DNP vystihla na poslednú chvíľu, ako by som cítila kedy otehotniem. Začala som si platiť 18.11.2009 a poslednú menzes som mala 4.12.2009.

andzi
15. jan 2010

Inak baby mne vôbec nebýva zle, len mávam taký ťažký žalúdok, tak to znamená, že budem mať chlapčeka? Ak by to bola pravda, manžel by sa celkom potešil....

lucialen
15. jan 2010

Ahoj Andzi 🙂
Ja som uz dnes chcela ist k dokimu, kvoli PN, ale nakoniec som sa rozhodla, ze nepojdem, lebo urcite by som stresovala, preco nie je nic vidno. Ja chcem ist na pn hned, lebo som nezamestnana, takze by to bolo vyhodnejsie 😉

jika80
15. jan 2010

agentkak - nebooooj, pozri, ja som uz 6t+6 a ledva sme videli baby, nieto este srdiecko 😉
tiez som potrebovala cas rozdychat to, ale nestaracam nadej, verim ze len drobcek potrebuje troska viac casu

zuzanockamt
15. jan 2010

andzi ... ani mne nie je zle, len dnes poobede mi bolo nejako tazko, som zaspala na hodinku a ako som sa zobudila, tak mi bolo nejako zvlastne, ale uz je to OK

johanka19
15. jan 2010

holky, mne je dva dni zak zle, ze si ani neviem predstavit ako by mi bolo v kancli ... ja som len dr. povedala, ze som desne unavena, ze spim, kde sadnem, a ze mam dost stresujucu robotu a on sa ma spytal, ci mi mesiac bude stacit - aby som si zvykla ....... takze som strasne rada, ze som ani nepytala .....ja mam vo vseobecnosti dost citlivy zaludok a teraz, co som tehu, tak len cakam co mi vyvedie .... zatial mi sposobil len to, ze dva dni spim, alebo rozmyslam co zjest aby som sa nepoblinkala.... fuj .... 🙂

zuzanockamt
15. jan 2010

johanka ... a v akom odvetvi pracujes? ... mne by teda nevolnosti riadne skomplikovali pracu ... si to neviem ani predstavit, ze by som stale musela utekat z triedy na WC-ko 😀

johanka19
15. jan 2010

jaj, ucitelka? to hej, to by mali ziaci radost.
ja som pravnicka a robim na sude. takze ak si odmyslim obrovske spisy, co prenasam, behanie po kancelariach ked nieco nahanam, sustredenie sa na citanie a obsahy spisov (teraz zadriemem len program na telku citam 🙂 ) a surne vybavovacky .... proste "mierny" stresik - aj koli tomu doktor, ze pri mojej robote, radsej byt doma ....

johanka19
15. jan 2010

inac, sesternica, rodila min. rok, tak ona je tiež ucitelka a ucitelka hudby, pamatam ako spominala, ze nemohla flautu dat do pusy bez toho aby ju nenaplo ... to teda musela byt tiež sila ....

zuzanockamt
15. jan 2010

ja tiez mam stresu az - az ... tak neskor budem tak isto zvazovat PN, ale nasledujuce dva tyzdne sa neda, to by som uz musela byt v extremnom stave, lebo teraz musime zaokruhlit znamky a pripravit vysvecko a potom uz vo februari sa bude dat ... ale ja som zatial v pohode relativne, len dnes je to nejake zaujimave 😅 ...ale musim vydrzat

johanka19
15. jan 2010

hej, ved ja si uvedomujem ze nemam najtazsiu robotu na svete, manualne sa teda nenamakam 🙂 ale je pekelne tazke sustredit sa, ked je bolí cely clovek . netusim kedy to prejde, ale mna bolesti zaludka vedia odrovnat ... ved ja doma - teoreticky by som sa mala ucit, mam jedny skusky v aprili, tak aj na to je ta marodka super, ze mam cas na ucenie - ale co z toho, ked namiesto ucenia spim alebo, ako som spominala, riesim skapaty zaludok

zuzanockamt
15. jan 2010

ja az taka unavena zatial nie som, co sa dost cuduem, lebo vstavam kazde rano 5:10 a spavat chodim okolo 22:00 az 23:00 a vzdy, ked pride z prace, tak este robim aj doma nieco do roboty - pisomky, cvicenia a pod. ... zatial som prekvapena, ze to dobre zvladam, ani by som nepovedala, ze som tehu 😅

andzi
15. jan 2010

ahoj lucialen, už som ťa hľadala, že kde sa zašívaš, keď si sa nepridala do septembroviek...máš recht, s tým lekárom ešte vyčkaj.

agentkak
15. jan 2010

jika
dakujem ja viem som netrpezliva a dnes som si len zbytočne privodila zlu naladu... ☹ a okrem toho mi je dnes tak ako by ma prešiel parny valec a migrééna jak vyšitá ale zato večeru som zjedla tri krát 😝 ja budem za chvilu iný tučko.....

mywiel
15. jan 2010

Ja som nervozna ako pes a precitlivela a to ze to nemam potvrdené mi na klude nepridava, ale nic iné neostava len cakat a dufat, ze napriek tomu ze ta zubrienka mi nema ako dat vediet ze je ok ze napriek tomu jej verim a dufam ze sa ma dobre aj ked je to hrozné tyranie toto cakanie lebo fakt sa tehotna necitim. 😒 Asi si urobim dalsi test na ukludnenie... 😅 😀

lulu723
15. jan 2010

napodobne agentka 😀 ja som uz taka hnusna,ze aj malej vsetko zjem 😅