icon

♥Septembrove bábätka 2010♥

anarida
24. dec 2009

Ahojte hľadala som túto temu žial bez výsledku ak tu taká už je tak sa ospravedlňujem.
Ja mám už potvrdene tehu lekárom a termín mám podľa PM 6.9.2009
Zatiaľ je to malé-veľké tajmostvo 🙂 Chcem s tým trošku opatrne pretože mám za sebou potrat...o bábätko som prišla v 15tt tak mám teraz veľký strach ale verím,že všetko dobre dopadne a ja dám svojej dcérke nádherneho zdavého súrodenca 😵

lu
22. sep 2010

vesat zaclony som sice zenu nevidela ale to by som radsej nerobila/ ale sex je dobry ako vyvolavacka 😉 zabera len ked je krcok pripraveny na otvaranie, takze ak nezabera babetku sa este nechce a aj chodenie po schodoch ale bokom lebo vtedy sa viac stimuluje maternica 🙂 my zaciname skusat od zajtra a uvidime ci nam to vyjde 😀 a babky vraj pili aj caj z malinovych listov
tiez sa snazim viac chodit, aby som mala aspon minimalnu kondicku 😉

norikk
22. sep 2010

tak to bokom po schodoch skusim, aj si dam dneseste prechadzku 😀 som teraz akasi plna energie 😀
a pametam ze nazaciatku tehu som sa bala skorice strasne, vraj tiez vyvolava kontrakcie....

lucialen
22. sep 2010

@norikk ja drzim s tebou, minuly tyzden +21kg, tento uz asi +22kg 😀
@dadka1581 gratulujem 😵 ty si sa teda natrapila, a to cakanie ☹

petulka_
22. sep 2010

@dadka1581 gratulujem 😉

ja som dnes mala poradnu a cakala som, ze mi dr. povie, ze uz som viac otvorena a on, ze je to rovnake ako minuly tyzden ☹ tak to ma moc nepotesil..stale som len na jeden prst..brucho mi sice tvrdne posledne 3 dni aj 20krat za den, len co z toho, ked sa tie intervaly vobec neskracuju..
ja pijem aj ten malinikovy caj 2krat denne, odvar z lanovych semienok a sexujeme a furt nic 😠

lu
22. sep 2010

@petulka_ malinikovy caj uz mozes 3x denne, tiez uz ho tak pijem

norikk
22. sep 2010

@petulka_ neboj, ono to pride, si v "len" 39 tt...mna uz v utorok caka vyvolavacka, doktorka sa ponahla,ze oni nenechavaju dlho prenasat

klaudia85
22. sep 2010

Ja mám pocit, že priberám už aj z čistej vody :(

norikk
22. sep 2010

a to sa da kupitten caj, (v obchodeci v lekarni) alebo si ho mam spravit sama???

klaudia85
22. sep 2010

@norikk a kde tak rýchlo začnú vyvolávať? Mne začnú až týžeň po termíne.

norikk
22. sep 2010

@klaudia85 newem ci sa sekla o tyzden, ale v utorok budem mat 40+3 a som citala ze oxytocinovy testsa robi v 41+3.....hm a v trstenej....a mozno priberas aj z cistej vody, vela vahy je zadrziavana voda (aspon sa na to spolieham, ze ak odpuchnem,schudnem 😀 ) a tiez krv, pred porodom si telo robi zasoby krvi,kedze pri porode nastanu straty, taze sme take velke "vodne balony" 😀

petulka_
22. sep 2010

@norikk ja som ho kupila v lekarni..normalne si vypitaj caj z ostruziny malinovej 🙂
ja viem, ze mam este cas, ale jeden termin som mala uz 20.9. podla UZV..takze som dufala, ze uz by to mohlo pomaly aj prist 🙂 ked to je najhorsie, to cakanie..a to si este neviem ani predstavit, ze by som mala prenasat..to musi byt este horsi pocit 😒

klaudia85
22. sep 2010

@norikk no kiežby si mala pravdu a bola by to tá zadržiavaná voda, či krv, lebo ja mám pocit, že mne sa všetko usádza ako tuk.. A to som čítala, že v deviatom mesiaci niektoré už nepriberajú alebo dokonca schudnú. No môj prípad to určite nie je 🙂

@petulka_ si ma motivovala, ten čaj skúsim asi aj ja, zajtra zbehnem do lekárne, asi tým nič nestratím a za pokus to stojí 🙂 inak si myslím, že sa nemáš čoho báť, keď si aspoň trošku otvorená, tak sa to vraj hocikedy môže rozbehnúť, zato ja mám pocit, že sa ani nezačnem otvárať. Ani neviem, či tu ešte nejaká má taký problém, že úplne zatvorená.

lucinka83
22. sep 2010

@klaudia85 JA soém pribrala najviac teraz na konci

klaudia85
22. sep 2010

@lucinka83 a koľko, ja čo týždeň, to kg, nechápem to.

klaudia85
22. sep 2010

Asi by som mala sedieť menej za pc, ale zase kamošky vravia, nech si oddýchnem a pospím, kým sa dá, lebo potom sa už nebude dať 🙂 No neviem...

lucinka83
22. sep 2010

@klaudia85 ja presne tak isto ☹

klaudia85
22. sep 2010

@lucinka83 Asi sa fakt musíme ukľudniť tým, že to je voda.

