♥Septembrove bábätka 2010♥
Ahojte hľadala som túto temu žial bez výsledku ak tu taká už je tak sa ospravedlňujem.
Ja mám už potvrdene tehu lekárom a termín mám podľa PM 6.9.2009
Zatiaľ je to malé-veľké tajmostvo 🙂 Chcem s tým trošku opatrne pretože mám za sebou potrat...o bábätko som prišla v 15tt tak mám teraz veľký strach ale verím,že všetko dobre dopadne a ja dám svojej dcérke nádherneho zdavého súrodenca 😵
No proste tehotenstvo je vycerpavajuce 😀
ja zatial nejaku vynimocnu unavu necitim, tak ako vzdy ... ved chvalabohu, lebo si to neviem predstavit, ze by som isla spavat sskor, by som potom nestihala 😀
Zuzka, tak to este pride 😉 Teraz si nadspime, ked sa baby narodi, uz budeme iba spominat na pekne casy spanku
Ešte že je ten spánok taký príjemný, oveľa horšie by bolo keby sme trpeli nespavosťou. Príroda to však tak zariadila, aby sme veľa spinkali a bábo rýchlo rástlo. Idem na hodinku kuk telku a potom padám do postele. Sa teším, ako sa vyspím, manžel je na služobke, tak mám celú posteľ.
zuzanocka, nepreháňaj to s prácou, študáci počkajú na písomky, dopraj si viacej spánku, podľa mňa tých 5-6 hodín je žalostne málo.
luci, závidím ti ten luxus...ja som tiež doma, ale radšej by som bola v práci, lebo ma ide roztrhnúť od nudy, v telke nič, internet ma už nebaví, vonku zlé počasie...ešte že tento týždeň bude krasokorčuľovanie, to milujem!
HHALINA.........6tt..........holčičku.........asi ano....... CALIBRUM BABY PLAN, kys.listová....15.9....ještě nevíme
Zuzanockamt....5tt+4.....dievčatko.......určite áno .............Acidofolan .......................15.9....Monika (zatiaľ)
Andzi....7tt......ja dievčatko, manžel chlapčeka......áno......kyselina listová.....10.9. ...........Matúš/Barbora
Janka0025......6tt........chlapček.............asi ano.............kys.listová.......................11.9...nevieme zatiaľ
Lucialen.........5tt.........nezáleží..............áno....................Acidoflan...................21.9..........Rebeka-Mathias
Andullinka......7tt.........nezalezi............urcite ano..........CALIBRUM BABY PLAN..............1.9..........este nevieme
mariann2.......8tt........dievčatko.............áno......................Calibrum baby plan............3.9.........nevieme
lulu723..........8tt........dievčatko.............áno....................nič................................3.9............zatial neviem
jana1411.......7tt+3....nezáleží................áno.....................kys.listová..................3.9...(Timotej/Tara mozno)
ahoj holky, tak tabulka se rozrůstá, ještě vidím, že tam někdo není, tak dopisujte, at víme, kolik nás je.
Ahojte kocky, ja sa pridavam, vychadza mi to podla PM na 1.09.10, prajem vela zdravicka pre vsetky mimi 😉
hhalina, ja nič, len by som sa chcela opýtať, ten druhý údaj v tabuľke, t.j. tt sa bude meniť každý týždeň?
já teda Luĺu tě obdivuji, spat tak malo, ja alespon 8 hodin, to je minimalne. Jinak unava je tak trosku, spis toho mam ted dost, ze unava musi pryc.
Holky, co chute??? ja mam spise nechutě. Když ráno otevřu ledničku, že se nasnídám, na nic nemám chuť, smrdí mi všechno, tak se přemáhám, abych jedla. Mám chuť (a to je velice zajímavé) na zdravé věci....žádné chutě na sladké nebo čokolády, ale možná na kyselé, dnes jsem si vzala zavináč......mňam......mam asi typické chutě okurky a tak.
Těším se s vámi, kdo byl už na srdíčku, je to pěkné číst, a těšme se my, co ještě jdeme. Já jdu 28.1. moc se těším.
HHALINA.........6tt..........holčičku.........asi ano....... CALIBRUM BABY PLAN, kys.listová....15.9....ještě nevíme
Zuzanockamt....5tt+4.....dievčatko.......určite áno .............Acidofolan .......................15.9....Monika (zatiaľ)
Andzi....7tt......ja dievčatko, manžel chlapčeka......áno......kyselina listová.....10.9. ...........Matúš/Barbora
Janka0025......6tt........chlapček.............asi ano.............kys.listová.......................11.9...nevieme zatiaľ
Lucialen.........5tt.........nezáleží..............áno....................Acidoflan...................21.9..........Rebeka-Mathias
Andullinka......7tt.........nezalezi............urcite ano..........CALIBRUM BABY PLAN..............1.9..........este nevieme
mariann2.......8tt........dievčatko.............áno......................Calibrum baby plan............3.9.........nevieme
lulu723..........8tt........dievčatko.............áno....................nič................................3.9............zatial neviem
jana1411.......7tt+3....nezáleží................áno.....................kys.listová..................3.9...(Timotej/Tara mozno
mamicka2009..6tt.......dievčatko................?....................Prenatal, ky.list..............9.9....................nevieme
Andzi, ale zase tak velmi sa nenudim, teraz som dokoncila diplomovku a za dva mesiace ma cakaju statnice, a potom si uz budem uzivat na zahradku 😵
no to bych asi teď nechala, a třeba za 2 měsíce to zkopírujeme, opravíme údaje, a přidáme třeba - chutě a kdo kolik přibírá, co kdo navrhne.......nebo myslíte holky, že kopírovat a upravovat vždy v pondělí týdny??? Zkusme se domluvit...co nám vyhovuje, nebo třeba až začátkem měsíce???
