♥Septembrove bábätka 2010♥
Ahojte hľadala som túto temu žial bez výsledku ak tu taká už je tak sa ospravedlňujem.
Ja mám už potvrdene tehu lekárom a termín mám podľa PM 6.9.2009
Zatiaľ je to malé-veľké tajmostvo 🙂 Chcem s tým trošku opatrne pretože mám za sebou potrat...o bábätko som prišla v 15tt tak mám teraz veľký strach ale verím,že všetko dobre dopadne a ja dám svojej dcérke nádherneho zdavého súrodenca 😵
zuzanockamt - nie si jediná neboj. Ani ja som ešte nebola. ☹ tiež len rozmýšľam, a dosť som na nervy. Vlastne , keby neexistovali tehu testy tak ani neviem, že som tehotná. Ale streda sa už blíži - od pondelka budem asi ja posledná, čo som nebola u dokyho. 😒
ja som si teda spravila posledny tehu test, ciarka je poriadne silna a vybehla hned, tak je to dufam OK ... poobede som bola velmi hladna, lebo sme neobedovali, kedze sme boli vonku a vratili sme sa neskor, tak sme len rychlo spravili cestoviny a ja som sa riadne napraskala, tak ako kedysi a to som nemala robit, je mi hrozne zle na zaludok a v tescu, ked sme prechadzali okolo mäsovych vyrobkov a ryb som musela zhlboka dychat, aby ma nenapinalo z toho, ledva som tam vydrzala 😝
ahoj Panki, v pohode, ja tiež kebyže si neurobím 3 teh. testy, tak ani neviem, že som v nom stave, absolútne nič necítim....len som stale unavena, lebo som prestala piť kávu. Ja som bola minulý týždeň u lekára, ale nevedel mi to potvrdiť, vraj je to ešte veľmi malinké...tak ma objednal na koniec januára. trošku ma zneistil...aj mi ukazoval ultrazvuk, len taká malá bodka....povedal, že pravdepodobne som, ale uvidíme neskôr...je to normálne??? Teraz už nerobia krvné testy? len čisto ultrazvuk? aj keď mám testy pozitívne, menš. nedošla, stále to nemám na 100 %
johanka, tie stavy sú úplne ale úplne normálne, trošku hladovania bábu neublíži, ešte je veľmi malinké. Mne dr. povedal, že nemám jesť viac ako jedávam bežne. Ešte to nie je potrebné. A ak nie si chudá ako kosť a koža, tak v prípade hladovania si telo (aj dieťa) berie energiu z tukových zásob, takže žiadne stresy.
janka, jasné, že si tehotná, ja som bola na UTZ teraz v pondelok a tiež bolo vidieť len gestačný vak. Ešte je veľmi skoro. Ani mne nebrali krv. Na ďalšiu kontrolu idem 26.1.
Ja idem 28.01 Kedy sa vydávajú tehotenské knižky? a viete aj niečo o trittlr testoch? neviem či som to dobre napísala
janka ... tehu knizku dostanes az vtedy, ked bude jasne, ze je vsetko OK, bude vidiet bijuce srdiecko ... ja myslim, ze okolo 9 az 10 tt a tripple testy sa robia este neskor
toto som nasla o AFP a tripple testoch
Tripple test alebo AFP test dokáže iba určiť, či máte alebo nemáte zvýšené riziko, že vaše dieťatko bude mať Downov syndróm alebo poškodenie neurálnej trubice. Nedokáže povedať, či dieťatko je alebo nie je skutočne poškodené.
Testy sa vykonávajú v období medzi 14. a 20.týždňom tehotenstva (počítané od poslednej menštruácie). Látky, ktoré poukazujú na Downov syndróm, su skôr dokazáteľné, ako tie, ktoré poukazujú na neurálne defekty. Tie sa vyšetrujú po 15týždni tehotenstva (počítané od poslednej menštruácie).
aha, jasné, ďakujem.....Baby, kedy začínate riešiť výbavu pre bábo? aj keď je pravdepodobne moc skoro, ale ja som už nažhavená....pozerám si kočíky, vecičky, postielky....ach, keby som už bola aspoň v polovici..:D
janka ... kluuuuuud 😉 ... nad tym ja zatial nerozmyslam ... väcsinu vybavicky zdedim po sestre, ktora ma teraz 4-mesacneho synceka, postielku maju svokrovci doma a zbytocne nic kupovat nechcem, aj sestra nakupila vela oblecka, vela podostavala a niektore veci nestihol maly ani obliect a uz mu boli male, nie je sa kam ponahlat
no ja nemám po kom zdediť, už velmi dlho sme v rodine a a ni medzi priateľmi nemali bábo....
