♥Septembrove bábätka 2010♥
Ahojte hľadala som túto temu žial bez výsledku ak tu taká už je tak sa ospravedlňujem.
Ja mám už potvrdene tehu lekárom a termín mám podľa PM 6.9.2009
Zatiaľ je to malé-veľké tajmostvo 🙂 Chcem s tým trošku opatrne pretože mám za sebou potrat...o bábätko som prišla v 15tt tak mám teraz veľký strach ale verím,že všetko dobre dopadne a ja dám svojej dcérke nádherneho zdavého súrodenca 😵
ahojte... tak ja som si prebalovaci pult kupila ale len preto lebo sme potrebovali aj komodu na veci takze to je 2v1 inak by so ho nekupovala...co mate inak nove?
ahojte dievcata
tak my prebalovaci pult tiez nemame, napr. uz len z toho dovodu, ze su vyuzitelne tak cca. 3 mesiace... po prve. babo rychlo vyrastie a bude mu to male, pokial je pult kratky a po druhe. zacne sa tocit, a ja nechcem riskovat aby sa mi skotulalo odtial co i len zrak na sekundu odvratim, lebo x-krat sa stane ze nieco nebudete mat hned po ruke... takze budeme prebalovat na posteli a na prebalovacej podlozke, aj ked prebalovacie pulty maju jednu vyhodu a tou je, ze maminka si nezatazuje tak chrbat a je to pohodlnejsie pre nu
veji, ked bol misinko malicky tak po kupkani som aj ja davala ciapocku
Ahojte... 🙂
zdravím z nemocky, už mi je síce lepšie, ale ešte deň pre istotu tu musím pobudnúť, už ma bolesti prešli, len som sa ráno priznala,že som enbola 3 dni an veľkej, tak mi hneď šupli preháňadlo.... no ale to sa nedá z tejto hnusnej nemocničnej stravy... tak asi do zajtra ma ešte podržia.... ☹
jani ... mna prijali v piatok vecer, ale hned v sobotu rano som im vravela, ze mi je fajn, ze mozem ist domov ... radsej budem doma lezat ako tam 😝 ... a inak ta strava, to je fakt des ... ja som mala ten isty problem ako ty, ale som im to nehovorila radsej
janica preco si bola v nemocke?
Ahojko prave sme sa vratili z morfologického utz, vsetko v poriadku ako ma byt a maly uz vazi 500g 🙂 😵
Andzi ja som kojila do 11ch mesiacov potom sa mi uz nechcelo.
Rodili ste niektoré bez periduralky alebo sa chystate? 😅 😕
Janica, Zuzka co sa deje preco ste v nemocke? 😕
mywiel ... ja nie som teraz v nemocke ... pisala som len o tej situaci spred mesiaca, ked som bola 😉 ... ja uz pojdem do nemocky len rodit ... teda dufam ... inak zase som mala v sobotu aj vcera slabe kontrakcie a aj p redtym v tyzdni ... a to som doma na PN a nic nerobim 😝
ja chcem urcite epi, naco sa trapit, ked nemusim, aj ked som vcera citala jednu diskusiu, ze ake su hrozne vedlajsie ucinky epi, ale kaslem na to, ja bolest znasam zle
No ja som mala a nechcem ak budem zvladat lebo prave ta epi mi predlzila porod a tlacenie na par hodin, tlacila som skoro dve hodiny, zastavila mi kontrakcie a absolutne som nevedela ako tlacit efektivne lebo som nic necitila ale bolest trosku ano predsalen tak to teraz zvazujem ze radsej do vody budem rodit ak sa bude dat a bez nej. 😉
ja nad nejakou inou alternativou porodu neuvazujem ... snad to zvladnem ... ale ak mi epi dat nestihnu, tak urcite budem ziadat nieco proti bolesti ... aj ked viem, ze sa da porod zvladnut aj prirodzene
ja by som chcela mat epiduralku pripravenu a podla situacie uvidime 🙂 ak ju budem potrebovat ok a ked nie aj tak dobre
No tu je epi pripravena vzdy, takze ja si tiez vyberiem v danej situacii. 😉
To fakt tu nie je nik co rodil bez nej? 😅
Ak si chcete vyrobit kridelka na karneval pre deti alebo na odfotenie malého motylika doma tu je navod... 😉
https://www.youtube.com/watch?v=Zvg3sd_QdkYnooo zavreli ma...lebo som v piatok bola na pohotovosti, ze ma picha v podbrusku.... doktor ma vysetril...ze vsetko ok...len kvoli vytoku na mna hukal, ze to mala uz dokina riesit, ze mam dost silny, aj ked biely.... nuz poslal ma domov, ze ak do rana to neprejde mam dojst.... takze v sobotu rano uz nie pichanie ale suvisla bolest...tak ma tu nechali...dali infuziu a lezim....
