icon

♥Septembrove bábätka 2010♥

anarida
24. dec 2009

Ahojte hľadala som túto temu žial bez výsledku ak tu taká už je tak sa ospravedlňujem.
Ja mám už potvrdene tehu lekárom a termín mám podľa PM 6.9.2009
Zatiaľ je to malé-veľké tajmostvo 🙂 Chcem s tým trošku opatrne pretože mám za sebou potrat...o bábätko som prišla v 15tt tak mám teraz veľký strach ale verím,že všetko dobre dopadne a ja dám svojej dcérke nádherneho zdavého súrodenca 😵

hobit
19. nov 2010

@panki no nezavidim...drzim palce aby to uz prestalo

katrin31
20. nov 2010

baby maly ma sopliky a asi ho boli hrdielko, a sem-tam zakasle..co mu mam dat? poradte ako mu pomoct..

leomami
20. nov 2010

Ahojte baby,dávno som tu nebola moc nestíham,ale čítam vás pravidelne@katrin31 aj my sme boli zahlienený,soplavý a straaašne z toho kašlal,pomohol sirup Ambrobene na kašel je aj pre bábätká,a do nošteka daj sprej s morskou soľou a veeelmi často odsávať soplíky,prípadne do nošteka aj nasivin pomôže.dúfam že vám to rýchlo prejde🙂🙂

leomami
20. nov 2010

Baby je tu niekto na kus reči?🙂🙂🙂

stvura
Odpoveď bola odstránená
leomami
20. nov 2010

@stvura Ahoj a ako dlho vám to trvalo?nám cca.2týždne,ale brali mu aj krv,nemal zápal ani nič,ale dr.mu aj tak dala antibiotiká,chúďatenko male moje také mal z toho kakanice vodové,ale keď mi povedala dr.že tam nie je zápal prestala som mu to dávať...a vieš čo ešte večer som vo veľkom odsávala a na druhý deň nič ani sopel ani kašel🙂

stvura
Odpoveď bola odstránená
leomami
20. nov 2010

@stvura a akoby toho nebolo dosť,ochoreli mi obaja starší synátori☹ som každý deň chodila k dr...ale dúfam že bude chvílu pokoj 😉

leomami
20. nov 2010

@stvra veď to prvý syn bol kojený asi 2 týždne a prvý krát mal sople v 15tich mesiacoch...dovtedy som ani nevedela,čo je choroba...

stvura
Odpoveď bola odstránená
hobit
20. nov 2010

@katrin31 my davame do nosteka physiomer a nasivin, okrem toho mucosolvan sirup a fenistil kvapky s odsavat a odsavat...

fubinka
21. nov 2010

@panki ahoj nemate nahodou reflux, lebo presne toto iste sme mali aj my a zistili nam reflux teraz papame nutrilon Ar a všetko je v pohode len fak t občas jej trošku vybehne kyselinka ale to sa neda porovnať s tým ako sme grckali

panki
21. nov 2010

@fubinka hej máme diagnostikovaný reflux ale skôr tichý reflux. Malá má obdobie napr. 3 dni kedy grcká trochu viac, potom cca týždeň menej ale aj obdobie ako teraz už 4 deň že negrcká vôbec ani kvapku. Ale mliečko sa jej vracia späť stále. 😒

fubinka
21. nov 2010

@panki nam sa tiež vracia ale negrckáme nepredpísali ti Nutriton na zhustenie tvojho mliečka, dava sa to do miečka tvojho a potom normalne nakojíš malu

panki
21. nov 2010

@fubinka mám aj Nutriton aj Gastrotuss, ale ani jedno sa mi neosvedčilo. z Gastrotussu mi grcala ešte viac a Nutriton som zarobila raz do striekačky a bola som zhrozená koľko toho bolo, to by jej zaplnilo asi celé bruško tak som jej to nedala. a do mlieka jej to zarobiť tiež neviem, lebo mne sa ešte nikdy nepodarilo mliečko odstriekať. vyskúšala som aj el. odsavačku a 60ml mi trvalo dve a pol hodiny a to si neviem dosť dobre predstaviť 😒 ale keby vracala veľa tak by som jej to dávala, len nám je to dosť zbytočné kedže teraz napr. negrckala asi 3-4 dni vôbec a grckanie ako také nás moc netrápi. Skôr si myslím že by ten nutriton mohol to dusenie ešte viac zhoršiť lebo je ťažšie stráviteľný. Jediné čo sa mi osvedčilo sú homeopatiká na stiahnutie kyseliny - tie zabrali na 100%.

janica81
22. nov 2010

Ahojte maminky... 🙂

moja malicka nekakala uz 3 dni...chudatko len sa puci puci prdi prdi a nic... ☹ je to v poriadku?

