♥Septembrove bábätka 2010♥
Ahojte hľadala som túto temu žial bez výsledku ak tu taká už je tak sa ospravedlňujem.
Ja mám už potvrdene tehu lekárom a termín mám podľa PM 6.9.2009
Zatiaľ je to malé-veľké tajmostvo 🙂 Chcem s tým trošku opatrne pretože mám za sebou potrat...o bábätko som prišla v 15tt tak mám teraz veľký strach ale verím,že všetko dobre dopadne a ja dám svojej dcérke nádherneho zdavého súrodenca 😵
@elixia ja som z toho dovodu chcela tiez slovenku alebo irku. mala som tu jednu super irsku studentku, ale ta nemohla kazdy den ku stanke chodit. a tiez mladucka baba, 17r mala, ale tak sa stanke venovala....
a je to teraz tazsie, ale ak nebyvas vo velkom meste, kde su drahe najmy, tak sa da. potraviny praveze zlacneli a co sa tyka cien, tak su drahe akurat sluzby, take potraviny su skoro na rovnakej urovni ako na slovensku. no a keby sme boli v takej situacii, ze ja na materskej a muz bez roboty, tak sme na slovensku uz asi pod mostom. tu sice s odretymi usami, ale slusne zijeme.
@ladywitch26 ved aj my zijeme,len ze uz to nie je ten life co bol pred par rokmi..my sme sem neprisli na stalo,chceli sme len na byt zarobit...zit sa tu da slusne,ale o velkom setreni uz nemoze byt ani reci..no nestazujem si,tiez sa mame lepsie ako by sme sa mali doma 🙂
ahojte,tak nasa choroba sa roztiahla uz na troch...uz in maly soplikuje a kasle...takmer si nas nechali v nemocnicic,mali sme na vyber bud tam ostaneme alebo nam daju ambulatnu liecbu.... ☹
@zuzanockamt tiež si myslím, že je to zbytočné...
teraz sme mali na návšteve prababku, tak som sa pobavila... manžel jedol jednohubky a ona mu, že nech dá malému trošku, že takú nejakú odrobinku môže 😀 😀 😀 .. a že keď už má 3 mesiace, tak že mu už môžem dávať polievku 🙂 ...a ešte iné dobré rady sme dostali 🙂
@norikk joj moja,rychlo sa vyliecte 🙂
@dadka22 aj moja babka sa ma vcera s hrozou opytala,ako to,ze mu este nedavam polievocky 😀
@stvura aj my sme mali taky plan, no nevysiel 🙂 Na byt by sme mali uz davno, no zdalo sa nam,ze mame vela penazi a ze to tak bude vzdy (ved kto aj pocital,ze ta blba libra tak klesne 😠),ze sme medzitym kupili auto,boli na par fajn dovolenkach...dost penazi som stratila aj tym,ze som si dala v banke terminovany v librach, bol na to vtedy najlepsi urok..a ked som ich vyberala,tak som plakala,o kolko som poklesom kurzu prisla...
@norikk prajem rychle uzdravenie!
@elixia
@dadka22 moja babka sa ma spytala, ze ci by som jej na poobedie nepriviezla maleho, som jej povedala, ze este nie, lebo by ho nemala ako nakrmit. a ona s nefalsovanym prekvapenim v hlase vykrikla: "Ty este kojis?!?"
Takze ten generacny, pripadne 2 generacny rozdiel je evidentný, aspon co sa nazorov na vyzivu tyka.
Prajem Vam vsetkym stastny a pokojny Novy rok, hlavne vela zdravicka celym rodinam, lebo to je najdolezitejsie, ak bude zdravie bude vsetko 🙂
@dadka22 hej, moj otec by tiez najradsej stanke uz vopchal rezen alebo klobasu do ruky, ked sme tam boli. a to mala stanka akurat rok. z tych jeho domacich klobas mam ja zaludocne problemy, tolko stiplavej papriky a korenia tam dava, nie este aby to rocnemu decku daval.
