icon

♥Septembrove bábätka 2010♥

anarida
24. dec 2009

Ahojte hľadala som túto temu žial bez výsledku ak tu taká už je tak sa ospravedlňujem.
Ja mám už potvrdene tehu lekárom a termín mám podľa PM 6.9.2009
Zatiaľ je to malé-veľké tajmostvo 🙂 Chcem s tým trošku opatrne pretože mám za sebou potrat...o bábätko som prišla v 15tt tak mám teraz veľký strach ale verím,že všetko dobre dopadne a ja dám svojej dcérke nádherneho zdavého súrodenca 😵

maculienka123
19. máj 2010

no tiez pozeram,ze zrovna vsetky pojdeme teraz nejako na ten glukozovy test.ja sa mam najskor vymocit a potom vypit a cakat hodinu a tristvrte doma v klude,ziadne namahacky a potom hned dosjt k doktorovi a krv zoberu z prsta,takze pohodka rychlo to bude.vysledok je okamzite,ja sa aj troska obavam aj ked to nemame v rodine,clovek nikdy nevie.snad to nebudem mat.verim,ze nikto z nas tu nebude mat cukrovku.

maculienka123
19. máj 2010

baby,odsavacky kupujete?alebo tie,co uz mate deti,ste ich vyuzili?

zuzanockamt
19. máj 2010

mojmu otcovi teraz zistili cukrovku II. typu, ale to je v tom veku bezne a nie je to dedicne ... tak sa neobavam ... a vraj mam dodrzat dietny rezim den predtym ... cize ziadne extremy co sa tyka sladkeho a vecer uz vobec nie

maculienka123
19. máj 2010

zuzu,dobre vediet nebudem od obeda den predtym nic sladke

zuzanockamt
19. máj 2010

ja dufam, ze na to nezabudnem 😀 ... ale podla mna nejekae velke extremy nerobim ... a neskor vecer po osmej uz jest nezvyknem, tak by to malo stacit

panki
19. máj 2010

čaute baby. ja idem na glukózový 10.6.2010 a mám prísť ráno na 6, zoberie mi krv. Potom mi zarobí tú žbrndu 1.dávku, hodinu budem sedieť - zoberie krv s prsta, potom mi dá druhú dávku vypiť a zase budem sedieť hodinu a zase zoberie krv s prsta 😝
skoro som odpadla už keď mi to hovorila 😠 😠 😠

zuzanockamt
19. máj 2010

panki ... to az dvakrat ta caka ... nezavidim 😝
mne moja sestra hned vcera povedala, ked som jej vravela o glukoze, ze no pri tom sa isto dovracias 😝 ... ona to tiez pila priamo u dokiho a vraj to bolo hrozne ... ved mne je dost zle uz ked som rano hladna a nie to este pit taky humus

hobit
19. máj 2010

ja idem 28,5., to budem v 24. tyzdni a tiez mam prist nalacno a stravim tam min. 2 hodky, neviem to presne, ale je tam pitie tej zbrndy, niekolkokrat krv a moc 😒

hobit
19. máj 2010

ale mozem si priniest citron aspon 🙂

klaudia85
19. máj 2010

Ja tomu nerozumiem... A to tú krv budú brať niektorým 2x a niektorým iba raz? A prečo niektoré môžu to už doma vypiť? To podľa čoho závisí? Uf

zuzanockamt
19. máj 2010

tiez sa spolieham na ten citron ... dokina povedala, ze si tam mozem dat par kvapiek, ze to vysledok neovplyvni, ale ja si dam aspon polovicu citrona 😀

zuzanockamt
19. máj 2010

klaudia ... ocividne to zavisi od zvyklosti konkretneho lekara 😉

klaudia85
19. máj 2010

Doma vypiť a potom prísť, to by som asi zvládla skôr... Dosť ma to desí 😖

estterka
19. máj 2010

klaudia,neboj sa toho az tak..mne to robili uz raz,lebo tu sa robi aj v prvom trimestri a zrovna pocas najhorsich rannych nevolnosti,ani som len netusila,ze take nieco budem musiet pit a so slzami v ociach som vysvetlovala sestricke,ze to nie je mozne,ze sa tam poskladam rano na lacno hentake pit a zvladla som,pila som pomaly a potom sedela a prekecala hodku s inymi tehulkami.

zuzanockamt
19. máj 2010

klaudia ... ved ja som bola taka rada, ked mi to dokina oznamila 🙂

andelik8
19. máj 2010

tak ja to kakavko a vianocku hadam tiez nejako zvladnem 😀
aj ked je to cudne ze kazdy doktor to robi inac 😨 ved to potom nemozu byt porovnatelne vysledky, tak nechapem podla coho ich potom vyhodnocuju (haha... pripomina mi to jednu z mojich statnicovych otazok... uz mi z toho riadne zasibava)

estterka
19. máj 2010

andelik sa aj potesi,ze moze sladke hned z rana :D 😝

klaudia85
19. máj 2010

No iné nám asi neostáva, iba to zvládnuť... Ale to hej, prvé tri mesiace, to by ma švihlo... vtedy som mala problém do seba dostať obyč. vodu, nie to ešte tú žbrndu 🙂

andelik8
19. máj 2010

po mesacnej diete to bude pre mna hotovy sviatok 😀 asi som jedin co sa na tie glukozove testy tesi 😀

zuzanockamt
19. máj 2010

andelik ... je to jedno, ako sa to robi ... co sa tyka tych sladkych ranajok, tak tam tie vysledky vraj nie su az take presne, ako ked sa vypije cista glukoza, ale moze sa aj tato alternativa vyuzit ... tam ide len o to spravit organizmus zataz vysokym obshom cukru, ci ho dokaze zvladnut tak ako treba

klaudia85
19. máj 2010

Aká vianočka a kakao? Čo som nechápavá? 😀

zuzanockamt
19. máj 2010

klaudia ... andelik ma z nas najlespiu alternativu ... jej staci, ked si da len sladke ranajky a pride na odber 😀

hobit
19. máj 2010

klaudia, tak je, nic ine neostava..a ty si to uzi, andelik 🙂

klaudia85
19. máj 2010

Teda andelik, sa máš 🙂

estterka
19. máj 2010

andelik,bola som si ista,ze by si si ich aj zopakovala,keby bolo treba:D
a to som tu jedina,ktorej tu krv beru aj pred tym?

andelik8
19. máj 2010

no len aby mi aj zistili to co maju ked uz mam sice najchutnejsiu, ale najmenej presnu alternativu. No snad moja dokina vie co robi 🙂

zuzanockamt
19. máj 2010

andelik ... tak si prihod k tej vianocke este cosi sladke, nech mas toho cukru dost

estterka
19. máj 2010

andelik,nutelou si natri,vies ako sa rebeka potesi? 😉

estterka
19. máj 2010

baby,moze sa v tehu podat lokalna anestezia?myslim,taka injekciou..

andullinka
19. máj 2010

Kocky, tak ja uz mam za sebou ten glukozovy test, bola som min. tyzden. Mala som prist rano nalacno, zobrali mi krv z prsta, potom som vypila tu sladku vodu (zriedili mi ju s kys. citronovou, tak to nebolo az take hrozne), no a potom som tam musela 2 hodiny sediet a cakat (vraj musi byt clovek bez fyzickej aktivity aby vysledky neboli skreslene), no a potom mi znovu zobrali krv z prsta a do 10 min. mi dali vysledky. Vsetko v pohode, cukrovku nemame 😀