a este mamicky co kojite.....davate cajik?

lunana
22. nov 2010

@janica81 naša tiež minulý týždeň nekakala od pondelka do soboty, ale potom sa vykakala a zase kakala až v stredu, takže je to normálne, tiež sa stále pučila, ale neplakala, že by ju bruško nejak bolelo.
Čajík som jej dávala asi dvakrát, moc ho nechce

sjusiquatro
22. nov 2010

@janica81 ahoj aj moj nekakal 4 dni potom som mu teplomer dala trosku sa vykakal v sobotu a v nedelu nic a dnes tiez zatial nic ale je to normalne dojcene deti nemusia kakat aj niekolko dni...davame aj cajik feniklovy ten mu chuti...kupila som teraz aj harmancekovy ten je na travenie...

janica81
22. nov 2010

@sjusiquatro nooo som jej dala teraz harmancekovy...2x potiahla a vyplula.... nooo zrejme jej nechuti 🙂)) budem pit ja 😀

sjusiquatro
22. nov 2010

no ten harmancekovy nechuti najlepsie....no tak ho pi ty 🙂 boze nas boli brusko uz daky tyzden vzdy pobede taky rev...jaaaj chudacik moj...dufam ze dnes ho nebude..

hobit
22. nov 2010

nas boli brusko stale, ja uz si myslim, ze to nie je normalne....Tobi vie vrieskat cele dni, uz neviem ako mu pomoct

fubinka
22. nov 2010

ahojte maminky kolko vaše detičky spapaju jednu davku?

norikk
22. nov 2010

Ja kojim, ale nedavam nic......jedine co my mozu vytykat,je cumel....ale som uz zufala, maly ma malo mlieka ☹ najprv mu tecie,ze sa zakuckava a ku koncu mu uz netecie,ta len sa hneva a bojuje a by aj bradavku zjedol....snazim sa stlacat prsnik, ale furt akoby mu to nestacilo, niekedy si pyta i kazdu hodinu a pol a to sa mi ani mlieko nestihne spravit a zas bojujeme ☹

gladiola
22. nov 2010

@norikk ahoj, skus ho medzi krmeniami odvazit, za den by ti mal vypit okolo 700-800g

gladiola
22. nov 2010

@norikk teda ml

norikk
22. nov 2010

nemam vahu ☹ ,chodim vazit do nemocnice,kedze sestra je sestricka na detskom...vcera sme ho vazili,za 5 6 dni pribral 190g....mali sme problemy so zelenymi stolicami posledny tyzden, este furt sa sem tam jedna ritrafi, ale vysledky ukazali ze je zdravy, ale to kojenie je fakt take o nervy ☹ potom uz moja mama rozmysla,ze kupime umele mlieko a skusime dat,ale to ja nechcem, ale nechapem,preco sa mi nevytvori viac,ked maly saje i naprazdno,ved i to by mao stimulovat tvorbu,ci?

zuzanockamt
22. nov 2010

@norikk ja by som sa takto nestresovala ... ved preco nechces dat aspo raz za den UM? ... a zatial by sa ti mozno vytvorilo cosi viac ... ja mam taky nazor, ze ked to nejde, tak to nereba silit ... nas mava tyzdenny prirastok cca 320 g ... ale je len na UM 🙂

gumimaci
22. nov 2010

@norikk a kto ti co vycita? to som nejak nepostrehla... ta vaha za 6 dni by mala byt v poriadku, sak co ti hovori pediatricka? aj my mame za tyzden vahovy prirastok 200g a neprikrmujem. Cez den kojim aj kazdu hodinu a pol..

norikk
22. nov 2010

nechcem prestat dojcit uz zo starych znamych dovodov.....1. kontakt matky s dietatom, 2. je to jednoduchsie a lacnejsie ako narabanie s UM
Pediatricka sa len spyta,ci kojim....tot vsio, pred tym sme nemali problemy, maly sa vklude napapal,dokazal na konci cuckat,alebo pustit,ze uz ma dost, teraz by len tahal a tahal, a nejde a nejde.....nechcem ho tolko davat aj na druhy prsnik, kvoli prednemu mliecku,preto ho nechavam bojovat na prvom, ale ked sa neda,tak vytaha aj z druheho, niekedy mu to staci a niekedy to skonci bojom aj na druhom.....co mam viac piť??? sak sa snazim piť.....zeby to bolo len kvli tomu??

ladywitch26
22. nov 2010

@norikk kludne ho daj aj na druhy, ak ti vyprazdni prvy. ked ho nedas, tvoje telo nema ako vediet, ze je vacsia spotreba. a trva to par dni, tak vydrz, nestresuj,ked to napr.dva dni este nebude