@gumimaci no to si rarita 😀 moja mama nekojila segru, ani ked vtedy kvoli sunaru ledva vyzili.si pamatam,ked stala krabica 300 korun a mala to na par dni. mama potom chodila po veceroch aspon do detskeho domova na privyrobenie, aby to utiahli. inak tu som tiez minule oci otvarala, jedna mamicka v materskom centre co ma dceru o tyzden starsiu od fabiena, tak tiez tam zacala malu kojit. a irka. az cosi neskutocne. robili tu statistiku, tak ze 80% zien odchadza z nemocnice s dojcenim, po 6 tyzdnoch je to len 30% a po pol roku tak 5% aj to dost dvihaju tie priemery zeny z vychodnej europy a brazilcanky.
@hobit presne aj nas, ked zaspava, tak sa mi strci az pod pazuchu a je tam zavrtany ... aj sa niekedy cudujem, ze sa mu da dychat, ked je tam taky natlaceny 😀
@benkovamartina mlieka netreba miešať, aby si nepokazila travenie bábatku
@ochechulka to je maličko, pozri na mliečku mas aj tabulku podla kil, kolko by mala byt jedna davka, ale určite takých 180 -200ml treba, medzitým ked dietatko chce mu kludne možes davat cajik, ja som sa pýtala lekárky, tak čajiku može vypit kolko dieta chce. Moj vypije aj 1/2 litra cajiku denne
@danabel neboj, pokial budeš kojit, aj ked nie cely den mlieko ti neodide, ja tiež sem tam dokrmujem a pokial ma malo po kojeni ho možeš ešte dokrmit. skus si castejšie odsavat mlieko, aby sa ti ho tvorilo viac. Ja som mala tiež obdobie kedy som mala menej mlieka, ale teraz je to už pohode. Držim palce
prajem vam vsetkym veseleho Silvestra a stastny Novy rok 🙂 a vela zdraviiicka nasim detickam 😉
@norikk a co je presne malemu? lebo ako si pisala,ze mate chriku a antibiotika,ty s muzom..no na chripku antibiotika nezaberaju. prajem drobcovi,nech sa drzi!aj vy s nim! my sme boli velmi zahlieneni,z nicoho nic zacala v noci strasne zle dychat,velmi som sa zlakla a nedostali sme u lekara nic a to ledva dychala a pokasliavala,ale teplotu nemala.odavam,davam homeo a uz sa to aj zlepsuje.
Aj nasi rodičia nam stale hovoria, aby sme mu dali už polievku a neviem čo ešte, kričia že s nim nechodim von, len to sa neda, vobec nechce byt v kočiku, iba ked spi. Nejskor začne strašne plakat ked ho obliekam, potom ho musim uspat, dat do kočika a rýchlovon, a ked sa začne mrvit rýchlo domov. Skusala som ho tam aj nechat plakat, ale nič, pl,akal pokial som ho nezobrala na ruky a to som mala potom problem ho ukludnit a na druhy den bol zachripnutý, len oni to nevedia pochopiť.
A spánok, naš doposial nespal dlhšie ako 3 hodky, cez den nie a nie spat, až je potom mrzutý a nevieme ho uspať, ked konečne zaspí, tak o 10-15minut je hore. V noci doteraz spinkal pekne v 3 hod. intervaloch, ale posledne 32 noci prespi iba 1,5-2 hodiny. Vobec neviem čo sa stalo. A uspavame ho tgiež na rukach, sam v postielke zaspal len par krat, aj ked už je mrzutý a chce spat ako nahle ho dam do postielky alebo položim na poslel, tak začne plakat, urobi mostik a je to ☹
@ellisabet tak skus nejaky nosic namiesto kocika a mozes chodit kludne vonku
@ellisabet to znie ako moja prva dcera. Nic neozvacajne ze dietatko zmeni zvyky. Prave okolo toho 3. mesiaca sa ten spanok dietata zvykne "zhorsit". Necakaj ze sa to zmeni lebo sa nemusis dockat. Mne zacala poriadne konecne spavat az ked som ju prestala kojit ked mala 10 mesiacov. Inak na uspavanie na rukach nam super fungovala fit lopta. Malinku som pevne zavinula a hopkala som si na lopte a ona do 5 minut zvycajne zaspala. len treba este chvilku pockat s tym ukladanim kym nebude tuhsie spat a potom by sa uz nemalo zobudit. Aj ked.. zarucene to nikdy nie je. Takze v tom pripade odporucam pustit si k tomu hopkaniu film a bude mat z toho radost aj maminka.. aj ked tie ruky si velmi neoddychnu 🙂
PS: nezhorsil sa ten spanok po ockovani?