Ja vlastne ani nemám potuchy čo by sme potrebovali a čo je nutné a čo zbytočné...
zuzanockamt tak v tomto si myslím, že máš veľkú výhodu, hlavne čo sa týka rád a máš podla mna čerstvo v ociach, čo a ako...
no ved som aj rada, ze sestra bola prva, co sa tyka baba ... ja som sa predtym dost obavala mat dieta, ale teraz vidim, ze je to pohodicka a porod sa tiez da zvladnut
ja som každý deň na nete a sledujem detské stránky...možno to nieje normálne, ale som strašne rada, že sa to konečne podarilo...sa musím fakt premáhať, aby som nezačala nakupovať ako bláznivá...:D
ja som zatial v tomto kludna, mam kopec inych starosti a teraz najmä vela roboty v praci ... je jasne, ze sa tesim, ale kym to nebudem mat na 100% potvrdene, tak nekupim nic
no ja to riešim asi preto, že nepracujem, som doma, robím len budúcemu manželovi papiere (podnika), a prestala som fajčiť a preto sa musím silne sústrediť na niečo, aby som zvládla aspoň tieto prvé týždne...už som rozmýšľala, že začnem hačkovať..:D
😀 ... ze hackovat ... no ja na to nemam cas ... hlavne nasledujuce tyzdne do konca januara budu hekticke, kym sa rozda vysvecko, ale potom to uz bude trosku kludnejsie ... ako ti je dobre, ze si domka 😉
ja by som si to zas s tebou mile rada vymenila...ak si nenajdem nejaku zalubu, tak za par mesiace zodriem nabytok z farby...
johanka ja som mala permanentny stav ze mi bolo zle dokonca aj v noci ani spavat som nemohla a trvalo to mesiac a pol ale nezvracala som len mi bolo hrozne zle. Jest treba casto v malych davkach a pit tiez casto len v malych davkach, ak nebudes nic jest tak ti klesne hladina cukru v krvi a bude ti este viac na nic. Mne pomahal kamilkovy caj, troska coca coly pomaha super, kondenzované sladké mlieko som pocas dna pocuckavala a banany. Babu zvracanim neublizis neboj ale ber aspon kyselinu listovu ako doplnok. To prejde len musis vydrzat a oddychovat co sa da. 😉
mywiel ... takze kamilky - harmancek sa moze v tehu?
janka z krvi ti tehu potvrdi ale nevie ci srdiecko bije to ti potvrdi az neskor takze ti nemohol viac povedat ☹ 😉
janka ja som mala v 4tom mesiaci komplet zariadenu izbu pre malu 😀 co ti moze poradit mam odskusané kupuj len bavlnené pyzamka co sa otvaraju v predu a medzi nohami, bavlnené body co sa otvaraju ako zavinovacka a nemusis to natahovat babatku cez jeho malu makku hlavicku, teply vak do kocika a do postielky, perina sa neodporuca aby sa nezadusilo a vankus dietatko pod hlavu este nepotrebuje, inac vela oblecka ti nebude treba este teplé ponozky ale ja som nakupila ako sialenec a niektoré veci na sebe mala len raz. 😅
zuzka moze 😉
skludni zaludok moja mama je magistra farmacie a séfka lekarne takze ked nieco potrebujem len jej zavolam co a ako 😉 janka ja som si par veciciek kupila z aukcie na ebay nadhérné vecicky a vonali babom som ich chodila cuchat do skrine a tesila som sa, vies tie veci vonali po vyprati od tych detskych pracich praskov 😀
ja som minule citala nieco o bylinkach v tehu, ale nikde nebolo napisane, ze sa nieco vyslovene nemoze, ale ze treba byt opatrni ... a ja som vzdy bola zvyknuta na bylinkove caje a teraz som pre istotu len ovocne a roibos pila a ani mi to dole krkom neslo 😀
jika kukam tvoj album tak nieco podobné som dnes videla a tiez je to 5tt 😉
nie nemoze pockaj mozes aj potratit z niektorych ale nie je ich vela alebo ich bezne nejeme pockaj najdem kde to bolo 😕
ja som zvykla pit len mätu, zeleny caj, medovku, salviu ... a este prieduskovy caj ... ale teraz fakt len ten roibos a ovocne a sipkovy som dnes kupila, tak dufam, ze ten sa moze
moze ale ovocné caju su tiez len cierny caj toho sa vela neodporuca na zaciatku lebo je to podobné ako kofein takze nie 5 salok denne 😉 roibos je super obsahuje vela dolezitych mineralov a salviu a matu to neviem
no kofein som vylucila uplne, ziadnu kavu nepijem, co mi dost chyba, lebo som bola zvyknuta na dve salky slabej kavy s mliekom denne

dik za podporu.
ved ja viem, ze je to normálne .... ale ked mi je tak zle ze nemozem "fungovat" ... asi som cakala RANNE resp. jednorazove nevolnosti a nie permanentny stav po celucky den.
co sa tyka vitaminov, pravdu povedat, neberiem nic, nechcem nieco bez vedomia dr. - v pond. mu chcem zavolat a oznamit zmenu stavu (myslim tym to, ze v ut ked som bola na potvrd tehu, tak som mu povedala, ze mi nic nie je a citim sa dobre) a ze ci nemam tym padom nieco brat a co .....