uz mi je sice lepsie... brucho neboli...ale ze este do zajtra pre istotu mam byt tu.... ☹
ak sa nevratia bolesti idem domov...
sice nic okrem magnezia neberiem...ale vraj tu maju istotu ze lezim...
ahojte baby, vidim, ze preberate temu epiduralku...tak ja sa chystam rodit bez nej. Snad to zvladnem. Nechcem ju mat ani pripravenu v zalohe, ani na konzultacie s anesteziologom sa nechystam, proste nic 🙂 Mam na to svoje dovody...zvladli ine, musim aj ja.
peky uprsany dnik prajem
ja sa chystam rodit s epi. Tiez tazko zvladam bolest a bojim sa ist bez toho... 😅
no janica mna v sbotu nie pichalo len trochu bolelo ale nastastie preslo ale buduci tyzden idem na poradnu tak hadam to bude vsetko ok ...
Ahojte, dnes celý deň nestíham, v práci je toho veľa a už mi to ide na nervy. Ja epidurálku tiež nechcem, budem rodiť bez nej, vlastne mne ju lekári ani neodporúčajú. Musím to zvládnuť, veď kedysi tiež rodilo milión žien bez epidurálky a zvládli to.
dufala som ze to je len to roztahovanie maternice tak hadam to bolo ono no ak bysom to este mala behom dneska zajtrajska tak sa u dokyho stavim pre istotu
bre ranko🙂
jani,tak uz vydrz jeden den a od zajtra budes doma v poosteli oddychovat🙂
iva,aj ja sa chystam tak prebalovat,na posteli na podlozke..takmer na isto nebudeme kupovat ten pult.
a ani som nerozmyslala,ze epi nie..len nech mi ju stihnu dat,ked ja tu 80km od nemocky,dufam,ze tam pridem v tom spravnom case..ale to mi snad niekto tu este vysvetli..
baby,objednala som vcera tie flasky,taku tu sadu pre nove babatka a aj tak sa mi o nich snivalo celu noc..no hroza.. 😀 🤐
ivka,zuzka,vraveli mi,ze koncom siesteho mesiaca moze tehulka citit kontrakcie,maju nejaky nazov,to si ale nepamatam a zevraj neskodia babatku a nemali by boliet..
no mala som to len take citlive ked som sa zohla alebo tak nebolo to nejake pichanie a preslo to len som sa zlakla lebo som to nemala .... ale inak sa citim fajn tak hadam to je vsetko ok v stredu idem na 4D
esterka .... ja ich citim tak ako predtym ... ako MS bolesti a vzdy ma bolia pri tom aj krize ... a ja som len na zaciatku siesteho mesiaca ... tak neviem, dufam len, ze sa krcok uz neskracuje
ivka ... ja idem na 3D/4D 29. maja ... sa uz tesim 🙂
ides do toho femicare?
ivka ... ano, tam ... bola som tam aj na morfo sone v 19 tt a bola som velmi spokojna ... a potom tam pojdem asi aj v 30 tt na to posledne sono, ak mi ho moja lekarka nebude robit ... to este uvidim
Aj ja som za prebalovanie na podložke na posteli... Nad iným ani neuvažujem 🙂
Dnes som sa už objednala na 3d, tak dúfam do toho nič nepríde.
zuzka,ja si myslim,ze krize bolia z toho,ako sa roztahuje maternica..a ako sa to tam vsetko posuva..mne sa tazko dycha v poslednej dobe,asi sa mi to tam vsetko vo vnutri poposuvalo alebo mala ma tlaci na branicu ako mywiel pisala,ale je to neprijemne poriadne,ked sa neviem poriadne nadychnut..tento tyzden by si mala uz ist k tej novej doktorke,nie?tak ti urcite zmeria,ci sa neskracuje a uvidis co ti povie..
no zajtra idem po kartu ku starej lekarke a potom dufam, ze stihnem aj tu novu
esterka ... a citis uz silnejsie pohyby?
zuzi,neviem,ake su silnejsie pohyby 😕 ..ale vzdy zacne vecer,ked tatino odide do nocnej,tak mala sa zobudi..ale len take prevalovanie citim vo vnutri,obcas len tak naozaj kopne..si si to pozerala niekde,ze dokedy by si mala citit urcite pohyby?ci je to uplne individualne pri kazdom?

Asi o 2 týždne chceme ísť s mm na nákupy do Poľska, tak skúsim pozrieť tam, chceme kúpiť pre bábo postieľku, prebalovaciu podložku, perinky a obliečky do postielky, hraciu deku, prípadne aj kolotoč nad postieľku a možno aj nejaké fľašky, som počula, že AVENT je tam lacnejší ako v našich obchodoch. Jasné, že si to dobre vysvetlila, sú tam zospodu asi nejaké kolíky, o ktoré sa to uchytí na postieľku a šetrí to hlavne priestor.