sisa004
22. sep 2010

@lu u nás v LM sa plati 20€ ak chces mat manžela pri porode

lu
22. sep 2010

@klaudia85 ja tiez priberam najviac teraz, co poradna to kilo hore 😒 a jem stale rovnako aj sa snazim hybat.
niekto mi vravel ze na otvaranie by mohli pomoct drepy, normalne klasika, vraj sa tam vytvori vacsi tlak

petulka_
22. sep 2010

@lu tak tie drepy asi vyskusam 🙂 ja som si spravila prave malinikovy caj a krupicovu kasu so skoricou, lebo skorica vraj vyvolava porod..tak ked to zjem, skusim aj tie drepy 😉 vecer si dam horuci kupel a potom sex 😀 a som zvedava, ci nieco z toho zaberie 🙂

elixia
22. sep 2010

@petulka_ tak drzim palce nech nieco z toho zaberie, aj ked mas este stale cas..Tie drepy su sice fajn napad, no ja som schopna urobit iba ak tu cast smerom dole...spat neviem kto by ma dvihal 😀 😀 Takze asi bez drepov budem musiet porodit.

lu
22. sep 2010

toto mi prislo mailom:
Ak už kontrakcie začali, ale sú málo účinné, alebo ak ste už dávno po vypočítanom termíne a pôrod nie a nie začať, môžete skúsiť priblížiť alebo urýchliť pôrod prirodzenými metódami:

1. sex - nie v prípade ak odtiekla plodová voda!
Ako ste bábätko splodili, môžete mu ukázať cestu von. Samozrejme len ak je vám to obom príjemné. Spermie obsahujú prostaglandíny (používajú sa aj vo vaginálnych tabletách na vyvolanie pôrodu), ktoré môžu podporiť pôrod (vyzrievanie krčka). Ale len v prípade, že už je organizmus ženy na pôrod pripravený.

2. pôst, 3. klystír, 4. ricínový kokteil - tieto tri spôsoby majú spoločnú podstatu: spôsobia aktívnejšie pohyby čriev, a tie „podráždia“, povzbudia svalstvo maternice.

5. nápoje z korenia - do džbánu dajte 1ks škorice, 10ks klinčekov, 1ks zázvoru a zalejte 1 litrom vody, pijeme po dúškoch celý deň. Kvôli lepšej chuti a zvýšeniu obsahu vitamínu c môžete pridať šípkový čaj.

6. stimulácia bradaviek – minimálne pol hodiny, striedať 2 minúty trenie bradaviek prstami s cca 5-7 minútovými pauzami, kedy čakáme na odozvu tela.

7. éterické oleje – masáž bruška alebo kúpeľ s pridaním kvalitného éterického oleja z klinčeka, verbeny, škorice alebo zázvoru.

8. akupresúrne body – stimulovať min. 1 minútu – malíček na nohe, priehlbinka za palcom na ruke.

9. pohyb – urýchľuje už existujúce kontrakcie.

10. teplý kúpeľ – využíva sa aj vtedy, keď si nie ste istá, či kontrakcie sú už pôrodné (min. na pol hodiny sa uložte do teplej (nie horúcej!) vane a kontrakcie sa buď zintenzívnia, resp. budú pravidelnejšie alebo prestanú).

11. homeopatiká – po konzultácii s lekárom – Caulophyllum, Cimicifuga, Kalium carbonicum, Nux vonica, Pulsatilla, Sepia (vždy sa poraďte s homeopatom).

Viac sa môžete dočítať v knihe Zdravé tehotenství, přirozený pôrod od Ingeborg Stadelmann.

lu
22. sep 2010

@petulka_ no to je teda tazky kaliber taka kombinacia 😀 budem drzat palce aby zabralo 😉

@elixia ved prave ja z tych drepov tiez nezvladzem vstat 😀

petulka_
22. sep 2010

@elixia @lu no tak s tymi drepmi je to aj u mna horsie...spravila som ledva 10, ale som zadychana akoby ich bolo 30..a teraz ma taaak boli koleno..citim sa uz jak stara babka 🙂

elixia
22. sep 2010

@petulka_ no vidis, bolo ti to treba?? 😀 😀 😀

norikk
22. sep 2010

o tych drepoch mi pisala kamoska, ze ked mala kontrakcie,tak jej pomohli skor sa otvarat, ale u mna to tiez nepripada do uvahy, moje klby uz nezvladaju tuto vahu....
a chcem sa spytat, ci sa mozem kupat , ak som otvorena?? ta voda nenatecie dovnutra??? a takisto aj spermie??? ja som sa tychto veci stranila, jak som zistila ze som otvorena 😨

vejinka
22. sep 2010

ahojte tak ja tiez zatial cela..nic nove pod slnkom slak ma trafi moj doki povedal ze nevydrzim ani do septembra a bac ...toto nemam rada 🙄 kazdy den cakam sledujem sa...uz nevladzem ani behat za malym len sa gulam 🙄

vejinka
22. sep 2010

@norikk a na kolko prstov si otvorena? ja by som sexovat urcite uz ee a sprchuj sa kupanie tiez uz nieje vhodne aspom podla mna mozu sa tam dostat kadejake somarinky a mozu ti sposobit problem..aj ked na druhej strane sa rodi do vody a to je zena otvorena ako kniha.. 😅

norikk
22. sep 2010

@vejinka na 2

petulka_
22. sep 2010

@norikk ja som otvorena na 1 prst a v pohode sexujeme 😀 a zatial mi to neublizilo..tak hadam to nevadi..kupel som si este nedavala, ale dnes chcem skusit..ja si myslim, ze by to nemalo vadit
@elixia tak s tymi drepmi som skoncila..este stale ma boli to koleno, takze nehrozi 😝