@ellisabet nasa tiez nevydrzi v kociku,dnes ju aj MM satkoval a ideme kupit manducu. skus si precitat
http://dojcenie.wordpress.com/2010/10/22/nepres...
@zuzanockamt ja tomu hovorim krtko 😀
stastny novy rok vsetkym 🙂
Damy, prajem vam vsetkym stastny Novy Rok, aby sa vam splnili vsetky priania (aj ked si myslim, ze tie splnene priania mame vsetky momentalne v postielkach). Nech mame zdrave a spokojne babatka 😉
@ellisabet a nezmenilo sa to po ockovani? Ja len teoretizujem, lebo nas maly spal posledne dva mesiace vzdy celu noc. Asi 4krat za noc zamrnci, tak si ho prilozim a o 5 minut zas spi. Ale v pondelok sme boli ockovani a odvtedy je kazdu noc min. dve hodiny hore. Uplne sa preberie a chce sa hrat. Nahlas vyska, treba sa mu venovat, inak place. Jedina vyhoda je, ze potom spi do 9:30 😀 Inak nas maly este v zivote nezaspal inde nez na rukach alebo v kociku. Ale kedze vzdy pockam na znamenie (mrncanie a suchanie ociek), tak to vacsinou trva 2-4 minuty. (Samozrejme, ze mame aj problemovejsie uspavania, najma vecer).
Šťastný nový rok všetkým prajem...veľa radosti z detičiek a málo starostí 😀 😀 😀
VŠETKO DOBRÉ DO NOVÉHO ROKU 🙂 nech Vás drobci poslúchajú a zdravie neobchádza 😀 ostatné už príde samé!!!
@ellisabet s tym kocikom je to aj u nas rovnake 🙂 musim ju tam davat polozaspatu... a ked sa zacne mrvit...preradim na 5 a slapem domov....lebo ked zacne hucat tak koby som ju kradla... 😀 a tiez nechcem aby sa toho studeneho vzduchu nachlatala....verim,ze ale ked bude teplo a bude v sportiaciku, bude sa jej pacit...ael v tej vani chuda nic nevidi...tak sa jej ani necudujem 😀
a s uspavanim....na rukach ju mam 5 min a spi...a ide ma svihnut ked ju opatrne vkladam do postielky a hned ako sa dotkne hlavou matraca otvori obrovske oci...zacne sermovat rucickami a tesit sa z medvedikov co ma na kolotoci...proste velka sranda a je po spanku 😀
@ellisabet 1/2 litra????? nie je to veľa?...náš vôbec nechce ani čaj ani vodu....len teraz keď mal teplotu po očkovaní, tak vypil trošičku vody....to s tým spánkom vám teda nezávidím...
my sme dnes druhý deň po očkovaní a spinkali sme celú noc od 21.00 do 7.00... žeby ako na Nový rok, tak po celý rok 😀
STASTNY NOVY ROK!!!!!!!!!!!
Ahojte.
@janica81 aj my tak pekne spime. Ak chcem, aby spala, tak ju musim mat na sebe. Inak hned velke ocka a uz sa smeje 🙂
@dadka22 ten spanok zavidim. v dobrom, samozrejme. ja som cez noc hore asi 7x a cez den sama tiez nespi. jedine, ak ideme v kociku.
Babenky, kedy zacinate s prikrmami? Ja som uvazovala, ze by som tej mojej bambulke dala tak o tyzden-dva troska mrkvicky. Ale neviem... pri malom som cakala do pol roka a nejak mi uz potom nechcel papat tuhu stravu.
Pridavam fotecku mojich drobcov, hoci uz je skoro mesiac stara 🙂

@stvura no ja jedine slovenku,nechcem aby mi tu dieta niekto po polsky ci bulharsky ucil 🙂 S robotou je to tu uz fakt bieda, ked uz nemas nieco stale a dobre,uz sa sem vobec neoplati prist...byvanie drahe,sluzby drahe,potraviny drazeju tak isto, libra na figu....ked si predstavim,ako sme sa mali dobre pred 5 rokmi ☹ teraz uz nic neusetris,uz je to ako u nas,len na prezitie...