♥Septembrove bábätka 2010♥
Ahojte hľadala som túto temu žial bez výsledku ak tu taká už je tak sa ospravedlňujem.
Ja mám už potvrdene tehu lekárom a termín mám podľa PM 6.9.2009
Zatiaľ je to malé-veľké tajmostvo 🙂 Chcem s tým trošku opatrne pretože mám za sebou potrat...o bábätko som prišla v 15tt tak mám teraz veľký strach ale verím,že všetko dobre dopadne a ja dám svojej dcérke nádherneho zdavého súrodenca 😵
@hobit nas mal pred tyzdnom uz 5650 g, takze teraz si myslim, ze to bude uz aj 6 kg 😝 😀
@zuzanockamt fuha, tak ja mam nejakeho krpca doma
@hobit ale nas sa uz narodil 4-kilovy 😝 😀
@zuzanockamt ale aj tak, ma teda +2 kila, nas ma +1,25 od porodu....nevadi, dlhy ale je, vyzera ako spagetka 🙂
ahojte,tak aj mi máme poradňu za sebou,máme 5810g a to tiež máme reflux,takže sme spokojný 🙂 Na očkovanie ideme tiež až v decembri.Už dávno som nepísala,ako si je málo času,ale vždy vás aspoň prečítam.
joj baby, neporovnavajte si vahy,ja viemze stehrde nasvoje babatka,alepotomtodruhe mamicky depce, pricomvobec nemusi,pretoze kazde babatko je jedinecne a bez ohladu na ostatne moze priberat krasne ...to ja som takstresovala, ze kolko priberaju ostatne,a ze nas malo,co neni pravda,lebo papa krasne a dost..
@norikk uuuuuuuuuuuuplne suhlasim, nerieste uz tolko tu vahu babatiek ... ja som pri prvej dcere tiez stale porovnavala a jedine, co som dosiahla, bola moja trvala depka z toho, ze dcerka je malicka a malo papka, a pritom priberala a rastla podla tabuliek WHO. A mam z toho celozivotnu traumu, lebo uz aj teraz pri druhom kazdy den vazim, ci pribera ... ale tej "zavislosti" sa uz asi nezbavim, hoci sa snazim nestresovat a ked papa a spinka aj 3 hodinky, tak viem, ze mu to staci 😉 uzivajte si matersku a nevyrabajte si stresy 😉
@andullinka my ideme v 3. mesiaci na kontrolu s oblickami na antolsku. chodila som aj s dcerou tam, ale uz v drhom roku sa jej to krasne upravilo a teraz sme boli na 3rocnu prehliadu a krasne zdrave oblicky, ziadna dilatacia. dilataciu zvyknu mat babatka ale je to prechodne, vyvojom sa to upravi 😉
@sjusiquatro hraciu deku mame aj my, zatial som este nedavala na nu maleho, sa mi zda skoro ... zatial len pekne kuka na kolotoc, ale vydrzi mozno 5 min, viac nie, tak je podla mna deka skoro ... pri dcerke som ju davala na tu deku cca v 3och mesiacoch. ale urcite je to dobra vec, hlavne neskor, ked dieta skutocne zacina vnimat a ovladat svoje ruky, aby aj chytilo hracky na hrazdickach 🙂
Dobré ránko dievčatá
teraz sme vstali perfektná noc s dvomi papaniami
idem sa opýtať, aké hračky majú Vaše bábetka najradšej a načo už reagujú? a čo dokážu? Naša ked je vyzlečena tak kope nozkami ako o preteky a dokaze ich dat skoro za hlavu, uz ju to aj na bok prevratilo
uz ju asi bez dozoru na gauci nenecham
Dobre ranko.
no my doma maleho nevazime vobec, nemame ani osobnu vahu pre nas 😀 to ze rastie poznam, podla oblecenia 😉
Hraciu deku sa malem chystam kupit k Vianiociam 🙂
Ahojte,ja som vás nechcela stresovať našou váhou,len som sa chcela pochváliť,ako sa nám darí.My sa tiež doma nevážime,to sme boli na poradni.Keďže máme reflux,tak sa vždy obávam,či z toho papania v ňom niečo ostane,keď zvracká.Tak ma to po tej poradni potešilo,že som sa musela pochváliť.Je jasné,že každé bábätko je individuálne a hlavné je,že je spokojné.A na druhej strane mi sme mali 3700g pôrodnú váhu a máme už cez 2 mesiace.
Nad tou hracou dekou som aj ja rozmýšľala,ale má ju švagriná,tak požičia. Obľúbené hračky ešte nemáme,ale pekne sa otáča za hrkalkami a najradšej má svoje ručičky,tie má permanentne v pusine 🙂
@danulka3 😀 tak to ťa tiež musí tešiť 🙂 ja neznášam keď sa mi svokra stará do malej, keď viem čo robím, niekedy neviem, ale vtedy si nechám poradiť, najlepšie je keď mi začne vykrikovať, že malá musí byť v perinke kvôli chrbtici, potom zase, že málo jem, ako keby ona bola so mnou 24 hodín denne a tak, no radosť tu bývať
@lunana haha mne toto robila moja babka prve 3 tyzdne sa mi v chladnicke kopili misky s jedlom co mi nosila, pritom som jej hovorila ze nam doma zvladam navarit. musela som potom urobit razne Stop. Sice bola tyzden ofucana, ale co uz. aj tak stale pocuvam, co sa robilo pred 50rokmi... ale uz aspon nie tak casto 😀
@lunana ah tie svokry poznam to....tiez musim povedat ze radost tu bývat 🙂
@danulka3 no ja bohužiaľ s mojou bývam v jednom dome, ale máme samostatné podkrovie, tak máme aspoň trošku súkromia, ale tiež sa hrozne stará, príde hore, sadne si na gauč a začne mudrovať čo robím zle, tak ma ide poraziť....a nestará sa len o to, čo robím s malou, ale aj do varenia, čo dávam do polievky a tak 😕 no hrôza
Ahojte vahu zatiaľ nevieme ideme až 16.11 do poradne, papame už len UM, Nutrilon AR proti grckaniu na ten naš reflux a je to s nim super už negrckáme, ináč je všetko OK, bola si už u svojho gynekologa po 6 týždnoch?
my byvame sami, inak uz by som bola v pezinku, alebo base 😅

do kelu, to uz vsetci mate 5 kg ci ako?