andzi ... s tym spankom to bohuzial nejako do poriadku nedam, jednoducho, kym vsetko spravim, co treba, tak je hned 20:00 a potom este vana, trosku telka alebo net a hned je 22:00 😀 ... stacilo mi to predtym, bude musiet aj teraz
halina ... tak ty uz takto mas typicke chute? ... ja jem stale rovnako ako predtym, aj co sa mnozstva tyka, aj chuti ... len vcera mi nejako nechutilo, ale dnes pohoda
zacinam byt aj rada, ze sa v nicom nemusim obmedzovat a ze sa mi priznaky oblukom vyhybaju ... len nech mi to vydrzi a nech sa male vyvija ako ma 🙂
ahojte ja sa tam šupnem ešte raz ak možem nejak som odtial vypadla 😒
jana1411.......7tt+3....nezáleží................áno.....................kys.listová..................3.9...(Timotej/Tara mozno
mamicka2009..6tt.......dievčatko................?....................Prenatal, ky.list..............9.9....................nevieme
agentka..........7tt.........dievčatko.............ano................materna.......15.9.2010.....Nataša/Hanka/Filip/jakub
Ja chute nemam, ani nechute. Len menej jem, nevladzem, hned som prejedena 😒
ja sa najem normalne ako predtym, ale tiez som postrehla, ze som nejako rychlejsie syta ... ale v praci na obede vsetko napcham, lebo to som po selom doobedi uz fest hladna ... rano zjem totiz len banan a na desiatu aktiviu, viac mi nechuti a nemam ani casu ... ale cez vikend si doprajem vzdy trochu sytejsie ranajky
no ja som na tom podobne ako hhalina tiez ked otvorim chladnicku na vsetko ma prejde chut,ale to kakaoko to hned vypijem.kupujeme to v krabici a to si len take studene dam.inac mi smakovali okolo Vianoc klobasky v kapustnici to som mohla stale vyjedat potom som mala obdobie cvikle a lentiliek a teraz nic.zacina mi byt cez den zle,ale nenapina ma na vracanie.snazim sa odpocivat co najviac,ale mala mi to nedovoli tak preto snu chodim spat esteze spava 2 hodinky.
a v tej tabulke som napisala preto nic,lebo mi z tych vitaminov strasne bolo zle tak nic neberiem.ani pri malej som nic nebrala a je zdrava ako repa 😉
lulu ... mne aj lekarka povedala, ze ked je vyvazena strava, tak tie tabletky a vitaminy su zbytocne vyhadzovanie penazi ... ten acidofolan, co beriem ja je pomerne lacny a je to len kys. listova a zelezo + nejake becko, chcem ho uzivat do toho 12-teho tyzdna a potom uz nic
baby poraďte, napísala som si na FB status, že "som doslova ZOŽRALA 3 zavináče a je mi dobre" a jedna kamoška, ktorá vie, že som tehu mi napísala, že si mám dať pozor na listériu 😲
to akože nemôžem jesť zavináče? mne mamina hovorila, že to bolo jej naj naj naj jedlo v tehotenstve....už mi to pomaly ide na nervy, každý hovorí niečo iné, čo sa môže a čo nie...potom mám z toho len chaos a zbytočné stresy.
čo vy nato? ☹
Vranka, ja neviem, keby nemam jest vsetko co sa nemoze, tak zomriem od hladu. Ja jem vsetko co mi chuti a obmedzovat sa nebudem. Moja mama pila aj kavu cele tehotenstvo, hrozne jej chutila, vravela, ze by jedla aj tie zrniecka co ostanu z kavy a som tu zdrava 🙂 Urcite neskusam maso, pokial nie je uvarene, umyvam zeleninu a ovocie, pre pripad toxoplazmozy, ale to je vsetko.
Listéria sa moze objavit v nepasterizovanych mliecnych vyrobkoch ako syry alebo v udenych rybach napr. losos, ja som sa ho zriekla aj ked ho mam rada. Ale nepanikar to ze si si ho dala neznamena ze v nom bola listéria.
tak listeria je nezpecna, ale zase netreba robit zo vsetkeho paniku ... treba si dat pozor len na pastety, nepasterizovane mlieko a vyrobky z neho a nedostatocne tepelne upravene vajcia a mlieko ... a zase, co sa ma stat sa aj stane a nebudem predsa nervacit vzdy, ked nieco vlozim do ust ... proste to chce kluuuuuud 🙂 ... ja sa uz ani tak nesledujem, robim vsetko, tak ako predtym ... beham po schodoch, ked sa ponahlam, dnes som musela utekat na MHD, lebo by mi usiel a tak podobne ... a okrem alkoholu a kavy jem vsetko, co som vzdy jedla a mala rada
jaj tak ste ma potešili, ďakujem...ja som sa vzdala kávy, jem naozaj zdravo...aj keď teda dosť veľké množstvá 😝 ale už ma jeduje to, že to nemôžeš, to nemôžeš...ja poznám kopu báb, ktoré jedli dokonca plesnivé syry, lebo im chutili a tu sú aj so zdravými deťmi...
a ozik, ešte mi napadlo, máte aj vy problém so stolicou? ja posledné 3 dni ano a cítim sa strašne nafúknutá...a tie vetry, to ani nehovorím 😠
vranka ... ved vravim, ze to chce klud ... aj ja som mala vcera plesnivec, ale na pizzi 😀
a ja nemam problem s nicim, ani so stolicou
ahojte baby... som tu prvykrat... ale ako citam tak je toto moja krvna skupina 🙂
inak mne vobec nechuti jest... som schopna prezit cely den na krajci chleba a syre, salke kakaa a pudingu 😝 zo vsetkeho mi je zle---
agentka..........7tt.........dievčatko.............ano................materna.......15.9.2010.....Nataša/Hanka/Filip/jakub lenina19..........7tt.........nezalezi..............ano....................kys.listova.....13.9............Patko/Sarinka
ako tu vsetky pisete ze ste ospale to aj ja v praci som ako keby ma ovalili a to spim normalne tych osem hodin.....tie chute mam aj ja skor take na zdravsie veci sice neviem preco asi je to podvedome ze chcem pre babo to naj inak neviem....ale je to aj lepsie.. 🙂 ...ved teraz mavam zaludok ako na vode hoci klasicke tehotenske nevolnosti to nie su.... 😀 ...no aj ja uz pojdem buvat ale ciham ze nejako priberam do brucha zda sa to aj vam alebo si to namyslam.....vraj je na to este skoro no ja to aj tak na sebe vidim najlepsie no nie? 😉
Vranka ja jem aj hermelin, milujem ho, ale zase nie stale, tak raz za tyzden a pol si ho proste v salate doprajem a aj tvaroh domaci som jedla(cize bez chem. upravy), kym som nevedela, ze som tehu a zatial je to v pohode. Ale co sa tyka tej zapchy, to velmi dobre poznam, poradim Ti-lebo niekedy sa to fakt neda vydrzat, mas brucho ako melon a ked i len kusocek niecoho zjes, mas pocit, akoby si zjedla obed za dvoch!!! A potom pracuj a nechod spat, nemozneee.... Takze skus susene slivky, pripadne marhule, ale slivky su lepsie, ale nezabudni ich pred jedenim poriadne oplachnut horucou vodou, lebo su sirene...a to nei je zdrave ani pre teba, ani pre baby, ale to je normal na obale napisane, ze sa maju pred konzumaciou oplachnut. Dalej ti mozem este poradit lanove semienka, len tak napr. na chlieb s florou a na to nasypat trochu semienok, alebo do salatu, alebo rano a vecer po lyzicke, len same sa ti budu zle prehltat, ale tie zarucene funguju, a tretia rada, vyskusaj vlakninu psyllium - tu je link http://www.drpopov.cz/s1/vlaknina-psyllium-psyl... a ta je vhodna aj pre tehotne, obsahuje vitaminy a nie je navykova, a najlepsia je pomaranc a da sa aj citron, len melon je strasne sladky a aromaticky, hroza!!! Rano a vecer CL do 2,5H2O a zamiesat a potom este na to 2dcl vody vypit, sna dti to pomoze. Ja som mala najvacsie problemy v 6tt a 7tt s tymto, bola som ako balon, nevedela som zapnut poriadne ani jedny nohavice, viem ake je to neprijemne.... takze dufam, ze ti z toho nieco zaberie, papa

dakujem baby sa tesim jak male decko,ze je vsetko oki 😀
mac dnes som akurat bola v meste na stretku z babami a deckami boli sme v povazane a bolo super 😀
no a ja spavam od tej pol 11 do 5 to sa nejako preberem,lebo mi zacne byt zle od hladu tak si idem dat aspon kakao.potom sa do 6 prehadzujem medzitim mala vstane a to si ju manzel zoberie a ja potom tak tvrdo zaspim,ze nic nepocujem.potom ide o pol 8 do prace tak to len mi povie,ze uz ide tak ja mu nakazem este v polospanku nech jej zapne telku a ona sa sama hra sem tam pride za mnou a takto spim aj do pol 9.a ked ide spat poobede veru zalahnem aj ja snu.nech vydrzim do vecera 😉